Speciaal voor de voetbal liefhebbers in Indonesie


 Subforum Andere praat 
71 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Trip Nederlands elftal naar IndonesiŽ onzeker.

Zelf interesseert mij dat 2x 45 min achter een balletje aanhuppelen niet zo, maar desalnietemin wilde in het toch met de liefhebber hier delen.

De oefeninterland die het Nederlands elftal op 7 juni tegen IndonesiŽ wil spelen gaat mogelijk niet door. Wanneer aanstaande zondag het Indonesische voetbal nog steeds 2 voetbalbonden kent, zal de FIFA de officiŽle bond PSSI schorsen totdat de wilde Indonesische voetbalbond is opgeheven of zich schaart achter de PSSI.

Wanneer de Indonesische voetbalbond wordt geschorst, betekent dit dat alle vertegenwoordigende teams worden buitengesloten van officiŽle- en oefenwedstrijden tegen andere FIFA-leden waaronder Nederland.

Om geld te verdienen voor de KNVB zou het Nederlands elftal in juni afreizen naar Jakarta en Peking om oefenwedstrijden af te werken.

De KNVB wacht de ontwikkelingen af en zegt dat het contract met de IndonesiŽrs in een dergelijke situatie voorziet, maar wil niet kwijt op welke manier.Bron: Indoweb.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Dank je Albert. Hou ons op de hoogte.Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Nee hoor, ik zal (zou) gaan kijken.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Als Van Persie mee doet zal het trouwens bijna onmogelijk zijn kaartjes te krijgen. Dat is hier een half-god. Vooral bij de vrouwelijke bevolking (raar, ze weten niets af van de 'verkrachtingszaak' ).elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

...ik ook niet.Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 14-03-2013 12:55 elsbeth wrote:
...ik ook niet.


Me 2. Emoticon: Confused


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-03-2013 11:49 jstar wrote:
Als Van Persie mee doet zal het trouwens bijna onmogelijk zijn kaartjes te krijgen. Dat is hier een half-god. Vooral bij de vrouwelijke bevolking (raar, ze weten niets af van de 'verkrachtingszaak' ).


Ho ho, je zal bedoelen de valse beschuldiging van verkrachting, hij is namelijk vrij gesproken.
Vast staat wel dat hij met zijn thermometer de temperatuur heeft genomen bij de paaldanseres Sandra Krijgsman. Emoticon: Wink

Tja je bent jong en je wil is wat Emoticon: Yummie!
En ze hebben enkele raakpunten, zij heeft een stopcontact en hij een stekker en ze kan ook lekker voetballen Emoticon: Wink
Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Nederlands-Indisch Voetbalelftal.

Posted on 19 februari 2013 by .Indisch4ever In juni 1938 werden onder auspiciŽn van de F.I.F.A. de wereldkampioenschappen voetbal gehouden in Frankrijk. Omdat in IndiŽ verdienstelijk werd gevoetbald deed voor het eerst een Nederlands-Indisch elftal mee.
Sport in IndiŽ, Jan Feith, Deventer, 1941

Voor de eerste maal deed het Nederlands-Indisch voetbalelftal mee aan de WK-wedstrijden in Frankrijk. In het elftal werden de beste voetballers uit de Indische voetbalsteden opgesteld, ondermeer: Jack Samuels (Exelcior Soerabaja), Hong Djien (Tiong Hwa, Soerabaja), Frans Meeng (SCBB, Batavia), Mo Heng (keeper Malang), Herman Zomers (Hercules, Batavia), Hukom (Sparta Bandoeng), Isaac Pattiwael (Jong Ambon, Batavia), Nawir, Anwar, en andere.

Drie maanden eerder kwam het elftal naar Nederland om zich onder deskundige leiding grondig voor te bereiden. Het Indisch elftal speelde in Reims tegen het team van Hongarije en werd uitgeschakeld met 6 Ė 0. Hongarije bereikte de finale en werd 2de achter ItaliŽ.

De auteur van het boek ďSport in IndiŽĒ, Jan Feith, was getuige van de wedstrijd in Reims en vatte het zo samen: ďEn daartegenover (Hongaars elftal) hun als zo gevaarlijk aangeduide Indische tegenstanders, sedert kort uit de tropen naar Nederland gekomen, hier te lande zorgvuldig getraind en afgericht, strijdvaardig en vechtbegerig gemaakt: doch een samenstel van elf, alle betrekkelijk kleine kerels, wel krachtig van gedrongen figuren elk voor zich, echter kort van beenlengte: overigens vlug als water en lenig als poemaís, doch zonder dat tactisch spelbegrip, wat nodig is, om zich op Ďt peil te stellen en handhaven van ín internationale voetbalkampĒ.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Een historische voetbalreis
Posted on 23 maart 2012 door buitenzorg


Spelers van het elftal van Nederlands-Indie, WK 1938

Een maand geleden verloor het nationale voetbalteam van IndonesiŽ met 10-0 van Bahrein in de voorronden van de wedstrijden om de wereldbeker. De uitslag was curieus. Indonesia had misschien zelf niets meer te verliezen, het was Ė toevallig of niet Ė de enige uitslag die Bahrein nog hoop gaf om door te mogen spelen. Die hoop was overigens tevergeefs; het land vloog toch uit het toernooi. De wereldvoetbalbond FIFA heeft aangekondigd een onderzoek te zullen starten naar de rechtmatigheid van de uitslag. Al eerder constateerde de bond dat in IndonesiŽ de invloed van de politiek te groot is op het voetbal, en gaf hiervoor de nationale voetbalbond, de PSSI, een waarschuwing.
De Java Post blikt terug op betere tijden.

Ook in Nederlands-IndiŽ werd veel gevoetbald, zij het dat het organisatorisch behelpen was. De uitgestrektheid van het land maakte een nationale competitie onmogelijk. Slechts op regionaal niveau werden kleine competitietjes gespeeld. Zo werd in 1938 het team van HBS (Houdt Braaf Stand) in Soerabaja voor de elfde keer in zijn bestaan kampioen van de regio Soerabaja, na met slechts vijf andere teams om deze titel te hebben gewedijverd.

Van een nationaal team was voor het eerst sprake in 1921, toen een selectie van de Nederlandsch-Indische Voetbal Unie (NIVU) in Batavia aantrad tegen een selectie van Singapore. Deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen. Latere ontmoetingen Ė eveneens in Batavia Ė vonden plaats in 1928 (winst op AustraliŽ: 2-1) en 1930 (gelijkspel tegen Shanghai: 4-4). In 1934 speelde het nationale team voor het eerst buiten de eigen landsgrenzen. In Manila werd tijdens de Far Eastern Games gespeeld tegen Japan (7-1), China (0-2) en Filipijnen (2-3).

De organisasi

De nauwe relatie tussen voetbal en politiek moet al in deze jaren zijn basis hebben gevonden. In 1930 werd de nationalistische Persatuan Sepak Bola Seluruh Indonesia (PSSI) opgericht, als tegenhanger van de NIVU. Helaas ontbreekt ons hier voldoende betrouwbare informatie om in te kunnen gaan op de strijd tussen beide partijen. Zeker is dat op internationaal niveau de NIVU tot 1949 als enige partij werd gezien waarmee werd onderhandeld. Het was ook de NIVU die de organisatie heeft geregeld van deelname aan de Wereldkampioenschapen in 1938.

In 1937 werd door de FIFA bepaald dat Nederlands-IndiŽ voor het WK in Frankrijk in 1938 voorronden zou moeten spelen met Japan en de USA. Om verschillende redenen trok eerst Japan en later ook de Verenigde Staten zich terug, en zo gebeurde het dat Nederlands-IndiŽ automatisch werd toegelaten tot de eerste speelronde, waarbij gebruik werd gemaakt van een enkelvoudig afvalsysteem. Nederlands-IndiŽ zou het opnemen tegen Hongarije, en Nederland tegen Tsjecho-slowakije. De voorbereidingen konden beginnen.

Lenige, vlugge knapen

Spelers van SVBB Batavia

ĎDe verwachtingen waren hoog gespannení, schreef de Java Bode, toen op 12 februari 1938 te Soerabaja de beste voetballers van geheel Java op het terrein van Tiong Hwa aan de Cannalaan elkaar bestreden. Een team van Oost-Java speelde tegen een combinatie van spelers van West- en Midden-Java. Een Technische Commissie zou op basis van deze wedstrijd een selectie maken.

De Java Bode vervolgde, ĎÖdoch het publiek werd teleurgesteldí. Geen van beide teams voldeed. De spelers vormden geen team, en ze hadden onvoldoende conditie. Eigenlijk voldeed geen enkele speler, aldus het blad. De Technische Commissie zou het nog moeilijk krijgen om een goede keuze te maken.

De problemen rezen niet alleen bij de selectie van de spelers. Ook de organisatie van de reis had heel wat voeten in den aarde. In Nederland was het de bekende voetbalbestuurder Karel Lotsy die trachtte een agenda op te stellen voor het verblijf van het Nederlands-Indische team, waarbij ook een wedstrijd tegen het Nederlandse elftal werd ingeroosterd. De verwachtingen waren realistisch. Waarschijnlijk zouden beide teams in de eerste ronde verliezen, en hadden dan voldoende tijd om elkaar nog een keer te treffen. De vraag was wel aan de orde of het publiek er tegen die tijd nog wel behoefte aan had, zo kort na het WK. Een verwachte stevige nederlaag van het Nederlands-Indische team tegen de Hongaren zou de handelswaarde daarvan evenmin bevorderen.

Om de spanning erin te houden werd in Nederland geen ruchtbaarheid gegeven aan de verslagen in de Indische bladen over het matige spel van het team. Lotsy sprak verwachtingsvol van Ďlenige, vlugge knapení die nog wel eens voor een verrassing zouden kunnen zorgen. Een wedstrijd op 26 juni, de in Amsterdam gehouden Olympische dag, leek de enige mogelijkheid, omdat het Olympisch stadion dan toch al gevuld zou zijn. Groot was de verbazing van de KNVB toen de NIVU na ontvangst van de uitnodiging voor deze wedstrijd een telegram terugstuurde met de mededeling dat men Ďliever nog even afwachtteí. Over de reden van dit vage antwoord moest worden gegist. Angst te verliezen? Men wist het niet.

De inhoud van de volgende telegrams is ons niet bekend, maar uiteindelijk is de uitnodiging toch geaccepteerd.

Gaat nog verder: Hier


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Even terugkomend op de openingspost: waarschijnlijk kan de interland IndonesiŽ-Nederland op 7 juni toch doorgaan. Tijdens het congres van afgelopen weekend hebben de twee voetbalbonden PSSI en KPSI het bijgelegd en daardoor lijken de sancties van de FIFA vermeden te kunnen worden (op mijn weblog: "IndonesiŽ ontloopt sancties van de FIFA" Emoticon: Wink .

Misschien dat er nu eindelijk vooruit gekeken kan worden in het Indonesische voetbal. De resultaten hebben ook nogal geleden onder het conflict van de afgelopen jaren (denk aan het 10-0 verlies tegen Bahrein). Nu kunnen alle beste spelers tenminste weer met elkaar in dezelfde competitie spelen, en ook allemaal uitkomen voor het nationale team.

Irfan Bachdim (geboren in Mijdrecht en gespeeld voor Ajax, Utrecht en Haarlem), de grote ster van het Indonesische voetbal, speelde de afgelopen jaren voor Persema Malang. Vanwege conflicten heeft hij echter onlangs besloten de overstap te maken naar de Thaise competitie.


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Raar dat een Bachdim niet eens goed genoeg bevonden werd voor Persija en toch voor het nationale team uitkomt.

Wel leuk de kleuren van Persija trouwens; bij het Convention Center lijkt het wel koninginnedag. Of een Nederlandse wijk op een EK.

Die jongens van 10-12 jaar zitten gewoon op de stadsbussen. Ja, echt op.


Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Batavia
BVC (Bataviasche Voetbal Club)
Hercules
Jong Ambon VIOS (Voorwaarts is ons streven)
UMS (Unity makes Strength)
Sparta (militairen)
OLVEO (Onze Leus is Voorwaarts En Overwinnen)

Soerabaja
Exelsior
HBS (Houdt Braaf Stand)
HCTNH (Chinees)
Tiong Hoa (Chinees)
THOR (Tot Heil Onzer Ribbenkast)

Bandoeng
SIDOLIG (Sport In De Open Lucht Is Gezond)
Sparta (militair)
UNI (Uitspannig Na Inspanning)
Velocitas (militair)

Malang
The Corinthians
Hak Sing (Chinees)
Sparta
Vitesse
Voorwaarts

Semarang
Go Ahead
SVV


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 


On 19-03-2013 11:59 Erwinn wrote:
Even terugkomend op de openingspost: waarschijnlijk kan de interland IndonesiŽ-Nederland op 7 juni toch doorgaan.


Voor hen die niet op de volgende site zijn geabonneerd.

indearchipel.wordpress.com/201(...)indonesie/#more-1584


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Enig idee waar tickets te koop zouden zijn? Op de website van Arsenal wordt verwezen naar een ticket verkoop site maar die bieden alleen voor hun wedstrijd kaartjes aan.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Omdat er een spelfout zit in de link die Albert plaatste, hier nogmaals: "Oranje en Engelse clubs deze zomer naar IndonesiŽ".

Behalve het Nederlands elftal en Arsenal hebben nu ook Chelsea en Liverpool bevestigd deze zomer naar Jakarta te komen. De komst van Juventus is nog niet zeker.


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

Veer01
Gebruiker
User icon of Veer01
spacer line
 

Het zou jammer zijn als het niet doorging,lijkt me juist leuk als Azie meer betrokken wordt bij wereldvoetbal Emoticon: Party!Bokito
Gebruiker
User icon of Bokito
spacer line
 

Er doen de geruchten de ronde dat Bep van Marwijk misschien bond coach van Indonesie wil worden.Is er iets bekent in Indonesie.


Shalom

Erwinn
Gebruiker
User icon of Erwinn
spacer line
 

Een eventuele overgang van Bert van Marwijk naar het Indonesische elftal is alleen ter sprake gekomen op 1 april jongstleden. Ik denk dat die datum iets met dat nieuws te maken heeft. Emoticon: Wink


'In de Archipel' | Weblog over Indonesi√ę: nieuws, reizen, politiek, taal en geschiedenis

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Bondscoach Louis van Gaal heeft bevestigd dat voetbalvedetten Robin van Persie en Arjen Robben meegaan naar IndonesiŽ in het kader van het oefenduel op 7 juni 2013 in Jakarta. Van Gaal neem ook 4 debutanten mee naar de Indonesische hoofdstad.
De 4 debutanten zijn: Lerin Duarte (Heracles Almelo), Dwight Tiendalli (Swansea City), Miquel Nelom (Feyenoord) en Jens Toornstra (FC Utrecht).

De trainingsstage begint woensdag 29.

Het oefenduel vindt plaats op 7 juni in het Gelora Bung Karno stadion in Jakarta. Djohar Arifin, de voorzitter van de Indonesische voetbalbond PSSI, verwacht dat het Indonesisch elftal in de oefenwedstrijd tegen Oranje, mooi tegenspel kan leveren.


Volledige selectie Nederlands elftal:
Keepers: Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Jasper Cillessen (Ajax).

Verdediging: John Heitinga (Everton), Miquel Nelom (Feyenoord), Erik Pieters (PSV), Dwight Tiendalli (Swansea City), Ron Vlaar (Aston Villa), Daryl Janmaat (Feyenoord).

Middenveld: Lerin Duarte (Heracles Almelo), Wesley Sneijder (Galatasaray), Jonathan de Guzman (Swansea), Rafael van der Vaart (HSV), Siem de Jong (Ajax), Jens Toornstra (Utrecht).

Aanval: Jeremain Lens (PSV), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern MŁnchen), Ruben Schaken (Feyenoord), Ricky van Wolfswinkel (Sporting CP).Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

koming
Gebruiker
User icon of koming
spacer line
 

En de selectie van het Indonesisch elftal, is die ook bekend?

komingMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja koming,

In de spits Tahamata.
Op het middenveld Tahamata.
In achterhoede Tahamata.
Als grote verrassing in het doel Simon (Tahamata)
Geintjuuuuuuuh.Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Uit een onbetrouwbare bron heb ik mogen vernemen dat onderstaande man is geselecteerd. Emoticon: Laugh out loud
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Oranje Indonesia , zo heet de Indonesische fanclub voor Oranje die zaterdag 25 mei te Jakarta is opgericht. De eerste activiteit die op de agenda staat, is samen naar de oefenwedstrijd Oranje - IndonesiŽ kijken, vrijdag 7 juni in het Gelora Bung Karno Stadion in Jakarta.

Andere activiteiten die op de agenda staan, zijn 1 keer in de maand op een zondagochtend samen hardlopen.

Roberto Mangunsong, voorzitter van de fanclub, wil in de toekomst ook Oranje Indonesia fanclubs oprichten buiten Jakarta, zoals op Lombok, Bali, in Yogyakarta en Bandung.


Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,297,226 pageviews Een website van indahnesia.com