Indonesische dienstmeid erft 20 miljoen euro


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
135 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Albert
Gebruiker
User icon of Albert
spacer line
 

Indonesische dienstmeid erft 20 miljoen euroEen Indonesische dienstmeid die in Saudi-ArabiŽ werkte heeft 20 miljoen euro geŽrfd van haar voormalige baas en echtgenoot. De vrouw kreeg na het overlijden van haar man 4 miljoen euro. Nadat de eigendommen van de steenrijke man kreeg ze, net als de andere vrouwen van de man, nog eens 16 miljoen euro.

Mishandeling

Mensenrechtenorganisaties in IndonesiŽ zijn blij met het goede nieuws, maar wijzen erop dat er dagelijks tientallen Indonesische dienstmeiden die over de grens geld verdienen voor hun familie worden mishandeld. In 2010 werd er in Saudi-ArabiŽ alleen al meer dan 5.000 keer melding gemaakt van (seksuele) mishandeling van Indonesische huishoudsters. Twee van hen sprongen uit het raam om te ontsnappen aan de martelingen van hun werkgever. Een vrouw werd levenloos gevonden in een afvalcontainer.

Nadat in 2011 in Saudi-ArabiŽ een Indonesische migrant werd onthoofd na veroordeeld te zijn wegens moord op het kind van zijn werkgever, stopte IndonesiŽ met de uitzending van arbeiders naar het land. Momenteel is president Yudhoyono in onderhandeling met de Saudiís over de voorwaarden waaronder de Indonesische werksters opnieuw kunnen worden uitgezonden naar de rijke oliestaat.

Hiet is weer eens wat anders dan geslagen te worden. Ik geloof dat je dit soort berichten niet vaak zal lezen? Emoticon: Smile Waarschijnlijk moet ook de kampung een groot deel vangen. Dus is het weer snel op, en zal ze weer snel aan het werk moeten gaan.
Wil je ook meester van je eigen leven zijn? http://www.goudenera.nl

soerjatin
Gebruiker
spacer line
 

Ach ja..geluk moet je hebben in je leven..ik ben wel blij voor haar en de familie..zijn ze verlost van de armoede..een tijdje..ja toch..niet dan.Alleen hoop ik dat ze wel goed kunnen omgaan met dat geld. Emoticon: Yes!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Een gigantisch bedrag. Maar dat voor iemand die nog nooit heeft kunnen denken aan zoveel geld. En zoveel haaien in de buurt die het haar snel afhandig zullen maken want doorgaans zijn het geen gestudeerde dames die afreizen naar de grote zandbak. Ja, 90% van de kampung zal al wel wachten op haar en hun deel eisen.
Ik heb 2x iemand hier moeten begeleiden die een grote som geld ontving (althans groot voor hun begrip) en heb hen geadviseerd direct te verhuizen alvorens het geld arriveerde. Moeilijk, het lijkt wel of ze vastgeklonken zitten in de kampung: familieleden die er wonen, graven van de (voor)ouders, sociaal bekend vangnet, etc.
Het geld was dus binnen no time "habis" .
Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,447,416 pageviews Een website van indahnesia.com