Indonesie in 2,5 week met mijn oma


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
64 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

He Marieke, leuk dat je je weer meldt. Pffff, je zoekt het wel uit, zeg. Heen naar Denpasar, 16 dagen later terug vanuit Medan! Ben je vorig jaar ook op Bali geweest, of heb je je toen vooral georienteerd op Sumatera?
Ik neem dat je sowieso weer terug wilt naar Lake Toba i.v.m. je keuze voor terugvlucht vanuit Medan?
Hoe laat kom je aan in Denpasar en hoe laat vertrek je weer vanuit Medan? Maakt nl. uit i.v.m. je echt beschikbare dagen. Het lijkt het meest logisch om die 14 (ga ik even vanuit) beschikbare dagen eerlijk te verdelen. Een week Bali en dan doorvliegen naar Sumatera.
Je zou dan kunnen kiezen voor vliegen naar Medan en vandaaruit een rondje Bukit Lawang (orang utans)/Tangkahan (wildernis en olifanten) gecombineerd met Toba. Of je vliegt naar Padang (West Sumatera) voor bijv. 3 dagen omgeving Bukittinggi (alles wat jij noemt wat betreft je oma is hier te vinden), dan per bus/auto naar Toba voor een dag of 2-3, terug naar Medan. Ik zou persoonlijk eerder voor de tweede optie kiezen.
Op Bali zou je bijv. twee plekken kunnen bezoeken. Bijv. Oost Bali (Amed/Padangbai), gecombineerd met Ubud en omgeving. Je hebt niet zo gek veel tijd als je de 14 dagen zo verdeelt en zo blijf je wel een "beetje" aan de zuidelijke kant. Maar ik ken de reistijden t.o.v. vliegveld niet zo goed op Bali, dus hou me ten goede.
Maar nogmaals: bedenk wat jou vorig jaar het meeste aansprak.
West Sumatera is veel minder toeristisch, zeker in september. Daar moet je van houden!
Als dat voor jullie ook geldt, zou ik Bali inkorten en langer op Sumatera blijven.
Palembang zou ik overslaan. Ik heb er een klein jaar gewoond, met zeer veel plezier, maar dat kwam omdat ik er hele leuke bezigheden had. Voor toeristen is het niet veel bijzonders, ook de omgeving is niet mooi, tenzij je wat verder naar het Westen gaat (richting Bengkulu)Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Palembang is leuk om een dagje rond te kijken als je al heel veel hebt gezien en veel tijd hebt. Dat is nu niet het geval en ik zou net zoals Elsbeth zegt en je opa zei overslaan. Er zijn mooiere plekken op Sumatera.
Palembang, de tweede stad van Sumatera (na Medan) is heel groot, oliedindustrie langs de Musirivier en met gettowijken zoals ik ze nog nooit ergens gezien heb. Het aantrekkelijkste van de stad is eigenlijk (rondom) de Amperabrug en pasar Ilir16. Het ligt uit de route van de “echte” highlights van Sumatera. Bengkulu en Jambi, de twee buurprovincies zijn erg mooi en geen toerist te vinden maar de wegen om er te komen kunnen dramatisch zijn (kost veel tijd).

Sumatera is vele malen groter dan Bali en daarmee ook de afstanden. Met 14-15 dagen over zou je kunnen denken aan een verdeling 5-6 dagen Bali en 8-9 dagen Sumatera. Je zou vanuit Padang ook meteen kunnen beginnen in Bukittinggi. Het vliegveld van Padang ligt al een eind in de richting van Bukittinggi. Deze stad is kleiner en koeler dan Padang en een goed uitgangspunt voor de Minangkabau omgeving, het meer van Maninjau en Singkarak en de Harau vallei.
Het stuk Bukittinggi – Parapat (voor Tobameer) is een behoorlijke rit die je niet helemaal bij daglicht kan maken. Alternatief is een overnachting in Padang Sidempuan, Sipirok of Sibolga (OF je maakt een rondje Bukittinggi-Harau-meer van Singakarak om terug te vliegen van Padang naar Medan en dan vliegen naar Medan; met de 1e mogelijkheid zie je wel meer van Sumatera).
Noord Sumatera heeft ook veel mooie plekken; als aanvulling op wat Elsbeth schreef bijvoorbeeld Berastagi en/of Kabanjahe en omgeving met de Sibayak vulkaan. De weg van en naar het Tobameer kun je ook doen via de noordkant waar Samosir met een brug verbonden is, vooral het stuk tussen Tele en het meer is mooi. Deze weg loopt via Sidikalang-Kabanjahe-Berastagi-Medan.

In mijn reisverhaal van twee jaar geleden http://forum.indonesiepagina.n(...)is_dari_sumatera.php staat vanaf de posting 16-1-2011 het stuk vanaf Palembang (komend uit Bangka) en verder via de oostkant van Sumatera. Voor jouw mogelijk bruikbaar is het stuk bij het Tobameer. Ik heb die oostkant toen gedaan omdat ik al vele malen op Sumatera ben geweest en “alles” al gezien had. De mooiste provincies van Sumatera vind ik West Sumatera, Jambi, Aceh en Noord Sumatera.

En rubberplantages daar stikt het van op Sumatera, bijvoorbeeld veel op de weg tussen Pematang Siantar-Tebing Tinggi waar je op de heen of terugweg van/naar Medan-Tobameer langskomt.

gr
Anne MiekeNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Marieke89
Gebruiker
spacer line
 

Dank voor jullie uitgebreide reacties! Elsbeth, je hebt gelijk dat het nogal een onderneming lijkt, maar de vliegdag tussendoor heb je toch wel, ook als je naar bijv. Yogya zou gaan. Ik vond Bukit Lawang erg leuk en het Tobameer ook. Ben ook in Berastagi geweest op de Sibayakvulkaan.

Ik zou heel graag naar Bukit Tinggi willen, maar ik moet echt even polsen of oma het ziet zitten om zo'n lange reis over land te maken om weer in Medan uit te komen. Kan ik haar vertellen dat de weg onderweg de moeite waard is??

Ik zal eens wat gaan lezen over Amed en Padangbai, dat ken ik nog niet zo goed.

Anne Mieke, dank voor je tips, ik ga je reisverhaal lezen!elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

of je je oma kunt vertellen dat de weg van Bukittinggi naar Toba de moeite waard is??
Nou en of, d.w.z. de weg is op sommige plekken echt vreselijk, maar hele stukken zijn ook goed te doen. Maar je kijkt je ogen uit tijdens deze trip, zo schitterend!
Met jouw schema is het echter bijna niet te doen, tenzij je een nachtbus neemt en je er in één keer doorheen jakkert. Maar dan zie je niets en is het dus ook niet de moeite.
Stel dat je naar Padang vliegt en een dag of 3 rond Bukittinggi plant. Dan kun je zoals Anne Mieke ook al aangeeft van Padang naar Medan vliegen, om van daaruit een heen- en weer trip te maken naar Toba. Dat is toch wel een hele lekkere plek, lekker wandelen etc. Heel erg weinig toeristen, zeker in september. Dat moet wel te doen zijn in een dag of 8. Volgens mij moet je dus kiezen tussen een uitgebreide trip rond Medan (inc. Bukit Lawang/Tangkahan) en een korte trip rond Medan gecombineerd met Bukittinggi. Ik vind persoonlijk West Sumatera het mooiste wat ik tot nu toe in Indonesie gezien heb, maar mijn vakanties hebben zich beperkt tot Sumatera/Java/Bali en Sulawesi. Dus er zullen vast nog veel mooiere dingen te zien zijn, maar West Sumatera vind ik schitterend. Op aanraden van Anne Mieke ben ik twee jaar geleden een erg leuk, echt Indonesisch hotel geweest in Bukittinggi: Hotel Asia. Anne Mieke heeft daar
de nummers nog wel van. Geen toerist te zien, althans geen buitenlandse toeristen.
Eelco78
Gebruiker
User icon of Eelco78
spacer line
 

Hoi Marieke,

ik spreek met enig regelmaat mensen, die de weg afleggen tussen Bukittinggi en Samosir (Tobameer). De meeste ervaren dat als een mooie reis maar intensief.
De route is wel mooi met veel panorama's maar de weg is op veel plaatsen erg slecht.
Reken met een auto 2 dagen (2x 8 uur) en met de bus minimaal 17 uur

Ik zou zoals Anemieke al voorstelde 8 a 9 dagen aanhouden voor Sumatra.
5 dagen West Sumatra (landschappelijk erg mooi en aangenaam klimaat en leuk omdat je er beide nog niet geweest bent)
dan vliegen van Padang (wel weer een vliegreis, maar niet zo duur) naar Medan en gelijk door naar Samosir en daar de laatste dagen relexten bij het Tobameer.

Misschien nog te combineren met het mooie plaatsje Tongging aan de westkant van het Tobameer.
http://www.sumatraecotourism.c(...)/tongging/index.html
of bezoek mijn website over Sumatra (zie handtekening onderin mijn profiel)
www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Kijk dit is nou een voorbeeld hoe het moet zijn.
Zo help je elkaar vooral als het gaat om een oma van respectievelijke leeftijd.
Netwerken noemen ze dat toch.
Elsbeth en Anne-Miek ik wil jullie bedanken, voor jullie goed advies, aan Marieke89 (ik denk haar geboorte jaar)
Marieke luister echt naar hen die het weten kunnen, het is zwaar te reizen in Indonesië.
Heb daar in Sumatra ook gereisd tussen Prabat (Toba Meer) en Bukitinggi 14 uren in een bus doorgemaakt.
Waar ik nog steeds herinneringen aan heb, dat ik het nooit zo koud heb gehad, zelf niet in winterse Nederland in de bus met airco.
Heb ergens die verslag hier al eerder geschreven, kan het niet terug vinden
Maar neem van hen aan dat het zwaar zal zijn voor je oma jij zelf kan daar het beste over oordelen.............. Emoticon: Yeah right! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Marieke89
Gebruiker
spacer line
 

Dank allemaal!

Hoe lang is het ongeveer rijden met de auto van Padang naar Bukittingi? Kan ik vanaf Bali vliegen naar Padang (vroege vlucht) en direct die dag in Bukittingi uitkomen? Ik zou er heel erg graag heen willen. Met een tussenstop in bijv. Padang Sidempuan is de rit misschien wel te doen.
Jammer dat er geen vliegveld is bij het Tobameer... Weet iemand hoeveel uur het ook al weer rijden is van Medan naar Parapat? Uur of 5?Marieke89
Gebruiker
spacer line
 

Haha dankje Zieleffe. Ik denk ook steeds oh dat kan niet, of oh dat is vast te zwaar, maar mijn moeder zegt dat ik mijn omaatje niet moet onderschatten :p ze kijkt er vooral naar uit om bij mij achter op de scooter te springen Emoticon: Wink

Die lange weg van Bukittingi naar Parapat wil ik echt nog wel een keer doen (hopelijk kan ik de komende 50 jaar nog naar Indonesie!), maar ergens vind ik het ook wel weer jammer om in zo'n korte tijd ook nog eens twee volle dagen in de auto te zitten... Moeilijke afweging!Eelco78
Gebruiker
User icon of Eelco78
spacer line
 

Met de auto van Mingkabau Airport (Padang naar Bukittinggi) ik meen ongeveer 1,5 a 2 uur

Met een vroege vlucht en tussenstop op Jakarta moet het zeker in een dag te doen zijn.
Kijk even op Ticketindoensia.info voor de mogelijkheden

Met vliegen van Padang naar Medan en dan
met de auto 4,5 a 5 uur Medan naar Prapat win je wel weer een extra dag o uit te rusten aan het Tobameer.
www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

De vroegste vlucht van Denpasar naar Padang is volgens mij (gewoon gekeken op ticketindonesia.info, hieronder in de onderste balk van deze pagina.)die van Lion Air, vertrek 6.30-aankomst 12.15 € 110,-. .Moet je wel zorgen dat je de avond ervoor al dichtbij het vliegveld zit. Met nog 1-1 1/2 uur rijden ben je dan tegen 16.00 wel in Bukittinggi. Als je daar dan 3 dagen blijft, kun je een paar schitterende trips maken.
Inderdaad leuk om eens op de website van Eelco78 te kijken!
Veel plezier met plannen en we horen je wel weer.

Ziel, ik moest meteen aan die foto van jou denken, zag hem een paar dagen geleden nog, volgens mij in één van de reisverslagn van AM, of de reacties daarop.
Iedereen herkent die bult wel, vanuit het Noorden komend vlak voor Sipirok.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja ik heb de naam vergeten dat is mijn probleem tegenwoordig namen onthouden.
Maar als ik er aan terug denk, ik ben nog nooit door zoveel muskieten gebeten toen wij er uit moesten omdat de bus leeg de heuvel op moest gaan.......
Ik had een korte broek aan en geen jas of zo alles in de koffer.
Een tip
Als je nachts reis dan moet je goed aangekleed zijn zeker een lange broek aan.
Zo ziet de wegen er soms uit op Sumatra.......... Emoticon: Shiny Emoticon: Wink

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Leuk filmpje, Ziel. Ik weet niet of je de titel nog kunt veranderen, maar het is allemaal West Sumatra en niet Zuid.
Ik herken vele plekken, schitterend. Zou zo weer terug willen, maar dan wat langer.
Moet ook meteen weer aan mijn oude penfriend denken, die ik in 1988 heb ontmoet. Kopje thee mee gedronken voor zijn huisje in Kota Gadang, daarna tot 2002 of zo mee geschreven. In 2000 heb ik hem nog opgezocht (hij was toen over de 90 en woonde inmiddels in Bandung)). Opeens hoorde ik niks meer, barangkali "sudah" meninggal.
In 2011 zijn huis nog opgezocht, niet meer gevonden.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Wat betreft die twee dagen in de auto het volgende. Ik heb gezien dat de vroegste directe vlucht 's middag gaat. Dat betekent dat je rond 12 uuur in de middag in Padang moet zijn. Aankomst in Medan rond half 4 en voordat je buiten staat is het al gauw 4 uur in de middag en eigenlijk net te krap om nog naar Bukit Lawang te gaan (ik zeg niet dat het niet kan). Om dan nog naar het Tobameer te gaan kan wel maar mis je (je oma) de mooie overtocht naar Samosir. Ik wil hiermee zeggen dat je met zo'n vluchtdag eigenlijk ook een dag kwijt bent. Maar enfin, het is maar allemaal maar net hoe je het bekijkt.
De route Bukittinggi-Parapat is prachtig. Je rijdt van het zuidelijke naar het noordelijke halfrond in de buurt van Bonjol. Wat de conditie van de wegen is verandert voortdurend en is afhankelijk van (zware) regenval en de daarmee gepaard gaande modderstromen en landverschuivingen.
Het plaatje van hierboven komt hoe dan ook ergens op Sumatera wel voor.
Een dag of 8, 9 voor Sumatera is eigenlijk ook veel te weinig.
Ik heb het idee dat ik ook weer eens moet gaan maar dan naar Aceh. Volgend jaar misschien, dit jaar eerst weer naar Papua.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Eelco78
Gebruiker
User icon of Eelco78
spacer line
 

Anne Mieke ik denk dat je je vergist,
volgens mij gaat er een directe vlucht Padang - Medan met Garuda GA-261
om 11:35 (ca. € 35 p.p) en aankomst om 12:40 Medan.
Dan is er voldoende tijd om naar Samosir te rijden, de laatste (auto)ferry vertrek volgens mij nog vanaf 21:00.
Indien dat te gehaast zou zijn (wat ik me wel voor kan stellen) zou men ook nog naar Tongging kunnen rijden slechts 2 a 2,5 uur vanaf Medan en daar wat tijd doorbrengen en te overnachten.
Mooie panorama's en kleine dorpjes in aan het Tobameer.

De rit van Bukittinggi naar Prapat is zoals gezegd zeker mooi maar ook avontuurlijk.
Vorig jaar hebben we 1,5 uur om moeten rijden door de kampungs omdat er een brug was weggeslagen door een wilde rivier na zware regenval. Ik denk dat men er wel rekening mee moet houden dat de toch al lange reistijd door omstandigheden nog langer kan duren dan gepland.

Marieke,
een dag vliegen en rijden of een mooie rit van 2 dagen met de auto, er is voor beide wat te zeggen en aan de hand van alle informatie kan jijzelf het beste inschatten wat de beste belevenis voor jullie zou zijn (mocht je naar West Sumatra gaan).
De Harau vallei zou perfect zijn. Spectaculair rotslandschap afgewisseld met rijstvelden waar je oma doorheen zou kunnen hobbelen. Emoticon: Wink

Misschien moet je eerst exact vaststellen hoeveel dagen je nu daadwerkelijk in Bali wil doorbrengen. Heb je daar al bestemmingen op het oog?

Zoals al eerder is aangegeven (vlgs.mij door Elsbet?), zou mijn stem ook uitgaan naar Padangbai, kleinschalig en mooie strandjes (voor Bali standaarden) en van daaruit mogelijkheden naar het binnenland.


www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

Marieke89
Gebruiker
spacer line
 

Ik moet echt m'n best doen om jullie bij te houden haha! Maar de tips zijn zeer welkom.

Eelco, ik zal zeker je site eens bekijken. En over Tongging lezen. Ik heb zelf destijds in Tuktuk gelogeerd en daar een jongen ontmoet die inmiddels ook graag gidst voor toeristen.

Als ik de aankomst- en vertrekdagen niet meereken zijn er (helaas nog maar) 13 dagen over, waarvan tenminste 1 vliegdag tussen Bali en Sumatra. Ik denk dat 5/7 een goede verhouding is. Het is kort, maar ja.. mijn oma vindt het zielig voor de kat om langer weg te blijven......

Ik zal me eens verdiepen in Padangbai, ik las net dat je er ook leuk kunt snorkelen wat ik heel leuk vind. Ik ben kort in Sanur geweest, maar dat vond ik erg luxe en groots, met enorme resorts en te mooie zwembaden. Padangbai is vlakbij Sidemen toch? Wat weten we daarvan? Ik dacht dat dat ook mooi was.
En daarna nog een dag of 2 omgeving van Ubud.

Anne Mieke, je hebt gelijk, het is te kort. Maar ik heb mezelf al beloofd om nog eens alleen of met iemand anders terug te komen om West-Sumatra te zien. Misschien moet ik de komende reis toch maar bij het Tobameer blijven en misschien een uitstapje naar Bukit Lawang. Anders is het niet te doen in een week.

Als jullie nog gouden tips hebben voor leuke accommodaties hoor ik het ook graag Emoticon: SmileAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 15-04-2013 21:56 Eelco78 wrote:
Anne Mieke ik denk dat je je vergist,
volgens mij gaat er een directe vlucht Padang - Medan met Garuda GA-261
om 11:35 (ca. € 35 p.p) en aankomst om 12:40 Medan.
Excuus. Je hebt gelijk.
Ik had gekeken naar een fictieve vlucht in mei en daar kwam ik deze niet tegen zowel op deze site als bij Garuda zelf.
Heb inmiddels uitegevonden dast de GA 261 pas vanaf 1 juni vliegt (ik weet niet wanneer Marieke gaat, dat kon ik zo gauw niet vinden). En idd dan wordt het iets anders.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

http://forum.indonesiepagina.n(...)reistijd_sumatra.php

http://forum.indonesiepagina.n(...)ord-west-sumatra.php

In 2011 had ik met mijn gezin geprobeerd om de route Trans Sumatran Highway over te doen , ging niet door.
Mijn reisgenoten vinden dat 7-8 uur in de auto reizen "te lang".
Dus we hebben na Bukittinggi en omgeving (Maninjau- Singkarak, Harau Valley etc ) de vliegtuig gepakt naar Medan , en dan naar Toba via Brastagi , terug naar Medan (een paar dagen en dan terug vliegen naar Pakan Baru (2 nachten) om de omgeving te bekijken.
Van Pakanbaru terug naar Jakarta .
De poging om de Oost Route te nemen van Medan naar Pakanbaru -Palembang was niet doorgegaan.bisa dicek of makemyday .

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Marieke,
Al naar Padangbai en Amed gekeken?? Mijn huisje ligt er precies tussenin! In candidasa en jullie zijn welkom Emoticon: Smile
Klik op de link hieronder voor meer informatie!!
Emoticon: Bye byeMarieke89
Gebruiker
spacer line
 

Wauw Ibusas, het huisje ziet er prachtig uit! Maar als ik het goed zie dan zijn is ie al verhuurd als wij daar zijn (half september).. Ik zit er wel aan te denken om die richting op te gaan ja, Padangbai en Sidemen spreekt erg aan.Eelco78
Gebruiker
User icon of Eelco78
spacer line
 

Marieke,
als snorkelen echt een belangrijk punt is voor jou dan zou je op Bali misschien Pulau Menjangan, Amed of Tulamban moeten overwegen, ik hoor vaak dat het daar voor snorkelaars beter is.
De Bali specialisten op dit forum kunnen je misschien daar meer over vertellen!?
Persoonlijk vond ik het snorkelen in Padangbai niet geweldig (moet daarbij wel opmerken dat ik een vrij hoge standaard heb,voor snorkelen beter de volgende keer naar Bunaken, pulau Derawan of Molukken).

Wat accommodatie op Sumatra betreft,
in Tongging Roman Sinassi Bungalow is mooi en op Toba is zo veel keuze, aangezien je al daar geweest bent zul je daar vast zelf goede ideeën over hebben.


www.gidsinsumatra.nl | Achtergrond Avatar = De Gungung Kerinci |

Marieke89
Gebruiker
spacer line
 

Ik neem het mee in het beraad. Bij Nusa Lembongan is het ook mooi snorkelen, heb ik gehoord. Maar dat is vanaf Sanur en daar wil ik eigenlijk niet heen, want daar ben ik al geweest.

In Toba heb ik inderdaad al een leuke accommodatie op het oog. De bungalows in Tongging zien er mooi uit, dank!willy24
Gebruiker
spacer line
 

In oktober 2011 ben ik een kleine 3 weken naar Java en Bali geweest. Ik heb de volgende route gevolgd: Jakarta - Bandung - Pangandaran - Wonosobo - Borubudur (vanuit het plaatsje Borubudur) - Yogyakarta - Bromo - Ubud - Lovina.
Je kunt 'tijd' winnen door Bandung over te slaan en of Pangandaran of Wonosobo over te slaan (afhankelijk van je interesse), de Borubudur kun je ook vanuit Yogya bezoeken ( zou ik jammer vinden want ik vond het plaatsje B wel heel erg leuk). Jogya ben ik denk ik wel een dag of 5 geweest, kun je inkorten. In plaats van Lovina kun je natuurlijk ook elders in Bali naar het strand. Ik heb onlangs iemand een uitgebreid verslag van mijn reis gestuurd. Als je je mailadres geeft, wil ik je dat wel doorsturen.
m.vr.gr
Willysabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 22-04-2013 16:26 willy24 wrote:
. In plaats van Lovina kun je natuurlijk ook elders in Bali naar het strand.


Het is natuurlijk ieders eigen keuze maar "het strand" in Lovina ??
Dan zijn er wel betere plekken te vinden, maar het ligt er aan wat je op
"het strand" wilt doen.
Als je van vissen houdt of "het strand" in Lovina wilt gebruiken als "opstapplaats" voor een dolfijnenexcursie dan zit je daar wel goed
Maar da's mijn ervaring / herinnering. Wellicht ligt er nu inmiddels ook geimporteerd wit zand uit Malaysia.
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

99,158,817 pageviews Een website van indahnesia.com