Scheiden van Indonesische man, verblijfsvergunning behouden?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
52 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
aisha
Gebruiker
spacer line
 


Op 24-08-2012 10:28 schreef Anorak:
Lijkt me dat aisha daar zelf bij is en haar grenzen wel aan kan geven lijkt me. Uiteindelijk is het gewoon een deal. Ze accepteert een 2e huwelijk, hij laat haar met rust, als tegen prestatie dan ze heeft haar eigen onderkomen met haar dochter en vader kan zijn kind bezoeken. Voor meneer ook een goeie uitweg. En voor d ehele familie lijkt me.

Niemand verliest dus iets. Macht uit oefenen? Als bovenstaande overeengekomen kan worden heeft aisha uiteindelijk ook wat ze wil.


Leuk bedacht, maar nee.. Uiteindelijk blijf ik aan het kortste eind trekken, want zolang als ik getrouwd blijf heeft hij de touwtjes in handen. Dan kan je zeggen daar ben je toch zelf bij en je kan je grenzen toch aangeven, ja dat is zeker zo.. Of hij daar zich dan wat van aantrekt is dan nog maar de vraag en op papier blijft hij altijd macht over mij hebben. Als ik uw advies zou opvolgen dan ben ik nooit vrij om te doen en laten wat ik wil en stel dat ik ooit een nieuwe partner in mijn leven krijg dan zit ik nog steeds vast aan mijn man. Daar zit ik niet op te wachten. Als ik ga scheiden dan niet alleen van tafel en bed, maar wil ik mn vrijheid terug en zelf bepalen wat ik doe, hoe ik dat doe, wanneer ik dat doe en met wie ik dat doe!

Wat ik weet van polygamie.. Ambtenaren mogen in IndonesiŽ maar 1 vrouw hebben dus toestemming van de overheid zullen zij nooit krijgen. Uiteraard zijn er veel mannen die kawin siri regelen, ook ambtenaren, maar dit is vaak zonder toestemming van de 1ste vrouw en zodra de overheid erachter komt dan worden ze vaak ontslagen. Kawin siri wordt veelal in het geheim geregeld en dus buiten de 1ste vrouw om.


Op 24-08-2012 09:31 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Waarom en of , of of ?
Kan het niet "en en"zijn .?
En je hebt een "echte"werk die je voldoende financiele vrijheid geeft, en een verblijfvergunning m in Indonesia te blijven om daar voor je Indonesische dochter te kunnen verzorgen en ook de vrijheid krijgt om er tussen door aan je "hobby-project"te kunnen wijden.

Dan heb je bijna alles .
Ik zou maar eerst een degelijke werkgever zoeken .
Als je dat hebt dan kan je mss een aparte KITAS status krijgen.


Het is niet voor mij en/of, ik bedoelde daarmee te zeggen dat mijn werk mijn leven is. Daarvoor ben ik naar IndonesiŽ verhuisd, juist om van mijn passie mijn werk te maken. Uw advies is daarentegen wel iets waar ik wat mee kan en zal daar zeker over nadenken!


Op 24-08-2012 09:34 schreef meggie:
Ik zal nog een keer precies uit laten leggen (per mail) hoe het precies heet en hoe het in zijn werk gaat. Hij vertelde het zo snel dat ik de helft alweer ben vergeten. Hij heeft het voor meerdere mensen gedaan uit Holland en die zitten er nu een half jaar. Ik denk idd als je het allemaal zelf doet, dat het veel goedkoper is, maar ook ingewikkelder. Mijn hollandse kennis had het idd over of bij de ambassade in den haag of in jakarta, waar het bedrijf van die sponsor is gevestigd. Na 180 dagen moet je idd heel ff naar singapore of waar dan ook en kan het weer opnieuw voor 6 maanden. De tickets via air asia zijn trouwens heel goedkoop. Ik heb ooit een keer gevlogen voor 10 dollar. Dus goedkoper dan weer terug naar holland. Maar ik zal het allemaal ff op papier laten zetten. Ik hoefde overigens nog niks te betalen voordat alles geregeld is, en ik zon pasje heb. Maar die hollandse vriend van mij heeft hem inmiddels wel voor 6 maanden en die heeft 3 juta betaald en dat is idd veel meer dan dat je zelf alles regelt want hier zit ook weer een agentschap tussen die de papieren rompslomp regelt.


Het lijkt verdacht veel op een gewoon sosbud visum, maar ik wacht je duidelijk uitleg nog wel af.jstar
Gebruiker
spacer line
 

Ja, dat lijkt gewoon op een SosBud met verlengingen en dan een 'VISA run' naar KL of Spore. Doen zeer velen. En beter met iemand die je kent als sponsor dan een vreemde die je moet betalen. Maar de Indonesische immigratiedienst blijkt wel steeds moeilijker te doen tegen mensen die hun paspoort vol hebben staan met SosBud en VOA stickers. Het grote probleem is ook het 'werk' dat je doet hier; als iemand (ahum) je aangeeft zit je echt in de problemen.

En zo goedkoop is deze oplossing echt niet, het duurt 3 werkdagen voor een SosBud bij de ambassade; als je dure hotels e.d. wil vermijden kan je wel een 'run' doen op ťťn dag, dat kost ongeveer SG$160 via een agent. Maar een vlucht voor 10 dollar? Dat is een lachertje, je zal altijd zien dat net in die periode geen super goedkope vluchten beschikbaar zijn. Reken dus op ca. 200 Euro elke zes maanden exclusief de vervelende verlengingen in IndonesiŽ zelf. Dus dan kom je uit op een totaal van ca. 600 Euro per jaar.
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Da's gewoon een visum-run inderdaad. Maar ik denk dat een totaal van 600 euro per jaar wel aan de lage kant is, want je moet tussendoor ook nog verlengen. Ik laat dat altijd doen, want kom liever niet op immigratiekantoren... tijdrovend en lamlendig door de balk genomen. Dan zit ik liever gewoon thuis te nietsen, en daar betaal je voor ja.


Ho Lee Fuk

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 25-08-2012 00:57 aisha wrote:

[quote removed]


Wat ik weet van polygamie.. Ambtenaren mogen in IndonesiŽ maar 1 vrouw hebben dus toestemming van de overheid zullen zij nooit krijgen.

Is het zo ??


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 25-08-2012 08:56 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Is het zo ??

Dat heeft men mij ook op de mouw gespeld Surya.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Men moet niet vergeten dat er 2 wetten zijn in Indonesia.
De Hukum Islam ( ook de moderne KHI) en de Hukum Perkawinan 1974 .
Als het goed moet gebeuren moet je eerst de Hukum Islam doen en daarna officieel ( dmv registratie) voor de Hukum Perkawinan .
Dit in verband met internationale erkenning.

Het hebben van een 2de vrouw was een erfenis uit het verre verleden, maar nog steeds rechtsgeldig voor alle Moslim .Met vele MITS en MAAR .
En hier zit de discrepantie tussen de Hukum Islam en Hukum Negara ( ex BW) .
Men probeerde de zwakheden en onrechtvaardigheden te ondervangen door bepaalde regels te stellen ( toestemming van je chef als ambtenaar of komandant als je in het leger zit) .
De regering en vrouwengroepen in Indonesia zijn tegen de kawin siri.

In de praktijk kan een man kan zelfs zonder toestemming van zijn 1ste vrouw zijn zin door drijven , kan zelfs "dispensatie" vragen bij de Pengadilan Agama (hij kan altijd proberen) .

In de meeste gevallen , vooral in de plattelands gemeenschap kan het nadelig zijn als de vrouw nog niet geemancipeerd of economisch afhankelijk is van haar man .
Heb je praatjes, krijg jij de talak 3 van mij , dan ben ik echt verlos van jou .

Aan de andere kant kan ze ook haar voordeel halen , hangt af hoe je het bekijkt.
( Je krijgt "toestemming"MITS ik dit of dat krijgt- de rechten van de vrouw is sterk gereglementeerd.
Wil je scheiden ?
Okidokie, maar effe afrekenen , boedelscheiding , alimentatie etc )bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-08-2012 14:14 Malam wrote:
Ik hoop het niet voor Aisha, Elsbeth, maar ik ben bang dat het inderdaad die kant op zal gaan.
Zeker gezien het feit dat er nogal weinig reacties komen op de vraag van Aisha naar mogelijkheden om in IndonesiŽ te kunnen blijven en haar werk in het tehuis voort te kunnen zetten.
Jammer ik heb Yogja Bali al een hele tijd niet gezien, ik denk dat hij wat meer kijk heeft op de mogelijkheden.
Aardig dat er aan mij wordt gedacht maar in deze weet ik weinig raad. Het feit van een KITAS op basis van een werkgever is een betere dan op basis "ikut suami" . Zo ben je van niemand afhankelijk. Ik heb jammer genoeg geen tijd alle postings te lezen dus wellicht is de volgende vraag al behandeld: "Wie is op papier het hoofd van de stichting?" Er zijn voldoende buitenlanders die worden gesponsord door NGO's (LSM's) waarvoor men vrijwilligerswerk doet.

M.b.t. het tot een accoordje komen met de echtgenoot zie ik daar weinig heil in. Over het algemeen is het voorkomen van gezichtverlies bij de mannen nummer 1....en daarvoor offert men zelfs gezinsleden op, inclusief kinderen (mijn ervaring). Er wordt op een heel andere manier gedacht dan in het westen....zeker op Lombok. Vergeet het maar dat men in westerse zin naar het belang van het kind kijkt. Dit belang wordt heel anders geinterpreteerd en druist doorgaans tegen de westerse kijk op relatie ouders-kind in. Zo ook is de kijk op pedagogie en liefde voor (eigen) kinderen geheel anders. Ik vermoed dat het kind een prachtige pion is in het schaakspel om de macht........c.q. voorkomen van gezichtsverlies. De Indonesier (even generaliseren) weet dat een westerling een andere kijk heeft op ouder-kind relatie, zeer gevoelig daarvoor is, en dus is een kind een prachtig chantagemiddel ter voorkoming van gezichtsverlies. Denk weer even aan de laagste trede op de piramide van Maslow; zeker op Lombok....en of het nou gaat om een SH of een petani , op dat punt nog weinig verschil.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Daarnaast als je man een netwerk heeft van juristen, dan wordt het helemaal moeilijk. Het recht is zo "krom" als het maar zijn kan en kan zeker "gebogen" worden door een jurist op zijn manier.
Het wordt een situatie waarbij je moet kijken naar het belang van je kind. En daarbij niet het belang van de relatie vader-kind meewegen want de vader zal hoogstwaarschijnlijk ook geen rekening houden met het belang van de moeder-kind relatie.
En het tehuis? Ja, waar ga je voor? Tehuis of kind? Hoe sneu ook, hier zal toch sprake zijn van een winst-verlies situatie en geen winst-winst situatie. Probeer in elk geval er op z'n minst een winstpunt uit te halen......dat betekent prioriteiten stellen en niet alles willen hebben. Dat red je hoogstwaarschijnlijk niet (al is het je gegund).Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Kijk daar heeft Aisha wat aan.

"Wie is op papier het hoofd van de stichting?" Er zijn voldoende buitenlanders die worden gesponsord door NGO's (LSM's) waarvoor men vrijwilligerswerk doet.

Misschien zit daar een mogelijkheid..
Het gelul van Surya die over het algemeen de wijsheid in pacht heeft en over de wet van 1974 begint, zet weinig zoden aan de dijk.
Niemand begrijpt hem, dat begrijp ik wel want nu wordt er een klip en klare uitspraak gevraagd "Hoe kan een moslima scheiden, haar kind verzorgen en in IndonesiŽ blijven"

Dan gaat Surya draaien als een paling in een emmer behangstijfsel (ongrijpbaar)
Immers ook hij weet dat dit een dilemma is.
Nog erger hij doet voor dat de sharia een rechtvaardige echtscheidings Emoticon: Confused wet heeft voor vrouwen

Dat de rechten van een moslima goed zouden zijn beschermd zoals Surya blijft volhouden is natuurlijk ook een lachertje.
Van daar zijn terug grijpen op de wet, die hij van zijn hoog geroemde Om Google heeft.
Blijkt dat hij totaal geen weet heeft van wat er in het huidige IndonesiŽ aan de hand is.

Zijn netwerk, een oom van een zuster, die getrouwd is met een dochter van zijn oom en daar weer een dochter van veeg ik me reet mee af.
Het is pijnlijk duidelijk dat Om Surya niets maar dan dan ook absoluut niets meer weet van wat er in het huidige IndonesiŽ aan de hand is Emoticon: Blush
Verwijzen naar UU huppellpup, zonder enige parate kennis of weten hoe de praktijk in het huidige IndonesiŽ is Emoticon: Bye bye
Inmiddels is duidelijk dat je wel een mening wil geven en alles beter weet (Javanen eigen) maar als er werkelijk een probleem is dat je je verstopt Emoticon: Laugh out loudMalam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Overigens heb ik ook geen oplossing voor Ashia.
Ik kan haar alleen maar een hart onder de riem te steken.
Ashia heeft duidelijk geen behoefte aan Javanen met de kennis van 30 jaar geleden die te laf zijn om de waarheid over de werkelijkheid te vertellen Emoticon: AngrySurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 26-08-2012 01:53 Malam wrote:


Het gelul van Surya die over het algemeen de wijsheid in pacht heeft en over de wet van 1974 begint, zet weinig zoden aan de dijk.
Niemand begrijpt hem, dat begrijp ik wel want nu wordt er een klip en klare uitspraak gevraagd "Hoe kan een moslima scheiden, haar kind verzorgen en in IndonesiŽ blijven"

Dan gaat Surya draaien als een paling in een emmer behangstijfsel (ongrijpbaar)
Immers ook hij weet dat dit een dilemma is.
Nog erger hij doet voor dat de sharia een rechtvaardige echtscheidings Emoticon: Confused wet heeft voor vrouwen

Dat de rechten van een moslima goed zouden zijn beschermd zoals Surya blijft volhouden is natuurlijk ook een lachertje.
Van daar zijn terug grijpen op de wet, die hij van zijn hoog geroemde Om Google heeft.
Blijkt dat hij totaal geen weet heeft van wat er in het huidige IndonesiŽ aan de hand is.

Zijn netwerk, een oom van een zuster, die getrouwd is met een dochter van zijn oom en daar weer een dochter van veeg ik me reet mee af.
Het is pijnlijk duidelijk dat Om Surya niets maar dan dan ook absoluut niets meer weet van wat er in het huidige IndonesiŽ aan de hand is Emoticon: Blush
Verwijzen naar UU huppellpup, zonder enige parate kennis of weten hoe de praktijk in het huidige IndonesiŽ is Emoticon: Bye bye
Inmiddels is duidelijk dat je wel een mening wil geven en alles beter weet (Javanen eigen) maar als er werkelijk een probleem is dat je je verstopt Emoticon: Laugh out loud


God allemachies nog aan toe.

Wat een tirade van Bapak Malam .
Elke keer komt weer die geintjes van Bapak M.

Effe serieus , zonder weer te gaan dwalen.
Dat een Yayasan vaak gebruikt wordt om activiteiten te ontplooien om in Indonesia te kunnen wonen en "werken"is een duidelijke zaak.
Dat kunnen ook "ervaringsdeskundigen" die toevallig lid of lezers zijn vertellen .
Mijn conclussie dat Aisha om een adviseur / echeidingsadvocaat te nemen ( desnoods via KPC Melati- zie oude topic van o.a SIDIA ) en een aparte KITAS te nemen heb ik duidelijk aangegeven.
Voor de nieuwe immigratiewet heb ik al een "onderzoek" gedaan over de mogelijkheid om een Yayasan op te richten , voor me zelf en mijn gezin.
bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 26-08-2012 02:31 Malam wrote:
Overigens heb ik ook geen oplossing voor Ashia.
Ik kan haar alleen maar een hart onder de riem te steken.
Ashia heeft duidelijk geen behoefte aan Javanen met de kennis van 30 jaar geleden die te laf zijn om de waarheid over de werkelijkheid te vertellen Emoticon: Angry

Geen oplossing , posting zonder toegevoegde behalve mensen afzeiken.

De advies van mij is een deskundige inhuren , proberen een eigen KITAS te nemen en voorlopig een keuze maken (werkvergunning , yayasan voorlopig op de 2de plaats).
Zorg dat zij in Indonesia kan blijven ( werk=werkvergunning , relatie met man kan men altijd aangepast worden .Door in Indonesia te kunnen blijven door nieuwe werk, evt nieuwe relatie=eerst scheiden kan ze bij haar dochter blijven en een andere yayasan oprichten .
Y-B had zelf explicieter gesteld , wat is belangrijk(er) yayasan of kind.


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 26-08-2012 01:53 Malam wrote:
Kijk daar heeft Aisha wat aan.

"Wie is op papier het hoofd van de stichting?" Er zijn voldoende buitenlanders die worden gesponsord door NGO's (LSM's) waarvoor men vrijwilligerswerk doet.

Misschien zit daar een mogelijkheid..

Niemand begrijpt hem, dat begrijp ik wel want nu wordt er een klip en klare uitspraak gevraagd
"Hoe kan een moslima scheiden, haar kind verzorgen en in IndonesiŽ blijven"


Niemand begrijpt hem.
Tya, dan spreek je namens de andere lezers.

Een Moslima kan haar huwelijk laten ontbinden volgens bepaalde regels/procedure's die je aanhangig moet maken bij de Pengadilan Agama.
Met deugdelijke redenen.
Ze kan haar kind verzorgen door eerst bij haar kind te kunnen verblijven , dus in Indonesia te wonen.
Uiteraard moet ze een verblijfstitel hebben , dus een aparte vergunning KITAS , door werk(heb je werkgever nodig) of ikut suami (yg lain) , dus eerst scheiden.
Voordat je gaat scheiden en moet je eerst weten dat je kan blijven , dus eerst (nieuwe) werk zoeken.

Zo moeilijk is het ook niet ?
Scheidingsadvocaten ( moet ook thuis zijn in Perkawinan Campuran = vandaar mijn advies KPC Melati ) kan je uit de Gele Gids halen.bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Kijk Om Surya, dat bedoel ik nu.
Dit is een stuk duidelijker, geef klip en klaar je mening, ben je niet zeker van bepaalde zaken zeg er dan bij "ik denk" of "volgens mij is het zo" dan kunnen mensen dat onderzoeken en mocht je het fout hebben dan kunnen ze je er niet op aanvallen.
Recht door zee Om, het is zo jammer dat je, ondanks dat je zo veel weet je antwoorden vaak niet recht op het doel af zijn, oftewel met allerlei uitwegen, dat doen alleen onzekere mensen die niet zeker zijn van hun zelf.
Dat heb je niet nodig Om, je weet vele malen meer als de gemiddelde forum gebruiker over IndonesiŽ Emoticon: Yes!Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-08-2012 13:59 Malam wrote:
Kijk Om Surya, dat bedoel ik nu.
Dit is een stuk duidelijker, geef klip en klaar je mening, ben je niet zeker van bepaalde zaken zeg er dan bij "ik denk" of "volgens mij is het zo" dan kunnen mensen dat onderzoeken en mocht je het fout hebben dan kunnen ze je er niet op aanvallen.
Recht door zee Om, het is zo jammer dat je, ondanks dat je zo veel weet je antwoorden vaak niet recht op het doel af zijn, oftewel met allerlei uitwegen, dat doen alleen onzekere mensen die niet zeker zijn van hun zelf.
Dat heb je niet nodig Om, je weet vele malen meer als de gemiddelde forum gebruiker over IndonesiŽ Emoticon: Yes!


Hi hi hi hi . (sta te giegelen als een oud wijf Emoticon: Wink ).
In het verleden doe ik wel eens moeite om recht toe recht aan posting te schrijven met allerlei uitleg .
In de meeste gevallen uit mijn eigen ervaring of uit de ervaringg(en) van mijn directe omgeving (meestal Indonesiers).
Mjn motto is " BISA DICEK OM !!! ", zo zeker ben ik .
Dat leidt tot bepaalde reacties van bepaalde personen die een andere ervaring hebben (de posting staan vereeuwigd op internet).
Ik werd vaak niet op de inhoud van mijn posting aangepakt maar met andere zaken .
Terwijl ik gewoon mijn ervaring / kennis gebruikte die ik in de afgelopen tig jaren bijelkaar heb gesprokkeld.

Als mensen mijn mening/advies niet willen volgen is het hun goed recht , ga in zee met andere ervaringsdeskundigen.
Wil men een goede (beroeps) adviseur hebben , be my guest , dan moet je toch geld uitgeven.
Ik ben zelfs bereid om "bevriende" advocaten in Jakarta of Bandung in te schakelen .
Op basis van discretie , en het zal ook niet goedkoop zijn .bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ya Om ik ken je Emoticon: Yes!
Maar ik zou zo graag jouw eigen mening en gedachten willen zien.
Zonder verwijzingen naar UU of Google Emoticon: Smile
Gewoon een menselijke reactie met de mogelijkheden, zonder de UU en Google, dat is namelijk zo ongeloofelijk steriel, dat kan iedere forum gebruiker zelf wel verzinnen.
Laat je eigen creatieve denken nu is los, zonder de de ouderwetse waarden die je uit het IndonesiŽ van 30 jaar geleden hebt overgehouden. Emoticon: Yes!
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 27-08-2012 15:23 Malam wrote:
Ya Om ik ken je Emoticon: Yes!
Maar ik zou zo graag jouw eigen mening en gedachten willen zien.
Zonder verwijzingen naar UU of Google Emoticon: Smile
Gewoon een menselijke reactie met de mogelijkheden, zonder de UU en Google, dat is namelijk zo ongeloofelijk steriel, dat kan iedere forum gebruiker zelf wel verzinnen.


Het is een groot verschil tussen zo maar je eigen mening neer te plonken ,omdat je zo denkt, of omdat het volgens je referentiekaders bepaalde mening hebt gevormd , of dt je het vanuit je eigen(beperkte) ervaring hebt.

Zo kan iedereen "gekke" meningen neer plonken zonder het te toetsen met de wetten in Indonesia.

Ik probeerde tenminste relevante wetsartikelen als onderbouwing van mijn mening te gebruiken .


bisa dicek of makemyday .

aisha
Gebruiker
spacer line
 


Op 25-08-2012 13:21 schreef Yogya-Bali:

M.b.t. het tot een accoordje komen met de echtgenoot zie ik daar weinig heil in. Over het algemeen is het voorkomen van gezichtverlies bij de mannen nummer 1....en daarvoor offert men zelfs gezinsleden op, inclusief kinderen (mijn ervaring). Er wordt op een heel andere manier gedacht dan in het westen....zeker op Lombok. Vergeet het maar dat men in westerse zin naar het belang van het kind kijkt. Dit belang wordt heel anders geinterpreteerd en druist doorgaans tegen de westerse kijk op relatie ouders-kind in. Zo ook is de kijk op pedagogie en liefde voor (eigen) kinderen geheel anders. Ik vermoed dat het kind een prachtige pion is in het schaakspel om de macht........c.q. voorkomen van gezichtsverlies. De Indonesier (even generaliseren) weet dat een westerling een andere kijk heeft op ouder-kind relatie, zeer gevoelig daarvoor is, en dus is een kind een prachtig chantagemiddel ter voorkoming van gezichtsverlies. Denk weer even aan de laagste trede op de piramide van Maslow; zeker op Lombok....en of het nou gaat om een SH of een petani , op dat punt nog weinig verschil.


Precies!! Zo zit het precies in elkaar.. niks meer aan toe te voegen, helaas!
aisha
Gebruiker
spacer line
 

Om Sur, bedankt voor uw duidelijke info! Ik heb het meest aan uw advies, concreet wat ik moet doen of kan doen. Zal zeker een lijstje maken met al uw advies erop zodat ik het de komende maanden rustig kan uitzoeken!

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Hi Aisha, ben jij degene in het gisteren uitgezonden TV-programma "Onverwacht bezoek"?
Dan wens ik je zeker succes met je troubles. Mooi werk doe je daar en hoop dat je door kan gaan ermee.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Hoewel mijn posting alleen over de eerste helft van het onderwerp gaat plaats ik 'm hier toch maar even.

Over dit onderwerp is al veel geschreven. Ik heb een deel daarvan afgelopen week nog eens teruggelezen. Het leverde glimlachen, herkenningen en verontwaardigingen op.

Na een strijd van ruim 2,5 jaar en een echtscheidingsĒprocedureĒ van 7 maanden (tussen aanhalingstekens want de omschrijving soap komt meer in de buurt) mijn eigenwijsheid, gezond verstand en vooral volhardendheid is vorige week vrijdag 18 juli de echtscheiding uitgesproken.

Ik wist dit al op die vrijdag de 18e maar vond het nogal dubbel om dit bericht juist te plaatsen op de dag dat bij iedereen de ramp doordrong. Ik ben gesloopt; de hele toestand heeft een aanslag gepleegd op mijn gezondheid. Nu dan de point of return en aan de schade gaan werken voorzover mogelijk.
Er zijn nog administratieve afwikkelingen maar het belangrijkste is gebeurd.

Wat ik ervan geleerd heb is dat ik als vrouw totaal niet gehoord, zelfs genegeerd werd.
Ik heb te maken gehad met een zeer onwillig, niet meewerkend en arrogant Pengadilan Agama. Er werd in fysieke aanwezigheid niet met mij gesproken, mails werden niet beantwoord (zouden niet zijn ontvangen, niet naar gekeken, te duur (...), "daar gaat iemand anders over" etc, verzin het maar) en telefonische gesprekken waren niet mogelijk. Ook aan de Indonesische ambassade (via wie de schriftelijke correspondentie ging; PA luisterde niet naar mijn wens om dat juist niet te doen) heb je helemaal niets. Voor alle duidelijkheid: alle communicatie ging in het Indonesisch, dus daar kan het "probleem" niet gezeten hebben. Het aandeel van mijn ex-echtgenoot laat ik hier buiten beschouwing; hij kan zich niet verdedigen.

Het enige dat ik hiermee wil zeggen is; Het kan! Zonder advokaat! Zonder torenhoge kosten! In elk geval is het mij gelukt. En, ik ben er van overtuigd dat het mťt advokaat niet heel veel meer opgeleverd had. (ja wel voor hen, maar dat heeft alles te maken met eurotekens).Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

AM; gefeliciteerd dat je scheiding rond is. Ik denk dat ik dat wel zo kan stellen gezien je berichten uit het verleden hierover, ook al wil je eigenlijk nietmand hiermee te hoeven feliciteren

Over de Pengadilan Agama; ja dat zijn de grootste hufters in dit land, net als diegenen die zich ambtenaar noemen en op de KUA werken. Corrupter en hufteriger kom je het niet tegen in dit land.


Ho Lee Fuk

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 27-07-2014 14:43 Yerun wrote:
AM; gefeliciteerd dat je scheiding rond is. Ik denk dat ik dat wel zo kan stellen gezien je berichten uit het verleden hierover, ook al wil je eigenlijk nietmand hiermee te hoeven feliciteren

Over de Pengadilan Agama; ja dat zijn de grootste hufters in dit land, net als diegenen die zich ambtenaar noemen en op de KUA werken. Corrupter en hufteriger kom je het niet tegen in dit land.
Nah, des te trotser ben ik op mezelf dat ik het toch maar mooi klaar gespeeld heb,
Dankjewel voor de felicitaties. Idd beetje vreemd maar ik neem ze graag in ontvangst.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Een beetje vreemd, naar zo werkt het hier nu eenmaal. Emoticon: Very funny

Ja, daar mag je wel een beetje trots op zijn hoor. Dat volk is het nog niet waard om als deurmatje gebruikt te worden, zo onbeschoft ze zijn. Tja, dat krijg je als je onder Islamitische plak zit, ambtenaar bent en vervolgens je dure positie moet terugbetalen.


Ho Lee Fuk

Lieve
Gebruiker
User icon of Lieve
spacer line
 

Anne Mieke, goed te horen dat er een last van uw schouders is en dat u een hoofdstuk kan afsluiten. Zo ziet men maar dat ook een vrouw alleen maar die veel initiatief toont en doortastend is, zaken gedaan krijgt in dit land. Ik weet dat het u een bittere nasmaak geeft en wil niets goedpraten, maar in elk land is een aanvraag vanuit het buitenland door een vreemdeling wel complexer.

En over godsdienst en echtscheiding gesproken; in een aantal landen zoals Ierland en de Filippijnen (om dhr. YB zijn zin te geven m.bt. het vergelijken van appels met appels) was het voor kort bijna onmogelijk uit de echt te scheiden.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

98,137,000 pageviews Een website van indahnesia.com