60 dagen visum verlengen in bali. Kun je voor de 2e keer 60


 Subforum Het visumgebeuren 
94 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 08:43 sabar2 wrote: Schijnbaar is het nog steeds niet bekend dat de imigrasi-diensten in Indonesie de algemene wetten/regels op hun eigen manier interpreteren en/of uitvoeren.

Dat is voornamelijk niet bekend omdat het onzin is. Jij probeert die onzin door herhaling tot waarheid te verheffen, maar die vlieger gaat niet op. Zowel de regels als de tarieven zijn landelijk vastgesteld. Bij wet of regulering. Dat sommige (alle?) ambtenaren een slaatje proberen te slaan uit de onwetendheid van de klanten (zowel autochtone als allochtone) is een andere zaak.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Het lijkt mij dat Sabar2 dat ook schrijft Guna2.

Ik zie het verschil niet tussen ambtenaren die een slaatje proberen te slaan of de algemene wetten/regels op hun eigen manier interpreteren. Emoticon: Confused

Het feit blijft dat veel immigratiekantoren hun eigen regeltjes hanteren.
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Op welke manier slaan sommige (alle) ambtenaren dan een slaatje uit de onwetendheid van de klanten, als dat blijkbaar volgens jou, Guna2 niet is d.m.v. op eigen manier interpreteren van de wetten??guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 10:52 Malam wrote: Het feit blijft dat veel immigratiekantoren hun eigen regeltjes hanteren.

En ik stel juist dat dat niet kan, Malam. Ze kunnen hooguit proberen onwetenden te grazen te nemen. Of om samen te spannen met wetenden. Ze doen dat alleen om er zelf beter van te worden, en in sommige gevallen wordt de `klant' er ook beter van.

Voorbeeld van onwetenden te grazen nemen: stellen dat je met een overstay van twee dagen moet worden gedeporteerd. Onzin. Maar of ze sturen iemand met je mee voor wie jij de trip moet betalen, of ze zeggen dat je die persoon af kunt kopen. Niet volgens de regels, als je ze uitlacht, is het gedaan (is mij ooit overkomen).

Voorbeeld van samenspannen: visumregels `aanpassen,' bijvoorbeeld in één keer je vier verlengingen regelen. Niet volgens de regels, beide partijen hebben er voordeel van.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 11:12 elsbeth wrote: op eigen manier interpreteren van de wetten??

Die wetten en reguleringen zijn niet interpretabel, en dus komen `wetenden' er onderuit. Ze kunnen dus niet `hun eigen regeltjes' toepassen, ze kunnen het hooguit proberen. Bij onwetenden.

Tenzij je `eigen regels toepassen' gelijkstelt aan `belazeren' kan het dus niet.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Oké, kunnen we het dus als volgt samenvatten: "wetenden" trappen er niet in als ambtenaren van immigratiediensten "hun eigen regeltjes proberen toe te passen", maar als die tactiek bij "onwetenden" (doordat ze niet kunnen checken of dat wat hen voorgeschoteld wordt wel klopt) overgaat van "proberen" naar "doen", dan zijn we toch terug bij de opmerking van Sabar????
Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

En onderschat ook niet de stupiditeit van sommige zelf-verkondigde “specialisten” zoals service-agenten en makelaars. Iedereen in Indonesie kan zich “service agent” of “makelaar” noemen, maar er is geen enkele kwaliteitstoets of vestigingseis waar men aan moet voldoen.

Als je de eerste bent die een (voor hen onbekende) klus door zo’n “specialist” laat doen, kun je van een hele koude kermis thuiskomen.

Ettelijke keren hebben wij al moeten rechtbreien wat door dat soort lui op het punt stond om tot in de puntjes verneukt te worden, door onwetendheid i.c.m. hebzucht, een zeer kwalijke mix die teveel voorkomt in Indonesie.If you have nothing to loose, you can risk everything

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 11:43 elsbeth wrote: dan zijn we toch terug bij de opmerking van Sabar????

Nee, want die zelfverzonnen regels zijn niet onder alle omstandigheden te handhaven, en zijn dus geen `regels'. Dat dat voor de onwetenden lood om oud ijzer is, is een tweede.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 15-12-2013 11:12 elsbeth wrote:
Op welke manier slaan sommige (alle) ambtenaren dan een slaatje uit de onwetendheid van de klanten, als dat blijkbaar volgens jou, Guna2 niet is d.m.v. op eigen manier interpreteren van de wetten??

Het is interessant om andere website te raadplegen zoals van de KASKUS ( soms ook in het Engels), of diverse Expats site.
Ene Atlantis en andere vaste schrijvers vertellen hoe het geregeld moet doen.
Compleet met wet teksten vermelding.

In principe kan een buitenlander die bemoeilijkt, bedot of "afgeperst" werd terwijl hij/zij aan ALLE eisen voldoen de betrokken foute ambtenaar aanklagen.
De procedures zijn bekend, zo niet effe checken bij de officiele site van de Imigrasi.

Bij vele(of sommige) buitenlanders die niet weten of willen weten ( onwetenden ?) waarvan hun papieren niet in orde zijn is het verstandiger om het te laten bemiddelen, kost een paar eurie extra , maar dan ben je af van de rompslomp en susah.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 


Op 15-12-2013 11:49 schreef guna2:

[quote verwijderd]

Nee, want die zelfverzonnen regels zijn niet onder alle omstandigheden te handhaven, en zijn dus geen `regels. Dat dat voor de onwetenden lood om oud ijzer is, is een tweede.


Sabar heeft het ook helemaal niet over "zelfverzonnen regels", maar over bestaande regels, die op eigen wijze geïnterpreteerd worden.
guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 11:59 elsbeth wrote Sabar heeft het ook helemaal niet over "zelfverzonnen regels", maar over bestaande regels, die op eigen wijze geïnterpreteerd worden.

En dat kan dus niet, die regels zijn niet pluri-interpretabel. De regels zijn hetzelfde bij Kantor Imigrasi in Yogya, Solo, Denpasar etc. Als een kantoor daarvan afwijkt (en het is nooit het kantoor, altijd een ambtenaar) dan is dat gewoon fout, en kun je je `recht' halen.

Een kantoor kan niet andere tarieven hanteren of andere voorwaarden stellen.

Een visumverlenging kan niet meer kosten dan het vastgestelde tarief (voor SOSBUD Rp 250.000 per verlenging), en met een overstay van 2 dagen hoef je niet te worden gedeporteerd. Om maar wat te noemen.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 11:43 Amed East Bali wrote: En onderschat ook niet de stupiditeit van sommige zelf-verkondigde “specialisten”

Om maar te zwijgen over sommige `specialisten' op sommige forums.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Zinloze discussie, ik beschouw mij zelf als wetende na een slordige 50 verlengingen.
Je moet wel naïef zijn om een ambtenaar te wijzen op wetten/regelgeving als hij een eigen regel erbij verzint.
Ik heb helemaal geen zin in dat gedonder, of om twee dagen in het immigratie kantoor te hangen tot zo'n meneer genegen is het nodige te doen, dat weten die ambtenaren ook.

Over het algemeen zijn het kleine dingen die ze verzinnen om het proces te rekken, in de hoop dat ze wat biljetten in het paspoort vinden, zo simpel is het.

Voor mijn eerste verlenging bel ik het immigratiekantoor en vraag wat ik precies nodig heb.
Dat krijgen ze en dat werkt perfect.guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 15-12-2013 12:12 Malam wrote: Je moet wel naïef zijn om een ambtenaar te wijzen op wetten/regelgeving als hij een eigen regel erbij verzint.

Tenzij het je erg veel geld, moeite en/of tijd kost. Zoals in mijn geval van die deportatie. Bovendien is het gekke dat ze er ongetwijfeld van balen als je er niet intrapt, maar het toch ook kunnen waarderen. Dat kan niet slecht zijn in het geval van toekomstige trucjes.


Ik heb helemaal geen zin in dat gedonder, of om twee dagen in het immigratie kantoor te hangen tot zo'n meneer genegen is het nodige te doen, dat weten die ambtenaren ook.


Ik helemaal geen zin om naar KI te gaan, laat staan om er rond te hangen. En dat doe ik dus ook niet. Alleen voor die vermaledijde foto's.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

In jouw geval kan ik me daar alles bij voorstellen Guna2.

Voor toeristen of mensen die enkele maanden met een Sosbud visum gaan ligt dat anders.
Geef ze wat ze willen zonder tegenspraak, ook al zijn het zelf verzonnen regeltjes.
Het zijn over het algemeen maar kleine dingetjes, ga je er niet in mee dan kan je op een aantal verpeste dagen rekenen.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Nou Malam daar ga ik niet in mee, wel mee met de weg van de minste weerstand.
Wel even checken hoe jou situatie, op dat moment er voor staat.
Ik laat mij niet rippen door die lieden althans nu niet meer.
Ik heb mij eigen ook beet genomen, door niet goed te kijken, dat mijn paspoort geen half jaar geldig was en dat heb ik geweten.
Ben toch het land in gekomen, door de corrupte ambtenaar, voor geld heb kunnen omkopen.
Achter af gezien, de beste middel om zo goed als kwaad er van af te komen.
Maar vertel je dan verder, dan hoor je dat je een middel had, om de ambassade er bij te roepen om die paspoort te vernieuwen.
Of dat waar is weet ik niet, nadien heb ik wel goed uitgekeken dat het mij niet meer zal overkomen.
Een ezel stoot zich niet tweemaal aan de zelfde steen... Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 

Rare discussie, maar ik zal het nog een keer proberen uit te leggen Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.guna2
Er zijn algemene wetten en regels in Indonesie, maar sommige imigrasikantoren
(lees ambtenaren) hebben die laatste wijzigingen nog niet in hun "handboekje"
opgenomen, cq ze worden nog niet toegepast, waarom niet, da's logisch het gaat om hun eigen voordeeltjes behouden; uang.
Daarnaast zijn er speciaal voor de "onwetenden" lees argeloze toeristen nog een hele
berg "ongeschreven regels" (zelf verzonnen,zeg maar) die worden toegepast met als
doel wat meer geld uit de zak van de toerist te kloppen.
Daarnaast zijn er nog de "specialisten" biro jasa / agenten die "sluipwegen" aanbieden
waardoor wat niet kan toch kan en tegen betaling kun je zelfs bij sommige ambtenaren
terecht voor dat wat niet kan.
Vergeet ook niet dat sommige agenten en ambtenaren goede vrienden zijn en samen
graag wat meer uit de "melkfles" willen hebben.
Zo zit de zaak in elkaar in Indonesie, waardoor je in de ene plaats iets wel kan regelen en in de andere juist niet. Het ligt er maar aan wie je benaderd en hoeveel je betaald.
Wat de dames/heren in Den Haag zeggen of in Jakarta da's vlgs hun regeltjesboek zo maar in de praktijk zijn er nog veel meer versies van datzelfde boekje.
Verklaar mij maar voor gek maar mooier kan ik het niet maken.
Dan nog een tip, vind je dat iets te lang duurt en wil je het graag sneller geregeld hebben vraag dan wat het kost om eea via een spoedprocedure geregeld te krijgen,
stop in de envelop het gevraagde bedrag en je krijgt een telefoonnummer wat je kunt bellen vaak zelfs dezelfde dag nog.Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 17-12-2013 10:49 sabar2 wrote:
Rare discussie, maar ik zal het nog een keer proberen uit te leggen Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.guna2


Guna2 heeft over 1 wet die in alle delen van Indonesia geldt.
Dat men een verschil moet maken tussen de geldende wetten/regels , instantie/kantoor en die (stoute/foute) ambtenaren.


bisa dicek of makemyday .

guna2
Gebruiker
User icon of guna2
spacer line
 


On 17-12-2013 10:49 sabar2 wrote: maar ik zal het nog een keer proberen uit te leggen

Dank voor je uitleg, je tips en je onuitputtelijke geduld met mij. De schellen vallen van mijn ogen!theolombok
Gebruiker
spacer line
 

Hallo iedereen. Beste wensen voor 2014.
Ik heb een vraag over een sponsorbrief..
Ik wil voor wat langere tijd naar Indonesië.
Minimaal 60 dagen liever langer.
Om een 60 dagen vium aan te vragen in Den Haag heb je sponsor brief nodig.
Kan een goede vriend op Bali die voor mij opstellen.Zo ja,wat moet daar in staan. En hij moet zijn id kopie er bij doen???
En wat zijn de eisen voor een 6 maanden visum of 1 jaar visum. Ik ben 61 jaar. Er zou dan een visum voor langere tijd aanfgevraagd kunnen worden!!
Ik hoop iemand mij kan informeren.
groetjes TheoMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

De voorbeeldbrief voor de sponsor kan je downloaden bij de CIBT visumdienst.
Voor een twee maanden toeristenvisum heb je geen sponsorbrief nodig.

Voor een 6 maanden verblijf Sociaal-Cultureel visum heb je wel een sponsorbrief nodig.

En een visum voor een jaar bestaat niet, tenzij je een ouderenvisum aan wil vragen, maar dat is een vrij ingewikkelde procedure.theolombok
Gebruiker
spacer line
 

Ok Malam hartelijk bedankt.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,396,730 pageviews Een website van indahnesia.com