[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
55 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesiė gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geėxecuteerd in Indonesiė  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesiė gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jstar
Gebruiker
spacer line
 

Nou, het is weer gedaan, de Ramadan.

Nu nog even flink wat vals gekrijs en gekweel via de luidsprekers door kleine kinderen, een nachtje vuurwerk (ondanks het verbod) en de Lebaran kan starten. Ik kijk al uit naar een rustige week.

Nog Selamat Hari Raya Idul Fitri iedereen.jstar
Gebruiker
spacer line
 

De Indonesische aanklagers hebben een gevangenisstraf van 34 maanden gevraagd voor de ā€˜imam besarā€™ Rizieq Syihab.

Hij wordt o.a. beschuldigd van het overtreden van het gezondheidsprotocol tijdens de Covid-19 pandemie.

Ze eisten ook dat de voormalige leider van het inmiddels ter ziele gegane Islamic Defenders Front (FPI) de komende drie jaar wordt uitgesloten van het vervullen van een leidende rol in welke massa-organisatie dan ook.

Rizieq staat terecht voor twee zaken, waaronder het bijwonen van een massabijeenkomst op een moslim kostschool in Bogor en het organiseren van een religieuze gebeurtenis en een huwelijksfeest voor zijn dochter in zijn huis in Oost-Jakarta in november 2020. Dat omdat Rizieq opzettelijk veel gasten bij hem thuis had uitgenodigd. Ook vonden ze zijn onbeleefdheid en verwrongen argumentatie schokkend.

Hij was natuurlijk in 2003 en 2008 al tweemaal veroordeeld. Rizieq werd in 2003 veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf nadat de FPI een aantal bars in Zuid Jakarta had vernield. Vijf jaar later werd hij opnieuw veroordeeld, nu tot anderhalf jaar voor een aanval op een evenement voor godsdienstvrijheid bij Monas. Sinds 2016 kreeg hij een aantal klachten aan zijn witte jurk over verschillende kwesties, van belediging van staatssymbolen en godslastering tot claims over de vermeende seksuele chats waar we het al eerder over hadden.

Wordt vervolgd.Zijn hobby is blijkbaar hoelahoepen...

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Rizieq is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf nadat een rechtbank in Jakarta hem schuldig heeft bevonden aan het overtreden van Covid-19-gerelateerde sociale beperkingen en hem vrijgesproken heeft van een serieuzere aanklacht.

Het vonnis werd uitgesproken door de districtsrechtbank in Oost-Jakarta, hij werd samen met vier voormalige hooggeplaatste FPI-leden veroordeeld voor het houden van openbare evenementen in Centraal Jakarta, in strijd met de sociale beperkingen tijdens de pandemie. De andere beklaagden krijgen allemaal een vergelijkbare gevangenisstraf.

Duizenden mensen woonden het huwelijksfeest van zijn dochter Ć©n een herdenking voor de verjaardag van de profeet Mohammed in november bij. De advocaat van Rizieq zei dat het herdenken van de verjaardag van de profeet geen misdaad is; het spelletje goede/slechte moslim werd lustig gespeeld. Emoticon: Devil

Maar hij heeft nog geluk; de rechter wees de beschuldiging van de hand dat Rizieq volgelingen had aangezet tot ongehoorzaamheid aan de wet. Die aanklacht zou bestraft kunnen worden met zes jaar gevangenisstraf. Hij kreeg zelfs een schouderklopje van de rechter omdat ie tijdens het proces zo ā€˜de waarheid verteldeā€™ Emoticon: Confused

In een aparte hoorzitting kreeg Rizieq ook een boete van 20 miljoen rupiah (ca. ā‚¬1.100) voor het bezoeken van een islamitisch internaat in Bogor, tijdens een evenement dat ook duizenden mensen trok.

Dus van de geƫiste 34 maanden blijft maar weinig over. In juli komt ie weer vrij.

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Jokowi heeft een voorstel gelanceerd voor een tweede tax amnesty . De fiscale amnestie zal in de DPR, het Huis van Afgevaardigden, worden besproken. Dat gebeurt bij de herziening van de wet (UU) van Algemene Bepalingen en Belastingprocedures (KUP). De inhoud van het KUP-wetsvoorstel bevatte eigenlijk nooit een discussie over fiscale amnestie dus het is een toevoeging door de president. Men denkt bijvoorbeeld ook aan het opleggen van multi-tarifaire btw.

In het parlement is men het niet helemaal eens. Leden van de Golkar-factie steunden het, terwijl de PDI-P-, PKS-, Gerindra- en Nationaal-democratische facties het verwierpen. De andere facties hebben tot nu toe hun mening niet gegeven.

Eigenlijk is het schandalig wat er tijdens die eerste amnestie gebeurd is; de superrijken met rekeningen en eigendommen in het buitenland kregen een supergunstige afkoopsom om alles in orde te krijgen. En ondertussen werd de kleinverdiener hard aangepakt omdat de auto (!) of een deposito of andere bezittingen niet op de aangifte stonden. Terwijl men er wel gewoon belastingen op had betaald en er dus eigenlijk niets aan de hand was, werd men toch gedwongen een ā€˜boeteā€™ te betalen.

jstar
Gebruiker
spacer line
 


On 02-06-2021 09:18 jstar wrote:


...... de regering van Saoedi-Arabiƫ had aangekondigd dat alleen diegenen die vaccins van bepaalde merken hadden gekregen op hadj-bedevaart konden gaan. Oeps.Minister van Religieuze Zaken heeft gisteren bevestigd dat er dit jaar geen bedevaart naar Mekka zal zijn vanuit IndonesiĆ«. ā€œDe Saoedische regering heeft het inreisverbod niet opgeheven, terwijl er weinig tijd is om voorbereidingen te treffen voor honderdduizenden Indonesische pelgrimsā€, zei hij.

De eerste vlucht stond gepland voor 15 juni. Het is het tweede jaar op rij dat de hadj door de Indonesische regering wordt afgelast vanwege Covid. Normaal gesproken stuurt Indonesiƫ elk jaar ongeveer 200.000 pelgrims, er zijn quota voor de diverse landen.jstar
Gebruiker
spacer line
 


On 28-05-2021 05:35 jstar wrote:
Rizieq is veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf nadat een rechtbank in Jakarta hem schuldig heeft bevonden aan het overtreden van Covid-19-gerelateerde sociale beperkingen en hem vrijgesproken heeft van een serieuzere aanklacht.

......

Dus van de geƫiste 34 maanden blijft maar weinig over. In juli komt ie weer vrij.
Hmm, misschien krijgt dit toch nog een staartje.

De openbare aanklagers hebben namelijk een gevangenisstraf van zes jaar geeist voor de imam besar omdat hij zou hebben gelogen over zijn Covid-test.

ā€œ We vragen dat de jury de beklaagde veroordeelt voor illegale verspreiding van nepnieuws."

Aanklagers vertelden de rechtbank van Oost-Jakarta dat Rizieq een opgenomen verklaring had vrijgegeven en in die video beweerde hij dat ie geen gezondheidsprobleem had, terwijl hij in feite Covid had?! Ze zeiden dat Rizieq's ontkenning van zijn eigen medische toestand en het verborgen houden van zijn dossier de gemeenschap in gevaar heeft gebracht, aangezien hij verschillende evenementen heeft bijgewoond waarbij duizenden mensen betrokken waren.

Gedurende die tijd werd Rizieq blijkbaar behandeld voor Covid in het Ummi-ziekenhuis in Bogor, maar de ziekenhuisfunctionarissen hielden zijn medische toestand geheim. Rizieq gaf eerder toe dat hij ziekenhuisfunctionarissen had belet zijn medische dossiers openbaar te maken, hij zei dat hij bang was dat het door zijn tegenstanders zou worden "gepolitiseerd". Ziekenhuisdirecteur Andi Tatat wordt trouwens apart berecht.

Ah, de aanklagers vroegen ook een gevangenisstraf van twee jaar voor Rizieq's schoonzoon, Hanif Alatas, en dat voor medeplichtigheid.

Zou het dan toch? Emoticon: Worship Emoticon: Party!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Als Ć©Ć©n ding duidelijk is, dan is het wel dat ze die smeerkees voorlopig van de straat willen hebben. Emoticon: Bye bye

Ik meen ergens gelezen te hebben dat de aanklagers ook in hoger beroep zijn gegaan tegen de lage veroordeling van acht maanden t.o.v. de eis van 34 maanden, eigenlijk is dat vaste prik in Indonesiƫ, als een verdachte wordt veroordeeld tot minder dan 2/3 dan de geƫiste straf dan gaat de aanklager nagenoeg altijd in hoger beroep. Emoticon: Yes!

N.B.

Rizieq staat terecht voor overtreding van het zelfde wetsartikel als voorheen Ratna Sarumpaet, de activiste en tegenstander van Widodo die het vel van haar gerimpelde kleiaardappel had glad laten trekken en vol laten spuiten met botox.

Die verklaarde te zijn aangevallen door Widodo aanhangers die haar mishandeld zouden hebben, ook tegen Ratna werd 6 jaar geƫist, ze kreeg uiteindelijk 2 jaar wegens verspreiden van nepnieuws.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Veel nieuws uit Indonesiƫ is niet heel positief maar deze wel...

https://www.world-today-news.c(...)g-this-month-the.../
Postkantoren in 24/7 open. Het is toch geweldig!

https://www.posindonesia.co.id/id/artikelNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

Oh zowiezo is de post enorm vooruit gegaan hier Emoticon: Smile Vroeger werd vrijwel alles wat uit het buitenland naar Indonesie werd gestuurd gewoon gejat, nu komt het gewoon echt altijd aan, en versturen naar het buitenland gaat ook allemaal prima, je kunt zelf via een link volgen waar je post is Emoticon: Smile

Maar helaas, je kan niets meer naar Indonesie sturen wat 2e hands is (zoals in mijn geval 2e hands platen) dat hebben we te danken aan een of andere idioot die een poosje minister was, ik ben zijn naam kwijt, die mafkees die zei dat je AIDS kan krijgen van 2e hands kleding....

(als je de juiste contacten hebt dan kan het uiteraard wel, 't blijft Indonesie, maar dan kost 't je wel aardig klauwtje extra geld)jstar
Gebruiker
spacer line
 

Lange files en veel Gojeks (online motortaxiā€™s waar je ook door kan laten afhalen) bij de McDonalds vandaag.

De reden? De populaire K-Pop band BTS heeft hun naam verbonden aan een McD menu. Nu ja, eigenlijk zijn alleen de verpakking en dipsausjes uniek want voor de rest is het menu de gebruikelijke fast food troep.De verpakkingen worden al op Tokopedia te koop aangeboden. Niet alleen populair in IndonesiĆ« trouwens. In AustraliĆ« worden complete menuā€™s op eBay voor 500 dollar verkocht.Voor hen die onder een steen leefden; BTS is de meest populaire Koreaanse boys/pop band. Na Oost Aziƫ zijn ze nu wel wereldwijd doorgebroken. Ze scoren nu zelfs in Amerika (en maken ook Engelstalige nummers).

In Indonesiƫ is de meidengroep Black Pink, natuurlijk ook uit Korea, ook heel populair.

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Twintig McD restaurants werden verplicht te sluiten voor een periode van 24 uur en een andere 12 kregen nog eens een reprimande.Absurd natuurlijk om zoiets uit te brengen in deze periodeā€¦ voor mij had McD een heel zware boete mogen krijgen.jstar
Gebruiker
spacer line
 

We zitten nu in de (zomer)vakantie periode, het plan is om in juli de scholen weer te openen. Er zijn al testen geweest in diverse scholen met klassikale lessen.

De helft van de leerlingen wordt toegestaan. (De rest via videoconferencing.) Testen vinden plaats op smartphones. Babbelen in de klas is verboden.

Daarover ā€˜gesprokenā€™; ik zat in de LRT (de tram/metro) en daar werd door de begeleidster aangekondigd dat praten verboden was.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het feestje van Habib Rizieq is nog steeds aan de gang, na zijn veroordeling tot 8 maanden voor het op de been brengen van een menigte tijdens de Covid lock down is het proces wegens het verspreiden van nep nieuws gelijk begonnen. Emoticon: Devil

Op 24 november 2020 was Rizieq opgenomen in het Ummi ziekenhuis, oververmoeidheid werd gezegd, uiteraard was er een Covid test gedaan, die blijkt achteraf positief te zijn geweest, toch verliet Rizieq de 28e het ziekenhuis.

Zijn schoonzoon maakte bekend dat de Covid test negatief was, het Nationale Covid team wilde daar het hunne van weten, maar het Ummi wilde geen gegevens bekend maken omdat dit door Rizieq was verboden. Emoticon: Talk to the hand

Een fantastische stok om de hond te slaan, verspreiden van nepnieuws en in het gevaar brengen van medeburgers, kaboem eis 6 jaar, schoonzoon 2 jaar voor verspreiden van nepnieuws en de directeur van Ummi ook 2 jaar wegens medeplichtigheid, ja ja dat dikke deurtje zal zich nu wel afvragen of die paar miljoen zwijggeld alle ellende wel waard was. Emoticon: Shut up!

Deze eis maakte de aanklager twee weken geleden bekend, afgelopen donderdag hield Rizieq zijn pleidooi, een aanƩƩnschakeling van beschuldigingen en feiten die geen reet met de zaak te maken hebben.

Zo zou hij al jaren geleden het hoofd politie, inlichtingendienst en minister Wiranto hebben ontmoet in Mekka en de afspraak hebben gemaakt dat hij zich zou onthouden van aanvallen op Widodo en dat in ruil daarvoor alle zaken tegen hem op sterk water zouden worden gezet. Emoticon: Confused

Dat hij werd vastgehouden door Saoedi Arabiƫ was door invloed van een machtige groep ongelovige oligarchen de zelfde club christenen en communisten die hem nu ook voor jaren achter de tralies willen zetten. Emoticon: Cry

Ook haalde hij de veroordeling van een stel bekende Indonesiƫrs erbij die voor allerlei feiten een lichte straf hadden gehad, terwijl hij (snik snik) 6 jaar tegen zich hoorde eisen, het zal geen verrassing zijn dat ook Ahok weer op de proppen kwam. Emoticon: Yes!

De aanklager is in zijn ogen een sadist, verder sloeg hij taal uit die je niet zou verwachten van een imam/leraar. Emoticon: Nooo

Vandaag was het repliek van de aanklager die de vloer aan veegde met deze witgejurkte relnicht, volgens de aanklager ruwe taal die niet in een rechtszaal thuis horen, tevens allemaal feiten die geen reet met de zaak te maken hebben en tot doel hebben de boel op scherp te zetten en de publieke opinie te beĆÆnvloeden.

De aanklager vroeg zich ook af waar het uit de duim gezogen verhaal vandaan komt dat Rizieq een hoge priester zou zijn, hij is een Korankenner en leraar meer niet, oeps deze komt bij Habibje en aanhang gegarandeerd binnen als een keiharde rechtse hoek die nog lang na gaat dreunen, pure godslastering voor die FPI klanten. Emoticon: Laugh out loud

Vanwege alle niet ter zake doende beschuldigingen die Rizieq als een viswijf afgelopen donderdag in de rechtszaal had uit zitten brallen gaf de aanklager in nette bewoordingen aan dat hij zijn reet met het pleidooi van Rizieq afveegt en bij de eis van 6 jaar blijft.

Wordt vervolgd.
jstar
Gebruiker
spacer line
 

šŸø Vertaald artikel:

De voormalige Indonesische badmintonster Markis Kido, die tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking goud won in het herendubbel, is maandagavond op 36-jarige leeftijd overleden.

Een mede-badmintonlegende onthulde de omstandigheden rond zijn dood en zei dat Markis het bewustzijn verloor en op de grond viel tijdens een wedstrijd in Tangerang in de provincie Banten voordat hij dood werd verklaard.

ā€œWe spelen de sport elke maandagavond routinematig en Markis heeft het grootste deel van de tijd meegedaan. Hij zag er niet anders uit toen we elkaar ontmoetten [voorafgaand aan het incident]", vertelde Chandra Wijaya, ook een Olympische medaillewinnaar, aan verslaggevers.
___________________________________

Hij ging blijkbaar om een hartfalen.

De familie verzocht de overheid om een soort van staatsbegrafenis, omdat het immers om een ā€˜sportheldā€™ ging.

Daar werd niet op gereageerd dus is hij door de familie zelf begraven en dat is momenteel een beetje een storm in een glas water op social media.

Nu is het wel zo, dat i.t.t. een Rudy Hartono (Nio Hap Liang, waarvan ik vermoed dat ie door zijn ethnische achtergrond niet eens een staatsbegrafenis zou wĆ­llen) dit wel Ć©Ć©n van de mindere goden was; weinigen kennen hem.

Ik weet nog dat we een aantal wedstrijden van de ASEAN games bijwoonden een paar jaar geleden. Het was totaal onmogelijk een ticket voor badminton te bemachtigen.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Bandung heeft blijkbaar zā€™n poorten gesloten. Nu net vermeldde men op de radio dat reizigers niet meer zijn toegestaan. Het is nog een beetje chaotisch en onduidelijk wat dit precies inhoudt maar hun gouverneur waarschuwde hier al voor.

Zoā€™n 90% van alle ziekenhuisbedden zijn er bezet, ze waren al bijna een rode zone. Alle toeristische en amusement locaties gaan dicht. Malls en restaurants moeten sluiten om 6 uur ā€˜s avonds.

Je ziet toch dat buiten Jakarta de regels altijd veel relaxter waren. En nu voelen ze de impact van de mudik.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De regering heeft een nieuwe maatregel t.a.v. de bestrijding van Corona aangekondigd, verplaatsen en annuleren van vrije dagen, de logica er achter ontgaat mij volkomen. Emoticon: Confused

Islamitisch nieuwjaar 10 augustus wordt verplaatst naar 11 augustus.

De verjaardag van Mohammed 19 oktober wordt verplaatst naar 20 oktober.

De vrije dag voor kerstmis eind december vervalt. Emoticon: Bye byejstar
Gebruiker
spacer line
 

Ze willen ā€˜lange weekendsā€™ en dus reizen vermijden. Dus van een dinsdag maken ze een woensdag en de vrijdag wordt geannuleerd. De scholen kunnen tussentijds en dus langer open blijven en de werkgevers/nemers worden minder gestimuleerd om ā€˜de brugā€™ te maken. Was nogal verleidelijk.

Net als in Europa waarschijnlijk is er hier natuurlijk ook een gigantische leerachterstand.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 18-06-2021 17:42 jstar wrote:
Ze willen ā€˜lange weekendsā€™ en dus reizen vermijden. Dus van een dinsdag maken ze een woensdag en de vrijdag wordt geannuleerd. De scholen kunnen tussentijds en dus langer open blijven en de werkgevers/nemers worden minder gestimuleerd om ā€˜de brugā€™ te maken. Was nogal verleidelijk.
Ah dat is dus de achterliggende gedachte.
Dat geeft overigens wel aan dat ze niet verwachten de Covid epidemie voor het einde van het jaar niet onder controle te hebben.asepers
Gebruiker
spacer line
 

sinds vandaag 22-06-2021 weer verscherping op Bali


De uitvoering van beperkingen van gemeenschapsactiviteiten (PPKM) wordt weer aangescherpt. Deze aanscherpingen gaan morgen in werking en gelden tot en met 5 juli 2021.
Zo worden de maximale openingstijden voor markten en winkelcentra beperkt tot 8 uur en bezoekersbeperkingen van maximaal 25 % van de capaciteit.
De aanscherping heeft ook invloed op kantoor, industrie, school, religieuze en toeristische activiteiten.
De bepalingen van deze aanscherping zijn ook van toepassing op gemeenschapsactiviteiten in restaurants, voedselkramen, cafƩs, straatverkopers en kraampjes, ongeacht of het nu alleen is of in winkelcentra. Het totale aantal bezoekers aan restaurants, voedselkramen en cafƩs mag niet hoger zijn dan 25 % van de maximumcapaciteit.
Daarnaast kan eten en drinken alleen volgens openingstijden bij u thuis bezorgd worden; dus tot maximaal 20:00.


https://www.balipost.com/news/(...)_t57sssbUgmGWREN0HeY
XMA Header Image
Mulai Besok, Mall hingga Pasar Kembali Dikurangi Jam Operasionalnya | BALIPOST.com
balipost.com

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Kennen we hem nog Habib Bahar bin Smith die een pesantren in Bogor leidt en in juli 2019 tot 3 jaar werd veroordeeld voor het in elkaar schoppen van twee tieners.

Deze imam met losse handjes (hij zit nog vast) heeft een bonus van 3 maanden bajes aan zijn witte puptent voor het mishandelen van een taxichauffeur in september 2018, het heeft twee en een half jaar geduurd, maar dan heb je ook wat vecht imam Smith. Emoticon: Yummie!

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ah, de geblondeerde smeerlap uit (raar genoeg) Manado, die Maserati logoā€™s op zā€™n Mazda had laten zetten. 3M.

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Emoticon: Worship

Rizieq: 4 jaar!

Op dit moment zijn er demonstraties.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik was net bezig met een verslagje Jstar, we kruisten elkaar. Emoticon: Wink

On 14-06-2021 13:15 Malam wrote:
Het feestje van Habib Rizieq is nog steeds aan de gang, na zijn veroordeling tot 8 maanden voor het op de been brengen van een menigte tijdens de Covid lock down is het proces wegens het verspreiden van nep nieuws gelijk begonnen. Emoticon: Devil

Op 24 november 2020 was Rizieq opgenomen in het Ummi ziekenhuis, oververmoeidheid werd gezegd, uiteraard was er een Covid test gedaan, die blijkt achteraf positief te zijn geweest, toch verliet Rizieq de 28e het ziekenhuis.

Zijn schoonzoon maakte bekend dat de Covid test negatief was, het Nationale Covid team wilde daar het hunne van weten, maar het Ummi wilde geen gegevens bekend maken omdat dit door Rizieq was verboden. Emoticon: Talk to the hand

Een fantastische stok om de hond te slaan, verspreiden van nepnieuws en in het gevaar brengen van medeburgers, kaboem eis 6 jaar, schoonzoon 2 jaar voor verspreiden van nepnieuws en de directeur van Ummi ook 2 jaar wegens medeplichtigheid, ja ja dat dikke deurtje zal zich nu wel afvragen of die paar miljoen zwijggeld alle ellende wel waard was. Emoticon: Shut up!

Deze eis maakte de aanklager twee weken geleden bekend, afgelopen donderdag hield Rizieq zijn pleidooi, een aanƩƩnschakeling van beschuldigingen en feiten die geen reet met de zaak te maken hebben.

Zo zou hij al jaren geleden het hoofd politie, inlichtingendienst en minister Wiranto hebben ontmoet in Mekka en de afspraak hebben gemaakt dat hij zich zou onthouden van aanvallen op Widodo en dat in ruil daarvoor alle zaken tegen hem op sterk water zouden worden gezet. Emoticon: Confused

Dat hij werd vastgehouden door Saoedi Arabiƫ was door invloed van een machtige groep ongelovige oligarchen de zelfde club christenen en communisten die hem nu ook voor jaren achter de tralies willen zetten. Emoticon: Cry

Ook haalde hij de veroordeling van een stel bekende Indonesiƫrs erbij die voor allerlei feiten een lichte straf hadden gehad, terwijl hij (snik snik) 6 jaar tegen zich hoorde eisen, het zal geen verrassing zijn dat ook Ahok weer op de proppen kwam. Emoticon: Yes!

De aanklager is in zijn ogen een sadist, verder sloeg hij taal uit die je niet zou verwachten van een imam/leraar. Emoticon: Nooo
Vandaag was het repliek van de aanklager die de vloer aan veegde met deze witgejurkte relnicht, volgens de aanklager ruwe taal die niet in een rechtszaal thuis horen, tevens allemaal feiten die geen reet met de zaak te maken hebben en tot doel hebben de boel op scherp te zetten en de publieke opinie te beĆÆnvloeden.

De aanklager vroeg zich ook af waar het uit de duim gezogen verhaal vandaan komt dat Rizieq een hoge priester zou zijn, hij is een Korankenner en leraar meer niet, oeps deze komt bij Habibje en aanhang gegarandeerd binnen als een keiharde rechtse hoek die nog lang na gaat dreunen, pure godslastering voor die FPI klanten. Emoticon: Laugh out loud

Vanwege alle niet ter zake doende beschuldigingen die Rizieq als een viswijf afgelopen donderdag in de rechtszaal had uit zitten brallen gaf de aanklager in nette bewoordingen aan dat hij zijn reet met het pleidooi van Rizieq afveegt en bij de eis van 6 jaar blijft.

Wordt vervolgd.

Nee joh, dit is geen oranje fan die zijn duimen in de lucht steekt omdat het Nederlands elftal door is naar de volgende ronde, dit is Habib Rizieq die vandaag mocht aanhoren wat de rechters voor hem in petto hadden voor het feit wat ik omschreef. Emoticon: Nice

De rechtelijke macht schijnt er nu toch eindelijk serieus werk van te maken om deze witgejurkte vuilnisbak een aantal jaren uit de roulatie te houden, er was 6 jaar geƫist de uitspraak was tot mijn verbazing 4 jaar, ik verwachtte eigenlijk 2 jaar want die vuilak is de laatste jaren overal goed mee weg gekomen. Emoticon: Yes!

Afgelopen mei was hij al voor twee feiten veroordeeld tot 8 maanden en een boete van 20 miljoen Rupiah, bij elkaar dus 4 jaar en 8 maanden.

Dat lijkt erger dan dat het is, na het uitzitten van 2/3 van zijn straf komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke invrijheidstelling, tel daar de strafvermindering in Indonesiƫ bij feestdagen bij op dan zit de goorlap pakweg maar 2 jaar en 8 maanden vast. Emoticon: Frustrated

Overigens loopt er over de veroordeling in mei nog een hoger beroep en Rizieq zal tegen dit vonnis ook wel in hoger beroep gaan, maar als ik kijk naar de officier van justitie Pinanki die tot 10 jaar werd veroordeeld voor het aannemen van 500.000 Dollar steekpenningen en in hoger beroep tot 4 jaar werd veroordeeld, dan hou ik mijn hart vast.Vandaag probeerden honderden aanhangers van Habib Rizieq de rechtbank te bereiken wat uit liep op rellen, de politie maakte er korte metten mee, de boel werd uit elkaar geslagen, er werden waterkanonnen en traangas in gezet en er werden plusminus 260 witjurken opgepakt. Emoticon: DevilDe politie pakten ook 26 minderjarige reetharen uit Banten op, na aankomen op station Klender verzamelden ze zich bij de Al Barokah moskee, daar kregen ze volgens de politie 150.000 per persoon waarna ze op weg gingen naar de rechtbank om de boel eens lekker op stelten te zetten, ze kwamen alleen niet ver. Emoticon: Nooo

De reetharen werden op een parkeerplaats van politie verzameld, IndonesiĆ« is eten, daar maakt de politie geen uitzondering op, dus s'middags kregen ze een bak nasi, tja het regende wel maar dat mocht de pret niet drukken, daar wordt de nasi lekker smeuĆÆg van. Emoticon: Laugh out loudMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik was nog vergeten te vermelden dat de directeur van het UMMI ziekenhuis en de schoonzoon van Habib Rizieq beiden 1 jaar bajes hebben gehad voor medeplichtigheid. Emoticon: Yummie!

Kijk nou die vredelievende aanhangers van Rizieq (Islam is vrede voor die jongens Emoticon: Worship ) tot ze er niet door mochten van de politie natuurlijk, toen vergaten ze de vrede even. Emoticon: Laugh out loud

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Covid dreigt in Indonesiƫ gierend uit de klauwen te lopen, volgens de media stapelen de record besmettingen zich elke dag op nieuw op (inmiddels 30.000 per dag), door het hoge aantal doden krijgen sommige ziekenhuizen inmiddels een tekort aan doodskisten.

Er zijn ook al diverse ziekenhuizen door plaatsgebrek gesloten en er dreigen tekorten aan zuurstof, medicijnen en beschermende middelen, vooral zuurstof is een probleem, de minister van gezondheid heeft de bedrijven gevraagd het gebruik van zuurstof zoveel mogelijk te beperken om de ziekenhuizen van zuurstof te kunnen voorzien.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,928,918 pageviews Een website van indahnesia.com