[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
79 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Aardig verhaal om te volgen, de gouverneur van Jakarta Joko Widodo heeft Susan Zulkifi als districtshoofd van Lenteng Agung aangesteld.
Ogenblikkelijk demonstraties, want Susan is namelijk katholiek en volgens de hardliners kunnen christenen niet een moslimgemeenschap naar behoren vertegenwoordigen.
Dan blijkt ook nog dat het merendeel van de demonstranten niet eens uit Lenteng Agung komen maar uit Depok

Joko zegt heel simpel dat hij niet zal buigen voor demonstraties, gelijk heeft ie, immers doet hij dat, dan is het hek van de dam, bovendien voert hij een politiek van de juiste man op de juiste plek, zonder naar geloofsovertuiging te kijken.
Nu gaat zelfs de Minister van Binnenlandse zaken Gamawan Fauzi zich er ook mee bemoeien en heeft Joko gevraagd de aanstelling te heroverwegen (de labberkak).
Basuki de vice gouverneur die overigens zelf ook Christen is heeft Gamawan een mooi antwoord gegeven.
"De minister moet maar eens iets meer over onze grondwet leren, dit is een op de Pancasila gebaseerd land."

Joko Widodo heeft aankomende week een ontmoeting met de dorpshoofden (lunchafspraak).
Dat blijkt goed te werken, hij gaat niet alleen ter plaatse uitleg geven over bepaalde maatregelen, maar betrekt ook de dorpshoofden erbij.

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen, Joko gaat heel voortvarend te werk, hij heeft in de enkele maanden dat hij gouverneur is meer bereikt als zijn voorganger Fauzi in alle jaren.
Joko Widodo is dagelijks nieuws, de man is overal en nergens, dreigen er ergens problemen dan gaat hij er persoonlijk naar toe en bespreekt zijn plannen en oplossingen met de bevolking.

Knelpunten in het verkeer door straatverkopers (Tanah Abang) opgelost, verhuizen die hap door een alternatief te bieden.
Sloppenwijken bij reservoirs (Pluit dam en Ria Rio) hopla weg ermee, verhuizen naar goedkope appartementen met een redelijk vergoeding.
Grote schoonmaak van kanalen en rivieren, het leger ingeschakeld die nu patrouilleren zodat niet iedereen zijn afval dumpt.

Allemaal zonder noemenswaardige problemen, doordat hij er naar toe gaat uitleg geeft en de mensen alternatieven bied, niks geen botte bijl er in, het kost een paar centen, maar er gebeurd iets.

Die vent is het beste wat Jakarta had kunnen overkomen, op korte termijn gaan er specialisten naar Rotterdam, krijgen daar een gedegen opleiding in watermanagement, dat hebben de burgermeester Aboutaleb van Rotterdam en Joko vorige week afgesproken.
Het een lust voor het oog wat Jokowi allemaal van elkaar bokst.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Geweldig, Basuki de vicegouverneur van Jakarta kreeg vandaag een sms van de minister van Binnenlandse zaken, hij had het verzoek om de aanstelling van Susan te heroverwegen verkeerd geÔntrepeteerd.

Meneer is op zijn pik getrapt, wordt vervolgd.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Gewoonlijk.......het eeuwenoude wayang-spel.
Wat doen Indonesiers zichzelf toch aan? De gehele dag door zijn ze op hun pik getrapt, met wat dan ook. Wat een vreselijk negatieve instelling.
De hele dag moet een ander ook op z'n tenen lopen om uit te kijken dat hij/zij niemand op hun pik trapt. Wat een verspilde energie.
Elke dag maak ik dit mee en kan er zelf om lachen want ik zit niet in die zenuwslopende cultuur, kijk er vrolijk vanaf een afstand naar en lach me soms rot. Wat een kinderachtige vertoningen dat telkens beledigd zijn...... tersinggung melulu . Maar ze hebben zichzelf ermee want het is voor hen een zware geestelijke last. Net als het altijd maar weer ietsje hoger (nummer 1) moeten zijn boven een ander. In het verkeer brengt het zelfs levens in gevaar dat altoos "haantje" moeten spelen.
Een hele cultuur rijp voor de psychiater? Tja, het zijn niet mijn woorden maar van de autochtonen zelf.sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


Joko speelt het spel heeel goed.
Hij deelt op het juiste moment op de juiste plaats speldeprikjes uit.
Op gevoelige plaatsen. Wat openbare discussies veroorzaakt.
Deze man is bezig met zijn persoonlijke "yellow brick road" naar
de presidentverkiezingen 21 april 2014
Hij wordt met de dag populairder


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het modder gooien is al volop begonnen, eerst ene meneer Amien Rais en nu die trut van van de Partai Demokrat Nurhayati Ali Assegaf.
Sjonge sjonge wat zijn ze bang voor die man die zo populair is, te zielig voor woorden.

http://www.thejakartapost.com/(...)-sby-comparison.htmlMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Om moedeloos van te worden, er gaat geen dag voorbij of de kranten staan vol van arrestaties voor corruptie en omkoperij.
De zus van de vice president Boediono ligt nu onder vuur voor een grote zaak op het gebied van vleesimport waar al diverse figuren voor vast zitten, nu nog de link naar Boediono zelf Emoticon: Blush

Klap op de vuurpijl de opperrechter van IndonesiŽ die nu is gearresteerd op verdenking van omkoperij/smeergeld om een bepaalde uitspraak in iemand zijn voordeel uit te laten vallen.
Daar is hier nogal wat consternatie over, want als figuren in de top van de rechterlijke macht ook al gaan meedoen dan kan een land helemaal naar de kloten gaan.
Deze maatschappij is door en door rot. Emoticon: Angryerwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Het is toch goed dat er eindelijk iets aan gedaan wordt? Al is het maar een druppel op een hete plaat.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Klopt Erwin, maar ik ben bang dat het maar het topje van de ijsberg is Emoticon: Blush
Maar ja de woorden KPK hebben nu inmiddels wel effect in de lagere regionen, beter iets dan niets.

Wie is nu nog wel te vertrouwen, zowel hier als in Nederland, ik dacht eindelijk een politicus die aan de bel trekt voor ouderen en pensioenen.
Goed gebekte man, ene meneer Krol van 50plus, wat blijkt?
Juist jij heeft zijn eigen werknemers een pensioengat van 5 jaar bezorgd.

Ik vroeg vandaag aan mijn Pop " Wie is nu nog wel te vertrouwen? "
Antwoord was, " Niemand jongen, helemaal niemand "
Wijze woorden.erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Hele wijze woorden!

Als ze de kleine garnalen pakken, heeft dit geen effect op de rest. Het is zeer zeker het topje van de ijsberg, daar twijfel ik geen seconde aan. Ik vermoed dat ze met de grote vissen te pakken, voorbeelden willen stellen. Het is hen echt menens. Nu maar hopen dat het iets uithaalt.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 30-09-2013 13:45 Malam wrote:
Het modder gooien is al volop begonnen, eerst ene meneer Amien Rais en nu die trut van van de Partai Demokrat Nurhayati Ali Assegaf.
Sjonge sjonge wat zijn ze bang voor die man die zo populair is, te zielig voor woorden.

http://www.thejakartapost.com/(...)-sby-comparison.html
Natuurlijk is het het zelfde spelletje als met wijlen ex-president Abdurachman Wahid (Gus Dur) indertijd. Die was zijn (Indonesische) tijd ook ver vooruit en werd dus evenzo "getekkeld" door jaloerse politici en andersoortige ambtelijke "dienaren des volks".
Nu Amien Rais weer. Men weet hier gewoon niet wat verlies betekent. Men kan niet tegen zijn/haar verlies. Alle uitgerangeerde "bobo's" willen met hun kont in het zadel blijven zitten. Ze zijn er niet uit te branden of te schoppen: Amien Rais, Megawati, Wiranto, Prabowo, etc. Allemaal afgeschreven maar kunnen dat gewoonweg niet verkroppen en proberen het telkens - tot op het ridicule af - weer, doorgaans met het zwartmaken van populaire personen en niet met een goed programma. Gewoonweg pathetisch.......de Javaan ten voeten uit. De Gorontalees Habibie kon dat wel. Maar dat was dan ook een president met brains , geen Java-complex en wereldse blik."Pak Jokowi doesn't deserve the comparison. He is only a governor. It's all political. I don't know why people even do that because Pak SBY has proven his commitment on religious freedom."
Mmmmmmm........tja, pak SBY heeft zich moeten commiteren aan de PKS van wie hij de gedoogsteun nodig had (waar hebben we die kreet eerder gehoord? Was dat niet het vorige Nederlandse kabinet met de politieke hardliner PVV?) en heeft daardoor nooit sterke maatregelen durven nemen tegen de religieuze hardliners .Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Juist en hoe dichter bij de verkiezingen des te meer hoge jongens worden gepakt voor corruptie.
Ze trachten allemaal hun politieke tegenstanders uit de weg te ruimen, goede zaak, maar ze hebben niet in de gaten dat ze zich zelf ook in een afgrond storten, ze hebben namelijk allemaal meegedaan.
Maar het maakt wel duidelijk hoe rot het hele systeem is.
Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Gelukkig vernietigt het kwade zichzelf vaak Emoticon: Stupid

Kijk bijv. in het M-O. Ze maken elkaar allemaal af. Zelfs Israel staat nu 'pal' achter Saoudi en de VAR... tegen Iran en die Hussein Obama. Niet meer zo overzichtelijk (ook wat het 'kwade' dan ook mag zijn of worden)... maar ondertussen zie je overal dat het kwade zichzelf kapot maakt (Pakistan!).


Your attitude determines your altitude

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens de Indonesische kranten was het gisteren een Nationale schrikdag voor IndonesiŽ na het oppakken van de hoogste rechter van het land Akil Mochtar voor omkoping en aannemen van smeergeld.
Dat IndonesiŽ ťťn van de corruptste landen van de wereld is, zijn ze allemaal wel van overtuigd, maar dat het zo hoog gaat hadden ze zeker niet verwacht (slaap maar lekker door).
Zelfs de Nationale knuffelbeer SBY is in shock Emoticon: Yes!

Brave Akil, die ooit verklaarde dat mensen die veroordeeld waren voor corruptie niet alleen gevangenisstraf zouden moeten krijgen, maar ook nog een vinger afgesneden moest worden.
Op de vraag van een journalist aan Akil, hoe hij nu hij zelf aan de beurt is daar over dacht kreeg de journalist een klap voor zijn rijstmolen, foei een opperrechter die het recht in eigen hand neemt (letterlijk en figuurlijk)

De regionale verkiezingen in Gunung Mas (kalimantan) en Lebak (Banten) zouden gemanipuleerd zijn, Akil zou smeergeld hebben aangenomen om een gunstige uitspraak te doen, uiteraard worden er nu meer uitspraken van deze brave Hendrik uit het verleden onder de loep genomen, de beer is los.
Bij elkaar is er 294.000 Singapore dollar en en 22.000 US dollar in beslag genomen, in een sporttas.
Wel een beetje veel cash in huis, misschien wilde hij de volgende dag wel een paar boodschapjes in de supermarkt doen Emoticon: Wink

In het kielzog van Akil zijn inmiddels een aantal mensen gearresteerd en enkelen hebben een uitreisverbod.
In het kantoor van deze brave Hendrik werd ook nog Marijuana en extacy gevonden, het heeft wel iets een rechter die net voor een uitspraak een joint rookt, cool man.
Bij de gearresteerden zit ene meneer Tubagus Chaeri Wardana, een spin in het politieke web waarin Akil zich behoorlijk in thuis voelde.

Dit is de familie van Tubagus, het is afwachten geblazen wat er in deze fijne familie boven water gaat komen, want praten om je zelf vrij te pleiten is hier eerder regel dan uitzondering.

Tubagus is de jongere broer van de Gouverneur van Banten, dametje Ratu Atut die met haar familie de politieke macht in Banten heeft.
Zijn vrouw is burgermeester van west Tanggeran.
Oudere zus is vice regent van Serang.
Stiefmoeder is vice regent van Pandeglang.
Stiefzus is vice burgermeester van Serang.
Zwager is lid van het huis van afgevaardigden.
Neef is lid van wat wij noemen de tweede kamer.
De vrouw van zijn neeft is vice hoofd van het lokale bestuur van Serang.
En tenslotte is zijn zwager afgevaardigde in het lokale bestuur van Banten.

Bij onderzoek door de KPK in het stulpje van Tubagus werden in de garage enkele speeltjes aangetroffen.
Waaronder een Bentley, twee Ferrari's, een Lamborghini, een Nissan GT-R, een Rolls-Royce, een Lexus en een Harley-Davidson Sportster, naast een Toyota Camry, een Toyota Innova en twee Toyota Land Cruisers.

Nah itu bagus, Tubagus, dat is al een slordige 2 miljoen Euro, ongetwijfeld zal later deze week openbaar gemaakt worden wat de betrokkenen op de bank hebben staan, dat zal ook wel een lekker bekkie zijn Emoticon: Yummie! , dus wordt vervolgd.

Brave Akil zijn sporttasje, er gaan dagen voorbij dat ik het niet in mijn zak heb Emoticon: Laugh out loud
Volgens Akil wist hij niets van die tas, ze hadden dus beter de onderkant van de tas kunnen laten zien, daar zitten vast pootjes onder, kan niet anders, want als Akil geen jokkebrok is, dan is die ondeugende tas zelf naar binnen gewandeld_ Emoticon: Blush
pierre
Gebruiker
spacer line
 Malam... ze zullen elkaar ongetwijfeld het handje boven het hoofd houden, dit gebeurt trouwens overal in de wereld.
Daarbij wie moet ze nu berechten? zijn er nog eerlijke rechters in Indonesie, nu zelfs hun hoogste baas corrupt is.
Ik denk dat alles via de bekende achterkamertjes bekonkeld wordt en dat er FAKE uitspraken de wereld ingestuurd worden.
En ze leefde nog lang en gelukkig in anonimiteit
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Nee Pierre, dat geloof ik nu net niet, ze hebben die gast goed bij zijn ballen, dat is niet meer weg te moffelen en gezien de werkwijze van de KPK is dat ook helemaal niet de intentie.
Ze hebben wekenlang zijn telefoon gesprekken afgetapt, dit barbertje gaat hangen.Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Op mijn weblog heb ik een artikeltje geplaatst over de APEC-conferentie op Bali: 'APEC-conferentie op Bali zonder Obama'. Woont er iemand van jullie op Bali, die kan vertellen hoe het er daar aan toe gaat momenteel? Naast het sluiten van het vliegveld, zijn er nog meer dingen die bewoners en toeristen hinderen?


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dit is trouwens ook een aardige Emoticon: Blush
Van de 28000 chauffeurs in het openbaar vervoer in Jakarta zou de helft niet eens een rijbewijs hebben of te jong zijn om te mogen rijden Emoticon: Confused

http://www.thejakartaglobe.com(...)-dont-have-licenses/Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Volgens de KPK is opperrechter Akil op heterdaad betrapt na het afluisteren van zijn telefoon.
Buiten, de Rp 2.7 miljard cash is er ook voor 2 miljard waardepapieren in beslag genomen.
Ook blijkt dat Akil heel recent nog twee speeltjes had gekocht, een Mercede 350 S en een Toyota Crown, gezamelijke waarde rond de 2.5 miljard.
De Mercedes staat op naam van zijn privť chauffeur.

Toch knap hoor als je als jurist incl. onkostenvergoeding een salaris van rond de 50 a 60 miljoen p/m ontvangt, ik moet echt bij die mannen in de leer.
Je kan je ook afvragen of er niemand wakker wordt als een meneer met zo'n salaris in een speeltje van 2 miljard naar zijn werk komt. Emoticon: Blush

Stukje bij beetje zijn ze nu de puzzel aan het ontrafelen, er schijnen nog wat zakelijke constructies te zijn op naam van moeder de vrouw en men heeft een aantal geldstromen ontdekt waar een luchtje aan zit.
Die paar luizige miljarden die tot op heden boven tafel zijn gekomen lijken maar kinderspel.
Het zou mij niets verbazen als er nog meer rechters van dit hoogste gerechtshof van IndonesiŽ met hun vingers in de suikerpot hebben gezeten.

Er komen steeds meer zaken boven tafel waar een luchtje aan zit, wat zeg ik luchtje, de beerput is open.
Het ziet er naar uit dat de gouverneur van Banten, die nu nog getuige is omdat het haar broertje was die een koffer met zakgeld kwam brengen vast voor de spiegel kan gaan staan om te kijken hoe zo'n geel zwart streepjes pak haar staat Emoticon: Smile
Ze heeft een uitreisverbod, maar inmiddels is duidelijk geworden dat deze dame ook decadent rijk is.

Je kan wel een stemming manipuleren, maar als blijkt dat je als gouverneur met je vriendjes en familie voor honderden miljarden aan openbare aanbestedingen aan je jongere broertje hebt gegeven dan zit er toch iets niet helemaal kosher.
Als je op zo'n gigantische grote schaal hebt lopen frauderen, smeren en witwassen, dan zijn er zeker ook mensen die van de hoed en de rand weten en die niet van de suikerpot hebben mogen snoepen.

Die komen nu, dus Atutje kan haar knip opentrekken, er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn die uit wraak nu even een boekje open doen.
Het gaat er op lijken dat Akil en Atut een hele kudde suikerpotsnoepers mee de afgrond in slepen.

Alhoewel suikerpotsnoepers misschien niet het juiste woord is, want als ik alle bedragen voorbij ziet flitsen dan hebben ze met zijn allen in een suikerpot gezwommen zo groot als een olympisch zwembad.
Natuurlijk wel met een boerkini, want het zijn allemaal vrome moslims.


Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het zijn zeer belangrijke items die je hier recent hebt gepost maar vreemd dat er zelden op wordt gereageerd als het "lelijke" gezicht van RI wordt geopenbaard. Er is meer interesse voor reizen (ook wel logisch), huizen bouwen, grond kopen en handel drijven dan aan de politieke kanten van het land. Het valt me op dat er meer aandacht gaat naar zaken die Nederlanders in en naar RI raken dan naar zaken die de autochtone bevolking in RI aangaat. Het zij zo.......elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Dat er nauwelijks op gereageerd wordt is een feit. Maar het betekent niet dat het niet (met interesse) gelezen wordt. Het is niet verwonderlijk dat het geplaatst wordt door iemand die in IndonesiŽ woont. Het zijn soms ongelofelijke verhalen die Malam hier post over wat er allemaal gaande is in IndonesiŽ, daar word je niet blij van.
Ik heb daar weinig, liever gezegd niks aan toe te voegen. Dat zal misschien voor meer mensen gelden, wel lezen, maar geen reacties geven.
Wat mij betreft wel graag doorgaan met deze informatievoorziening!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 09-10-2013 14:13 elsbeth wrote:
Dat er nauwelijks op gereageerd wordt is een feit.
Maar het betekent niet dat het niet (met interesse) gelezen wordt.

Ya , de meesten (ik ook) willen soms alleen leuke dingetjes weten .
Waar het goedkoop eten/slapen is , de nwe aanbiedingen etc .

Dat er ook een andere kant (donkere ?) is zal niemand betwisten .
Trouwens de meeste migrant /sosbuder , Lansia ( pensionado visa) kijken ook wel TV.
Of als ze al een beetje "bahasa"beheersen kunnen ze Indonesische kranten lezen.
Zielefe had ooit de KIDON INDONESIA geplaats , daar lees ik geregeld interessante thema's.
JakPost,JakGlobe zijn ook in bhs English .
Ik kreeg ook diverse update van familie/vrienden, vaak over thema's die je niet snel in de openbaarheid kan vinden.
Naast "persoonlijke milis " ben ik aangesloten bij de Diaspora Indonesia en diverse update's van o.a Antara .


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

met Pijn en moeite heb ik toch contact gekregen om hier een verhaal te plaatsen.
Maar het is aan het lukken nu nog de procedure volgen en hoop dat het gaat zoals het zou moeten gaan..... Emoticon: Yeah right! Emoticon: Wink

Waar moet ik mee beginnen.
Vooral je bent beperkt met het typen op een kleine beeld.
Waar ik nu zit is op een kamer waar je beperkt internet heb en je naar buiten moet.
om een verbinding te maken.
De kamer is schoon nieuw en een goed bed ook nieuw, met een goede douch met een straal die nog harde gaat als ik het open zet dan bij mij thuis.
Alleen; zoals wij het hier meerdere keren overgeschreven hebben, de logica van dat is, dat ze in de douches geen wastafels hebben geplaatst, dus alles op de toiletpot je tandpasta en zo zetten.
Maar niet zeuren aanpassen en je eigen behelpen, zodat je voor de drank aqua air grote plastiek bottel koop en daar meegebrachte waterkoker, gekochte zakjes koffie, je aan het natje helpt en de nodige andere drankjes vol op te koop is, behalve die groen jongens niet, geen ijskast, maar die heb ik samen met een ander mens, sergeant gemaakt, want al hebben wij een kamer gehuurd voor geen Ä 200 per maand zijn wij even een longstea weekend onze vriend wezen bezoeken, je mag geloven of niet hij kan er wat van, om mensen gelukkig te maken, want wij hebben een prachtig tijd samen door gemaakt en dat neemt niemand ons meer af.
Door mijn voorzichtigheid kan ik niet alles uit de doeken doen, want er kunnen meer mensen meelezen als de AIVD, dus de man waar het om gaat mag zijn schrijven hier op inspringen.
Maar geloof mij mensen, om er te komen is een hele expeditie waar je nog al veel uren door maak in een bus Travel die meer stapvoets reed dan sneller als een ezel, vooral na de jalan tol in Bogor.
Maar we hadden het overleefd en we kwamen heelhuids aan en dat is het belangrijkste.
De ceremoniŽle ontvangst stond al klaar om ons op te wachten, om ons te begeleiden naar zijn paradijsje en we hebben het ergens ook over Paradijs gehad hier in een topic en het is een paradijsje waar die mijn beste met zijn popie samen een gelukkig leven leid.
Nu zitten wij nog nagenieten want het was ergens lekker nolgbrollen, zonder iemand over de tong te halen en omdat wij nog al politiek geaard zijn, hebben wij het over die soap die nu plaats vind in IndonesiŽ KPK, over die rechter, Akil Mochtar MK gehad, wat een corrupt zooitje dat hier is.
Mengakihiri Politiek Dinasti het einde van een dinasti een METRO T.V programma.
Nu zie ik dat het in Bandung er ook op los geslagen word, ik volg het niet, want mijn bahasa is niet zo goed en erger ook aan lip lezen niet zo snel kan lezen dat ik het kan volgen.
Nu dit nog op de site zetten dat zal ook een onderneming zijn want in de kamer hier kan ik via de dongel geen ontvangst krijgen, daarom maar eerst in word geschreven opgeslagen en zien wanneer dit kan plaatsen.
Maar een ding weet ik bijna zeker dat ze mij niet op Java zullen begravenÖÖÖÖÖ. Emoticon: Shut up! Emoticon: Puh! Emoticon: Emoticon: Devil .

Geen plaatjes dat kan het net niet aan die dommel van Telkomsel...... Emoticon: Bye byeVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

totto
Gebruiker
spacer line
 

Inderdaad graag doorgaan.


Toto Travel.com

erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 


On 09-10-2013 14:13 elsbeth wrote:
Dat er nauwelijks op gereageerd wordt is een feit. Maar het betekent niet dat het niet (met interesse) gelezen wordt. Het is niet verwonderlijk dat het geplaatst wordt door iemand die in IndonesiŽ woont. Het zijn soms ongelofelijke verhalen die Malam hier post over wat er allemaal gaande is in IndonesiŽ, daar word je niet blij van.
Ik heb daar weinig, liever gezegd niks aan toe te voegen. Dat zal misschien voor meer mensen gelden, wel lezen, maar geen reacties geven.
Wat mij betreft wel graag doorgaan met deze informatievoorziening!


Inderdaad, ook ik lees deze bijdragen met veel interesse. Reageren hierop doe ik nauwelijks. Ten eerste omdat ik hier niets heb aan toe te voegen en ten tweede het verbaast me geenszins. Ik bekijk IndonesiŽ niet door een roze bril. Graag verder deze informatie blijven delen en hopen dat ze die stinkende beerput maar goed ruimen!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

mvdbrk
Gebruiker
spacer line
 

ook ik lees graag over dit soort onderwerpen. Ben ooit begonnen als vakantieganger en had een mooie tijd op de kleine sunda eilanden en sulawesi. Inmiddels vaker gereisd door de archipel, veel gelezen en zelfs een indonesische vriendin en een beetje van de taal machtig. Ben mede dankzij kritische berichten op dit forum en eigen ervaringen al lang geleden genezen van de roze bril op dit fascinerende land. Bespreek regelmatig kwesties met mijn partner en ben nog steeds verbaasd over de gemakkelijke acceptatie van misstanden (zowel religieus getint, corruptie en fraudes). Wellicht toch een volksaard van confrontaties mijden? Is er verbetering mogelijk? Ik hoop het wel maar het is wel een heidense klus..
Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,907,625 pageviews Een website van indahnesia.com