Indonesische logica


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
45 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Lees jij dit forum zoals zo velen selectief Sapolidi?
Ik kijk er niet vreemd van op, er zijn hier allerlei opstappers die niet actief meelezen en zich dan geroepen voelen op een laatste posting te reageren.

Dat doe jij kennelijk ook, scherm naar beneden, zonder in te lezen en alleen reageren op het geen wat bij jouw in het straatje valt..

Wederom anti anti anti, ik mag het soms duidelijk niet met Ziel eens zijn, maar wat jij toedicht aan aan Ziel is volledig uit de lucht gegrepen.
Ongeveer hetzelfde zoals sommige forum gebruikers mij aan de schandpaal trachten te nagelen voor mijn reacties op Surya een buitenlander in Nederland.
Heb ik overigens schijt aan, wil je geen Nederlander worden dan moet je accepteren wat wat politici doen, dan heb je namelijk geen recht van spreken.

Lijkt me toch beter jouw postings te overdenken, zoals vele forum gebruikers niet gecharmeerd zijn van mijn commentaar op een Indonesische inwoner van Amsterdam,
die even gaat vertellen hoe het hier zit, natuurlijk als Javaan ook beter weet hoe wij moeten handelen Emoticon: Confused Hij mag nog niet eens stemmen

Effe verschijnen op het forum, mensen als Ziel aanvallen, je geweldige kennis t.a.v. wetenschappelijke onderzoeken ventileren en weer weg wezen.
Geen eigen mening.
Het gaat er op lijken dat je geen persoon bent, maar een instantie die door de overheid wordt betaald om forums een bepaalde kant op te sturen.
Sapolidi Emoticon: Bye byeoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Reageren kan Sapolidi, in Omong omong.


It's only kinky the first time.

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Ik heb ook nog geen stemrecht merkte ik wel eergisteren bij de gouverneurverkiezingen. Nou ja, wie weet krijg ik volgend jaar wel een stemkaart voor de presidentsverkiezingen. Zal niet de eerste keer zijn dat het fout gaat.

Terug on topic; een rij zandzakken voor de deur neerleggen omdat het in het regenseizoen regent en de straten dan blank staan. Even vergeten dat voorbij rijdende auto's en ander verkeer water tot 2 meter doen opspatten en de zaak dus toch blank komt te staan. Ik zag het vandaag onder meer in Senen en Cempaka Putih op weg van Lion Air naar de curator van Batavia Air.


Ho Lee Fuk

Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Huisjes bij tolpoorten, zo snel mogelijk het huisje erop, en de plaatsing van een scherm waar je kan zien hoeveel je moet betalen, werken ze het geheel verder af................ kun je het scherm niet meer lezen........ het scherm werkt wel want als je afgerekend hebt en je trekt weg als het poortje open gaat zie je scherm en bedrag Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud handig..........................


Where there is a will there will be relatives.

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ach wat is het verschil, in IndonesiŽ zandzakken voor de deur om het water buiten de deur te houden.
Doe je het goed lukt het.
Hier in Nederland kan je zandzakken gebruiken, loopgraven maken, in een bunker gaan zitten, het zal niet helpen.
Vinden zullen ze je.
De overstroming van kosten kan je niet ontwijken.zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


Op 26-02-2013 15:10 schreef sapolidi:

Klik om het oorspronkelijke plaatje te bekijken


Zieleffe, effe een reactie op dit plaatje van jou. Deze film Jud SŁss werd in 1940 uitgebracht door nazi propaganda minister Joseph Goebbels met de bedoeling om het anti-semitisme in Duitsland nog meer aan te wakkeren. Een kaalslag werd hiermee niet voorkomen, integendeel zelfs. Er werd zelfs een kaalslag gepleegd op de Joodse bevolking in Duitsland. Zes miljoen werden er vergast.
Deze film is op you tube nog te bekijken. Moet je een keer doen Zieleffe. Dan kun je zien hoe een volk gestigmatiseerd wordt door alle kwade menselijke eigenschappen op ťťn bevolkingsgroep te projecteren.

JA kan zijn maar ik vond en vind nog steeds een gepaste plaatje ook al heeft het een richting in die geest van wat jij denkt te zijn
Ik kijk naar de tekst die er op staat kunst en cultuur subsidie dat zijn voor mij de bij uitstek sterke krachtige uitingen van verontwaardiging.
Wat mij opvalt dat men de geschiedenis al meer dan 60 jaren iets over het hoofd gezien bewust volgens mij.
Velen Nederlanders hebben er aan meegewerkt dat Joden werden vervolgt en getransporteerd werden naar die kampen.
EN wat ze er niet vermelden, dat die moffen aanhangers, veel onder de SDAP zaten.
En wat ik je beschuldigd, was niet dat jij daar aan voldoet, op die andere topic gemeld, maar je onder die mensen behoord, die niet willen in zien, dat je een volk beschermd die geheel niet thuis horen in een gemeenschap als wij zijn.
Eindelijk na zoveel schade te hebben opgelopen komt men er achter dat ze en verkeerde beleid hebben gevoerd nu het te laat is........
Aanpassen of assimileren is nu door die Asher een must anders geen paspoort.... Emoticon: Very funny Emoticon: Sadley
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Hollandse logica in Indonesia... ( Een mijmering speciaal voor gekken die nog in NL zijn : )

Dat is bijvoorbeeld logica van een Hollander die geboren en getogen in Indonesia is, en weer terug is gaan wonen - midden in zijn tropische herinneringen, 's nachts zittend op zijn emper met een glas koude rozensusu. Als human being ipv human doing.

In zijn hempie buiten luisterend naar de stilte en van een briesje in de pisangboom waarvan een blad wat klappert, en wuift naar me... Terang bulan, ik kan hem zien, glimmend in de maneschijn!

luisterend naar een cicak en wat ritselende geluiden die je niet altijd meteen kan plaatsen. Het zullen wel beesten zijn, een kat of een ratje, of een tokŤ? Of een laat iemand op zijn blote kakies?

De geur van zoetigheid, gemengd met wat kruidachtigs... De geur van vochtige, zwoele tropen.

De kraakheldere sterrenhemel boven je, met als tropensieraad het Zuiderkruis sterrenbeeld, dat ook op vlaggen van o.a. AustraliŽ en Samoa wordt afgebeeld...†

Emoticon: Stupid


De reeds alweer vervreemde Hollander die mijmert, 'Wat zijn ze in Holland allemaal hartstikke gek, met hun identieke rijtjeshuizen in hun kille grijze en doodse straten, met die lullige jonge boompjes van de zelfde kleur donkergroen. Met het calvinistische meetlint en grote ambtenaren-ijver op een rijtje gezet zoals dat hondenpoep- en 'wildplas' -cultuurbosje achter ons huis, die, als je een bepaalde hoek kijkt ipv 20 bomen maar ťťn boom ziet... 'Dat' Holland met die penetrante hondenpoepstank, wat je het eerste rook als je in September (ik 'ruik' tegelijk die lange herfst ook al aankomen),†op de laatste vakantiedag vanuit De Provence, op een miezerige regendag Hazeldonk Breda binnenkwam. Holland waar mensen langzamerhand halfdood lijken te gaan achter hun kwelbuizen vol van flauwe soaps, ziek vermaak van hoogmoedig cynisme en leukdoenerige cabaretiers, met als plaspauze het gekleurde NOS nieuws. Maar weten zij veel. Als je nooit ergens anders kijkt, buiten je comfortzone...?
Tja je moet wel 'amuzement' hebben, als je verder niets hebt; vanuit het Griekse grondwoord, betekent 'amuzement' dan ook (muze = 'denken', a = 'niet', 'afwezigheid van') zoiets als 'absoluut no nada noppes brain activity'. 'Ze' doen maar... Ik niet dus.

Logisch toch , dat ik zo hier zit te mijmeren? Emoticon: Clown HAHAHAHAHA!


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Beste Zieleffe, hoe plaats je toch zo'n leuk tegeltje, of een (low resolutie) plaatje? En jouw foto (is dat je echte portret?).
Misschien ben je zo vriendelijk om dat even hier uit te leggen? Emoticon: Worship
Ik kom er niet uit, Emoticon: Confused Emoticon: Confused wat ik ook probeer met die 'gebruiksaanwijzingen' bij mijn profiel. Misschien kan het op een iPad ook niet?


Your attitude determines your altitude

zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Ha ha dromen zijn bedrog, maar je zo voelen en weg mijmeren in je zetel onder het afdak in de tropen en al de geluiden aanhorend van kevers tot toke, cicak, ja daar kan ik jaloers over worden.
Maar ja verschillen moeten eenmaal bestaan.

Het plaatsen van foto's die van mij eigen, of van de anderen, die ik dan op Internet jat.
Kan je hier vinden; http://s212.beta.photobucket.com/ van mij is die link en van anderen, als je daar dan ben, kan je in een site ergens search een woord in typen en dan die kleine loop klikken en dan kan het zijn dat je bij heel veel foto,s terecht komt..b.v...deze

je moet dan wel op een keuzebalk klikken daar kan je kiezen onder 6 mogelijkheden.
Ik gebruik dan IMG Code daar op staan in dat balkje en gewoon klikken en zie je copie oplichten dan hier in gaan staan, rechter muis klikken en dan keuze plakken nemen.
Dan zie je dit hier onder staan waar ik de g ] en dit teken heb weggelaten...
[IMG]http://i212.photobucket.com/albums/cc232/zieleffe/kwaad.jpg[/IMg

Maar je schreef op je smartfhone, dan word het moeilijker denk ik.
Je moet dan via aps werken en ja , ik heb er ook een, maar kan er niet zo goed mee uit de voeten..
Als ik het begrijp, dan zit je lekker buiten, je smartfhone, de berichten te typen en te lezen.
Ha ha wat een leven het is daar nu al midden in de nacht...........


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 26-02-2013 19:15 Keduadam wrote:
Hollandse logica in Indonesia... ( Een mijmering speciaal voor gekken die nog in NL zijn : )

Dat is bijvoorbeeld logica van een Hollander die geboren en getogen in Indonesia is, en weer terug is gaan wonen - midden in zijn tropische herinneringen, 's nachts zittend op zijn emper met een glas koude rozensusu. Als human being ipv human doing.

In zijn hempie buiten luisterend naar de stilte en van een briesje in de pisangboom waarvan een blad wat klappert, en wuift naar me... Terang bulan, ik kan hem zien, glimmend in de maneschijn!

luisterend naar een cicak en wat ritselende geluiden die je niet altijd meteen kan plaatsen. Het zullen wel beesten zijn, een kat of een ratje, of een tokŤ? Of een laat iemand op zijn blote kakies?

De geur van zoetigheid, gemengd met wat kruidachtigs... De geur van vochtige, zwoele tropen.

De kraakheldere sterrenhemel boven je, met als tropensieraad het Zuiderkruis sterrenbeeld, dat ook op vlaggen van o.a. AustraliŽ en Samoa wordt afgebeeld...†


Logisch toch , dat ik zo hier zit te mijmeren? Emoticon: Clown HAHAHAHAHA!

Zulke mijmeringen zijn misschien alleen maar voorbehouden aan personen die hun roots hebben in IndonesiŽ. Blanke Nederlanders die daar leven zijn teveel bezig met de dagelijkse irritaties als ik hun reacties hier lees.zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Keduadam
En je vroeg ook wat mijn avatar vandaan kom?
Weet je wel, vroeger op TV Engelse serie Oh Moeder, wat is het heet! ...... .


De foto dus de avatar is sire Windsor Davies die profiel past geheel op mijn leven stijl. Emoticon: Party!


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Zieleffe, TX en heb wel even gekeken op die site... maar vragen ook een app en 4 Mb in dit geval duurt te lang hier om dat te downloaden... en nog de vraag of t werkt op een iPad (niet: iPhone).
Trouwens om een plaatje te zoeken en te PLAATSEN was voor mij nooit een probleem (ging altijd naar Google Maps voor giga veel plaatjes), maar hier lukt dat PLAATSEN niet zo...
En die 'Avatar' plaatsen, ook niet... moet kunnen in je profiel... maar vergeet t maar.

Die Windsor Davis herinner ik me wel... heb een enkele aflevering wel gezien... klasse!
Ik denk wel eens, die kwaliteit, die humor... KUNNEN ze dat nu nog wel?


Op 26-02-2013 20:13 schreef sapolidi:

[quote verwijderd]

Zulke mijmeringen zijn misschien alleen maar voorbehouden aan personen die hun roots hebben in IndonesiŽ. Blanke Nederlanders die daar leven zijn teveel bezig met de dagelijkse irritaties als ik hun reacties hier lees.


Het eerste klopt, van de roots. Maar ben uit NL ouders, en erg blank... van buiten. Ik ging zelfs naar een Hollandse school in Bandung, waar geen woord Bahasa werd gesproken, helaas... Vandaar mijn zwoegen nu, aan de taal.
En w.b. irritaties... ach is een kwestie van keuzes maken toch? In je DENKEN, je geloof, je opstelling. 'Het is niet de toestand, maar het standpunt' Emoticon: Yes! zei ik eerder al ergens.


Your attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-02-2013 03:43 Keduadam wrote:

Het eerste klopt, van de roots. Maar ben uit NL ouders, en erg blank... van buiten. Ik ging zelfs naar een Hollandse school in Bandung, waar geen woord Bahasa werd gesproken, helaas... Vandaar mijn zwoegen nu, aan de taal.
.

Eksecuseer moa, het is off topic( logisch reactie op een off topic posting) , maar in welke Ollandse school ben je hewees ?
Zelfs totoks/blijvers uit die tijd spreken een paar woordjes pasar maleis . Emoticon: Winkbisa dicek of makemyday .

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Kom op Surya!!

Typisch Indonesische logica : je bent Indo, dus je spreekt een paar woordjes pasar Maleis.


Ja inderdaad! Ik ben ook blank van buiten, Indo uit die tijd en ken pasar Maleis.
Oepil, pantat, ketimoen.

Maar daar kom je niet ver mee...en misschien heb je wat gemist maar tegenwoordig is het Bahasa Indonesia en willen ze het woord djongos niet meer horen!Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

De meeste Sapolidi hebben het te druk om zich, als ze zich al ergeren zich daar mee bezig te houden. Weekend hebben de meesten niet, zei het een zondag of een feestdag. Dat je iemand bent die daar zo zijn vooroordelen over heeft? Niet des Sapolidi's vreemd. Want ook hier snap je geen snars van.


Where there is a will there will be relatives.

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-02-2013 10:09 ibusas wrote:
Kom op Surya!!

Typisch Indonesische logica : je bent Indo, dus je spreekt een paar woordjes pasar Maleis.


Ja inderdaad! Ik ben ook blank van buiten, Indo uit die tijd en ken pasar Maleis.
Oepil, pantat, ketimoen.

Maar daar kom je niet ver mee...en misschien heb je wat gemist maar tegenwoordig is het Bahasa Indonesia en willen ze het woord djongos niet meer horen!
Met die drie woorden kun je wel wat leuks maken.. Ada upil sebesar ketimun di pantat... Maar heel veel meer kun je er niet uit halen vrees ik.


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-02-2013 11:34 Yerun wrote:

[quote removed]
Met die drie woorden kun je wel wat leuks maken.. Ada upil sebesar ketimun di pantat... Maar heel veel meer kun je er niet uit halen vrees ik.


effe meedoen : ketimun di pantat ?


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Surya welke school, dat weet mijn broer beter... die heeft het uit zijn sterke geheugen nog proberen op te zoeken. De naam kan ik wel achterkomen... maar de school is tegen de vlakte. Heeft plaats moeten maken voor dat enorme viaduct, ten zuiden van de Jalan Kyai Gede Utama (bij het BoromeŁs Ziekenhuis) waar wij woonden, richting Jl. Di Pati Ukur en Jl. Dago.
Ik heb onze zondagsschool aan de Dago nog wel gezien... van buiten, want ik mocht er niet in Emoticon: Eerie Emoticon: Confused


Your attitude determines your altitude

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Ik "ken"die buurt wel.
Het gaat mij om is dat een Totok/blijver of zelfs een witte indo uit je leeftijdscategorie op zijn minst een paar pasar maleis woorden kennen , froeher al .

Ik ken zelfs een paar oude Indo's ( ook dames) in de leeftijdsgroep boven 85 sommigen bijna 90 die uitstekend de "bahasa" (tierlek bhs Indonesia)spreken .
Dat komt omdat ze waarschijnlijk de concordante of de overgangs HBS ( tot 1954-1955) hadden gevolgd.
Ma'af een beetje off topic .


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Surya, heb hooguit tien woorden Bahasa gekend uit die kindertijd... Alles was en/of sprak Hollands... vriendjes, bezoek, school. Natuurrrlijk faak ge-arti-cu-leerrrrd ja?


Your attitude determines your altitude

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Dagelijkse Super Logica, maar dan in Maluku (is eigenlijk Melanesia, Oceania... okay, 'Indonesia' dus).

'MESTERRRR!!!!' - 'HO WARRR YU!!!' - horen schreeuwen als je zo iemand, of zo'n hanggroep al vijf meter voorbij gelopen bent. En dat tien keer in een uur. Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye

Giga Super Logica; als ze dat vanaf een brommer roepen, en als je een antwoord zou willen terugschreeuwen (nooit niet dus), zijn ze al 100 meter verder. Emoticon: Bye bye

Maar allemaal mannetjes (-gedrag). Emoticon: Blush Emoticon: Talk to the hand

Ook erg logisch en slim is, ALS je terug antwoord in het Engels, dat ze dan zitten te grijnzen naar elkaar en niets terug (kunnen) zeggen.


Your attitude determines your altitude

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Laugh out loud Typisch IndonesiŽ.
Ik begrijp ook de achtergrond niet, maar het is wel vriendelijk.

Persoonlijk heb ik dat liever als Nederland, waar je om 11 uur in de avond een ploegje jongelui tegen kan komen, die je vragen je pinpas van de bank in te leveren en dat je een paar schoppen tegen je kop kan krijgen als je weiger je pinnummer te zeggen Emoticon: Angry
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-02-2013 10:09 ibusas wrote:
Kom op Surya!!

Typisch Indonesische logica : je bent Indo, dus je spreekt een paar woordjes pasar Maleis.


Ja inderdaad! Ik ben ook blank van buiten, Indo uit die tijd en ken pasar Maleis.
Oepil, pantat, ketimoen.

Maar daar kom je niet ver mee...en misschien heb je wat gemist maar tegenwoordig is het Bahasa Indonesia en willen ze het woord djongos niet meer horen!

Kweeniet of het typisch Indonesische logica .
Ik constateer alleen feiten , en dat in het bijzonder betrekking hebbende met wat medelid Keduadam vertelde.
De jonge oudere* totok/blijvers en Indo's die daar gebleven zijn tot zelfs na 1957 moeten op zijn minst een paar (gebroken) maleis spreken.
Dat is gewoon een feit .
Waar ze dat geleerd hebben, van de djongos, baboe, kebon en supir(als ze dat hebben) of op de schoolpein is niet relevant.

De iets ouderen boven 85 en speciaal die groep die de overgangs periode hadden meegemaakt MULO-HBS naar SMP en SMA , kunnen wel Bahasa Indonesia.
En geen pasar maleis!!.
En dat gaf soms problemen.
Vandaar dat de regering toen een overgangs HBS hadden ingesteld.

De generatie van mijn tantes/ooms ( 80-85) moeten hebbendie overgang ook meegemaakt , bij hun was het niet problematisch omdat ze als Nederlandse Onderdanen al Bahasa Melayu beheersen.
Mijn ouders( van 1915) hebben die overgang niet meegemaakt , wel hadden ze Bahasa Melayu bij de Kweekschool geleerd .


bisa dicek of makemyday .

Keduadam
Gebruiker
User icon of Keduadam
spacer line
 

Na bezoek aan een kleine supermarket zie ik een straatjochie van tien schuilen voor de regen. Ik wil net mijn Magnum ijsje openmaken, toen ik schuldgevoelens kreeg. ik tracteers me zelf niet zo gauw op zo'n ijsje, vanwege de kosten maar ook omdat je er gewoon dik van wordt Emoticon: Stupid En omdat je hier toch anders leeft als in NL. 'Bewuster', van jouw overvloed, in vergelijking tot 'hen'?
In elk geval, ik haal ook een ijsje voor dat arme Sundanese kind, met de blije gedachte, dat ie w.s. wel nooit in zijn leven zo'n Magnum heeft gehad, en dit zijn grote dag is Emoticon: Smile Emoticon: Very funny

Dat ie mij niet aankijkt als ze wat krijgen, was ik gewend. Dat is 'logica' hier, en het zou anders voor hen onbeschoft zijn als ze dat wel deden!

Maar wat ik toch wel te ver vond gaan in beleefdheid ( o.a. sinds de vierde eeuw door de Hindu Raja's op Java, aangeleerde kruiperigheid ) en dit wel erg onlogisch vond, was dat ie wachtte met zijn ijsje open te maken - ondankst mijn aanmoedigingen, ook met 100% 'logische' beweringen dat zo'n 'eskrim ngeunah', heerlijk ijsje anders smelt, en "dan heb je er niets meer aan, iya dong"? Emoticon: Blush - en totdat ik mijn ijsje vrijwel Emoticon: Yummie! ophad, en ik steeds 'wegkeek', hij langzaam aan het papier begon te peuteren...

En ik denk dat het ijsje bij hem extra lekker was, als je lang wacht Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie! Emoticon: Yummie!
Ook is ie minder hard, al smeltende en kan je beter likken (ik hap altijd, zo'n ijsje is veel te snel op bij mijn methode).

Da's wel weer zo, da's wel logisch.

Ik bedoel, van mij dat ik hier een logisch antwoord op probeer te vinden HAHA
Your attitude determines your altitude

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Terug naar de Indonesische logica. Vandaag stunten mee gemaakt.

- Deuren laten maken in de garage. Gaan de deuren naar binnen open i.p.v. naar buiten. Dus de auto kan er niet in want de deuren kunnen niet dicht daar de auto er voor staat. Weg nieuwe garagedeuren.

- Gordijnen besteld: de "buitengordijnen" zijn 10 cm korter dan de "binnengordijnen". Het lijkt de robe van de paus wel met verschillende lagen. Weg nieuwe gordijnen.

- Broek laten inkorten: hoeveel centimeter er af pak ? 5 centimeter. Mas pakt een schaar en knipt er gewoon 5 centimeter van af zonder aan de zoom te denken. Weg nieuwe broek.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,476,043 pageviews Een website van indahnesia.com