Omgeving Sukabumi


 Subforum Java 
90 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Java > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

We reizen van half september tot half november door Indonesie. Eerst via het oosten van Flores, over Adonara, Lembata, Alor naar Kupang. Vervolgens terug naar Bali en vandaar uit vanaf Banyuwangi met de trein richting Jakarta.
Wij vragen ons af of de omgeving van Sukabumi een bezoek van een paar dagen waard is. We lezen b.v. over Situ Gunung Lake.
Wellicht een inkoppertje voor Malam?


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De foto's op internet zien er betoverend uit Jan, maar de werkelijkheid is toch iets anders, het is inderdaad ook een mooi stukje natuur, maar of het werkelijk de moeite waard is er een behoorlijk omweg voor te maken, daar zet ik een behoorlijk vraagteken bij.
Net nog even overleg gehad met de mijn baas Pop en die denkt er hetzelfde over.

Het is voor ons een mooi dagtripje op de solex, dan ga ik binnendoor vanaf Sukabumi, een bijzonder slechte weg, vanaf Cisaat is de weg nagenoeg rechtstreeks, het is er stil, mooi en na één dag heb je het wel gezien je hebt er namelijk voor de rest niets.

Uiteraard is de omgeving van Sukabumi, met op een steenworp afstand Selabintana heel mooi, bergachtig en koel.
In Selabintana enorme theeplantages en ook toegang tot het natuurpark Pondok Halimun waar je een hele stevige wandeling naar Curug Cibeureum kan maken (rammel het maar op internet in), maar de weg naar Pondok Halimun is ook heel slecht werkelijk een drama.

Om dan vanuit de omgeving van Sukabumi naar Jakarta te gaan loop je tegen één van de ergste verkeerscongesties op van Java.
Sukabumi - Ciawi (tolweg) 45 km, op dit moment doe je daar al minstens drie en een half uur over.

Wil je naar dit gebied, dan kan dat alleen vanaf Bandung met de auto, dan is het een aanrader via de Puncak te komen, is zeker de moeite waard.
Neem je de beslissing deze kant op te komen zal ik je zeker met raad en daad terzijde staan Jan, zijn er nog vragen dan hoor ik het wel.

Voor ons zit het er 26 oktober weer op, dan moeten we er weer uit.
BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Malam,

Bedankt voor jouw snelle reactie en eerlijk antwoord. Wij zullen ons nog eens bezinnen en wellicht een andere koers varen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Helaas is het wat Malam zegt, de omgeving is mooi, groen en koel, maar een hel om er te komen. Er zijn wat dat betreft betere opties, zo weet ik zelf dat ik vanuit Lippo Cikarang via een binnendoorweg (duurt uren, heb het nooit afgemaakt) helemaal in Bogor uit kan komen. Slingerende weg van redelijke kwaliteit in groende naaldboom bossen en af en toe een restaurant. Dan ga je tenminste van ergens naar iets, om het maar even brutaal te stellen, niet om Sukabumi af te schrijven, maar om er als toerist heen te gaan... ik zou het persoonlijk ook niet doen of aanbevelen.


Ho Lee Fuk

Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Jan,

Wij zijn een paar jaar geleden in Soekaboemi geweest, niet omdat Soekaboemi mooi is, maar gewoon om de politie-academie te zien. Mijn opa en vader hebben daar hun opleiding gehad en wij wisten dat het kantoor van mijn opa daar nog in volle glorie stond/staat. Hebben de hele academie mogen zien en mochten overal foto's maken, wat heel uitzonderlijk was.

Maar om Soekaboemi te bezoeken dat zou ik afraden of je moet net als ons een bepaald doel hebben.

Groet,
Pamela
erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Gunung Halimun NP kan ik ten zeerste aanbevelen. De weg ernaartoe is inderdaad dramatisch slecht. Maar het is een prachtig stukje natuur gecombineerd met mooie theeplantages. 's Ochtends wordt je gewekt door het geroep van de gibbons, een geweldige ervaring. Wij verbleven er destijds vier nachten de meeste mensen blijven twee nachten.
Elsbeth is er een tijdje terug ook geweest en was laaiend enthousiast.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja Pamela, de politieschool aan Jalan Bhayangkara is als je naar oude foto's kijk nauwelijks veranderd.
Vroeger heette het de Vogelweg en er staan nog heel veel huizen uit de Nederlandse tijd.
Enkele honderden meters van de politieschool staat ook het huis waar Hatta en Syahrir in 1942 hebben vast gezeten.

Er staat in Sukabumi nog heel veel van voor 1942, het telefoon en telegraafkantoor waar nu Telkom in zit.Het station
Als je oude foto's bekijkt dan lijkt het of op veel plaatsen de tijd heeft stil gestaan.

De omgeving van Sukabumi is overweldigend mooi.
Wij kunnen hier uren door de bergen zwerven, maar alles op de solex, met de auto is het onmogelijk, zelfs met de motor moet je na zo'n dag je achterwerk een paar dagen rust geven, je kan namelijk vaak niet eens van wegen spreken, onverharde bergpaadjes.

Mijn stalen ros gaat bij de geringste piep in service, ik moet er niet aan denken om onderweg met pech te komen staan.
Voor ons is het vrij simpel we zitten hier gemiddeld 9 maanden per jaar en we weten welke kant we op moeten.
Voor mensen die een weekje deze kant op komen is het geen doen, daar zijn de wegen te slecht voor.

Pelabuhan Ratu biedt betere mogelijkheden, 65 km van Sukabumi, wij kwamen er voorheen vaak je kan er ook uren langs de zee bavianen, volgens zeggen is de weg er naar toe nu redelijk en er zijn goede hotels in alle prijsklassen te vinden, maar dan blijf je toch weer zitten met het feit dat het een crime is om weer in Jakarta te komen.


Pondok Halimun zoals Erwin schreef is een prachtig Nationaal park heel erg uitgestrekt, overweldigend de waterval Curug Cibeureum op de Gunung gede Pangrango, maar dan moet je wel behoorlijk sportief zijn, wij trekken de wandeling er naar toe niet meer Emoticon: Cry

Als je een aantal maanden in Indonesië bent in een stadje zoals wij, dan heb je wel eens behoefte aan stilte, want waar je in de stad ook bent de knetterende motoren verwennen 24 uur per dag je oren.
Stappen we op de solex dan zitten we in pakweg 30 minuten midden in de koele theeplantages van Selabintana je kijkt dan op het stadje neer en er heerst een serene rust.
Vroegaaaaah gingen we na een uurtje door, richting Pondok Halimun wat er 3 km van ligt om daar een wandelingetje te maken, maar dat wordt steeds minder, de solex trekt het nog wel, maar de billen gaan protesteren, zo ziet de toegangsweg er uit Emoticon: Angry
Het blauwe bord is het begin van Pondok Halimun.

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Als ik dat soort foto's zie dan denk ik toch altijd weer: wat is Indonesie toch mooi... en inmiddels neem ik het voor lief ook nog. Bovendien ben ik een stadsmens eigenlijk...


Ho Lee Fuk

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik zat natuurlijk ook meteen aan Halimun te denken.
Wij hebben 2 jaar geleden 6 dagen besteed aan een klein stukje Java. 3 dagen Halimun, 3 dagen aan zee (Cisolok, bij Pelabuhanratu, the Ocean Queen). Ik vond dat een geweldige combinatie. Halimun is prachtig, mooi gewandeld, gelogeerd in een homestay in Citalahab, een piepklein gehucht aan de rand van de jungle. We hadden er veel langer moeten blijven. Daarna heerlijk ontspannen in de Ocean Queen.
De weg terug naar Jakarta duurde inderdaad vreselijk lang (uur of 8). Ik heb twee keer eerder die trip gedaan, beide keren 4-5 uur.
Ik vind het wel een prachtig stukje Java.
Geweldig vooruitzicht Jan!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. B.J
Als je toevallig uit Bandung gaat kan je relatief snel met de auto via Cjianjur , daarna Sukabumi en rechtdoor naar Pelabuhan Ratu.

De bottleneck zit namelijk de stuk weg tussen Ciawi Sukabumi v.v
Heb ik in maart 2013 zelf ondervonden.
Van Bandung via Cianjur naar Sukabumi gaat relatief snel ( wegdek tot Cianjur niet denderend goed, druk en veel gaten) .
Tussen Puncak en Sukabumi heb ik ooit een kleine jalan tikus gezien, hoe de conditie en hoe lang je over doet weet ik niet.

Ik dacht dat Pak Ronald ook een goede reis in de buurt had gemaakt .

Een andere vreemde/omweg route is dat je vanaf Jakarta naar richting Merak gaat , ben ooit naar Tanjung Lesung gegaan , de weg was toen relatief goed,
Het schijnt dat je vanaf Tanjung Lesung naar beneden kan afzakken.
(Heb niet gedaan).
Serang, Cilegon , Anyer, Carita, Labuan, Tanjung Lesung , Muarabinuangeun, Bayah, Cisolok, Pelabuhanratu, Sukabumi, Cibadak, Bogor,

Je kan het op een kaart van Provincie Banten en West Java zien .(Bos Atlas ? of google )bisa dicek of makemyday .

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Onze twijfel wordt weer groter. We hadden het al uit ons hoofd gezet en onze koers verlegd naar Carita en omgeving. Nu zie ik op foto's een treinrails en station. Kun je met de trein naar Sukabumi en vandaar uit b.v. met openbaar vervoer naar Pelabuhanratu?


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-08-2013 13:15 BintangJan wrote:
Onze twijfel wordt weer groter. We hadden het al uit ons hoofd gezet en onze koers verlegd naar Carita en omgeving.

Ik kan alleen vertellen de route en plaatsen waar ik geweest ben.

Als je Carita route neemt , is het wel van af Jakarta (s'ochtends vertrekken) , koffiestop bij de strand van Anyer ( Sol Hotel), , daarna naar Tanjung Lesung (een resort) om te lunchen en van daar naar Pelabuhan Ratu ( die route TL>PR heb ik nog nooit gedaan, mss Pak Ronald ?)
Ik neem altijd Jakarta -Bogor - Ciawi-Sukabumi , en juist dat klein stukje Ciawi Sukabumi is de bottle neck .
Kan je uuuren kosten als je pech hebt .


Trein is van Jakarta Gambir - Bogor(overstapppen) en dan naar Sukabumi.
Rompslomp.
Dacht met een beperkte dienstregeling en dan zit je met de vervolg vervoer vanaf Sukabumi naar Pelabuhan Ratu .
Openbaarvervoer bus/ankot is normaal, taxi (Blue Bird) met de garage in Bogor kan je laten opdraven, zal wel duurder zijn .
Het beste is met huurauto met chauffeur.
Lunchen bij Ina Samudra Beach Pelabuhan Ratu .
Naar mijn smaak is Pelabuhan Ratu bijna dezelfde als Pangandaran .


http://www.tanjunglesung.com/


bisa dicek of makemyday .

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

De trein gaat volgens mij op dit moment eens per dag en is een boemeltreintje in de kelas kambing zoals ze dat hier noemen, vee-transport, dus mensen met grof geweld in een wagon en gaan met die banaan.

Malam zal hier wel enige nuance op hebben overigens.


Ho Lee Fuk

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het verhaal dat Bandung - Ciancur - Sukabumi soepel zou gaan is inmiddels ook achterhaald, mijn zwager werkt in Bandung, woont in Ciancur en doet de rit elke week.
Een drama, niet anders als dat, aangezien ik zelf die rit recent vele malen heb gemaakt weet ik dat ook.

Mijn zwager en schoonzus bewegen hemel en aarde om hun huis in Ciancur te verkopen, zodat ze kunnen verkassen naar Sukabumi, dan hebben Pop en haar zus steun aan elkaar en hoeft mijn zwager niet elke week Bandung- Ciancur te doen, want ook dat is een crime, in tegenstelling wat Om Surya hier na één ritje in zijn vakantie weer eens beter weet .

Het treintje Sukabumi - Bogor heeft maanden stil gelegen de motor van de trein was kapot en was in Jakarta voor reparatie, ik zou even moeten informeren of dit nu is opgelost, maar dan is het zoals Yerun schreef inderdaad kambing-ayam klasse, daar wil je niet in zitten, bovendien éénmaal per dag in de ochtend vertrek Sukabumi naar Bogor en in de namiddag terug.

Met de bus met AC van Sukabumi naar Pelabuhan Ratu zoals Surya schreef is geen probleem, maar daarna zit je met je pik in het zand, letterlijk en figuurlijk.
Dan ben je afhankelijk van de angut, dan is het geen kwestie meer van kambing of ayam maar van ikan, als er nog plaats is.

Ik heb het op verschillende manieren gedaan, met een auto met chaufeur, op de solex en ook met de bus (dus afhankelijk van angut), dat laatste? Geef mijn portie maar aan Fikkie.
Lees ik ook nog met een Blue Bird taxi van uit Bogor?
Man man wat een adviezen, daar ga ik spontaan van hyperventileren.

Tenslotte is volgens de smaak van Surya Pelabuhan Ratu hetzelfde als Pangandaran, ik donderde haast van mijn stoel toen ik het las, meer ga ik daar niet over zeggen, ieder woord wat ik daar aan vuil maak is te veel, ik hou het er maar op dat smaken verschillen. Emoticon: Wink

Laat ik maar stoppen een ieder moet maar tot zich nemen wat hij zelf denkt wat goed is.
Surya is uiteindelijk de specialist, ook in de omgeving waar ik al meer dan 5 jaar mijn tijd door breng, wie ben ik Emoticon: ConfusedSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De route van Puncak- Cianjur-Padalarang-Cimahi -Bandung (de zgn Puncak route) is druk van af Puncak area tot Ciawi en daarna na Ciawi richting Sukabumi .

De route Bandung-Cimahi-Padalarang -Cianjur naar Sukabumi heb je alleen de zeer drukke en vieze/stoffig deel tussen Cimahi-Padalarang-Cianjur v.v , dan ga je omhoog naar Pelabuhan Ratu .
De route Padalarang-Cianjur v.v is heel erg zwaar , veel angkot, bussen en vrachtverkeer.
De oude steen of kalk route van vaak oude vrachtwagens .

bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-08-2013 14:49 Surya Atmadja wrote:
De route van Puncak- Cianjur-Padalarang-Cimahi -Bandung (de zgn Puncak route) is druk van af Puncak area tot Ciawi en daarna na Ciawi richting Sukabumi .

De route Bandung-Cimahi-Padalarang -Cianjur naar Sukabumi heb je alleen de zeer drukke en vieze/stoffig deel tussen Cimahi-Padalarang-Cianjur v.v , dan ga je omhoog naar Pelabuhan Ratu .
De route Padalarang-Cianjur v.v is heel erg zwaar , veel angkot, bussen en vrachtverkeer.
De oude steen of kalk route van vaak oude vrachtwagens .


Dus kort en bondig, neem je vanaf Bandung niet de tolweg naar Jakarta, dan heb je bittere ellende van Bandung naar Ciawi, nog geen 190 km ben je zeker 7 uur tot 8 uur onderweg.
Je kan nu wel blijven draaien en en met route's aankomen maar dat is de werkelijkheid, schei uit man je weet er geen pepernoot van, met die ene keer dat je het is in de afgelopen jaren hebt gereden.
Gewoon blijven draaien Surya.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik ben overigens klaar in deze topic over Sukabumi, voor de gene die nog vragen hebben, Surya kan ze perfect beantwoorden, ik heb geen zin meer om welles nietes spelletjes te spelen met iemand die hier 3 weken per jaar komt en alles beter weet Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye byeerwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Ook mooi is wat wij destijds gedaan hebben: na Halimun NP zijn we naar Pelabuhan Ratu gereden, onderweg trouwens nog ergens een rafting gedaan Waar dat was weet ik niet meer.
Na enkele dagen in Pelabuhan Ratu, hebben we daar een auto met chauffeur gehuurd die ons naar Tamanjaya bracht. Tamanjaya is de poort van Ujong Kulon NP. Het is een mooie route daarnaartoe, wel lang (een hele dag), maar destijds bleef je wel de hele dag rijden.
Tamanjaya is een mooi dorp onder de palmbomen. Destijds was er geen luxe of elektriciteit. Je kan er enkele dagen relaxen en/of het NP bezoeken.
Vandaaruit met de bus naar Jakarta was een halve dag.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Malam,

Leuk dat stukje over Soekaboemi en de foto's. het was mij inderdaad opgevallen dat in Soekaboemi nog heel veel gebouwen uit de Nederlandse tijd staan. Wij hebben een paar dagen net even buiten Soekaboemi gelogeerd.

Groet,

PamSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Mijn broer in Jakarta had over een Kampung Padi .
In de buurt heb je ook een Nederlandse guesthouse .

http://kampoengpadi.com/Home.html


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Een jongere broer van de man van mijn schoonzus die weer getrouwd is met zijn buurmeisje, die hebben een zoon die onlangs in Ina Samudra Beach was geweest Surya.
Die vertelde dat het niks was, ik heb het uiteraard niet kunnen controleren, ik ben er inmiddels jaren niet geweest net als jij.
En van horen zeggen, lijkt me niet de beste raadgever.
Het lijkt mij dat iemand die rechtstreeks ervaring heeft met Kampoengpadi een beter advies kan geven, de internetsites van dat soort gelegenheden geven namelijk een paradijs weer terwijl de werkelijkheid heel anders is Emoticon: Bye byeSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De GM van KP zit in een "clubje" , welke dat is weet ik niet.
In zo'n symposium heritage/toerisme in Jakarta .
Hoorde van mijn broer dat ze elkaar hadden ontmoet , Je weet wel hoe het gaat, kom even mijn zaak(KP) bekijken.
Komt de verhalen van Cisaat ( van die mislukte Hollandse avontuur) ter sprake.
Ik en mijn broer hadden toen ook Cisaat bezocht ( zie topic Cisaat).

Had pas gehoord maart 2013 , ik denk niet dat ik daar "langskom", te prijzig ,
Of moet ik een vriendenprijs krijgen.
Inna Samudra Beach van nu is waarschijnlijk "out of date"geworden.
Dat gebeurt vaak in Indonesia .
En toch behoort het nog steeds tot bepaalde level, geen losmen of melati/jasmijn hotelklasse.

V.w.b Kampoeng Padi
Als iemand mij wil sponsoren Emoticon: Wink , dan wil ik wel met alle liefde gaan logeren ,zit min of meer al in een "pendelaar"status .(Niet verder vertellen)
Dus niet meer 1 maand of iets meer per jaar de toerist spelen .


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dat is een goed bericht Surya, doet mij deugd, ik kan als geen ander vertellen hoe leuk het pendelen kan zijn Emoticon: Yes!
Ik gun het je van harte, het aanboren van fondsen om bepaalde plekken te onderzoeken, zal waarschijnlijk niet lukken, maar je hebt gelijk, niet geschoten is altijd mis.

Sumudra beach is inderdaad een verloren zaak, te weinig gasten die dat kunnen betalen, de entourage werelds en heeft de klasse van 4 sterren, maar de keuken is een drama, te weinig gasten, dus niets vers.

Mocht je aan pendelen toe zijn, altijd welkom in Sukabumi, dan kunnen we wat oude koeien uit de sloot een ordentelijk graf geven onder het genot van een Bintang en een Campari Emoticon: Yummie!
Wel je eigen Campari meenemen want mijn Bintang geeft al problemen om te kopen hier, laat staan Campari Emoticon: Angry
SuccesSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Inshallah , als het God behaagt.
Dat was ook de reden waarom ik ongeveer 2 jaar geleden een medelid van Indahnesia die in de buurt zit had gevraagd om een stukje grond / plek te kijken/survey voor mij .bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Samudra Beach hotel is toch een afgrijselijk lelijk hotel?
Althans, de buitenkant, misschien is het van binnen beter.
Ik kan nog steeds van harte aanbevelen: Ocean Queen in Cisolok , even verderop.
Lekker bungalowtjes/kamers, zwembad erbij, eigen tuin uitlopend op strand, eigen tuk- (of ruk-) hut aan het strand, mooie baai net om de hoek (voor de deur ook, maar daar is het zwemmen levensgevaarlijk). Je kunt een jongen met wat geld naar de markt sturen, 's avonds maakt hij het eten klaar voor je eigen huisje. Honderd keer leuker dan een hotel, wat mij betreft. Ik vond het echt heerlijk daar.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,251,732 pageviews Een website van indahnesia.com