over trouwen en werk


 Subforum Gebruikers hebben wat te zeggen 
53 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Gebruikers hebben wat te zeggen > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
indo145
Gebruiker
spacer line
 


Afgelopen maand ben ik bij een vriend van mij geweest in Sulawesi. Hij heeft daar meerdere huizen en ik logeer daar vaak tijdens vakanties. De man is met pensioen en hoeft niet meer terug naar Nederland waar hij 41 jaar gewerkt heeft.
Inmiddels ben ik met het leren van de taal begonnen en ben van plan in maart 2012 weer terug reizen met een toeristenvisum dat ik tot 6 maanden wil verlengen. In die tussentijd wil ik naar werk gaan zoeken. Ik zit zelf in de fitness wereld en ben Personal/Medical trainer. Ik hoop eigenlijk binnen 6 maanden een baan te vinden
bij een fitnessschool. Ook omdat ik gehoord heb van meerdere mensen, dat deze branch in opkomst is.
Mijn eerste vraag is, Is er iemand die mij kan vertellen of mijn kansen om werk te krijgen in Sulawesi kleiner zijn dan op Bali en/of Jawa?
Tweede vraag; Kan ik mijn toeristenvisum om laten zetten in een werkvisum als ik binnen 6 maanden werk vind?

Nog een derde punt; Door de jaren heen, heb ik in Sulawesi inmiddels een vrouwtjes gevonden, doordar ik daar al een paar keer ben geweest en we willen trouwen
Op dit moment ben ik nog in Nederland en lees over al die bewijzen die je moet hebben, als je een aanvraagformulier wilt invullen voor een huwelijk.
Mijn derde vraag is; of het slim is nu al al die formuleren vanuit Nederland bij de gemeente op te vragen, zoals een scheidingsakte, geboortebewijs etc. (ik neem aan dat dit scheelt in tijd)
laatste vraag; ik las dat iemand die katholiek is niet voor een tweede keer in de kerk mag trouwen in IndonesiŽ. Nou dat geluk heb ik dat ik destijds niet in de kerk ben getrouwd. De vraag is, moet ik dit soort dingen ook bewijzen bij mijn aanvraag en zoja hoe?zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ha daar gaan we weer, weer iemand die holder de bolder gaat trouwen.
Zorg eens dat je te beslagen ten eis komt, met eerst hier zoeken en dan pas je vraag beter en uitgebreider te gaan stellen.
Dat zoeken heb ik voor u al gedaan klik met je muis op deze link

http://forum.indonesiepagina.n(...)&submit=Start+search!

Als je ten minste slim bent, ga je nog niet trouwen en probeer je eerst te wennen aan haar en haar cultuur, want je krijgt in een klap de hele familie, die trouwt met je mee en aan die posting te lezen, ga onvoorbereid naar dat land .
EN uw werk zal daar niet zo veel gebruik van gemaakt worden, want in dat land lopen velen amateurs, die het beter en gezonder kunnen doen, voor ons een appel en een ei voor hen alleen als ze reumatische pijnen hebben en dat is het nog maar de vraag of ze dat kunnen betalen.
Sorry neem mij niet kwalijk Personal/Medical trainer zullen ze daar geen behoeft aan hebben
Ik moet hier echt om lachen, in een land dat onder grote armoedegrens leef.
En dat op Sulawesi, als je aan Jakarta zou denken, dan misschien en een werk vergunning op dat gebied, daar geloof ik niet in.
Aan uw hele posting lees je weer iemand, die zich niet goed voorbereid en zijn verliefdheid in zijn staart heeft zitten.
Man man hoe oud ben je en heb je eigen wel eens in dat cultuur verdiept.
Niet met een paar weken, elk jaar daar naar toe gereisd te zijn en dan al denkt dat je het weet, wat daar allemaal te koop is.
Het is even schrikken als je dit allemaal lees, maar een gewaarschuwd mens telt altijd voor twee.
En ik ben zo vrij om je hier voor te behoeden, omdat je het in een openbare site je vraag hebt gesteld en de anderen mede forumleden, zullen je wel bijstaan bij het geoorloofd de juiste papieren je moet hebben.....
Succes we horen het wel, wanneer je met je staart tussen je benen op terug bent gekomen.. Emoticon: Laugh out loud Emoticon: Sadley Emoticon: Nooo


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ziel je bent een best ventje en ja je hebt in een heleboel dingen gelijk, al hoe wel ik je kijk op de zaken vaak heel eenzijdig vindt.
De vraag van Indo 145 wordt niet door jou beantwoordt.
Je verzuip in je eigen ervaring en mening zonder een duidelijk antwoord te geven.

Nee Indo, er bestaat wel een werkvisum, maar dan moet je in dienst zijn van een bedrijf.
Daar zijn regels aan gebonden, dan moet je een specialist zijn, die IndonesiŽ niet in huis heeft, via een cv die dit aan kan tonen.
De universiteiten in IndonesiŽ spuwen elk jaar duizenden afgestudeerden uit op dit gebied, S 1 oleh raga noemen ze dat hier (bachelors).

Misschien een aantal rijke dames die denken dat een bleekgezicht het beter kan, maar zeker niet voldoende om je brood hier te verdienen Emoticon: Blush
Al helemaal niet voor ťťn of ander trainingscentrum die daar een hele dure werkvergunning voor moet aanschaffen.

Onbegrijpelijk dat je nu een aantal keren in IndonesiŽ bent geweest en dat dit jou nog niet bekend is en dat je deze vraag hier tegen beter weten in gaat stellen.
Volgens mij loop je met oogkleppen op, je weet het wel, maar je tracht hier een gunstig bericht te krijgen om je droom waar te maken.

Je gabbertje die in IndonesiŽ woont komt toch niet uit een ei, als hij zolang in IndonesiŽ woont en alles zo goed heeft geregeld, dan kan hij je toch vertellen dat je aan het luchtfietsen bent Emoticon: Confused

In ongeveer in 30 % van alle topics wordt geschreven over werken, trouwen en emigreren naar IndonesiŽ en elke keer komt er weer iemand met hetzelfde idee na een paar weken in IndonesiŽ Emoticon: Confused
IndonesiŽ is geen immigratieland.
Even zo maar voor de nieuwsgierigheid Indo, hoe oud is de dame waar je mee wil gaan trouwen?
Een jaartje of 20 jonger dan jij? Zit ik er ver naast?indo145
Gebruiker
spacer line
 

Goed dat jullie me hierop attenderen, ik zal het zeker meenemen in mijn overwegingen.
Ik denk dat ik even op de rem druk, al wil ik uiteindelijk toch die kant op. Met al die opbouwende kritiek zal het ooit wel lukken de juiste wegen te bewandelen. Dat heet, ik sta open voor jullie opbouwende kritiek. Doch ben ik van mening dat ik er minstens een half jaar moet zitten anders leer ik diecultuur nooit kennen en de taal nooit vloeiend spreken. Lijkt me toch stap 1Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Juist en dat zal heel verhelderend zijn, niet al te verliefd worden hť, dan vertroebelen je gedachten en dan ga je als zo velen de bietenboot in.gerry deuren
Gebruiker
spacer line
 

ik zal gewoon lekker genieten als ik jouw was''af en toe 1 eitje eten kan geen kwaad maar wees op je hoede jongen'en kijk de kat uit de boom'ik zal lekker niet trouwen'en samen wonen kan hier niet'ten zij jij al kennis hebt gemaakt met jouw nieuwe fam'dan zal je moeten trouwen'het kan jouw heel moelijk gemaakt worden'vraag goeije advice ''of je koffers pakken take it ore laeve it
a friend is one who
beliefs in you
when you
have ceased
to belief
in your selfSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 31-12-2012 10:57 zieleffe wrote:

Sorry neem mij niet kwalijk Personal/Medical trainer zullen ze daar geen behoeft aan hebben
Ik moet hier echt om lachen , in een land dat onder grote armoedegrens leef.


Kennelijk weet je niet zo veel over Indonesia , in het bij zonder hoe bepaalde level van de Indonesiers leven.
Voor zo ver ik weet hebben ze in Jakarta al tig jaren clubs waar men kan sporten .
En elke grote appartementen complexen hebben zelfs hun eigen gym .
Uiteraard in de nog grote steden zoals Jakarta , Bandung, Surabaya etc ( en Bali ).
In mijn appartement complex hebben ze ook zo'n kleine gym voor de bewoners cq gasten.
Heb ik nog niet gezien , pas in maart 2013.

http://www.expat.or.id/info/sportsclubs.html
bisa dicek of makemyday .

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Er mogen dan sportclubs bestaan, de markt is binnenlands en men zit hoogstwaarschijnlijk niet te wachten op een dure buitenlander die hetzelfde kan en doet als een goedkope Indonesier die ze eenvoudig kunnen aannemen zonder weken/maanden te wachten op een vergunning.

Verder is het zo dat het aantal sportscholen nog altijd redelijk beperkt is, zeker in vergelijking tot het aantal inwoners. Het overgrote deel zal er nooit 1 (van binnen) gezien hebben.


Ho Lee Fuk

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ik betwijfel het Sulawesi ?
Maar goed je kan gelijk hebben.
Mijn eerste goede daad van 2013 ,,,,,,,,,,,,,,, Emoticon: Cry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 01-01-2013 08:40 Yerun wrote:
Er mogen dan sportclubs bestaan, de markt is binnenlands .

Juist die "binnenlandse"markt is aan het groeien .
Persoonlijk weet ik te weinig omdat ik nooit sport , wel weet ik dat ongeveer 20 jaar geleden al een opkomst van sportscholen zijn , waar Indonesische "eksekutip" kunnen sporten , een neef van mij was ooit verbonden met een relatief grote sportschool in Pondok Indah.
Ik werd wel eens gevraagd door vrienden/familie om mee te" sporten" (aan de bar ?) als introducee .
In miljoenen stad Jakarta heb je allerlei soorten gyms , bij de Taman Anggrek moet je (toen) op zijn minst 3 maanden lid zijn .
Trouwens Ik zit meestal 1 maand in Indonesia .

Dat een Indonesische trainer goedkoper kan zijn is wel duidelijk , maar eerlijk gezegd weet ik niet hoeveel zo'n trainer verdient.bisa dicek of makemyday .

indo145
Gebruiker
spacer line
 

Fijn dat zoveel mensen bereid zijn met mij mee te denken, dat waardeer ik ontzettend. Het zal mij zeker helpen om de juiste keuzes te maken. Dat mijn beroep veel minder voorkomt op Sulawesi vermoedde ik al. Wat nog veel vervelender inderdaad is, is dat zo'n werkgever moet betalen voor zo'n dure werkvergunning. Dat had ik ook al gelezen ergens.
Wat voor mij belangrijk is in eerste instantie, is dat ik voorlopig zoveel mogelijk bij mijn vrienden in Sulawesi kan zijn. Ik denk aan een jaar om te kunnen beginnen .Dan kan ik de taal beter leren spreken en de cultuur beter leren kennen. Bovendien is het verblijf en onderdak acceptabel. Ik neem aan dat je na 6 maanden als je het land uit moet weer zo'n visum kan krijgen dat je kunt verlengen tot 6 maanden, of zitten daar ook weer beperkingen aan verbonden. Volgens mijn vriend kan dat omdat hij garant staat.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dat kan, 180 dagen daarna het land uit en opnieuw aanvragen voor 180 dagen.
Kijk op de site van de CIBT visumdienst, daar staat precies omschreven wat je nodig hebt.indo145
Gebruiker
spacer line
 

Beste Malam,
Ik heb al heel wat landen gezien in mijn leven (bijna 30), maar niet 1 lijkt zo gecompliceerd als deze betreft verblijfsvergunningen. Hoe meer ik lees, hoe meer ik het idee krijg, dat ik nog meer moet lezen. Het lijkt bijna nog erger dan Thailand qua voorwaarden.

Als ik jou goed begrijp lijken de kansen voor mij om werk te krijgen bijna zo goed als 0% (zelfs in Jakarta waar wat meer sportscholen zijn), ik bedoel niet een werkgever zal interesse hebben in mij als ze zo'n werkvergunning moeten betalen.

Komt het er dan op neer dat je alleen niet meer het land uit hoeft en dat je alleen normaal naar werk kunt zoeken als je daar getrouwd bent? Verder heb ik gelezen dat als je trouwt je pas na 2 jaar een werkvergunning krijgt officieel, klopt dat?
Ik bedoel alle banen die vanuit Europa worden worden aangeboden zijn bij a technisch, dus die vallen ook af.indo145
Gebruiker
spacer line
 

Een andere vraag is, is vliegen naar Brunei, of bijvoorbeeld Sabah niet goedkoper als je het land na 6 maanden uit moet dan Kuala Lumpur. vanuit Sulawesi?Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dat het vrij moeilijk is om een verblijfsvergunning te krijgen is omdat IndonesiŽ geen immigratieland is.

Het zal inderdaad niet meevallen om in een sportschool aan het werk te komen, zelfs als je genoegen zou nemen met een salaris op lokaal niveau, dan blijft toch nog de dure werkvergunning een obstakel.
Zoals ik al aangaf, er lopen hier zat jongelui rond met Serjana 1 sport (bachelor) op zak, die op zoek zijn naar een baan.

Verstandig om er een half jaar naar toe te gaan en je licht hier of daar op te steken.

De vraag t.a.v. je werkvergunning nadat je twee jaar bent getrouwd, kunnen forumleden die in die situatie zitten je beter over informeren, ik dacht dat dit langer is.

Om vanaf Sulawesi naar waar te vliegen voor een nieuwe Sos Bud, is een detail dat is een kwestie van een vliegticket site openen en de verschillende bestemmingen invoeren dan weet je het gelijk.

indo145
Gebruiker
spacer line
 


Dus als ik het goed begrijp is het als volgt. Als ik zou trouwen binnen een jaar of een paar jaar, dan nog moet ik min. de 1e 2 jaar het land uit om de 3 maanden en als ik een job zou vinden geldt nog steeds de regel voor werkgever dat ze een duur werkvisum moeten betalen?indo145
Gebruiker
spacer line
 


Op 01-01-2013 14:15 schreef indo145:

Dus als ik het goed begrijp is het als volgt. Als ik zou trouwen binnen een jaar of een paar jaar, dan nog moet ik min. de 1e 2 jaar het land uit om de 3 maanden en als ik een job zou vinden geldt nog steeds de regel voor de werkgever dat ze een duur werkvisum moeten betalen?
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Als je zou trouwen dan kan je ikut istri aanvragen, dat moet je elk jaar verlengen, maar dan mag je nog niet werken.indo145
Gebruiker
spacer line
 

hoelang duurt het dan nog voordat je mag werken?
Een jaar? 2 jaar?
Vervalt dat dure bedrag van 1200 euro dan niet automatisch?jstar
Gebruiker
spacer line
 

Je mag hier NOOIT zo maar werken.

Een verblijfsvergunning (KITAS of KITAP) heeft niets te maken met een werkvergunning (maar is er wel voor nodig).

Een firma dient een werkvergunning (IMTA) aan te vragen voor een een buitenlander. Daar heeft een persoon geen recht op en niets mee te maken. En de eisen zijn redelijk hoog (knelpuntberoep, hoog studieniveau, ...) en de procedure is lastig voor een bedrijf.

Als je in IndonesiŽ woont, kan je een door de vrouw gesponsorde KITAS aanvragen (cf. Malam). Een werkgever kan je ook sponsoren voor een KITAS.

Wat een redelijk grijs gebied is, is het werken op afstand voor buitenlandse opdrachtgevers, bijvoorbeeld als programmeur (als zelfstandige of met eigen bedrijf in het buitenland). Hier is natuurlijk sowieso geen controle op mogelijk.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

102,738,102 pageviews Een website van indahnesia.com