Jakarta: hotels in rustige(re) buurten mogelijk?


 Subforum Hotels in Indonesië 
81 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Hotels in Indonesië > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Rotterdammer
Gebruiker
spacer line
 

Over niet al te lange tijd gaan we naar IndonesiŽ toe. We komen aan in Jakarta, waar we een paar dagen willen blijven voordat we met de trein verder willen reizen (Argo Bromo Anggrek). We willen die tijd vooral gebruiken om een beetje tot rust te komen.

Het is de eerste keer dat we zo'n verre vakantie maken en ik weet niet hoeveel last we krijgen van jetlag. Omdat we toch goede nachtrust denken nodig hebben, willen we een hotel vinden die toch in een wat meer rustige buurt staat (voor zover er een rustige plek in Jakarta te vinden is Emoticon: Wink ). Het moet ook wel betaalbaar blijven. Nu hebben we al wel een hotel gevonden die zo op het eerste gezicht toch al wat aan de eisen voldoet, namelijk het Santika hotel bij TMII. Nadeel is alleen dat het dan zo ver weg is van station Gambir.

Zijn er nog hotels dichter in de buurt van Gambir waar we ook redelijk rustig kunnen verblijven? Ik zie wel een hoop hotels, maar ik weet niet of het er rustig genoeg is om er goed te kunnen slapen. Muisstil hoeft het natuurlijk niet te zijn, maar niet dat je de halve nacht van de (karaoke)muziek kan meegenieten of dat het een straat is waar 24 uur per dag zwaar verkeer langs je raam rijdt Emoticon: Smile Prijstechnisch denken we aan zo maximaal rond de Rp. 600.000 per nacht.

Heeft er iemand nog tips voor ons?Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Het stikt daar van goede en relatief goedkope hotels .
Bij Jln K.H Wahid Hasyim.
2x Ibis hotel , Hotel Sari Pan Pacific , Hotel Grand Cemara , en Guesthouse /Hotel Take's Mansion , gemiddeld 50-60 eurie , behalve Sari Pan Pacific .

Millennium hotel( Kebon Sirih ), Akmani Hotel (Wahid Hasyim tenover Ibis) zijn niet zo ver .Ben nog niet geweest.
Bij grotere hotels zit je wel goed .

Waarom moet het dichtbij Gambir zijn , met de taxi ben je zo ( max 30 min).
Wahid Hasyim area , Kebon Sirih( telefoon . , website , adres via google) is de beste keuze , CENTRAAL gelegen ., dichtbij 2 grote luxe Mall .De oude Sarinah en Jln Sabang (eetstraat).
Hotel Grand Cemara is ook leuk, stil en ongeveer 600.000 rup per kmr.
Je kan via Agoda.nl boeken..
( over persoonlijke smaak /keuze/eisen kan men niet discussieren, ik ben in ieder geval tevreden)bisa dicek of makemyday .

Rotterdammer
Gebruiker
spacer line
 

Ik had ook die hotels aan de Jalan K.H Wahid Hasyim gezien, maar ik dacht de hele tijd dat dat toch behoorlijk druk zou zijn. Dat valt eigenlijk dus wel mee? Emoticon: Smile

Maar het hoeft nog niet persť naast Gambir te zijn, gewoon wat dichterbij dan TMII. Op de kaart zag ik dat het nog een rit is van ruim 20km en ik kreeg het gevoel dat je dan wel heel erg moet opletten wil je op tijd op het station zijn, zeker in de spits (trein vertrekt 9:30 en voor die tijd moeten we ook nog kaartjes kopen).Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Van TMII ( Taman Mini) naar Gambir moet je via tolweg ( rawan macet) gaan .
Waarschijnlijk moet je bijna 1 uur rijden. Hoop maar geen macet (traffic jam)

Over de hotels van Wahid Hasyim, het is relatief rustig , en zeker bij de grotere hotel ( goed geissoleerde kamer ) en centraal gelegen , en Gambir is op een "loopafstand".
Je heb in de hoek Jln Jaksa/Wahid Hasyim een relatief nwe hotel appartement(de naam ben ik vergeten) , was toen 750.000 rup, je kan wel met 3/4 man logeren (?) .
Of Aryaduta ( ook op loop afstand van Gambir) maar iets duurder.
Ben met de bajaj (voor 20.000 rup -veel te duur ) binnen 5 minuten op Gambir.
Taxi kost ook max 20.000 rup . zelfs minder.
Heb vorig jaar april(?) met de auto van Sentul City (37 km) naar Hotel Grand Cemara 2.5 uren over gedaan .

http://www.streetdirectory.com(...)te_11768/travel_no_/


bisa dicek of makemyday .

jstar
Gebruiker
spacer line
 

De kaartjes voor de Argo kan je trouwens al dagen vooraf kopen (wel niet via internet). Is wel aan te raden om verrassingen te vermijden. Legitimatie verplicht.

Ik heb trouwens familie die om dezelfde reden in de Ibis Tamarin verbleven. Ze waren tevreden over het hotel. Maar in de praktijk heb je dan nog steeds een taxi nodig om in Gambir te geraken (denk maar niet dat je hier met koffers met wieltjes over de straat/stoep kan rijden).

Het is niet ver van Thamrin en dus een paar mooie shopping malls.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Over het kabaal; alle behalve een paar tophotels (Grand Hyatt, Intercontinental) hebben hier enkel glas. Maar het straatgeluid valt eigenlijk wel mee. Het is vaak meer het lawaai van andere gasten. Als er een bruiloft is of zo in het hotel (en die kans is groot in de weekends), ben je gezegend. Zou zeker de recensies op Tridadvisor eens lezen...Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-01-2013 11:40 jstar wrote:
De kaartjes voor de Argo kan je trouwens al dagen vooraf kopen (wel niet via internet). Is wel aan te raden om verrassingen te vermijden. Legitimatie verplicht.

Nieuwe regel ?
Vorig jaar met de trein van Bandung naar Jkt , werd niks gevraagd .
Wel mijn naam gevraagd voor de ticket.
Ik zou het laten kopen door de receptie van het hotel of reisburo .
Kost je bijna niks , toeslag van een paar eurie.
Kost je wel geen halve dag , kan je beter rondslenteren in Grand Indonesia Plaza en Indonesia Plaza ( 1 km of meer van Wahid Hasyim)


bisa dicek of makemyday .

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ja, d'r hangt zelfs een plakkaat naast het loket. Ik balen want ik had geen kopie van hun paspoort bij me; moest dus terugkeren....Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Pak maar gewoon een hotel in de buurt van Gambir zoals Surya al aangaf. De meeste hotels zijn prima, en als je rust wil kun je eventueel een kamer op een hogere verdieping vragen.

Zoek voor je ochtendrust een hotel op waar minder Indonesiers komen, want die beginnen om 4/5 uur in de ochtend al met opstaan, schreeuwen naar familie in de kamer aan de overkant van de gang, stampvoeten, rennen, roken (tja, rookverbod) en dat soort gein. Dat zal een grotere ergernis zijn dan je drukke omgeving, want je ramen heb je toch niet open staan. Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 27-01-2013 11:55 jstar wrote:
Ja, d'r hangt zelfs een plakkaat naast het loket. Ik balen want ik had geen kopie van hun paspoort bij me; moest dus terugkeren....
Klopt, ze zijn sinds eind vorig jaar erg streng met de controles, dit om corruptie en zwartrijden terug te dringen en dus voor het comfort van de (voltarief) betalende reizigers. Goed begin is gemaakt, hopelijk houden ze het vol.


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-01-2013 12:19 Yerun wrote:

Zoek voor je ochtendrust een hotel op waar minder Indonesiers komen, want die beginnen om 4/5 uur in de ochtend al met opstaan

HiHi Hi , klopt als een zere vinger .
Ik erger me ook rot aan bepaalde segment hotelgasten.
Zelfs op 4* hotels , want de Indonesiers hebben nu ook geld.
Of je moet in een suite bij een speciale vleugel logeren.
Maar ya dan zie je hun tijdens de ontbijtbuffet.
Het beste is om in een 5 * zoals Grand Hyat of Mandarin Oriental, heel erg stil, grote standaardkamers -pokoknya enak , maar zonde van het geld.
Je bent de hele dag de hort op.
Kan ik eten kopen voor 1 week bij Lidl Emoticon: Shiny ..bisa dicek of makemyday .

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Ja, dat is zonde van het geld, maar een beetje slim kiezen scheelt ook al een hele hoop hoor, en vaak is het maar 1 deur verder. Heb het in Jogja eens gehad. Herrie en zooi.. ben direct verkast hotel ernaast, vol met toeristen.. lekker tot 8 uur geslapen. Emoticon: Shiny

In Cirebon eind vorig jaar een hele kelas SMP-chinezen. Nou godverdomme zeg.. niet stil te krijgen totdat ik naar boven liep en rondkeek zonder iets te zeggen met een kwaad gezicht. Ze dachten dat ik ze niet verstond.. totdat ik zei dat ze eens fatsoen moesten opbrengen voor andere gasten. Heb ze niet meer gehoord. Emoticon: Puh!


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Aan de andere kant sta ik ook vrij netjes op tijd op hoor, uurtje of zes meestal, maar als toerist kan ik me voorstellen dat je dat niet wil, dus moet je daar soms even bij stil staan voordat je tijdens je eerste 24 uur in Indonesie gruwelijke ergernissen gaat opbouwen. Jammer van je zuurverdiende vakantie, toch?


Ho Lee Fuk

Rotterdammer
Gebruiker
spacer line
 

Heel veel tips, daar ga ik eens op mijn gemak verder mee. Ik zie in ieder geval wel, dat meer in de stad zelf toch ook nog wel goede plekken zijn te vinden waar je wat rust kan hebben. Dat van een hogere etage is trouwens ook een goede tip!

Een reden om dichter bij Gambir te zitten is ook vanwege die treinkaartjes. Als je een dag van te voren toch al kaartjes wilt halen, dan is dat vanaf TMII toch wel een flink eind met de taxi, zeker als je dan ook nog eens terug wilt.

Maar wel apart om een echt toeristenhotel te zoeken zonder IndonesiŽrs. Nu ben ik normaal gesproken ook niet zo van het lange uitslapen, maar 4 uur 's nachts al opstaan is toch wel iets teveel van het goede Emoticon: Wink Maar ja, ik weet toch nog niet hoe het gaat worden, ik zit al heel veel tips te lezen rondom het voorkomen (of in ieder geval verminderen) van jetlag.

Maar ik zit ook nog te denken om bijvoorbeeld eerst een paar nachten bij TMII te doen, om dan daarna nog 1 nacht in centrum te overnachten.leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Waarom wil je naar Santika beste Rotterdammer. Zeker als je een paar dagen in Jkt wil blijven, zou ik niet zo ver van de stad gaan zitten. Santika is het westen van Jkt, weliswaar tov het vliegveld een goede plek, maar om wat van Jkt te zien, niet de meest voor de hand liggende plek.
Check eens Atlet Century Park hotel in Senayan. Voor mij een van de beste locaties, vlak bij de "goede" malls en de busway en direct aan de tolweg.
Ik ben daar vaak geweest en van overlast, ook van medegasten, heb ik nog geen last gehad.
Boek niet de goedkoopste kamers, maar een prijsklasse hoger. Zul je geen spijt van krijgen.
Veel plezierelsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Leo, volgens mij is het juist in Jakarta Timur en dus ver van het vliegveld. Ik neem tenminste aan dat hij op Soekarno Hatta landt. Hij heeft het nl. over Santika bij de Taman Mini. Lijkt mij een vreemde lokatie om te gaan zitten als je iets van Jakarta wil zien.
Ik zou kiezen voor iets meer centraal.leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Elsbeth

Alles goed met jullie?

Ik ken Santika, heb daar een keer gezeten en dat is echt in Jakarta Barat. Misschien zijn er 2 Santika hotels in Jkt?elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Klopt Leo, dat is Santika Premiere Jakarta, dat is Barat. Die andere is bij de Taman Mini.
Lijkt me die van jou een stuk prettiger!
Hier alles goed. Leuk jou af en toe hier op het forum weer eens te zien.
Ik zal eens op je blog kijken waar je nu weer uithangt..

Groetjes Elsbethleomanado
Gebruiker
spacer line
 

hoi Elsbeth

Ja Santika Jkt Barat is een prettug hotel, maar te ver van de stad. Ik logeer als het even kan in Senayan, prima locatie en snel op de tol naar het vliegveld.

gr
LeoSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-01-2013 19:23 Rotterdammer wrote: [BR

Maar ik zit ook nog te denken om bijvoorbeeld eerst een paar nachten bij TMII te doen, om dan daarna nog 1 nacht in centrum te overnachten.

Wat moet je doen om in de buurt van TMII te zitten.
Als oud Jakartaan en jaarlijks pulang kampung noem ik het daerah tempat jin buang anak/Middle of nowhere .

Dan zit ik liever liever bij Mandarin Oriental of Sari Pan Pacific . Of Aryaduta , op "loopafstand) van Gambir.
Ticket kan je altijd laten kopen door de receptie of via reisburo .
Gemak en tijdwinst dient de toerist . Emoticon: Yes! .


bisa dicek of makemyday .

jstar
Gebruiker
spacer line
 

Je hebt wel gelijk SA; officieel is het JakTim maar wel heel erg in het zuiden. Daar is toch wel heel weinig te beleven. Zou inderdaad meer noordwest-waarts gaan.

Nachtrust en een rustige omgeving heeft ook weinig te maken met jetlag; als je lichaam je vertelt dat je wakker moet zijn, is er niet veel aan te doen. Gewoon direct omschakelen en geforceerd aanpassen, en dat lukt heel goed als je naar AziŽ gaat. Je komt aan om 18.10 zeker? En je bent sowieso kapot. Om 19.30 in de taxi, en om 21.15 uur ingecheckt in het hotel. Nog iets drinken en ronken maar.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De meeste flights komen s'middags aan op Cengkareng , soms zelf iets vroeger (weet niet meer welke).
Heb altijd nog tijd om een klein dutje te doen( na uitgebreid te douchen of baderen ).
En dan is het mss leuk om te kunnen lopen naar Jln Jaksa ( de wereldberoemde Emoticon: Wink backpackers buurt) om effe naar Jln Sabang om Rendang Padang te eten , of effe naar de oude dame "Sarinah" bezoeken , wel gedateerd maar een begrip(geweest) bij de oudere Nederlanders. Of Bakmi Gajah Mada , aan de achterkant van Sarinah(3 hoog) .
Of je gaat eerst een massagesessie bij Bersih Sehat en gelijk miso soep bij hun Japanse restaurant nemen . Wahid Hayim tig meter van IBIS.
Heb geen binding met hun . Is een nette zaak, geen henkie pengkie !
Je kan lopen ( adoeh warm seh ) of met bajaj(die blauwe) je in de buurt laten vervoeren( voor nog niet eens 1 eurie).


bisa dicek of makemyday .

Rotterdammer
Gebruiker
spacer line
 

Hmm, hoe meer ik lees, hoe meer ik toch twijfel of het inderdaad niet beter is om ineens meer richting het centrum te gaan. Waarom vooral TMII is omdat mijn vrouw er graag naartoe zou willen gaan. En omdat er toch een hotel naast staat, leek ons dat wel een handige optie. Maar om nu alleen maar daarop te focussen is nu ook niet de bedoeling.

Alleen zijn de meest genoemde hotels jammer genoeg toch wat buiten ons budget. Maar ik zie wel aan de eerder genoemde Jalan K.H Wahid Hasyim wat zitten wat binnen budget valt. Ik zie daar bijvoorbeeld het Favehotel, zou een budgethotel moeten zijn, maar heeft iemand enig idee of dat nog wel te doen zou kunnen zijn? En ik zie ook twee keer een Ibis hotel, die ken ik wel van hier, maar is het daar vergelijkbaar? Prijzen lijken trouwens rond hetzelfde niveau te liggen als dat Favehotel...

De vlucht gaat met Cathay over Hong Kong, daardoor is het niet 's avonds maar rond de middag dat we aankomen (rond 12:30).Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Fave/Ibis zijn prima hotels rond de 40 euro vermoed ik zo. Je kunt beter enkele nachten in 1 hotel zitten, dan kun je om 10 uur met de taxi naar TMII toe of zo. Kost nu ook weer niet zo veel, en je hoeft niet te leuren met je spullen.


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Je heb hotel Cipta ( met Indonesische en Maleisers ) , Hotel Maxone bij Jalan Sabang zelf.
Die zitten wel in jou wensenpakket.
Is voor mij acceptabel .
Die Fave hotel zit aan de andere kant van KH Wahid Hasyim .


bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,340,726 pageviews Een website van indahnesia.com