[Centraal] Nieuws in Indonesië


 Subforum In het nieuws 
80 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > In het nieuws > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het nieuws in Indonesië is vaak om van te smullen, maar ook om van te huilen, totaal anders als het Nederlands nieuws.

Megawati wil weer president worden, algemeen bekend dat haar 3 jarig presidentschap een slappe vertoning was, ze wilde/kon geen belangrijke beslissingen nemen.

Toen haar minister van Veiligheid en Politieke zaken Sby aankondigde mee te willen doen aan de verkiezingen, kon hij gelijk wieberen, dat geeft aan hoe ze over concurrentie denkt.
Eerst moest ze Abdurrahman Wahid voor laten gaan, daarna werd ze overtuigend verslagen door Susilo en nu staat ze weer in de schaduw van Jokowi, wat moet Indonesië nou met zo'n getraumatiseerd fossiel.

Recente uitspraak van haar, Indonesië is rijk, maar de bevolking is mentaal arm, dat zit in de genen door 350 jaar slavernij, daar komt ook de corruptie vandaan.
Ik omarm emancipatie, maar voor dit mens heb ik maar één advies " Ga met pensioen"Mocht het werkelijk zo zijn dat de Indonesische bevolking mentaal arm is, dan zou je de jeugd op scholen moeten leren zelfstandig na te denken en meer individuele vrijheid te geven.
En de verordening van het Misterie van Gezondheid om kinderen van 12 jaar die naar voortgezet onderwijs gaan een gezondheidsverklaring voor te leggen waarin ze de grote van geslacht op in moeten vullen gelijk de nek om te draaien.

Vorige week veel commotie over zo'n verklaring in Sabang, de media hebben zich toen massaal op het hoofd van de schoolraad gestort, zij dachten een viespeukje te pakken te hebben.
De man verwees naar het Ministerie van Volksgezondheid

En ja hoor afgelopen week gaf het hoofd van de gezondheidsdienst Jane Supandi toe dat de beslissing voor zo'n enquête al in 2010 was genomen.

Ze begrijpt de commotie niet, het is immers in het belang van de volksgezondheid, wat dat nu te maken heeft met de grote van geslachtsdelen van meisjes en jongens van 12 jaar ontgaat mij.


Jane voegde eraan toe dat in kader van dat programma, de overheid, vertegenwoordigd door het Ministerie van Volksgezondheid hoopt, door het verzamelen van informatie over de vorm en grootte van de genitaliën van studenten helpen bij het opsporen van afwijkingen in een vroeg stadium, zei ze.
Maar we hebben een zeer beperkt aantal gezondheidswerkers die in staat zijn om studenten te onderzoeken, dus om dit probleem op te lossen, vragen we studenten om hun eigen lichaam te controleren.Mijn advies aan die kinderen is, de meiden vullen gewoon in dat hun scheur groter is als de Grand Canyon en dat ze borsten hebben waar Pamela Andersen jaloers op zou worden.
En de jongens zouden moeten invullen dat ze een slurf hebben waar een olifant rode flaporen van zou krijgen.
En de eerste de beste viespeuk die dat wil controleren ogenblikkelijk een honkbalknuppel in zijn nek leggen.

Zou die zus er wel eens bij stil hebben gestaan dat dit soort informatie van kinderen van 12 jaar wel eens een geheel verkeerd beeld zou kunnen geven Emoticon: Confused
Dat er op papier dan een grote snikkel generatie ontstaat.
Als ik namelijk terug gaat naar de tijd dat ik 12 was en ze hadden aan mij gevraagd de multiple choice vraag in te vullen, hoe groot is je plasser , klein, groot, groter, grootst, dan had ik hem echt niet eerst opgemeten, Grootst natuurlijk Emoticon: Laugh out loud

Dit is één pagina waar meisjes even mogen aangeven hoe groot hun intieme delen zijn.
Dit is echt geen 1 april mop Emoticon: Blush

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Malam, ik vind die afbeelding van die kippenborstjes (wat nu als die 12-jarige grioet grotere borsten heeft als mogelijk is? komen ze dat dan ook 'controleren'?) en dat driehoekje gras schokkender als Megawati.. al maakt het elkaar niet veel Emoticon: Party!

Waar Megawati een grijsgedraaide LP is, was deze enquete voor minderjarige liegebeesjes (kom, je gaat zoiets toch niet daadwerkelijk naar alle eerlijheid invullen, wel?) wel iets nieuws voor me. Als mijn zoontje dit zou moeten invullen zou ik hem inderdaad belachelijke dingen laten invullen. Laat maar komen dat schoolhoofd. Emoticon: Party!

Schande dat zoiets maar kan, onder het mom van 'te weinig personeel'. Ja, dan doe je het toch niet?


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Helaas de bittere waarheid Yerun, lees de link maar, ze tracht het nog wetenschappelijk te onderbouwen ook. Emoticon: Angry
En mocht je denken dat ze per ongeluk een mongool als directrice van de dienst kindergezondheid hebben aangesteld, dat is gezien al haar titels ook niet zo.
Of ze moet ze gekocht hebben natuurlijk, gezien haar uitspraken lijkt dat daar wel op, een wetenschapper komt toch niet op zoiets Emoticon: Blush

http://health.kompas.com/read/(...)x&utm_campaign=Khewperwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Ik kom nu zo'n veertien jaar, jaarlijks naar Indonesië. Het is om je ogen uit te schreien om te zien hoe dit land langzaam aan naar de kl*ten gaat.
De mensen lijken elk jaar naïever en dommer te worden, tenminste zo zie ik het.

Toen ik na mijn Flores trip, dit jaar in Yogya aankwam viel mij een ding op: in Yogya zag ik overal bedelaars. Nu zijn die er al jaren, maar het opvallende was dit ik tijdens twee weken Flores geen enkele bedelaar heb gezien. Ik heb er ook mensen met een handicap gezien, maar die waren goed gekleed en bedelden niet. Geen kinderen met een rammelaar aan het rode licht, niemand die zingend (nou ja) van huis tot huis gaat om een paar honderd rupiah te ontvangen.

Ik vraag mij af of dit met het geloof te maken heeft. Zorgt de naasteliefde van de katholieken beter voor hen die het moeilijk hebben, dan de moslims?

www.thejakartapost.com/news/20(...)s-hookers-rehab.htmlHet is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Erwin, of het naïever of dommer worden is weet/geloof ik niet, het lijkt meer op apathie.
Het lijkt er op dat mensen zich neerleggen bij de situatie, echt de wil om je zelf er boven uit te werken, hoe moeilijk dat dit dan ook is, lijkt er niet meer in te zitten.
De moedeloosheid van laat maar waaien het lukt toch niet.

Daar komt nog bij dat dat de steeds extremere wordende Islam de vooruitgang behoorlijk in de weg staat.
Kinderen worden in de moskee op pasantren, maar ook op school behoorlijk geïndoctrineerd en als je dan als jongeling van 20 jaar denkt alles is Allah's wil en alle initiatieven zijn er bij je uitgehaald, tja.

Je schreef:
Ik vraag mij af of dit met het geloof te maken heeft. Zorgt de naastenliefde van de katholieken beter voor hen die het moeilijk hebben, dan de moslims?

Ik durf daar geen oordeel over te geven, maar ik kan je wel een persoonlijke ervaring vertellen van uit Nederland.
Mijn moeder had MS en was zwaar invalide, toen het te zwaar werd voor mijn vader zijn ze verhuisd naar Maria Auxiliatrix in Venlo, een voormalig klooster wat was ingericht als verzorgingshuis waar ook nog veel nonnen werkten.

Mijn ouders waren niet gelovig, maar dat maakte geen reet uit, na enkele jaren kreeg die ouwe heimwee naar Rotterdam, verhuisd naar een verzorgingshuis in Rotterdam.
Precies een jaar, toen zijn ze hals over kop weer terug gegaan, het mentaliteit verschil tussen het Humanistische verzorgingshuis in Rotterdam en het zwaar Katholieke verzorgingshuis in Venlo was totaal niet met elkaar te vergelijken.

De liefde, persoonlijke aandacht en verzorging die die twee ouwetjes daar de laatste jaren hebben gehad hebben een diepe indruk op mij gemaakt, petje af.
erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Malam, ik durf/wil daar ook geen oordeel over geven, ik stel alleen maar vast. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat op Flores geen grote steden zijn, waar gelukzoekers naartoe trekken om uiteindelijk in de goot te belanden.

Zeker op vrijdag is het bedelen op Java heel sterk aanwezig. Dat heeft wel degelijk te maken met de islam. Op deze dag is het voor de moslims min of meer verplicht om de sukkelaars te helpen.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 08-09-2013 08:33 erwin wrote:


Ik vraag mij af of dit met het geloof te maken heeft. Zorgt de naasteliefde van de katholieken beter voor hen die het moeilijk hebben, dan de moslims?

Voor zover ik weet zijn de Moslim organisaties duidelijk aanwezig .
Ze doen veel aan gezondheidszorg , armoede bestrijding , opleiding en vorming etc

Men heeft geld nodig om een pesantren, islamistische buurthuis, moskee, voor boeken , medicijnen etc.
Dat komt van Indonesische moslims (die het kunnen missen) en voor "manpower" , kennis overdracht werd vanuit Indonesische kant verzorgd.
Mijn gepensioeneerde vrienden / familie zijn veel actief in diverse maatschappelijke organisaties en gezondheidszorg.
Een gepensioeneerde jurist, medicus(tand)artsen , econoom etc doen goed werk door hun kennis in dienst te stellen .

Een belangrijke en soms niet ongevaarlijke trend is de fondsenwerving die uit buitenland kan komen ( petrodollar).
Een oud klasgenoot van mij , hoge officier bij het leger was ooit zijdelings betrokken in zo'n project waar een buitenlandse "weldoener"bereid was om petrodollar te investeren, voor grond , moskee etc.

We waren toen aan het omong kosongen , dat ik in de toekomst mee ( na mijn pensioen)kan schuiven om taal te "geven" ( steenkool Engels + Brabbel Belanda ) .
Wat er van die project terecht kwam weet ik niet , want mijn vriend wil geen te veel inmenging van die buitenlandse groep.

.


bisa dicek of makemyday .

erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Geld verzamelen voor een moskee, daar lenig je geen nood mee. Ook dat is een fenomeen. Wanneer je langere afstanden rijdt met de auto, vind je regelmatig plaatsen waar men de weg heeft afgezet om geld te vangen voor de nieuwe moskee. Zou men dit geld niet beter gebruiken voor hen die het nodig hebben?


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 08-09-2013 09:42 erwin wrote:
Malam, ik durf/wil daar ook geen oordeel over geven, ik stel alleen maar vast. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat op Flores geen grote steden zijn, waar gelukzoekers naartoe trekken om uiteindelijk in de goot te belanden.

Zeker op vrijdag is het bedelen op Java heel sterk aanwezig. Dat heeft wel degelijk te maken met de islam. Op deze dag is het voor de moslims min of meer verplicht om de sukkelaars te helpen.


Ik woonde tot 1968 in Djakarta .
Na onderbreking van 10 jr kom ik sindsdien (1979) jaarlijks terug naar mijn kampung in Centrum van Jakarta .
Gambir area ( vroeger de wijk Weltevreden)

Het is waar dat nu veel bedelaars zijn dan toen , de mensen die economisch in de knel zitten zijn qua aantal ook toegenomen.
En het is logisch dat in de grote steden veel bedelaars zijn (soms ook beroepsbedelaars , kinderen nog ) ook veel werkloze migranten , vooral uit andere eilanden die hun plek niet kunnen veroveren.
In de centrum van Jakarta zie tegenwoordig weinig bedelaars meer , veel is het in de wijken of periferie van Jakarta .


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 08-09-2013 09:57 erwin wrote:
Geld verzamelen voor een moskee, daar lenig je geen nood mee. Ook dat is een fenomeen. Wanneer je langere afstanden rijdt met de auto, vind je regelmatig plaatsen waar men de weg heeft afgezet om geld te vangen voor de nieuwe moskee. Zou men dit geld niet beter gebruiken voor hen die het nodig hebben?

Een Moskee is niet alleen een Godshuis maar ook een soort buurthuis waar allerlei maatschappelijke activiteiten, scholing etc worden gegeven door vrijwilligers.

Dat was ook de reden waarom de regering alert moet zijn voor "ongewenste"invloeden van buitenaf.
Het geven van geld 10 of 20.000 rupiah (er zijn nog zo veeeel armen) is water naar de zee brengen.
De mensen kennis geven , de wetten leren zo dat ze assertiever worden , taal kennis geven ( Mister houw aar joe) is effectiever .

"Leer hen om een vis te leren vangen i.p.v hen stukjes vis geeft."
Of zoiets Emoticon: Shiny


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het barst hier van de bedelaars, veel en veel meer dan vroeger, bij iedere supermarkt, ATM of stoplicht in het centrum breek je je nek er over.
Mijn hoogste score terwijl ik een hapje zat te eten was 5 in 40 minuten, triest in en in triest.

Het is ook moeilijk het kaf van het koren te scheiden, ik kwam een tijd terug net voor 10 uur de Indomaret binnen, de blinde zat buiten en de begeleider stond binnen geld te wisselen.
Mijn ogen schoten op steeltjes, als dat de daginkomsten waren dan is het heel lucratief. Emoticon: BlushAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-09-2013 09:57 erwin wrote:
Geld verzamelen voor een moskee, daar lenig je geen nood mee. Ook dat is een fenomeen. Wanneer je langere afstanden rijdt met de auto, vind je regelmatig plaatsen waar men de weg heeft afgezet om geld te vangen voor de nieuwe moskee. Zou men dit geld niet beter gebruiken voor hen die het nodig hebben?
Een paar jaar geleden op oost Lombok; op slechts een paar honderd meter afstand van de "oude" ook al niet kleine moskee stond de nieuwe al in de steigers, glimmend van het marmer en natuurlijk een paar maten groter dan de andere. Met buitenlands geld? Ik weet het niet. Het "vangen" kwam ik voor het eerst een jaar of 10 geleden op Sumatera tegen. Nu staan de vangers zelfs niet eens meer gewoon midden op d weg maar staat er een of ander doos/box op zo'n ongelukkige manier dat je bijna niet anders kan dan heel langzaam gaan rijden waardoor de blikken als je niets geeft nogal ongemakkelijk kunnen zijn. Het is ook levensgevaarlijk, altijd op de jalan raya.
Buiten de vijdagmiddagen zie ik overigens altijd weinig tot geen activiteit in de moskee. Als dat geld dan inderdaad voor andere doeleinden wordt gebruikt dan zou het misschien wat duidelijker opgeschreven kunnen worden.
Ik begrijp dit fenomeen ook niet. En al helemaal niet waarom de moskee onderhand een paleis moet zijn en de mensen vaak in armetierige bouwvallen wonen. Heb het idee dat ook dit status is.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 08-09-2013 08:33 erwin wrote:
Ik kom nu zo'n veertien jaar, jaarlijks naar Indonesië. Het is om je ogen uit te schreien om te zien hoe dit land langzaam aan naar de kl*ten gaat.
Ik snap wat je bedoelt. Ik kom er nu 26 jaar en hoewel een grens moeilijk te trekken is denk ik dat het sinds een jaar of 10 bergwafwaarts gaat (na Maluku, Sambas, Poso etc). De eerste 10, 15 jaar “voelde” ik veel minder dat je in een voornamelijk islamitisch land was. Al die absurde voorstellen in de fanatieke gebieden zijn intimiderend en voor veel mensen ook bedreigend (ook voor veel moslims zelf)
Toen ik na mijn Flores trip, dit jaar in Yogya aankwam viel mij een ding op: in Yogya zag ik overal bedelaars. Nu zijn die er al jaren, maar het opvallende was dit ik tijdens twee weken Flores geen enkele bedelaar heb gezien. Ik heb er ook mensen met een handicap gezien, maar die waren goed gekleed en bedelden niet. Geen kinderen met een rammelaar aan het rode licht, niemand die zingend (nou ja) van huis tot huis gaat om een paar honderd rupiah te ontvangen.

Ik vraag mij af of dit met het geloof te maken heeft. Zorgt de naasteliefde van de katholieken beter voor hen die het moeilijk hebben, dan de moslims?
Misschien niet simpel was te stellen hoe het komt. Niet alleen Flores maar eigenlijk als je voorbij Makassar komt dan zijn bedelaars veel minder tot niet aanwezig. In het oosten zijn de grote steden van veel kleiner formaat en minder talrijk dan in het westen. Bedelen in de anonimiteit (dichtbevolkte steden) lijkt me ook “gemakkelijker” dan daar waar iedereen je kent. In Marokko, ook een islamitisch land ben ik er meer dan ooit tegengekomen. Maar ik weet zeker dat het er ook van stikt in sommige landen van Zuid Amerika, en die zijn toch overwegend katholiek.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-09-2013 10:32 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Ik begrijp dit fenomeen ook niet. En al helemaal niet waarom de moskee onderhand een paleis moet zijn en de mensen vaak in armetierige bouwvallen wonen. Heb het idee dat ook dit status is.


Schijnt in alle geloven zo te zijn, misschien dat de gelovigen denken dat ze meer aandacht van hun God krijgen Emoticon: Confused
Toen dit gebouw werd neer gezet had de gemiddelde Parijzenaar ook geen nageltjes om aan zijn kont te krabben van de armoe. Emoticon: Blush

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 08-09-2013 10:32 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Een paar jaar geleden op oost Lombok; op slechts een paar honderd meter afstand van de "oude" ook al niet kleine moskee stond de nieuwe al in de steigers, glimmend van het marmer en natuurlijk een paar maten groter dan de andere. Met buitenlands geld? .

A.M
Toen mijn zoon nog klein was ( omstreeks 5 jaar dus 20 jaar geleden ) werden we in Gambir ( geen achterbuurt gebied) bij 2 stoplichten altijd belaagd door kleine kinderen.
Meestal kijk ik naar de andere kant , tot dat ze bij raam van mijn vrouw (turis) en zoon beginnen te tikken.
Hot Per Dom . ik zag nog de verschrikte gezicht van mijn zoon , toen zijn "landgenoten" met bijna dezelfde leeftijd een toneel opvoeren.
Daarna nam ik altijd een kleine sok met klein geld 500-max 1000 rup mee , om alleen verlost te zijn van gratis toneel spel.
En de (taxi) supir moet maar zijn raam openen om een paar muntjes te geven.
Dat geldt ook als we ergens in Bandung in een restaurant aan het eten zijn .
Gelukkig was het vroeger , daarna is het CUEK aja deh .( scheit Emoticon: Wink ) hebben.

Ik ben in 2011 vanaf Pekanbaru een dagtocht aan het maken naar Siak Indrapura , waar je urenlang tussen de kelapa sawit plantage rijdt.
In de middel of nowhere zag ik een grote goudkleurige moskee , lijkt wel op een kleine Taj Mahal .Midden in de rimboe ( allemaal plantage).
Je denk toch niet dat die armoedzaaiers( pardon) van arbeiders dat kan betalen, en veel verkeer heb je daar ook niet .
Heb nog mooie foto's , ben te lui om te plaatsen.

De weg van Yoyga via Solo , Salatiga naar Semarang heb je ook kleine leuke moskee ,
bij bijna elke dorp.
Daar kan je mss zeggen dat veel auto rijden, angkot etc .Klopt, veel wegblokkades.
Maar niet in Jambi-Siak of soortgelijke omgeving.

Lombok is een relatief arme Moslim eiland , waar potentiele toeristen / zakenmensen uit bepaalde Moslim landen behoorlijk investeren.

Als ik een rijke sjeik ben met veel overtollig klein geld( van Petrodollar) dan wil ik wel een kleine moskee doneren , en zeker als ik een mooie plaats kan krijgen in Taman Firdauz .


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


Toen dit gebouw werd neer gezet had de gemiddelde Parijzenaar ook geen nageltjes om aan zijn kont te krabben van de armoe. Emoticon: Blush
Dat klopt en de kerken en kathedralen met "goud" in Spanje en Italie destijds net zo. We leven alleen nu in 2013 en ik had gehoopt op meer verstand.
Ik zeg er wel meteen bij dat er in Nederland nu soms gebouwen neergezet worden met "spiegeltjes en kraaltjes" die zeker in deze tijd niet kunnen en een doorn in het oog moeten zijn voor mensen die het met heel weinig moeten doen. Ik geloof niet dat in Nederland hieraan mensen aan mee zouden werken/geld geven als ze zelf maar amper weten hoe ze rond moeten komen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

We hebben er in Rotterdam Z. pas nog een mooi pandje bij gekregen Emoticon: Smile
Kostte een paar centen, maar dat mag de pet niet kreuken Emoticon: WorshipDeze rotbende ligt er 50 meter achter, een kniesoor die daar op let Emoticon: Laugh out loud

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 08-09-2013 09:42 schreef erwin:
Malam, ik durf/wil daar ook geen oordeel over geven, ik stel alleen maar vast. Het zal er ook wel mee te maken hebben dat op Flores geen grote steden zijn, waar gelukzoekers naartoe trekken om uiteindelijk in de goot te belanden.

Zeker op vrijdag is het bedelen op Java heel sterk aanwezig. Dat heeft wel degelijk te maken met de islam. Op deze dag is het voor de moslims min of meer verplicht om de sukkelaars te helpen.


Nou ik wel. Het oordeel is dit. Om de donder heeft dit met (wat voor 'n soort) geloof te maken. Wat doen we allemaal weer moeilijk.


Your attitude determines your altitude

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 08-09-2013 06:56 schreef Malam:
Het nieuws in Indonesië is vaak om van te smullen, maar ook om van te huilen, totaal anders als het Nederlands nieuws.

Megawati wil weer president worden, algemeen bekend dat haar 3 jarig presidentschap een slappe vertoning was, ze wilde/kon geen belangrijke beslissingen nemen.

Toen haar minister van Veiligheid en Politieke zaken Sby aankondigde mee te willen doen aan de verkiezingen, kon hij gelijk wieberen, dat geeft aan hoe ze over concurrentie denkt.
Eerst moest ze Abdurrahman Wahid voor laten gaan, daarna werd ze overtuigend verslagen door Susilo en nu staat ze weer in de schaduw van Jokowi, wat moet Indonesië nou met zon getraumatiseerd fossiel.

Recente uitspraak van haar, Indonesië is rijk, maar de bevolking is mentaal arm, dat zit in de genen door 350 jaar slavernij, daar komt ook de corruptie vandaan.
Ik omarm emancipatie, maar voor dit mens heb ik maar één advies " Ga met pensioen"


Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


Mocht het werkelijk zo zijn dat de Indonesische bevolking mentaal arm is, dan zou je de jeugd op scholen moeten leren zelfstandig na te denken en meer individuele vrijheid te geven.
En de verordening van het Misterie van Gezondheid om kinderen van 12 jaar die naar voortgezet onderwijs gaan een gezondheidsverklaring voor te leggen waarin ze de grote van geslacht op in moeten vullen gelijk de nek om te draaien.

Vorige week veel commotie over zon verklaring in Sabang, de media hebben zich toen massaal op het hoofd van de schoolraad gestort, zij dachten een viespeukje te pakken te hebben.
De man verwees naar het Ministerie van Volksgezondheid

En ja hoor afgelopen week gaf het hoofd van de gezondheidsdienst Jane Supandi toe dat de beslissing voor zon enquête al in 2010 was genomen.

Ze begrijpt de commotie niet, het is immers in het belang van de volksgezondheid, wat dat nu te maken heeft met de grote van geslachtsdelen van meisjes en jongens van 12 jaar ontgaat mij.


Jane voegde eraan toe dat in kader van dat programma, de overheid, vertegenwoordigd door het Ministerie van Volksgezondheid hoopt, door het verzamelen van informatie over de vorm en grootte van de genitaliën van studenten helpen bij het opsporen van afwijkingen in een vroeg stadium, zei ze.
Maar we hebben een zeer beperkt aantal gezondheidswerkers die in staat zijn om studenten te onderzoeken, dus om dit probleem op te lossen, vragen we studenten om hun eigen lichaam te controleren.Mijn advies aan die kinderen is, de meiden vullen gewoon in dat hun scheur groter is als de Grand Canyon en dat ze borsten hebben waar Pamela Andersen jaloers op zou worden.
En de jongens zouden moeten invullen dat ze een slurf hebben waar een olifant rode flaporen van zou krijgen.
En de eerste de beste viespeuk die dat wil controleren ogenblikkelijk een honkbalknuppel in zijn nek leggen.

Zou die zus er wel eens bij stil hebben gestaan dat dit soort informatie van kinderen van 12 jaar wel eens een geheel verkeerd beeld zou kunnen geven Emoticon: Confused
Dat er op papier dan een grote snikkel generatie ontstaat.
Als ik namelijk terug gaat naar de tijd dat ik 12 was en ze hadden aan mij gevraagd de multiple choice vraag in te vullen, hoe groot is je plasser , klein, groot, groter, grootst, dan had ik hem echt niet eerst opgemeten, Grootst natuurlijk Emoticon: Laugh out loud

Dit is één pagina waar meisjes even mogen aangeven hoe groot hun intieme delen zijn.
Dit is echt geen 1 april mop Emoticon: Blush

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


Dat kan ik denk wel uitleggen.
Megawati heeft haar man verloren en is nu alleen, dus hij kan zich eigen nu niet meer zich verrijken, via die Megawati, want hij is de grond in gegaan en daar kan je niet meer corrupt zijn.. Emoticon: Confused Emoticon: Stupid

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik lees er al twee dagen overheen, zoon van de bekende zanger Ahmad Dhani betrokken bij dodelijk ongeluk, kranten staan er vol mee, dan denk je goh er gebeuren zo veel ongelukken, toevallig is er nu een zoon van een bekende artiest bij betrokken, wat een ophef.
Vanochtend weer overal berichten in de krant, dus ik lees het bericht en nu begrijp ik de ophef..

Ahmad Dhani is heel populair en bulkt van het geld, wat doe je dan, natuurlijk geef je je zoon een Mitsubishi Lancer Evo, een lekkere opgefokte 2 liter turbo erin topsnelheid 285 km, een straaljager op 4 wielen dus.
Zou ik ook doen, maar natuurlijk niet als dat joch nog maar 13 jaar is Emoticon: Angry

Het ventje verloor zijn concentratie volgens de politie en ramde door de vangrail heen, 6 doden en 9 gewonden, zelf ligt hij met een gebroken been in het ziekenhuis.

Hele discussies in de kranten of ze Ahmad Dhani nu wel of niet kunnen vervolgen Emoticon: Confused
Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen, misschien moet het ventje wel strafregels schrijven, "Ik mag geen vangrail stelen"Nu is Ahmad niet de enige gek hier, het barst van de gekken, dit is namelijk een dagelijks beeld hier, wat bezielen ouders hier toch om dit goed te vinden Emoticon: Angry
Zo'n rotding rijdt 85 km per uur, het ventje kan niet eens met zijn voeten bij de grond.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De dans om de dans te ontspringen is in volle gang, Ahmad Dhani loopt al kwistig met geld te strooien.
De familie van de slachtoffers hebben ook inmiddels een schriftelijke verklaring van Ahmed dat hij alle kosten zal dragen ook voor de studie van de kinderen van de slachtoffers.
Slachtoffers hebben inmiddels aangegeven geen aanklacht in te dienen Emoticon: Bye bye

Zoon Dul is inmiddels verdachte, wassen neus natuurlijk, slaat nergens op, dat kind is 13 jaar.
Hier en daar durft er één in de media te stellen dat Ahmed Dhani verantwoordelijk gesteld moet worden, maar ja dat is snel de nek omgedraaid.
Immers Ahmed heeft die straaljager niet aan zijn zoon gegeven met de gedachte dat ie zelf achter het stuur zou kruipen Emoticon: Blush

Volgens Kanit Lantas Polres Jakarta Timur, meneer Agung Budi Leksono bestaat er ook de kans dat het bedrijf/eigenaar van de Daihatsu Grand Max verdachte in deze zaak gaat worden, de zes dodelijke slachtoffers zaten in dit busje.
Want officieel mag je met zo'n auto maar 9 personen vervoeren, maar er zaten er 13 in, en dat mag natuurlijk niet Emoticon: Angry

Dit wel natuurlijk, is een stuk veiliger Emoticon: Blush hoe oud zou die Agung zijn, ook 13 jaar Emoticon: Confused

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. Malam:

Zo'n jong van 13 jaar die in een auto rijdt is al niets bijzonders meer.

Hier in Denpasar kom ik regelmatig koters tegen in een SMP uniform ( = leeftijd 12 tot 15) die in een auto van en naar school en andere plaatsen rijden. Zie je ze in- en uitstappen bij hun school, zodat hun klas- en schoolgenoten het kunnen zien, en de leraren en/of agent die het verkeer staan te regelen "stonden erbij en keken er (ook) naar" maar doen niets.

Moet er wel bij zeggen dat het vaak om kleine auto's gaat (Honda Jazz, Toyota Yaris, Suzuki Swift, etc.) omdat ze anders niet bij de pedalen kunnen komen of over het stuur / dashboard kunnen kijken.

Vorig jaar ook hier in Denpasar zo'n geval / ongeluk met een "bestuurder" van 14 of 15 jaar oud in een Toyota Avanza. Knalde na een avond "stappen" ( ??? ) op een rechte weg tegen een boom maar die reed alleen zichzelf en een "vriend" dood en een andere meerijdende vriend de verlamming in. Papa en Mama van de bestuurder verbleven op dat moment in Korea en "waren dus niet verantwoordelijk voor de daden van hun zoon".
If you have nothing to loose, you can risk everything

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Als dit nu allemaal mogelijk is, waar gaat dit land dan naar toe Amed.
Waar ligt de grens aan het normale Emoticon: Confused
Ik zie hier dagelijks kinderen van 10 jaar met zijn drieën zonder helm op een motor rijden, de politie rijdt er voorbij en grijpt niet in, waar ligt de grens Emoticon: Confused

Vanmiddag twee dames en een peuter van 2 jaar, nadat ze een hapje hadden gegeten, begon de peuter te dreinen, let wel 2 jaar!!!!!!!!!!
Ze wilde niet in de auto maar op de scooter Emoticon: Confused

Speen in haar rijstmolen en voorop de scooter, toen ik zei "ze moesten je naar de gevangenis sturen" keek dat asociale wijf me aan en zei "Ja maar ze vind het zo leuk, wel mag dat dan niet in Europa? "

Ik ga hier helemaal van onderuit, wat een schande dat dit hier kan, vandaar dat ik als een raket voorbij ga aan ongelukken hier, die dagelijkse kost zijn.
Als ik zo'n wurm op de straat zou zien liggen ben ik in staat zo'n wijf dood te schoppen.
Wat een hersenloze idioten.

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 


Op 10-09-2013 13:32 schreef Malam:

Als ik zon wurm op de straat zou zien liggen ben ik in staat zon wijf dood te schoppen.
Wat een hersenloze idioten.


Ja maar, eh.. hersenloos dat komt ergens vandaan. Toch? Meestal yah. Emoticon: Yes!
Door o.a. hersenloos de originele feiten en veel onderwijs van 3 tot 4000 jaar oud (op de slechtste manier als mogelijk) te imiteren.
Toen toen Moham de Hebreeuwse geschriften totaal ont- en verkrachtte. Niet alleen namen en personen werden totaal door elkaar gehaald (wist hij veel), maar ook de meest belangrijke leringen (zoals bijv. 'Hebt uw vijanden lief', werd: 'Dood je vijanden', enz enz enz enz).

Zo 'schoot er ook even tussendoor', het scheppingsverhaal en de zondeval (werden volkomen misvormd).
Dus vanaf zo'n 700 na Chr., vanuit een grote zandbak, via een roverhoofdman en echtgenoot van 15(?) dames, waaronder een kind van 13 (of trouwde hij al toen Aisha 9 was?, vergeten), hebben o.a. ook de mensen geen erfzonde, als ze geboren worden zijn ze totaal onschuldig, lief en schattig, blijven ze dat voorlopig, er is niets aan de hand... anders kijken we toch de andere kant op?

Tja, want idd; er IS geen oplossing, zal nooit zo komen ook... en t begint al heel klein (en schattig, en lief, en puur, en zondeloos... onze prinsjes en prinsesjes doen toch nooit kwaad?!)

Idd hersenloze idioten krijg je zo' oorzaak en resultaat.... arme mensen die te veel verkeerde dingen hebben geleerd, en toepassen. Dat zie je om je heen. Emoticon: Stupid

Dat zie je ook in de grote zandbak. De Jood had allang ecologische feiten uit de Schrift geleerd, die hij toepaste. En zie; het verschil. Israel is geheel groen en vruchtbaar, want als je een boompje eruit rukt (of de geiten vreten het groen op), dan moet je er weer een boompje voor in de plaats doen! Simpel, en zo onstaan die duizenden verschillen.
Vanaf het kindzijn al. En ik kan het weten, heb niet alleen al hun (van beide kanten) heilige geschriften gelezen, maar ook gwoond in Israel EN in vele (Arabische) Muslimlanden.
Heb trouwens vrienden uit beide rassen en religies... Emoticon: Smile

Alleen het aantal Nobelprijswinnaars al, kan zo maar blijven doorgaan.
Wat een onderscheid! Letterlijk; 'hemels'breed!
Achterlijk blijft achterlijk, stilstand is achteruitgang. De schicht van heer Bommel: twee meter vooruit, drie achteruit.Your attitude determines your altitude

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik laat het geloof er maar even helemaal buiten, het gaat hier om bewustwording dat je niet alleen op de wereld bent en dat het als ouder een plicht is je kinderen te beschermen.
Zolang die bewustwording en discipline er niet is en de autoriteiten ook de andere kant opkijken, gaat het alleen maar meer bergafwaarts Emoticon: AngryPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,914,213 pageviews Een website van indahnesia.com