Amed - gili dringend


 Subforum Bali, het godeneiland 
75 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
lieselot
Gebruiker
spacer line
 

Hey,

Wij zijn nu op Bali en wensen op 13 september een fast boat te nemen van Amed naar Gili. Welke website gebruiken we best om tickets te boeken? en welke maatschappijen varen er vanuit Amed en hebben stabiele boten? Hoelang moeten we op voorhand boeken?

Alvast bedankt om snel te antwoorden.

groeten uit lovinaMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Er varen momenteel 4 "maatschappijen" dagelijks het traject Amed - Gili eilanden, en v.v. De boten vertrekken naar de Gili's tussen 08.00 en 09:30u, afhankelijk van de maatschappij. Ervaring leert dat hoe vroeger men vertrekt, hoe rustiger de zee is en hoe gemoedelijker de overtocht ervaren wordt.

September is al geen hoog-seizoen meer, en (lang) vantevoren boeken is niet meer nodig. Daags voordat u wilt vertrekken zal volstaan.

Er worden vaak "last-minute" tickets aangeboden ter plaatse in Amed, en niet on-line. Deze "last-minute" tickets kunnen HEEL goedkoop zijn, er worden soms kortingen van wel 75% verstrekt.

Maar, uw overtocht tegen "full-fare" online boeken kan bij o.a.:
http://www.gili-sea-express.com/
http://www.kudahitamexpress.com/index.phpIf you have nothing to loose, you can risk everything

lieselot
Gebruiker
spacer line
 

Bedankt om zo snel te antwoorden. Wij gaan savonds rond 18u aan in Amed. Gaan wij dan ergens nog aan last minute tickets geraken of is dat al te laat? Zouden we eventueel dan savonds nog tickets online kunnen boeken indien we geen last minutes meer vinden. Waar is de haven eigenlijk in amed of meren de boten gewoon aan op het strand?

Heeft iemand nog aanraders van budgetvriendelijke hotelletjes daar, dicht bij de boten?Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

Om 18u in Amed aankomen en zien of er nog last-minute tickets te koop zijn? Het kan wel, maar is erg krap. De meeste kantoortjes van de boot-maatschappijen sluiten om ca. 19u. en zijn niet dichtbij of naast elkaar gevestigd.

Ook 's ochtends kan men nog tickets kopen, de meeste kantoortjes zijn al open vanaf 07.00u.

Er is een "haven" bij de vis-afslag waar 1 van de boten vandaan vertrekt. De andere 3 boten liggen afgemeerd in een van de kleine baaien langs de kustweg in Amed.

Er zijn standaard kamers te vinden in Amed vanaf Rp 80 - 125,000,- per nacht. "Standaard" is in dit geval meestal alleen kamer + bed, plafond fan, douche. Let op dat men u niet vangt met een prijs per persoon, en u 's ochtends het dubbele moet afrekenen van wat u gedacht had te moeten betalen.

Wilt u iets meer service, kwaliteit en faciliteiten? Bijv. zwembad, Wi-Fi Internet, satelliet TV op de kamer, kluisje, airco, ontbijt, etc., etc.) dan zou ons (ook niet dure) hotel een optie voor u kunnen zijn. Zie http://www.bayucottages.com

De 2-persoons kamers kosten momenteel (Sept. 2013) Rp. 480,000,- / Euro 32,- per nacht, incl. ontbijt en belastingen en al het hierboven genoemde.
If you have nothing to loose, you can risk everything

Hutting
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben erg benieuwd hoe de boot vanuit Oost-Bali naar de Gili's bevalt. Word je erg zeeziek?

Is het eventueel mogelijk om vanuit Bali naar Lombok te vliegen (en vanaf waaruit kan dit dan) en van daaruit naar de Gili's te varen om die heftige bootreis te voorkomen? Zo ja, wat zijn voor- en nadelen (duur, kosten, praktisch) t.a.v. de boottocht rechtstreeks?Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 10-11-2013 18:30 Hutting wrote:
Ik ben erg benieuwd hoe de boot vanuit Oost-Bali naar de Gili's bevalt. Word je erg zeeziek?

Is het eventueel mogelijk om vanuit Bali naar Lombok te vliegen (en vanaf waaruit kan dit dan) en van daaruit naar de Gili's te varen om die heftige bootreis te voorkomen? Zo ja, wat zijn voor- en nadelen (duur, kosten, praktisch) t.a.v. de boottocht rechtstreeks?
Hier is al veel over geschreven maar nog maar een keer dan.
Of je zeeziek wordt hangt van veel factoren af. De weersomstandigheden en hoe je daar zelf op reageert. Het kan soms spoken tussen Lombok en Bali. Hoe groter de boot hoe meer kans op een stabieler overtocht. Een snelboot gecombineerd met een wilde zee kan nogal wat beweging opleveren,
Vliegen kan van Denpasar naar Lombok Praya maar van daar uit is het nog een behoorlijk stuk naar Bangsal waar je de oversteek kan doen naar Gili Air, Meno of Trawangan.
Je kunt ook gebruik maken van een kleinere boot van Perama die vanuit Senggigi vertrekt of van een andere plek zuid van Bangsal (ben even de naam kwijt).

De snelboten naar de gili's vertrekken vanaf diverse punten op Bali o.a. Padangbai, maar ook ergens in het zuiden (Sanur en verder naar het zuiden) en volgens mij ook vanuit Amed.
Je zult de afweging zelf moeten maken. Mij krijgen ze niet in zo'n snelboot. Ik zou dan nog liever de ferry neman nar Lembar maar ook daar vandaan moet je een stuk naar het noorden reizen.
De boten zijn zonder meer het snelst. Ga je vliegen dan komt daar nog het vervoer overland en naar de gili's bij maar je bent met het reizen naar de luchthaven, inchecktijd, vervoer overland en oversteek veel tijd kwijt. Dan ligt het er nog aan waar je bent op Bali.
Als je niet bang bent en geen last hebt van zeeziekte en de zee is rustig dan zijn de snelboten de snelste oplossig. Qua prijs zal het uiteindelijk niet zoveel uitmaken.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Hutting
Gebruiker
spacer line
 

Dank, dan heb ik de zoekfunctie niet goed gebruikt!

Ik denk dat het dan toch een ander mooi strandje wordt in het oosten van Bali...Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,278,343 pageviews Een website van indahnesia.com