[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
68 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ja, maar nu proberen uit te leggen aan Jan Toerist via een website waar werkelijk geen letter uitleg staat.


Heldere ziende

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Welke Jan Toerist Jak Emoticon: Confused Ik denk dat de toeristen in Indonesi√ę op dit moment op √©√©n hand is te tellen. Emoticon: Laugh out loud

Morgen Lebaran, oh oh oh zonder mudik (miljoenen die naar huis terug keren) vanwege de corona lockdown, maarrrr Indonesi√ę zou Indonesi√ę niet zijn als niet hele volksstammen het toch wilden proberen. Emoticon: Devil

Er zijn de afgelopen weken tijdens actie "Ketupat" haast 26.000 auto's met mudik gangers aangehouden. Emoticon: Talk to the hand

Ayo Pak mau kemana Emoticon: Confused
Mudik Pak. Emoticon: Blush
Tidak boleh Pak, kembali ya, cepat cepat. Emoticon: Bye bye


Om in het geheugen te prenten, zoiets zie je slechts één keer in je leven, 1 dag voor Lebaran tolpoort Cikampek. Emoticon: Laugh out loud

jstar
Gebruiker
spacer line
 

We zitten precies op het begin van Lebaran, vandaag de laatste Ramadan dag.

En de vluchten van Lion en Batik Air tussen Jakarta en Bali zijn voor twee dagen opgeschort. Onder het mom dat ze zich niet aan de procedures hielden.
Je zou die vliegtuigen van Garuda eens moeten zien.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 23-05-2020 10:08 Malam wrote:
Welke Jan Toerist Jak Emoticon: Confused Ik denk dat de toeristen in Indonesi√ę op dit moment op √©√©n hand is te tellen. Emoticon: Laugh out loud ....
Dat vraag ik mij af. Begin april waren er in Labuan Bajo grote spandoeken opgehangen om toeristen te laten weten dat de regels aangepast waren mbt visum, verblijf in Indonesie. Voor mij was dat een indicatie dat het om weleens meer toeristen zou kunnen gaan dan gedacht wordt. Ik ga ervan uit dat berichtgeving ook bv op Bali was/is, misschien ook op Java en andere eilanden. Ik ben actief op TripAdvisor en ook daar komen af en toe postings voorbij van toeristen die nog in Indonesie zijn. Volgens mij is er intussen nog niets veranderd mbt de regelgeving (heb vorige week nog gekeken) en kunnen toeristen tot nader order zonder kosten in Indonesie blijven. Niemand hoeft daarvoor naar een immigratiekantoor. Dat, tezamen met vluchten die gecanceld zijn (op dit moment alleen Garuda en Qatar) plus het feit dat de situatie in het thuisland vaak veel dreigender is, maakt dat mensen juist blijven en proberen om er iets van te maken.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Er is natuurlijk een groot verschil tussen echte toeristen en personen die er langer verblijven en er overwinteren, de digital Nomads en de back/begpackers en surfers. Die SosBud verlengingen doen, die dragen niet zoveel bij aan de lokale economie (geen centjes, geen hotel maar kos, geen restaurants).

Dit is van een Indonesisch artikel:

KONTAN.CO.ID - JAKARTA. De impact van de corona-pandemie op de toeristenindustrie op Bali is enorm. De reden is dat wanneer de toeristenindustrie stopt met bewegen, dit een impact heeft op de economie en vele andere sectoren op Bali.
Toerisme is de ruggengraat van de Bali-economie. Op basis van gegevens van de Indonesian Tourism Industry Association (GIPI) Bali is de groei van buitenlandse toeristen (toeristen) in april 2020 vergeleken met dezelfde periode in 2019 met meer dan 90% gedaald.
Adjunct-gouverneur van Bali, Tjokorda Oka Sukawati, zei dat Bali een van de gebieden werd waar de zwaarste corona-pandemie heerste. Omdat ongeveer 60% van het bruto regionaal binnenlands product (GRDP) van Bali afkomstig is uit de toeristische sector.
"Niet alleen het toerisme, ook andere sectoren worden getroffen (dalende toeristen)", zei Tjokorda in de vierde editie van de Industry Roundtable online-sessie gehouden door Markplus, Inc. en de Jakarta Chief Marketing Officer (CMO), vrijdag (24/4).
Bijvoorbeeld de agrarische sector. Meestal worden landbouwproducten op Bali geabsorbeerd door hotels, die tot 140.000 kamers tellen. 'Nu zijn er niet meer en de boeren hebben overaanbod', zei hij.
In gegevens van GIPI was het aantal toeristen naar Bali in januari 2020 met 11% gestegen. Vervolgens daalde het aantal buitenlandse toeristen in februari 2020 met 18%. Op dit moment begonnen alle vluchten van en naar China vertraging op te lopen.
Het aantal dalingen was in maart 2020 nog ingrijpender. De daling bereikte 42,32%. Omdat, naast Chinese toeristen, toeristen uit Europese landen zoals Itali√ę, het Vaticaan, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland en verschillende steden in Zuid-Korea zijn verboden om Bali binnen te komen.
Maar het meest ingrijpend is de daling in april 2020 die met het coronavirus op Bali rond 93,24% bereikte.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

AM,
Kun je je wel afvragen, maar dat zijn slechts een paar toeristen t.o.v. de immense drommen die normaliter wekelijks binnenkomen.
Niet bepaald veel toeristen hebben de luxe om maar te blijven tot datum onbekend. Doorgaans moeten de meesten toch weer een keer werken of hebben andere vrij normale verplichtingen om weer in hun thuisland te zijn. Los van het feit dat deze toeristen dus daarbij nog eens een bak extra kosten hebben wat niet bepaald gebudgetteerd is.

Kuta, Seminyak etc etc zijn leeg. Straten leeg. Winkeltjes leeg of dicht. Geen drommen toeristen op de trottiors etc etc.

Bovendien: Er wordt nauwelijks internationaal gevlogen en is het vrijwel onmogelijk als toerist hier de toerist uit te hangen. Certificaten, quarantaine en die prachtige aanmeld website...

"juist blijven en proberen er iets van te maken": Die luxe hebben de meeste toeristen niet, AM. Die sparen een heel jaar voor een vakantie (of meerdere jaren). Voor die vakantie van een week of 3.
Even beide beentjes weer op de grond.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Prijzen in Bali storten in elkaar.
Huur, grondprijzen, zelfs groenten! Jawel ook die kloteuien Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud , kip, eieren, you name it.


Heldere ziende

jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Zo, de Lebaran dag.
Geen idee of er plekken zijn waar men toch massaal bij elkaar komt om het te vieren, bidden etc.
We zullen over een week of 2-3 zien wat de resultaten zijn.
In ieder geval lijkt het erop dat de overheid een redelijke aanpak heeft toegepast, maar we weten ook dat talloze mensen al eerder huiswaarts zijn gekeerd en er plenty door de mazen zijn geglipt.

Op 21 mei jl.: 973 besmettingen zijn gemeld over 24 uur. Het hoogste aantal in 24 uur, aldus onderstaande link.

covid19.go.id/p/berita/kasus-p(...)-total-menjadi-20162Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Meer dan de helft van de nieuwe besmettingen in Jawa Timur (Jakarta 'slechts' over de 100) dus je ziet de bui al hangen....jstar
Gebruiker
spacer line
 

Voor ik het vergeet; Selamat Idul Fitrijakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 

Ja, Selamat Idul Fitri voor diegenen die dat vieren.


Heldere ziende

jstar
Gebruiker
spacer line
 

De bezoeken aan huis zijn toch fors verminderd. Het is erg kalm, geen festiviteiten, zelfs het vuurwerk was heel sporadisch.

Veel mensen beginnen vandaag ook weer te werken; de vakanties zijn uitgesteld.jakarta-snacks
Gebruiker
spacer line
 


Op 22-05-2020 08:36 schreef jstar:
Vanaf 28 mei moet iedereen die in Bali aankomt aantoonbaar een swab test hebben ondergaan. Wordt natuurlijk al door de luchtvaartmaatschappij gevraagd. Je moet jezelf registreren op https://cekdiri.baliprov.go.id/ en dan krijg je een QR code voor het boeken van het ticket.

Of dit nu een impact gaat hebben op het aantal (binnenlandse) toeristen Emoticon: ConfusedKlik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken
Kijk eens aan, de ontwikkelaars/verzinners van die site:
OF ze hebben dit topic gelezen OF meerdere mensen hadden iets van WTF is dit?
Nu al veranderd:
bolletje 1: Voor Indonesiers
bolletje 2: voor buitenlanders
bolletje 3: login
bolletje 4: data collection status.

De totaal onbegrijpelijke PDF van een SOP (Standard Operating Procedure: Ik licht dit maar toe, want 99% van de lezers weet niet wat een SOP is) is verdwenen.

Dat is al ietsje duidelijker.

Opmerkelijk bij "data collection status" de site plotseling gebruik wil maken van je camera. Als ze dan even toelichten waarom. Ik denk dat dat is om een QR code te scannen (ook een aanname want eronder staat ergens "retry scan QR code". Hoezo REtry?

Ook vraagt ie om een token. Een aanname dat je die dan krijgt per email. Is dat dan de QR code? Nee, toch denk ik het niet, want token moet je dan weer intypen.

En dan moet je blijkbaar die QR code printen en voor de camera houden, of wordt ervan uitgegaan dat iedereen een smart phone heeft en vanuit die email de QR code dan weer voor de camera houdt?

Helaas nog NUL begeleidende informatie voor de Indonesier of de buitenlander.
Ook geen FAQ.
Heldere ziende

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

89,798,523 pageviews Een website van indahnesia.com