Scheiden van Indonesische man, verblijfsvergunning behouden?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
55 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Dit kan wel weer een hele discussie worden over pro en anti kawin sirih.
Het oude liedje van A zeggen als B wordt verteld of B zeggen als A wordt verteld wat sommige mensen op het lijf is geschreven.

Als ik nu over kawin sirih had geschreven dat dit binnen de Islam uit een sociale overweging is ontstaan en volkomen normaal is?
Een man die draagkrachtig is neemt uit sociale overweging een weduwe die is achtergebleven tot zijn tweede vrouw. (zo staat het omschreven toch?)
Tja dat Mohammed AÔsha trouwde op jeugdige leeftijd kunnen we dan toeschrijven aan het versterken van de band met haar vader Abu Bakr, laat ik over deze uitzondering maar geen argwaan hebben dan.

Dus het hebben van 2 of 3 vrouwen heeft binnen de Islam een sociale functie en daar is helemaal niets mis mee.

Wat had dan het antwoord geweest Surya.

Op zeker dat je het dan verfoeilijk had gevonden, dan had je dat zeker bestreden, net als dat je alles bestrijdt, ik ben nog nooit een topic tegen gekomen waar je het mee eens bent.
Om ontopic te komen, het bericht van AM, is positief, ze kan nu vrij van alles opnieuw beginnen, daar heeft ze veel moeite voor gedaan en petje af dat het gelukt is.
Vervolgens kom je weer met allerlei zijstraatjes, waarom toch Emoticon: Confused

Waarom altijd B als er A wordt geschreven en andersom Emoticon: ConfusedSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Over het hebben van 2de t/m 4de vrouw in de Islam.
Staat duidelijk geschreven in de Alqur'an wat de regels zijn .

Ik heb hier over de misbruikt van kawin siri.

V.w.b het verhaal van A.M , ik heb mijn eigen mening gegeven , die A.M ook weet .
Verder kan ik niks van zeggen . het is tussen haar en mij.
Dus om dit als voorbeeld te geven dat ik mss niet positief staat over haar case is toevallig niet aan de orde.


bisa dicek of makemyday .

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 27-07-2014 16:58 Lieve wrote: En over godsdienst en echtscheiding gesproken; in een aantal landen zoals Ierland en de Filippijnen (om dhr. YB zijn zin te geven m.bt. het vergelijken van appels met appels) was het voor kort bijna onmogelijk uit de echt te scheiden.
Exact, die staten zijn ook niet islamitisch. Je weet zelf wel dat scheidingen bij moslims heel geaccepteerd zijn (heeft niets met modern te maken maar alles met machoisme) en bij conservatieve katholieken (Ierland en Filippijnen) dit niet zo is. Sterker, zelfs in Indonesia mogen katholieken niet scheiden van de kerk.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-07-2014 14:03 Surya Atmadja wrote:
Over het hebben van 2de t/m 4de vrouw in de Islam.
Staat duidelijk geschreven in de Alqur'an wat de regels zijn .

Ik heb hier over de misbruikt van kawin siri.


Daar heb ik het dus ook over, omdat ik dat in deze topic boven water zag komen Emoticon: Wink

Ik haalde het niet aan, ik reageer alleen maar Emoticon: Blush

Ik zie door alle topics dat je bepaalde opmerkingen maakt en niet alleen ik reageer of zie dat.
Dan smijt je er weer een anti of beter wetende opmerking door heen.
Reageren mensen daarop dan maak je je er af met een Jantje van Leiden, familie, Lada en Lidl.

Ook nu weer, waarom nu toch, weet je hoeveel topics je al een verkeerde kant hebt opgestuurd met dit gedrag?

Fnuikend dat je als er een heftige reactie terug komt dat je je dan terug trekt en de zielige man uit gaat zit hangen en anderen de kooltjes uit het vuur laat halen. Emoticon: AngryYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-07-2014 00:38 Yerun wrote: de PA en KUA zijn door en door corrupt, daarbij is de POLRI nog heilig (haha, geen woordspeling). Dergelijke corruptelingen zitten er niet om regeltjes uit te voeren, maar om mensen te kleineren, traineren en af te persen. Niet meer dan dat.
Ik kan er alles over mee praten. Moet bijna maandelijks wel een door een KUA gesloten islamitisch huwelijk "er door krijgen". Ik kan niets anders zeggen dan dat het doorgewinterde klootzakken zijn (sorry voor dit schuttingwoord maar er is gewoon niets anders voor te vinden)......dom en arrogant. Telkens komen die eikels weer met nieuwe regels (achterliggende gedachte is duit en gila hormat ), maar inmiddels kan ik ze met hun eigen uitspraken pakken want ze herinneren zich gewoonweg niet wat ze de vorige keer voor lulverhaaltje hebben opgehangen of hebben gelogen.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-07-2014 14:16 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Exact, die staten zijn ook niet islamitisch. Je weet zelf wel dat scheidingen bij moslims heel geaccepteerd zijn (heeft niets met modern te maken maar alles met machoisme) en bij conservatieve katholieken (Ierland en Filippijnen) dit niet zo is. Sterker, zelfs in Indonesia mogen katholieken niet scheiden van de kerk.
Die had ik er zelf ook al uitgehaald.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 28-07-2014 14:03 Surya Atmadja wrote:
Over het hebben van 2de t/m 4de vrouw in de Islam.

Regering is duidelijk: 2 kinderen genoeg, 2 echtgenotes genoeg. Op zich wel goed: 1 kind per vrouw maar dan niet meer dan 2 vrouwen; doet het kindertal nog verder verminderen.

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 28-07-2014 14:27 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]
Ik kan er alles over mee praten. Moet bijna maandelijks wel een door een KUA gesloten islamitisch huwelijk "er door krijgen". Ik kan niets anders zeggen dan dat het doorgewinterde klootzakken zijn (sorry voor dit schuttingwoord maar er is gewoon niets anders voor te vinden)......dom en arrogant. Telkens komen die eikels weer met nieuwe regels (achterliggende gedachte is duit en gila hormat ), maar inmiddels kan ik ze met hun eigen uitspraken pakken want ze weten gewoonweg niet wat ze de vorige keer voor lulverhaaltje hebben opgehangen.
Nah, dan zeg ik het nog allemaal netjes. Emoticon: Shut up!


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 28-07-2014 14:37 Anne Mieke wrote:

[quote removed]
Nah, dan zeg ik het nog allemaal netjes. Emoticon: Shut up!


Houden zo AM, dat siert je, als je in mijn woorden zou spreken wat je hebt moeten doen, trouwens ook YB dan zouden jullie een ban van 500 jaar aan jullie broek hebben.

Zelfs ik hou me nu in Emoticon: Laugh out loud
Als ik in mijn platte grove taal zou vertellen wat ik op dit gebied heb meegemaakt dan krijg ik een ban van 1000 jaar aan mijn broek.

Zelfs een kampungmeid die was getrouwd met een luitenant-kolonel van politie( onder de leeftijd) die al getrouwd was (wist ze niet) mag ook helemaal niet, is jaren bezig geweest van die etterlijer af te komen.
Is ze na jaren gelukt via een advocaat, raden hoe ze die advocaat heeft betaald Emoticon: Blush

Zo heb ik nog wel een aantal voorbeelden, rechten voor een vrouw?
An me hoela .
Alleen voor mensen die in het verleden leven en verkeerde voorlichting krijgen uit IndonesiŽ en zich helemaal ophangen aan internetwijsheid werkt zo iets.
Als je een aantal jaren in IndonesiŽ woont tussen gewone mensen met alle ups en downs weet je wel beter Emoticon: Bye byesabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 28-07-2014 15:09 Malam wrote:


Als je een aantal jaren in IndonesiŽ woont tussen gewone mensen met alle ups en downs weet je wel beter Emoticon: Bye bye


Da's het verschil tussen theorie en praktijk Emoticon: Yes!


Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Ik ben blijkbaar een snelle leerling want had het na 8 maanden Jakarta al door, voordat ik hier definitief neerstreek. Maar heb dan ook geweldige hulp gehad van een jeugdvriend die noodgedwongen met zijn ouders al jaren eerder was 'teruggekeerd'. Hij heeft bijna alle sluiers van deze wayang -maatschappij binnen no-time voor mij opgelicht.
Edoch, het verwondert mij nog steeds dat er nog vele roze-brildragers zijn die hier al meer dan een decennium verblijven. Hoe krijgt men dat voor elkaar? Gigantische oogkleppen gestolen van een paard?
Blijft nog steeds overeind staan dat ik het hier best naar mijn zin heb, maar daarvoor heb ik geen roze bril nodig want die was voordat de oogarts die mij wilde voorschrijven middels de hulp van die voornoemde jeugdvriend al afgeraden. En toch daarna naar RI gekomen. Elke maatschappij heeft zijn pro's en contra's, en daarmee moet men leren leven. Als men naar een ander land migreert, hoeft men zeker niet irreŽel tegen een dergelijke staat aan te kijken en uitsluitend de loftrompet te spelen: theorie en praktijk.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ik laat het achterste van mijn tong niet zien.
Ik heb IndonesiŽ in de afgelopen 20 jaar in alle facetten meegemaakt.
Oplichting, mentaliteit, werk, kawin sirih.

Over mijn ervaringen kan ik een boek schrijven, smijt ik mijn echtgenote haar ervaringen ook in de strijd dan wordt het een trilogie.
Mijn motief om elke keer weer tegen Surya in te gaan, hij woont al meer dan 40 jaar in Nederland en elke keer zet hij mensen weg als zouden ze niet weten hoe het werkt in IndonesiŽ.

Surya is IndonesiŽr en hij weet het, ondanks dat hij meer dan 40 jaar in Nederland
woont en 3 weken per jaar naar IndonesiŽ toe gaat.
Zijn informatie vanuit IndonesiŽ is veel belangrijker als de informatie van mensen die er wonen.
Hij heeft zelfs het lef om af en toe tegen Lieve in te gaan, dan ben je echt een lul met vingers

Soms denk ik, "Malam laat hem" maar het lukt me niet, zeker niet als hij weer stil zit te wachten dat alle Indah dames het voor hem opnemen.
Afijn het zij zo. over enkele dagen komen er weer van die barricade gangers die na een week even kijken en niet alles lezen online en zich weer geroepen voelen te klagen.

Dan krijg ik weer commentaar en klachten aan mijn broek Emoticon: Bye byeAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Iemand hier die verstand heeft van ikrar talaq en in concreto of dat verplicht is?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 24-10-2014 20:31 Surya Atmadja wrote:
Zie KHI, Kompilasi Hukum Islam.
En volgens een site is het verplicht .
en anders...?


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Als men een Islam huwelijk heeft gesloten bij de KUA. de Buku Nikah etc gekregen dan moet het bij de P.A (Islamitische rechtbank) laten ontbinden.
Doet men dat niet dan zijn ze nog steeds officieel getrouwd.

Bij een mix huwelijk moet men echt alert zijn om geen procedurele fout te maken.
OPMERKING BEHEERDER

Ook hier telt de terughoudendheid waarom gevraagd was. Als je nou echt van geen ophouden weet ga ik een handje helpen.

Geplaatst door oyibo @ 25-10-2014 04:17bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb het niet over het ontbinden van een huwelijk maar expliciet over de ikrar talaq. Het huwelijk is al ontbonden (waarvan akte, letterlijk)


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

"Namun sesuai prosedur hukum Islam, perceraian baru resmi setelah pemohon membacakan ikrar talak. "
=======================================================
Vrij vertaald conform Islamitische wet is een scheiding pas officieel ( baru resmi) na dat de eiser zijn ikrar talak uitspreekt ( ten overstaan van de Rechtbank= de P.A)
Dat is de procedure , of het zo strikt gehandeld wordt, daar weet ik te weinig van.
OPMERKING BEHEERDER

Als je er te weinig van weet? Hou er dan mee op, het is al vaker gevraagd. Ik blijf niet bezig.

Geplaatst door oyibo @ 25-10-2014 04:14bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Een half jaar geleden meldde ik dat de echtscheiding een feit was en er ďslechtsĒ nog een administratieve afwikkeling zou plaats vinden. Ik had echter niet in de gaten dat dit een half jaar zou duren en dat er nog een laatste zitting kwam (baca ikrar talaq). Niemand vertelt/vertelde me ook iets. Ik zal de details besparen maar dat heeft heel wat voeten in aarde gehad en er is zelfs even de dreiging geweest dat heel de echtscheiding niet doorging.

Ik ben in de laatste dagen van de vorige maand naar de PA (islamtische rechtbank) geweest met een attitude van ik trek hier iedereen achter zijn bureau vandaan. De situatie was bar en boos. Dat is overgekomen, heb met drie mensen gesproken inclusief de griffier (ik weet niet of dat daar ook zo heet) van wie ik het telefoonnummer uiteindelijk heb gekregen.
Ik zou haar vandaag kunnen bellen of de ikrar talaq, uitgesproken door mijn ex-echtgenoot, ook inderdaad gedaan was.

Hieronder wat updates.

Wat betreft de zogenaamde zorgvuldheid zoals hieronder een paar opmerkingen als antwoord op het nieuws van een half jaar geleden kan ik melden dat dat absoluut niet het geval is.

Bij een mix huwelijk moet men echt alert zijn om geen procedurele fout te maken.

Jou geval is iets ingewikkelder, het is een perkawinan campuran .Dus een fout van hun kant ( procedur , incompetentie-KKN ) etc is zo gemaakt.


ďMijn gevalĒ is helemaal niet ingewikkelder. Het enige wat anders is, is dat de uitnodigingen voor de zittingen via de ambassade in Den Haag worden gestuurd. En dŠt is iets wat misgaat. Wat overigens niet gehoeven had omdat er blijkbaar maar weinig mensen zijn die na kunnen denken, bijvoorbeeld dat een brief van Indonesie naar Nederland op tijd verstuurd moet worden. En juist bij verblijf in het buitenland de gedaagde ruimschoots de gelegenheid moet krijgen om aanwezig te zijn, mocht dat de wens zijn.
Ik heb zelfs ťťn uitnodiging nooit ontvangen. Nu is de Indonesische wet gebaseerd op de Nederlandse en ik weet niet hoe dat dan met de islamitische wet zit maar volgens mij is het zo dat als een dagvaarding in Nederland door de belanghebbende niet is ontvangen, de zitting niet rechtmatig is, geen waarde heeft.
Verder is men ronduit slordig zowel in de brieven, personalia als op de website. Communicatie is een ramp.

Hieronder wat er zoals mis ging.

-De uitnodigingsbrief voor de 1e zitting kwam slechts 9 dagen ervoor in mijn bezit.
-De uitnodigingsbrief voor de 2e zitting heb ik nooit ontvangen.
-De uitnodigingsbrief voor ikrar talaq is 2,5 maand onderweg geweest en heb ik nooit origineel ontvangen, maar alleen elektronisch (na veel dreigementen)
-Niemand die ook maar een beetje fatsoenlijk uitlegt hoe het gaat, niet door PA, niet door ambassade
-Mails van mij zijn door PA noot gelezen cq in behandeling genomen; hen daarom aanspreken heeft niet geholpen.
-Er staan fouten in de uitnodigingsbrieven. In Indonesie wordt met leeftijd gewerkt in plaats van met geboortedatum. Er wordt geen rekening mee gehouden dat iemand
ook nog een keer jarig is. Omdat ik vorig jaar 6 weken na de aanvraag jarig was kloppen geen van de uitnodigingsbrieven. Ook mijn namen zijn diverse keren niet goed gespeld.
-Communicatie op de rechtbank (PA) zelf is zeer slecht. Je moet alles 10 keer uitleggen voordat het begrepen wordt. Ik spreek Indonesisch en heb wat dat aangaat geen problemen met communicatie maar zeker voor buitenlanders is dat een ďverbeterpuntĒ zoals wij dat zouden
zeggen.
- "Belt u maar met Buitenlandse Zaken zei de ambassade toen een brief zoek was". Het is onze verantwoordelijkheid niet. (toen ik zowel PA, ambassade als ex-echtgenoot via een mail bij elkaar " in een hok zetten" werd ik binnen een kwartier gebeld overigens)
-Ik heb vanochtend ge-smst met de griffier (ik weet niet of dat in de shariah ook zo heet maar daar komt de functie op neer). Mijn eigen sms-en waren met naam, datum, zaak en behandelingsnummer, zoals het hoort en duidelijk is volgens mij. De antwoorden echter waren minimaal en kort. Het ď jammereĒ is dan dat er tig sms-en overheen gaan voordat het uiteindelijk allemaal duidelijk is. Terwijl het met ťťn fatsoenlijke sms ook had gekund (en sneller). En als je dan uiteindelijk ook nog een sms met pulsa habis krijgt dan weet je zeker dat het niet professioneel is.
-op de ďkwitantie/bewijsĒ van vandaag waar op staat dat ďhetĒ is geregeld staat een verkeerde datum (de 15e)

Dus alert? Nee, echt niet. Ze doen maar wat.

Maar ik heb mijn doel bereikt. Zonder advokaten. En ik kan over een paar maanden de echtscheidingsakte gaan ophalen. Eindelijk.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

pelaut
Gebruiker
spacer line
 

Beste Annemieke, wil je toch even feliciteren met jouw 'overwinning' op de Indonesische bureaucratie, dat moet een opluchting zijn. De aanhouder wint zeggen ze en dat heb jij wel even waar gemaakt. Groeten, PelautAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dankjewel.
Het is allemaal niet zonder slag of stoot gegaan, dat zul je begrijpen en het me heeft me ook veel gekost, niet in geld maar in energie en gezondheid. Ik wens dit niemand toe maar mocht iemand een knokploeg nodig hebben.... Emoticon: Smile


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Gefeliciteerd....je hebt ervoor gevochten en eindelijk ben je VRIJ.......maar er was veel verdriet en ellende geweest.....maar dat is gelukkig voorbij....


Geniet ervan....enne AnneMieke ....een ezel stoot niet tegen dezelfde steen hť?? Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Gefeliciteerd AM! Nu is mijn eerdere 'overwinning' door het verlengen van mijn STNK weer op zijn plek gezet. Totaal onbelangrijk namelijk, Emoticon: Party! Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Felicitaties. Ik weet wat het is; niet persoonlijk maar professioneel hoe de strijd kan zijn met bureaucraten. Ik spreek uit eigen ervaring met wel minimaal 1 case per maand bij de DepAg (= ministerie van godsdienstzaken). Zoals al eerder opgemerkt, is dat departement buiten proporties corrupt en incompetent. Dus een dubbele overwinning voor je.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb nog 1 strijd te strijden en dat is om de goede leeftijd, maar liever geboortedatum op de echtschedingsakte te krijgen.
Ik heb ex-echtgenoot gevraagd om mij een kopie van zijn akte te sturen en, jawel: FOUT! Volgens de islamatische kalender was het gisteren 28 Rabi'ul Awaal 1436 en 19 januari 2015 maar de leeftijden (volgens de Romeinse jaartelling Emoticon: Smile ) van begin januari van vorig jaar (aanvraag) staan er op. Nou heb ik dat wel ooit vaker gezien en ik kan er met mijn verstand niet bij waarom ze dat zo doen, het schept alleen maar verwarring. Bovenstaande data staan in de aanhef getypt maar er is niet zoiets als een dagtekening, ook niet in de stempel. Misschien kunnen ze daar nog een goeie secretaresse gebruiken Emoticon: Shut up!

Enfin, ik zal er straks wel met mijn neus bovenop gaan staan dat ze het goed doen.

Wat de kosten betreft: het is altijd moeilijk om te berekenen welke daar precies onder vallen. Natuurlijk ben ik daarvoor een aantal keren extra naar Jakarta geweest maar daar heb ik maar iets van proberen te maken en dat tel ik niet mee.
Ik denk dat ik nu alles bij elkaar nog geen 150 euro kwijt ben geweest aan echte rechtstreekse kosten, die eigenlijk niet eens allemaal voor mij hadden moeten zijn, maar het is goed zo.

En, ieder zijn ding, ieder zijn problemen. Vergeleken met wat anderen met echtscheidingen meemaken valt dit weer mee. Achteraf natuurlijk, het is tot gisteren nog spannend geweest.

Dankjewel.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Van Harte Anne Mieke. Emoticon: Party!
Die zit in de tas moet je maar denken. Emoticon: Party!

Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party! Emoticon: Party!
It's only kinky the first time.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

98,136,919 pageviews Een website van indahnesia.com