[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
46 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Iets met: Uitzetten is niet mogelijk. Land van oorsprong moet de acceptatie geven van deportatie en hartelijk ontvangst van Meneer Vie.

Corrigeer me als ik fout zit.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ooo wait,

10 November wilde die smeerkees terugkomen, want dat is hari pahlawan (helden dag)!!!

Hij wilde als held terugkomen en zichzelf onsterfelijk (belachelijk) maken Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

De held.


Heldere ziende

pierre
Gebruiker
spacer line
 


Op 07-11-2020 10:54 schreef jakarta-snacks:
Iets met: Uitzetten is niet mogelijk. Land van oorsprong moet de acceptatie geven van deportatie en hartelijk ontvangst van Meneer Vie.

Corrigeer me als ik fout zit.


Nou die viezerik is hedenmorgen aangekomen in Jakarta.
Ik heb een videotje gezien dat er misschien wel duizenden mensen op het vliegveld hem stonden op te wachten met veel gejuich..
een kennis van ons heeft haar vlucht gemist omdat niemand er meer doorheen kwam.
LEKKER dan.
Ik hoop dat ze hem gelijk arresteren, maar dat zal wel niet... iets van bang of zo?

Volgens berichten mocht hij terug komen omdat zijn jongste dochter op 14 november gaat trouwenjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Als dat trouwen zo is, zal het wel gegaan zijn in de trant van:
"Dochter jij gaan z.s.m. trouwen met x, want ik MOET z.s.m. terugkomen".

Kijk er zelfs niet verbaasd van op als er de 14e helemaal geen bruiloft is.
Heeft ie √ľberhaupt wel een dochter?


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

En wie bezoekt Rizieq bij hem thuis?

Juist ja, onze gouverneur, hypocriete huilebalk Anies. Onze Wammes Waggel is hem natuurlijk nog wat verschuldigd uit de Ahok periode en ze zullen wel plannen smeden voor over 4 jaar.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb een vermoeden dat de president een grote fout maakt door NIETS te doen.
Deze man staat nu boven de wet en zal dat als de kracht van de profeet uitdragen en iedereen opnaaien.

Want "wij staan boven de wet".


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

In de controverse rond de wetswijziging en de mogelijke verbanning van alcohol, hebben afgevaardigden van diverse religieuze groeperingen zich uitgesproken tégen een verbod. Niet raar dat dit allemaal niet-islamitische vertegenwoordigers waren.

En hopla, direct erna wordt er op het nieuws het oprollen van een illegale stokerij op Oost Java getoond.

Het gaat er gewoon niet in; als je een land semi drooglegt, krijg je juist illegale en gevaarlijke toestanden.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het grote voorbeeld is de drooglegging in Amerika in de jaren 20 Jstar, dan komt de alcohol productie in handen van amateurs en bandieten. Emoticon: Angry

Dan gaan er heel veel doden van in Indonesi√ę. Emoticon: Yes!jstar
Gebruiker
spacer line
 

Merdeka.com - De ontwerpwet (RUU) inzake het verbod op alcoholische dranken heeft reacties gekregen van verschillende facties in het Indonesische parlement. Een aantal leden van het wetgevingsorgaan plaatste vraagtekens bij de noodzaak van het wetsvoorstel.

Lid van de PDI-P-factie Baleg, Hendrawan Supratikno, oordeelde dat het wetsvoorstel inzake het verbod op alcoholische dranken minder urgent was en geen belang had om nu te worden besproken.

"Als we de urgentie en het belang van een Baleg zijn met de taak om zoveel wetten te maken, afwegen en afwegen, kijkend naar de context en het momentum, dan zie ik dat het nog niet is opgenomen", zei Hendrawan tijdens de DPR Baleg-bijeenkomst op dinsdag (17/11).
De Golkar en Gerindra facties waren het met de PDI-P eens dus met de weigering van de drie grootste partijen zal dit voorstel niet worden besproken en belandt (weer eens) op de stapel. Emoticon: Bye bye

Natuurlijk komt het ooit wel weer terug...
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Tsja, laagjes he? Spekkoek.
Door herhalen, herhalen, herhalen wordt het meer en meer ingemasseerd en komt het een keer zover.

Kan Bali de handdoek wel in de ring gooien.


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

De supergrote spandoeken, die hier Baliho genoemd worden (dus niet spanduk) die je overal ziet van de FPI en van de Imam Besar, worden verwijderd. Opnieuw, want ze blijven terugkomen. Het wildplassen is niet aangevraagd en er wordt niet voor betaald.

Het rare is dat het verwijderen niet meer door de Kelurahan gedaan wordt, en zelfs niet door de politie, maar door..... het leger.

Die zijn de opruiende teksten blijkbaar beu en een majoor generaal gaf een oorlogsverklaring af op TV.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Benieuwd hoe dit zich ontwikkeld, want meneer voelt zich nu boven te wet staan. Immers is hij niet aangehouden op het vliegveld, wat elke andere burger wel zou overkomen.


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Echt schandalig wat er nu gebeurt.

Honderden mensen waren afgezakt naar het huis van Mahfud MD, de coördinerende minister voor politieke, juridische en veiligheidsaangelegenheden (Menkopolhukam). Op dinsdagmiddag 1 december arriveerden verschillende vrachtwagens aan het ouderlijk huis van Mahfud en daarna hield de menigte toespraken waarin ze vroegen dat de leider van het Islamic Defenders Front (FPI) Habib Rizieq Shihab niet als verdachte zou worden aangemerkt.

Gelukkig is het een beetje boemerang effect voor de FPI aanhang. Er gaan veel stemmen op dat er hard wordt opgetreden en dat de zaak van de belegering van het huis van de minister volledig zal worden onderzocht. want de politici stellen dat "als dit zou worden toegestaan, de manieren van misdadigers als deze een slecht precedent zouden scheppen en de democratie in Indonesi√ę in gevaar kunnen brengen". (Vrije vertaling)

Om te helpen met de veiligheid, zullen tientallen leden van de Islamitische veiligheidstroepen Ansor Barisan (Banser) het huis van de ouders van Mahfud MD in Pamekasan bewaken.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja ja die stinkerd is weer in het land en de verhoudingen tussen moderate en extreme moslims worden gelijk weer op scherp gezet.
Hoe is het mogelijk dat ze dit wit gejurkte varken zijn gang laten gaan, hoelang gaan ze tolereren dat deze smeerpijp Indonesi√ę in totale anarchie stort. Emoticon: Confusedjakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ik snap er ook geen donder van.
Er zijn toch strafbare feiten gepleegd? Dan wordt iemand normaliter toch aangehouden bij binnenkomst?


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Het gaat van kwaad naar erger:

De Indonesische politie en FPI-aanhangers kwamen vanochtend rond 00.30 uur WIB met elkaar in aanvaring op de Cikampek tolweg. De politie zegt dat het een gewapende aanval op haar leden heeft afgeslagen die onderzoek deden naar FPI-leider Rizieq Shihab. Hij zou normaal vanmorgen om 10.00 uur door de politie worden verhoord.

Ondertussen zegt het Islamic Defenders Front (FPI) dat een voertuig met hun leider in een hinderlaag werd gelokt door onbekende aanvallers, terwijl Rizieq en zijn gezin onderweg waren naar een vroeg ochtendgebed.

Om half één 's nachts? Onwaarschijnlijk. Men denkt dat hij probeerde te ontsnappen en er zijn verklaringen dat zijn volgers messen droegen en die wilden gebruiken, wat natuurlijk niet echt verstandig is met een schietgrage politie. Het is nog niet helemaal duidelijk wat er precies gebeurd is, we zullen nig even moeten afwachten.

Het incident in de vroege ochtend heeft geresulteerd in 6 doden

De verklaring van de politieagent die vertelde Rizieq te zullen doden als hij het land in de afgrond zou storten, helpt natuurlijk ook niet echt in de relatie tussen FPI en ordediensten.

.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Hmm, de politie toonde nu net op de TV de wapens, en er waren behalve wat zwaarden en messen ook twee revolvers bij?!

De FPI ontkent dat deze van haar leden waren en beweert dat ze zijn ondergeschoven.madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

Dit is zorgelijk :(

Als dit fout gaat heb je honderd duizenden FPI leden knokken met de politie en dan ook t leger, dat is op zich al heftig maar er zijn nu zo Godsgruwelijk veel mensen die hun baan kwijt zijn dit jaar, die gefrustreerd zijn, kwaad zijn noem maar op, dat zijn er miljoenen en miljoenen in West-Java alleen al en die 2.5 jt hulp vd regering is natuurlijk allang op voor de meesten, dus dan heb je honderd duizenden die mee gaan knokken, niet om religieuze redenen maar gewoon on te rellen en te plunderen, Jakarta, Bandung en Bogor worden dan echt een gekkenhuis, daar hebben luitjes als ik en Malang oa het al jaren over hier, dat dat in de lucht hangt, samenloop van omstandigheden is perfect voor dit momenteel....

Maak me voor mezelf niet veel zorgen, ik zit lekker in Lembang ver genoeg van de stad je kan alleen de pech hebben dat je naar de stad gaat voor boodschappen, bank noem maar op en je zit er ineens midden in....

Dom, dom, dom, dom....

Ze hadden hem gelijk bij aankomst moeten op pakken, in het vliegtuig na landing al en via de "achter uitgang" of desnoods met een helicopter ofzo ergens vast zetten, maar ja... as is verbrande turf zei mijn vader altijd.....

Doet me denken aan Tanjung Priok in 2010.....jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Wat Mad zegt. Precies.Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Het wordt nog absurder...

De CCTV camera's dir bij de plaats van het incident ge√Įnstalleerd zijn werkten 'toevallig' niet.

De FPI stelt dat de 6 zijn ontvoerd en standrechtelijk zijn ge√ęxecuteerd. Niet dat ze daar bewijzen voor hebben behalve het 'we vonden ze niet toen we gingen zoeken' en de aannames van de 4 die ontsnapten.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja ja de beer is los en Rizieq verstopt zich weer eens, misschien maar goed ook, dan is het voor hem nog te hopen dat als ze hem vinden dat niet één van zijn soldaten in het wit een vreemde grap uit haalt want dan doorzeven ze de boel met lood, incl. de grote imam, na vannacht blijkt wel dat ze van hem af willen. Emoticon: Bye byejakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Plots spannende tijden zeg. Poeh he.

Waarschijnlijk hebben ze hem op de airport laten gaan om de Pistolen Paultjes ergens anders los te laten gaan? Minder exposure dan op een airport?
Want "CCTV deed het niet" op een airport komt wat knullig over.


Heldere ziende

madrotter
Gebruiker
User icon of madrotter
spacer line
 

Wat ik denk, en ik weet uiteraard niets zeker, 't is een beetje koffiedik kijken....

De FPI is indertijd opgericht door een aantal generaals, politici en business luitjes hier (en daar zitten gewoon ook een paar Christenen bij) zoals ze meer van dat soort organisaties hebben op gericht in het verleden... FPI komt een beetje voort uit de indertijd opgeheven moordzuchtige Laskar Jihad die zo bizer te keer zijn gegaan vooral in de Molukken.... Hebben ze weer een organistatie die smerige werkjes kan opknappen of voor onrust kan zorgen als de luitjes in de schaduw dat nodig vinden....

Wat ik denk, of me afvraag....

Zou het die Rizieq in zijn bol zijn geslagen? Denkt hij dat hij nu machtig genoeg is met zijn honderduizenden (als het ondertussen niet al enkele miljoenen zijn) volgelingen dat hij de luitjes in de schaduw een dikke middel vinger kan geven? Dat hij daadwerkelijk machtig genoeg is nu om de macht te gaan grijpen en kalifaatje te gaan spelen? Of iets dergelijks?

Want dan komt-ie van een koude kermis thuis en gaan ze gewoon keihard Suharto en ligt Rizieq dadelijk een stuk of 6, 7 rijstvelden te bemesten zoals zovelen voor hem Emoticon: Smile

Want die schaduw luitjes draaien als het echt nodig is hun hand niet voor om gewoon weer een '65je te doen....

Denk ik....jstar
Gebruiker
spacer line
 

Rizieq is -weinig verrassend- niet komen opdagen voor zijn afspraak om 10 uur.

Wat wel interessant is aan de gevonden wapens is dat de twee revolvers niet door offici√ęle grote wapenfabrikanten zoals Colt of Smith & Wesson vervaardigd zijn.

Maar volgens kenners zijn het ook geen huis-tuin & keuken (hobbyisten) projecten en zijn ze wel degelijk professioneel.

Dat maakt het waarschijnlijk dat ze vervaardigd zijn in Cipacing op West Java wat met haar 200 fabrikanten bekend staat voor haar wapenindustrie (officieel maken ze alleen luchtdruk). Natuurlijk zou ook een link tussen FPI en fabrikanten in Pakistan / zuid Filippijnen mogelijk zijn. ( De woorden in rood bevatten een link naar meer info. )
jstar
Gebruiker
spacer line
 

Er zijn volgens de Polri slechts drie schoten mee afgevuurd. Dat zegt wel wat als 6 personen zijn doodgeschoten natuurlijk. Het was een beetje Gunfight at OK Corral.

Die 'bewaking' van Rizieq stelt natuurlijk ook niets voor.

Er zijn foto's in omloop van de doden maar die zal ik jullie besparen,Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,509,993 pageviews Een website van indahnesia.com