Indonesische logica


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
67 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Joop van der Meer
Gebruiker
spacer line
 

Nou ik kan je vertellen dat er ook lieve en fijne mensen zijn in Indonesie.Ik ken een meisje uit Sumatra is een Batak heb veel liefde van haar.Is heel gelovig,ken haar al twee en half jaar.Dat is dat meisje waar ik over vertelt heeft.Geef haar af en toe geld en kleren en spullen
Gaat deze zomer naar haar toe ze komt dan naar Jakarta en dan trekken wij elkele dagen met haar op.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Uiteraard zijn er lieve en fijne mensen in Indonesie (o.a. ik, hahaha). En dat de mensen hier zeer vriendelijk zijn, staat buiten kijf. Maar het doet niets af aan de (on)logica die men vaak tegenkomt hier.Joop van der Meer
Gebruiker
spacer line
 

He luitjes weten jullie ook iets voor werk voor een vrouw 26 jaar
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Kom nou Joop. Hoewel goed bedoelt, er zijn hier miljoenen werkzoekenden. Groot probleem met de jeugd is dat ze allen streven naar een baan (het liefst als ambtenaar, omdat dat zekerheid biedt, aanzien, macht, status) maar zelf geen banen creeeren.
I.p.v. een baan zoeken, een baan creeeren. Allah zij dank, zijn er nog voldoende job creators en vindingrijke mensen maar een groot deel....????Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Gisteren nog zo'n geval waarbij ik verwonderd stond. Ik en mijn vrouw willen keukengerei kopen. Lopen de winkel binnen, 1 cassiere en 1 manusje-van-alles. Verder nog 2 klanten. Onze artikelen opgezocht en willen gaan betalen want we hadden haast:
1. cassiere gewoon weggegaan nadat andere klanten waren geholpen. Manusje-van-alles mocht niet aan de kassa komen. Dus wachten op de cassiere. Komt ze na meer dan 10 minuten terug met de smoes dat ze geld was gaan wisselen, maar met een tasje met nasi bungkus bij zich. Dus gewoon lunch gaan kopen terwijl er klanten in de winkel staan (had ze manusje-van-alles op af kunnen sturen).
2. vraag naar een bepaald artikel. Laat ze ons staan en gaat weer voor 5 minuten weg (had ze manusje-van-alles op af kunnen sturen).
3. de kassacomputer uit gedaan (???) i.p.v. op slot, weer opgestart en toen deed ie het niet meer (had ze grof uitgedaan door gewoon de knop in te drukken i.p.v. ordentelijk af te sluiten). Heng . Weer 5 minuten rommelen.
4. idee geopperd het dan maar gewoon manual af te rekenen. Mijn vrouw toont de prijslabels op de artikelen. Nee, loopt weer weg om de prijzen te gaan opzoeken.
Ik stond gewoon te lachen van verbazing. Maar mijn echtgenote pikte het niet meer en cancelde de koop (na ruim 20 minuten wachten), wilde de manager spreken die er als gewoonlijk natuurlijk niet was (als je hier manager/baas bent, dan hoef je niets meer te doen en ga je golven of iets anders onnozels).
Arbeidsethos? Service? Wat is dat?

Dit is maar 1 voorval maar dagelijks maak je de meest vreemde en verbijsterende dingen mee qua service, etc.. Op school worden geen begrippen als arbeidsethos en service duidelijk gemaakt (of men negeert het). Als bule merk je daar doorgaans weinig van omdat men altijd wel is geinteresseerd in het helpen van een bule , maar juist de pribumi is de klos in dit soort gevallen.sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 

Als je wilt lachen om de Nederlandse logica, dan kun je hier je hart aan ophalen.
Stommiteiten zijn van alle landen en volkeren en niet alleen voorbehouden aan de RI.

http://kanniewaarzijn.vara.nl/Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Ach we mogen, moeten zelfs oordelen (judge, menghakimi), ver oordelen is weer wat anders (condemn, menghukum). Enne, met wat voor instelling wordt iets gezegd? Is het nederbuigend, kwetsend of haatdragend voor de ander? 'Generaliseren' is ook zo'n vies woord geworden. Of 'discrimineren'; een prachtig woord van origine, maar helemaal vervuild en met veel ruis in de betekenis ervan in de omgang!
'Die grote blanke daar, in zijn nette pak', om hem van de anderen in zijn groep te onderscheiden, mag wel. Maar 'die kleine donkere daar, in zijn korte broek', wordt al gauw verboden gebied door puristen.
Er mag m.i. best wat meer gediscrimineerd (onderscheiden) worden! Veel gezonder, sneller en veel duidelijker vaak! En ook wel lachen soms.

Van mij mag er soms ook meer gegeneraliseerd worden. Natuurlijk wel liever opbouwend, positief. Maar ook dat kan niet altijd voorkomen worden. Door de extra gevoeligheid (sommigen zeggen; lange tenen) van anderen.
Ik neem nog een negerzoen, en een Jodekoek Emoticon: Nice en voor sommigen spreek ik 'dubble Dutch'.

Ik vind Engelsen veel creatiever op bepaald gebied, relativerender en humoristischer vaak dan Duitsers bijvoorbeeld. Indonesische kinderen hebben veel meer 'respect' voor hun ouders, 'slaafse gehoorzaamheid' kan een ander zeggen. Je spreekt je ouders gewoon niet tegen. Een ander zal zeggen, 'ze' zijn (daardoor) dommer of minder creatief...

Er zit vaak best waarheid in generalisatie. Leuk! Emoticon: Party! En soms niet zo leuk!


Your attitude determines your altitude

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 29-03-2013 03:09 schreef sapolidi:
Als je wilt lachen om de Nederlandse logica, dan kun je hier je hart aan ophalen.
Stommiteiten zijn van alle landen en volkeren en niet alleen voorbehouden aan de RI.

http://kanniewaarzijn.vara.nl/

Lol

left the church make fun of the leftist idiots at local level.
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Heerlijk mijn nasi kuning weer opgepeuzeld. Maar als je hier 'Nasi Kuning' vraagt, krijg je automatisch een pakket samengesteld. Kostte weer moeite om uit te leggen dat ik nasi kuning als basis wil, en naar EIGUH keuze de rest - tussen die twintig keuzes - zelf wel aanwijs. Want dat 'mag' alleen als je nasi putih kiest...
Dat doet niemand, dat hoort dus niet, is niet logisch en dat wordt niet zo begrepen.
Maar neem meteen een bungkus (afhaal pakketje) mee 1). was zoooo lekker 2). maar 8 Rp voor zo'n vijf gerechten met vis 3). hoef ik me niet nogmaals te 'verontschuldigen' dat ik anders ben en anders wil Emoticon: Worship en zo'n heel proces, een halve dag kursus bijna, te herhalen.

Op weg hierheen, langs de moskee, een ong. achtjarig kampungkind dat met zijn kromzwaard van plastic speelde.
Als machinegeweer dus.
Gelukkig niet naar mij toe, zou niet sopan, beleefd zijn, zeker niet voor een Sundanees. En gelukkig ben ik niet gedeerd door deze ontmoeting.
Maar ja, valt dit onder de topic 'logica'? Algemene kinderlijke logica hier dan.

Met een kromzwaard kan je alleen maar onthoofden. Lijkt me ook kuno.
Met een mitrailleur kan je veel meer doen, en sneller!
En vooral, het is moderner, je ziet dat meer op die kwelbuis.
Daar hadden de ouders w.s. niet op gerekend.
Zo'n snelle voortschrijding van de moderniteit, die niet tegen te houden is... Emoticon: WinkYour attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 30-03-2013 05:27 Keduadam wrote:
Kostte weer moeite om uit te leggen dat ik nasi kuning als basis wil, en naar EIGUH keuze de rest - tussen die twintig keuzes - zelf wel aanwijs. Want dat 'mag' alleen als je nasi putih kiest...
Dat doet niemand, dat hoort dus niet, is niet logisch en dat wordt niet zo begrepen.


' Dat doet niemand, dat hoort dus niet, is niet logisch en dat wordt niet zo begrepen".

Hoezo , dat niemand het doet ?
En spreek je nog steeds geen beetje "maleis"of bahasa Emoticon: Wink .

De klant is daaro nog steeds koning (zelfs keizer) .
Ik Kom vaak bij restoran Padang, Natrabu(de oudste en bekendste van Jakarta), ook bij Sari Ratu, Garuda en nog een "asli"Padang (ben de naam vergeten).

Zoals velen weet al kom je met zijn twee of alleen , dan werd de tafel gedekt met tig gerechten.
Voor mij als Indonesier(Betawi) is het ook te veel van het goede, de meeste gerechten , vooral vissekoppen, jeroan etc heb ik nooit op mijn eettafel gezien of aangeraakt .
Ik zeg gelijk , ik wil dat of dat(gewoon aanwijzen).
Vaak doe ik gelijk zodra ik binnenkom , wil gelijk naar de vitrines , en wijs dat ik rendang , perkedel , ayam goreng wil hebben.
En geen ge.O.H met vreemde /exotische gerechten, lalap , sayur etc.
Saya tdk doyan/suka.Punt uit.

De volgende keer gebeurd weleens als ze mij nog onthouden ( een dag later of zo) dat ze mijn keuzepakket al "weten".

Als NEP Bos of Mister heb je altijd bepaalde "service".


bisa dicek of makemyday .

totto
Gebruiker
spacer line
 

Je denkt even je voorruit schoon te sproeien, een agent die net passeert krijgt 3 spetters op zijn helm en houd je aan, omdat je het verkeer in gevaar brengt. Als je vraagt hoe hij droog blijft als het regent antwoord hij; dat is iets heel anders. Als je na een kwartier onderhandelen dan 'maar' 100.000 boete hoeft te betalen en rustig blijft of het zelfs gewoon vind, dan denk ik dat je al aardig begint te acclimatiseren.


Toto Travel.com

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Surya, kan best zijn dat dit nogal plaatelijk geldt. Dat klopt ook wel.
En idd, ik wijs natuurlijk altijd gewoon aan... maar dat gaat dus blijkbaar niet overal op, bij niet zulke slimmerds... Emoticon: Confused
'Nee Pak, dit is nasi kuning, daar hoort dit en dit bij...'
'Ja maar...' .. 'Ik wil DAT en DIE...'
En terwijl hij of zij al begint op te scheppen nadat de nasi kuning in het midden van mijn bord ligt: 'Pak, DIT hoort hierbij en DAT...! INI nasi kuning Pak!' Zonder vragen, huppeteeee, verstand op nul. En zelfs als ik dat proces probeer te stoppen.
Domdomdom... of...? Emoticon: Frustrated Volgzaamheid? Emoticon: Clown Of, nooit geleerd echt na te denken door ouders (zelfs vijf soms: ťťn pa en Emoticon: Confused vier mama's) en op 'school'? Emoticon: Frustrated Of, misschien niet klantgericht geleerd te denken... Emoticon: Stupid Of, de boel willen controleren? Emoticon: I love it Of, gewoon interessant doen waar je collega's bij staan, tegenover een bule?
OF, een combinatie van bovengenoemde oorzaken? !
Zeg jij t maar Surya?

Ja dat weet ik al, het ligt ook wel aan mij Emoticon: Smile

------

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Totto, DAAROM heb ik (nog?) geen brommert en al helemaal geen auto... de boeven, ze vinden altijd wat bij de bule's.
"Hoe het Spelletje tussen Boeven en Bule's Gaat", in pocketvorm als Survivalkit...
dat moet eigenlijk nog geschreven worden. Een spelletje wat allemaal tussen corruptie, bureaucratie en geld gaat, versus de domme bule met zijn grote blauwe ogen en veel geld.

Ik heb TE veel van die verhalen gehoord, vooral in het stadsverkeer. Kan je geen bonnetje, met specificatie waarom, vragen? Dat schrikt wel af heb ik gehoord.

Een vriend rijdt trouwens heel snel en gewaagd rond met zijn amerikaanse big Ford, met big kunststof bumpers enz... (soort tank dus) en is verbazingwekkend aggressief en handig. Kruipt overal tussendoor in Jakarta. Sluipt, toetert en drukt helemaal links alle auto's voorbij in een macet, dan snijdt hij die honderd brommers af die dan rechts voor hem staan bij het stoplicht - en terwijl hij vervolgens langzaam doordrukt naar rechts, als hij afslaan moet op een kruispunt,... geeft hij gas als het licht op groen gaat. En ipv nummer twintig of dertig staat hij nu weer eerste. Tot de volgende uitdaging.
HAHA dat is echt lachen en hij krijgt meestal zijn zin. Ook met zijn bekkie, betaalt nooit wat. Eergisteren nog door een agent aangehouden, en heb me stilletjes rot gelachen, in hoeverre ik er iets van begreep (hij legde me het uit toen hij na vijf min. onderhandelen vrij weg kon rijden). De agent kon weer -glimlachend als ze dat blijven doen - zijn boekje opbergen!

Nou HEEFT hij wel aardige connecties (want ALLES wat hier draait is om 'connecties') in 'hogere kringen' (Emigrasi, Politie) enz. maar doet daar duidelijk verbaal een schepje bovenop. Bluffen, grote bek terug... maar altijd vriendelijk blijven... ev. schuld bekennen indien echt waar en nodig.
Als laatste 'redmiddel', als ze blijven zeuren, zegt hij dan vaak luchtig; "Okay, zal ik 'hem' (hoofd van politie, of hoogste strafcourt, e.d.) opbellen, dan kunt u het 'hem' uitleggen?", terwijl hij zijn HP pakt. Zoiets. Dat werkt... Emoticon: Laugh out loud Geen rupia betaalt ie ooit. Zelfs aan die 'afzetters' op parkeerterreinen ('Laten ze een andere baan zoeken; ik heb geen aanwijzingen nodig, ik heb een NL rijbewijs, weet t veel beter dan zij hoe ik in- en uit- moet parkeren'), hij ergert zich rot aan 'dat gaaies', en betaald nooit wat. Ach ergens heeft ie wel gelijk. Hij laat je in elk geval weer de andere kant zien. Want als ze weten dat JIJ het niet echt goed 'weet', en je aarzelt, en je 'doet' nieuw... dan blijven ze je pakken... de volgende keer nog erger!! Emoticon: Blush
Your attitude determines your altitude

sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 

Ik weet niet echt of ik dit in dit topic kan plaatsen maar omdat ik even geen betere kapstok weet dan maar hier. Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, want ik ben het anders gewoon en daarnaast ben ik me er goed van bewust dat dit geen algemeen beeld
is voor heel Indonesie, maar toch bepaalde dingen die ik meemaak vind ik,niet logisch.

In dit voorbeeld gaat het dan om het opvoeden/voorlichten/waarschuwen van kinderen

Een aantal zaken zijn al eerder de revue gepasseerd als ik het me goed herinner
maar het zijn dingen die ik zelf ook heb gezien/meegemaakt.

Het begint bij kleine kinderen.

In het begin zijn alle kinderen heilig. Alles en iedereen moet er voor wijken.
Eerst moet de baby te eten hebben gehad en dan komt de rest pas aan de beurt.
Alleen papa gaat bij alles voor. Ook al is papa werkeloos en zit de hele dag in
de schaduw op het hoekje van de straat.

Op een bepaalde leeftijd worden kinderen losgelaten en dan gaan ze op ontdekking.
En .. op een bepaalde leeftijd dan laat men ook dingen gebeuren. Ieder heeft daar andere grenzen voor.
Een voorbeeld : een kind speelt met de hond en draait zijn staart met zijn staart.
Op een bepaald moment, gaat dat fout en wat doet de hond .... HAP en het is huilen.
Pa,ma en anderen zien dit aankomen maar kijken erna. Lachend.
Tot het moment dat de hond HAP zegt en dan loopt de ene helft naar het kind
om het troosten en de andere helft schopt,slaat en jaagt de hond weg.

Toen ik er iets van zei werd mij gezegd nu heeft het kind iets geleerd.

Raar maar waar.

Ander gevalletje....
Iedereen zit in de kerk de dienst is bezig er komen nog wat mensen binnen
met een aantal kinderen erbij.
De jongste ik denk 4- jaar een schattig meisje en ze heeft nieuwe schoentjes aan.
Da's eigenlijk niet zo leuk want dat zijn van die schoentjes die bij iedere stap PIEP
zeggen.
De pastor wenkt naar de moeder en het kind wordt snel op de schoot genomen.
Maar na wat wurmen zet moeder het kind weer op de grond en het kind vervolgt
haar weg Piep,Piep,Piep,Piep

Een van de andere kinderen vraagt aan pa waar het toilet is.
Pa zegt wacht maar even. Maar ik zie het hoofd van dit kind rood aanlopen en krampachtig met zijn benen trekken.
Hij kijkt nog eens naar zijn pa, maar pa kijkt boos en duidt hem aan op zijn
plaats te blijven. Vertwijfeld kijkt het kind naar ma
Ma pakt het kind bij de arm en loopt met hem de kerk uit.
Het andere kind loopt snel achter ma aan piep piep piep piep.
Iedereen in de kerk kijkt om wat er aan de hand is.
Ma komt terug naar binnen pakt snel het piepende kind op en geeft het aan pa.
Pa kust het kind en geeft het een stevige hug.
Het andere kind komt terug en krijgt van pa meteen een draai om zijn oren.
Dat heb je verdiend want je luistert niet en maakt herrie in de kerk zegt hij.

Snapt U het nog ?

Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Nee ik snap t ook echt vaak niet.
Op een strand zag ik een moeder een keer zo sadistisch haar huilend en smekend kind aframmelen, zal ik niet gauw vergeten en heb ik gelukkig nooit eerder gezien ergens. Dat arme jochie smeekte zijn moeder steeds, maar ma bleef petsen en schreeuwen en veroordelen... Ik voel nog de pijn van dat kind.

Onderontwikkeld gebied soms, onwetendheid gemixt met de ik-gerichtheid van opvoeders... net als in NL en overal lijkt mij.

Jammer dat de Pastor net met een studie over 1Kor13:2,3 sprak -
"... en als ik geen liefde had, het baat me niets en het heeft geen nut"
- maar dat die familie dat alles juist nu, met het piepmeisje alles gemist heeft HAHA


Your attitude determines your altitude

sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 

Nog zo'n voorbeeldje
Mijn zoon studeert af dit jaar Dus we hebben het wel eens over zijn toekomstplannen.
Soms hoort een vriend van hem onze gesprekken en hij vertelde mij dat vraagt mijn vader mij nooit.
Ik vroeg wat zijn jou plannen dan ?
Ik heb nog geen idee antwoordde hij. Ik zie wel wat er gebeurd.

Ik had het erover met een kennis en hij zei die jongen moet nog ervaring op doen
wellicht eerst wat fouten maken daarom zal zijn vader hem niks vragen.
Daar komt hij zelf dan wel achter.
Ik zei dat ik dat vreemd vond als ouders moest je toch je kinderen voorbereiden
op de toekomst. Van fouten leer je het best was toen het antwoord wat ik kreeg.
Toen stond ik even met de bek vol tanden.

Maar ik dacht na en zei toen.
Stel je voor je bent in Yogja en een toerist komt naar je toe wat de beste weg is
om op de top van Merapi te komen. Wat zou je dan adviseren:

Recht omhoog klimmen of zeggen ga maar via die en die weg da's gemakkelijker.

Zijn antwoord verbaasde mij.
Hij zei namelijk ik zou die man vertellen dat het beter is om niet naar de top van Merapi
te gaan want het is gevaarlijk daar en ik wil niet verantwoordelijk zijn wanneer er iets met hem gebeurd.

Ik keek verbaasd naar hem en vroeg wel een vreemde waarschuwen
maar niet je eigen kind ?? Is dat niet vreemd ??

Nee hoor zei hij ik heb mijn kind al verteld dat hij niet alleen naar Merapi mag gaan.

Ik zei maar niks meer Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud
Vergelijkingen gebruiken is denk ik ook niet logisch

Maar Indonesie blijft een leuk land vol met verrassingen het zijn
gelukkig niet alleen van deze soms rare ervaringen


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.sabar; "Vergelijkingen gebruiken is denk ik ook niet logisch"...
Nou nu toch maar eens vergelijken dan...

De z-o Aziatische mindset is niet crisis gericht (heb ik al eerder genoemd).
Als een tsunamie komt, bereiden wij (westerlingen) ons voor.

Zij laten het meer over zich komen, nog extra gesteund door hun 'Inch-Allah' geloof. Als de ramp geweest is, gaan ze samenkomen, sigaretje roken, en met hun babbelcultuur het wat gezellig maken.

Dus geen denken aan aanpakken, zoals wij dat doen! Misschien de tweede dag, gaan ze wat ruimen. Maar dan geldt opnieuw; de mens centraal (mensgericht en niet, zoals wij taakgericht!). Dus na een uurtje wat opruimen, weer een uurtje sigaretje roken, wat kwekken, wat lachen en rustig aan...

De waarheid is niet echt belangrijk. Als je de weg vraagt, kan je de volkomen verkeerde kant opgestuurd worden, want het gaat om het sociale contact. Het event, de gebeurtenis.

Zij zijn nl. 'event- focussed'. Wij zijn meer taak en tijd georienteerd! Enzovoort.
Een totaal verschillende mindset dus! Emoticon: Party!


Your attitude determines your altitude

sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 

Waar het aan ligt Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.keduadam daar wil ik niet direct de vinger op leggen, ik wijs niet
zo snel naar geloof als oorzaak voor alles.
Dat in het algemeen men in Indonesie niks plant of voorbereid,(dan praat ik niet over
de businessworld) Dat herken ik wel.

Zo heb ik bijvoorbeeld een bijna feilloos gevoel gekregen om te weten wanneer het
gaat regenen en vaak zeg ik dan zet de brommer maar vast binnen of leg iets erover
Als reactie krijg ik dan terug het regent nog niet en dan wordt er gewacht tot het er echt
met bakken uitvalt totdat er echte actie komt.

Ook bijvoorbeeld het repareren van een dak voor het regenseizoen dat hoeft nog niet,
want het regent toch nog niet en zo zijn er nog wel meer van die voorbeelden te noemen.

Dus die andere mindset, jazeker die is herkenbaar en vaak ook heel vervelend Emoticon: Laugh out loud

Maar ik zou het juist crisismanagement noemen, alleen ingrijpen als het te laat is.
In het algemeen laat men alles gebeuren en de dingen op zijn beloop gaan.
Alleen wanneer het fout gaat komt men in beweging.
Preventie is een begrip wat niet schijnt te bestaan.

Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


Een ander dingetje wat mij nu ineens binnenschiet, ik weet niet of dit herkenbaar is.
Regelmatig zie ik mensen lopen met de nieuwste telefoon, de modernste camera,
de modernste laptops etcetera

Vaak hoor ik dat men daar een "lening" voor heeft afgesloten of op afbetaling.

Maar dan weet men uberhaupt niet hoe het werkt en omdat er vaak alleen
gebruiksaanwijzingen in vreemde talen bij zitten komt men dan bij mij.

Ik ben absoluut geen techneut dus ik kan vertalen maar meer ook niet.

Maar dan heeft men een nieuwe bezigheid want alles wordt "geprobeerd"
tot het vastloopt en dan met veel tam-tam terug naar de winkel want het
werkt niet, het is kapot, men moet een nieuwe Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Mijns inziens heeft dat alleen met status en showen te maken.
Want ikzelf koop iets niet als ik niet weet hoe het werkt of ik laat het me eerst
uitleggen. Maar in Indonesie denkt men daar schijnbaar anders over Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Dit laatste is zeker zo Sabar2. Het gaat meer om de gengsi (status, show) dan om het gebruik. Hetzelfde betreft in feite ook de moderne vervoersmiddelen.
Het is dan ook een "vorm"-maatschappij en geen "inhoud"-maatschappij, kwantiteit versus kwaliteit, omvang versus functionaliteit, uiterlijk versus innerlijk, etc. Kortom, de wayang -maatschappij waar vnl. datgene telt dat men kan zien en niet de werkelijkheid.sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 09-06-2013 16:05 Yogya-Bali wrote:
Dit laatste is zeker zo Sabar2. Het gaat meer om de gengsi (status, show) dan om het gebruik. Hetzelfde betreft in feite ook de moderne vervoersmiddelen.
Het is dan ook een "vorm"-maatschappij en geen "inhoud"-maatschappij, kwantiteit versus kwaliteit, omvang versus functionaliteit, uiterlijk versus innerlijk, etc. Kortom, de wayang -maatschappij waar vnl. datgene telt dat men kan zien en niet de werkelijkheid.


Dat kan ik 100% onderschrijven Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.YB dat merk ik in het dagelijks leven
(ik zal er maar bij zeggen als ik in Solo Indonesie ben)
Het oog - wat men ziet - dat telt. Dus bijvoorbeeld rondrijden op een nieuwe brommer
(op afbetaling of via lening) maar dan wordt internet en de tv afgesloten
(zgn technische problemen) of zelfs erger de kids hebben geen "zakgeld" meer om
een lunch op school te nuttigen en krijgen dan een pakketje "nasi bungkus" mee
Maar da's wel logisch want ook een rupiah kun je maar een keer uitgeven
en "gengsi" kost ook geld (kwestie van wat heeft prioriteit) Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud

Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

gabelferink
Gebruiker
User icon of gabelferink
spacer line
 

Helm: Wanneer de mensen naar een ceremonie gaan of in het dorp rond rijden hebben ze geen helm op, maar oom agent zal mij in alle omstandigheden er om beboeten, ook al draag ik een boerenkiel.

Autogordel: ik heb al enkele boetes gehad voor het niet dragen van een autogordel terwijl hordes mensen achter in pick-ups en vrachtwagens voorbij rijden.

Spijkers: Giga grote spijkers worden de muur in geramd om een klein ding op te hangen.

Verkeer: laat ik het daar maar niet over hebben want de regels kennen de mensen niet, een rijbewijs wordt gekocht en dit forum is er te klein voor.

Plastic flessen: Gewoon op straat gooien, dat is voor de arme mensen.

Voeding: Waarom gezonde voeding zo duur is? en benzine en sigaretten zo goedkoop?

Verkeerslichten: Waarom gaan de agenten het verkeer regelen met fluitjes en vlaggetjes terwijl de verkeerslichten gewoon hun werk doen?

Stopcontact: Waarom maar 1 stopcontact in een woonkamer van 30m2

enz....Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Helm: Wanneer de mensen naar een ceremonie gaan of in het dorp rond rijden hebben ze geen helm op, maar oom agent zal mij in alle omstandigheden er om beboeten, ook al draag ik een boerenkiel.

Omdat er bij jou wat te halen is en bij de gemiddelde IndonesiŽr niet, en als oom agent een IndonesiŽr te pakken heeft waar wel wat te halen is, dan heeft de meneer in kwestie vaak goede connecties die oom agent onderuit schoffelen.

Autogordel: ik heb al enkele boetes gehad voor het niet dragen van een autogordel terwijl hordes mensen achter in pick-ups en vrachtwagens voorbij rijden.

Omdat die mensen achter in de pick-up volgens oom agent door Allah worden beschermd en jij niet.

Spijkers: Giga grote spijkers worden de muur in geramd om een klein ding op te hangen.

Met een kleine spijker is de kans groter op je duim te slaan.

Verkeer: laat ik het daar maar niet over hebben want de regels kennen de mensen niet, een rijbewijs wordt gekocht en dit forum is er te klein voor.

Er is wel degelijk een regel, het recht van de sterkste, bovendien als je net doet alsof de auto die loeihard uit een zijstraat komt er niet is, dan is ie er ook niet

Plastic flessen: Gewoon op straat gooien, dat is voor de arme mensen.

Waarom zou je het afval mee naar huis nemen en in de afvalbak gooien als je al in de grootste afvalbak van de wereld rijdt

Voeding: Waarom gezonde voeding zo duur is? en benzine en sigaretten zo goedkoop?

Omdat als sigaretten en benzine duurder worden gemaakt er hier een revolutie los barst, met een peuk op de motor is veel belangrijker als goede gezondheid door gezonde voeding.

Verkeerslichten: Waarom gaan de agenten het verkeer regelen met fluitjes en vlaggetjes terwijl de verkeerslichten gewoon hun werk doen?

Dat is een simpele, omdat hier niemand zich ene reet aantrekt van een stoplicht.

Stopcontact: Waarom maar 1 stopcontact in een woonkamer van 30m2

Omdat als je een drieweg stekker gebruikt dat al ruim voldoende is voor de basis behoeften in huis, tv en hp, dan heb je nog een plekkie over ook.

gabelferink
Gebruiker
User icon of gabelferink
spacer line
 

Bedankt Malam, eigenlijk erg logisch ha, ha !!! Emoticon: Nooogabelferink
Gebruiker
User icon of gabelferink
spacer line
 

Het valt me telkens op wanneer het tamboer korps met het verkeer, bij verkeerslichten, gaan bemoeien dan ontstaan er files, zitten ze in hun hokkie dan zijn er geen files. Lekker belangrijk doen met die fluitjes en vlaggetjes.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 15-06-2013 06:37 gabelferink wrote:
Bedankt Malam, eigenlijk erg logisch ha, ha !!! Emoticon: Nooo


Misschien logisch voor jou en mij, maar niet voor allemaal Emoticon: Nooo
Er zijn nog steeds mensen hier op het forum die meer dan 40 jaar geleden gevlucht zijn en af en toe terug komen voor 3 weken vakantie die nog steeds denken dat de logica van 40 jaar geleden de enige waarheid en werkelijkheid is Emoticon: Blush

Mijn Popje is 46 jaar geleden hier vertrokken, zij wilde met haar echtgenoot de kinderen een betere toekomst bieden (is gelukt)
Nu zijn we inmiddels 5 jaar welhaast onafgebroken hier.
Ik heb ooit voorgesteld om definitief naar IndonesiŽ te gaan Emoticon: Confused

De advocaat voor scheidingen was het eerste woord wat ik hoorde Emoticon: Blush
"No way" ze lacht zich ook kapot als ze commentaren leest van Indonesische economische vluchtelingen die al 40 jaar in Nederland wonen en hun Indonesische nationaliteit niet opgeven en enkele weken per jaar IndonesiŽ bezoeken en doen voorkomen dat IndonesiŽ het paradijs op aarde is Emoticon: Laugh out loud
Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,342,004 pageviews Een website van indahnesia.com