Scheiden van Indonesische man, verblijfsvergunning behouden?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
48 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Meggie; ik denk dat je geen Indonesische bent, dus die villa's 'in bezit' zouden wel eens een leuk speeltje kunnen worden van de man die niet van je wil scheiden. Dus dat 'vrees ik'; lees ik anders, want je zou het zomaar kwijt kunnen raken als iemand kwaad wil.. en je hebt een hele schoonfamilie tegen je ...

Ik, zonder Indonesisch bloed, kan je ook wel vertellen dat je gewoon gebruikt wordt door deze man. Gewoon een speeltje en omdat jij kennelijk niet voldoende weet en/of voldoende geld heeft, zal hij je blijven bespelen tot het laatst mogelijke moment. Waarom scheiden? Hij heeft wel plichten, maar als hij zegt 'dat doe ik lekker niet', dan kun je dat aanvechten. Hij weet kennelijk dat je dat niet kunt, dus gaat ie lekker verder.

Dergelijke problemen zijn over het algemeen maar op 1 manier op te lossen, en dat is de Indonesische manier. Dit kan door middel van een grote stok achter de deur (die je niet lijkt te hebben, maar dat weet ik natuurlijk niet) of door middel van confrontatie. In dat laatste geval schuif je een voor hem onbekende partij naar voren die de problemen 'oplost' zonder rechtsgang. Dat kost ook geld, maar ik vrees dat je onder deze omstandigheden moet bluffen om het huwelijk tot een (snel) einde te brengen.

Zoals al eerder gezegd ken ik je situatie niet, ik ben ook nooit gescheiden dus mag er wellicht niet over meepraten, maar ik denk wel te weten hoe men bepaalde dingen moet aanpakken.. vooral zonder tussenkomst van 'het apparaat', om kosten en tijd te besparen.

Ik heb op deze manier vorig jaar nog twee mensen uit een PT laten trappen. Wettelijk waterdicht, alleen weigerden ze, dus heb ik het op z'n Javaans opgelost; lekker achterbaks en tegen mijn principes.. maar het was wel supersnel opgelost. En omdat ze pas te laat beseften wat ik had gedaan zijn ze vertrokken zonder nog een krimp te geven. Want ik wist hoe ik ze moest pakken...


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

klinkt interessant. kun je aub in details vertellen hoe ik dat dan moet doen? evt via mail als dat hier niet kan?jstar
Gebruiker
spacer line
 

...meggie
Gebruiker
spacer line
 

Wat betreft de villa's in Indonesie klopt het wel dat ik nooit eigenaar van de grond kan worden. Deze lease ik voor 25 jaar en kan nog 3 x verlengd worden. Dus na 100 jaar gaat de grond weer terug naar de 1e eigenaar. Ik heb dat allemaal na laten kijken door een 'expert/advocaat'. Ik mag er dus 100 jaar gebruik van maken zeg maar. Alleen 1 villa heb ik toen op zijn naam laten zetten toen alles nog goed was tussen ons dus die zal ik wel kwijt zijn. Het is niet anders. Alhoewel een advocaat toen zei dat ik het terug kon halen omdat ik het betaald en gekocht heb voor we elkaar uberhaupt kende. Maar mocht het toch niet lukken dan steek ik het in de fik. Ik niks hij ook niks. Ik zou hem ook nog uit laten kopen om dure advocaten erbuiten te laten maar hij zegt dat hij niet wil scheiden omdat we bij elkaar horen en hij zeker weet dat ik toch wel bij hem terug kom. Hahahaha. Nou ja.....het is een heel verhaal allemaal en toen wij elkaar leerde kennen heb ik gezegd dat ik niks had, zelfs geen uitkering ofzo dus het is waarschijnlijk niet allemaal met voorbedachte rade gegaan maar ik heb het vermoeden dat hij drugs en gokverslaafd is geworden na verloop van tijd.meggie
Gebruiker
spacer line
 

Mijn bezit in Nederland kan hij overigens niet aankomen omdat ik het huwelijk daar niet heb gelegaliseerd..... Emoticon: WorshipYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 16-08-2012 06:09 meggie wrote:
klinkt interessant. kun je aub in details vertellen hoe ik dat dan moet doen? evt via mail als dat hier niet kan?
Nou, op zich niet moeilijk. Heel achterbaks denken en dat plan dan uitvoeren. Klinkt gemeen,lullig en wat al niet meer, maar het heeft mij toen zeker een vele duizenden euro's en een half jaar tot 9 maanden werk bespaard.


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Achterbaks kan ik wel denken. Alleen weet ik niet precies over welk plan je het hebt. Poten laten breken? Aangeven bij de politie omdat hij spullen uit mijn villa heeft gejat? Ik weet niet hoe je het zelf hebt gedaan?Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


Maar mocht het toch niet lukken dan steek ik het in de fik. Ik niks hij ook niks.
Kijk, die exacte gedachte had ik ook. 'probeer het maar, maar als je het doet, hebben we er beiden niets aan'. Het ging bij mij om een motor (van 900 euro) die mijn ex wilde hebben. Ding staat op haar naam, dus dit en dat, zus en zo..

Ik was vrij kort; doe maar aangifte en laat het gevaarte maar ophalen. Ik weet dat de kosten voor de politie (want die moeten ook eten) uiteindelijk te hoog zijn om een motor op te laten halen, zeker bij een blanke uit huis. Dus dat is er nooit van gekomen. Dat ding staat hier nu gewoon nog op de parkeerplaats. Natuurlijk, moet ik daar eigenlijk achter zeggen.


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 16-08-2012 08:12 meggie wrote:
Achterbaks kan ik wel denken. Alleen weet ik niet precies over welk plan je het hebt. Poten laten breken? Aangeven bij de politie omdat hij spullen uit mijn villa heeft gejat? Ik weet niet hoe je het zelf hebt gedaan?
Dat kan allemaal, alleen dan moet je het wel laten doen uiteraard.

Het ging in mijn geval om papieren die getekend moest worden om iemand anders in te schrijven in een PT. Zo'n nieuwe PT opzetten is duurder en langzamer dan achterbaks die twee niet-meewerkende personen eruit trappen. Dat is gelukt, en met hun handtekening en notarissen die erbij waren, is alles nog legaal verlopen.

Pootjes breken kan hier ook prima, maar dat is iets waar je als buitenlander mee moet oppassen. Zeker als ze bewijs hebben waar het vandaan komt, dan zullen ze je direct weten te vinden. Als Indonesier kun je wat dat betreft veel en veel meer. Dus als je een Indonesisch contact hebt dat je vertrouwd.. kun je altijd vragen wat er voor je gedaan kan worden. Diegene zal dan wel met voorstellen komen waaruit je kunt kiezen. Emoticon: Cooool


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Mijn twee auto's heeft hij gewoon opgehaald en meegenomen. Niks politie. Ze zijn inmiddels verkocht. Verder nog meer spullen uit de villa gehaald, de beveiliging heeft hem gewoon laten gaan omdat ze zeggen dat ze hem niet tegen kunnen houden. Ik was er op dat moment niet. Het is een villa op een kamp met nog een stuk of 40 huizen met verschillende eigenaren. Ik weet niet of ik iets opschiet met een straat/parkverbod via een advocaat?meggie
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb trouwens wel het certificaat van die villa in bezit. Staat op zijn naam maar ik heb het veilig opgeborgen. Kan hij hier nog iets mee? Een nieuwe laten maken of zo?Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Voordat je zo'n verbod hebt gekregen is je villa al weggesleept bij wijze van spreken. Bovendien, als het personeel nu al niets doet, dan doen ze dat bij een bevel ook echt niet, want dan krijgen ze een paar centen van diegene die spullen komt halen en ze zijn 'even roken'. Dat is trouwens ook geen goed vooruitzicht voor toekomstige diefstal, die zeker zal plaatsvinden. Emoticon:


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 16-08-2012 08:35 meggie wrote:
Ik heb trouwens wel het certificaat van die villa in bezit. Staat op zijn naam maar ik heb het veilig opgeborgen. Kan hij hier nog iets mee? Een nieuwe laten maken of zo?
Dat kan vast, maar wat nu als de eigenaar van de grond zegt dat jij niet betaald hebt en het afgelopen is? Dan kun je je spullen pakken en je villa wel vergeten, want de eigenaar is natuurlijk betaald om dit te doen dan.

Iets ertegen ondernemen is ook schier onmogelijk, wettelijk gezien kun je veel, maar uitvoeren is vrijwel onmogelijk door corruptie, daarbuiten ben je een buitenlander dus trek je nog eens aan een kort eindje. Allemaal 'over het algemeen' natuurlijk, er zijn uitzonderingen, maar die bevestigen veel van de ongeschreven gang van zaken.


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Nou, poten breken ga ik maar niet doen. Ik ken mezelf en weet nu al dat ik medelijden ga hebben, ondanks wat hij allemaal gedaan heeft. Nog steeds vind ik het dan zielig. Ik wil alleen maar netjes mijn spullen terug, een scheiding en die man uit mijn leven en de hele ellende proberen te vergeten. En dat lukt op deze manier niet. Nachtmerries heb ik er van als ik per ongeluk in slaap val, want slapen doe ik ook al niet..... Emoticon: YawnYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Mijn medelijden voor iemand die slecht is tegenover mij is in de afgelopen dik zes jaar hier vrijwel helemaal verdwenen. Ik ben een redelijk koel iemand die eerst nadenkt voordat ie wat doet, vandaar ook dat ik in sommige gevallen NU al kan zeggen wat er over 1 jaar gaat gebeuren. Dan kan ik bepalen of ik wil wachten of wil ingrijpen.

Je moet hier heel rationeel zijn om zo voor jezelf op te komen, over je medelijden heen stappen zou dus van enige hulp kunnen zijn. Je moet het maar zo zien, hij verpest je leven en plukt je ook nog eens helemaal kaal nu. Daar hoef je wat mij betreft geen medelijden mee te hebben. Echt niet. En dan druk ik me nog zeer netjes uit ook.


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Ik kan bewijzen dat ik alles heb betaald via de bank. De eigenaar van het park staat volledig achter mij en via hem heb ik ook heel stiekem het certificaat in handen gekregen dat nog bij een notaris lag. Ook corrupt natuurlijk om het mij mee te geven, maar daar heeft die eigenaar van het kamp voor gezorgd. Ik denk ook wel dat je gelijk hebt dat ik met zo'n bevel ook niks kan en dat de bewaking idd ff roken is. Ik weet ook niet of een ned. ambassade of consulaat mij kan helpen met evt. aangifte. Ik heb ook bewijs dat hij gestolen heeft namelijk. Hij was zo stom om mij dat via de email te bevestigen.aisha
Gebruiker
spacer line
 

Het is niet moeilijk om een werkvisum te krijgen als je geld hebt, maar minimaal 1200 dollar dat heb ik niet! Ik leef van roepiahs volgens de Indonesische standaard want van sociaal werk wordt je niet rijk. Ook al ben ik oprichter van de stichting en sta ik aan het roer, bij mijn organisatie blijft er niks aan de bekende strijkstok hangen, alles gaat naar de kinderen dus ik heb geen flauw idee hoe ik dat moet bekostigen.

Ik weet ook niet of mijn man wil scheiden, want heb het daar uit voorzorg nog maar niet over gehad. Ik kan beter eerst alles uitzoeken en dan ermee komen dat ik wil scheiden.marcel70
Gebruiker
spacer line
 


On 16-08-2012 08:35 meggie wrote:
Ik heb trouwens wel het certificaat van die villa in bezit. Staat op zijn naam maar ik heb het veilig opgeborgen. Kan hij hier nog iets mee? Een nieuwe laten maken of zo?


Hij kan nooit een tweede certiifcate maken.
Heb je bewijzen van de betaling of kwitansi ect..??
Becik ketitik olo Ketoro

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Is dat zo duur??? Wat een geld zeg. Jeetje, jij zit ook in een drama zeg, net als ik. Vooral omdat er een kind bij is betrokken. Je moet er toch niet aan denken dat die wordt afgepakt. Totdat een kind 12 is kan hij nog niks, maar ja, wat gebeurt er daarna. Hoe is jullie verstandhouding dan nu? Kunnen jullie nog wel enigszins met elkaar praten. Of kun jij dat opbrengen om nog normaal te praten met hem?marcel70
Gebruiker
spacer line
 


On 16-08-2012 08:52 meggie wrote:
Ik kan bewijzen dat ik alles heb betaald via de bank. De eigenaar van het park staat volledig achter mij en via hem heb ik ook heel stiekem het certificaat in handen gekregen dat nog bij een notaris lag. Ook corrupt natuurlijk om het mij mee te geven, maar daar heeft die eigenaar van het kamp voor gezorgd. Ik denk ook wel dat je gelijk hebt dat ik met zo'n bevel ook niks kan en dat de bewaking idd ff roken is. Ik weet ook niet of een ned. ambassade of consulaat mij kan helpen met evt. aangifte. Ik heb ook bewijs dat hij gestolen heeft namelijk. Hij was zo stom om mij dat via de email te bevestigen.


In principe kan je via de rechtbank nu 50% krijgen.

Als je de taal spreekt zou ik zelf naar de rechtbank gaan.


Becik ketitik olo Ketoro

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Ja dat is waar 50% blijft van mij sowieso. En ik heb bewijzen van betaling en kwitantieaisha
Gebruiker
spacer line
 

Ja het is een behoorlijk dilemma waar ik mee zit, want als ik van euro's zou leven (Nederlands salaris) dan was het allemaal heel eenvoudig. Dan is het gewoon de scheidingsprocedure starten en zorgen voor een nieuw visum. Maar omdat ik dus net als de standaard Indo"s niet veel heb en een dochter met hem heb is het een heel ander verhaal. Hij kan haar als machtsmiddel gebruiken, wat hij al meerdere keren heeft gedaan.

Wij wonen tot voorkort nog gewoon samen, voordat ik naar Nederland ging 3 weken geleden. Het is ook de bedoeling dat ik 'gewoon' terug ga naar ons huis samen, maar wel met een stapel informatie over welke stappen ik moet ondernemen. We zijn nog steeds on speaking terms maar veelal geruzie of eigenlijk dreigementen van zijn kant, puur machtstrijd wat hij probeert te voeren. Ik laat niks merken over waar ik mee bezig ben, dat werkt ook niet in mijn voordeel. Mijn taak is om goed voorbereid terug te gaan, zodat hij me niet kan schaken.

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 16-08-2012 08:59 marcel70 wrote:

[quote removed]


Hij kan nooit een tweede certiifcate maken.
Heb je bewijzen van de betaling of kwitansi ect..??

Het gaat om de grond onder de villa, en zoals zoveel is dat ook gewoon na te maken/vervalsen. Houd het stand in de rechtbank? Nee, maar zover komt het nooit natuulijk, daar zorgt de wederpartij wel voor.


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 16-08-2012 09:03 meggie wrote:
Ja dat is waar 50% blijft van mij sowieso. En ik heb bewijzen van betaling en kwitantie
Ja, volgens de wet, maar de wet handhaven/uitvoeren/opleggen kost hier geld, en meer geld als het product waar het om gaat duur is. Je kunt er beter vanuit gaan dat je 0% krijgt, kan het alleen meevallen.


Ho Lee Fuk

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Nou, al moet ik dan de Indonesische Moskowitch inschakelen, maar dan ga ik echt knokken. Hij kan toch geen advocaat betalen of vervalsers. Ik kan ook evt nog een paspoort vervalsen en alles laten doorverkopen (uit zijn naam) of praat ik nu echt onzin?

Ja Aisha dat dreigen, dat ken ik maar al te goed. Daar zijn ze waanzinnig goed in. Ik zit alleen nu ff na te denken hoe je goedkoop aan zo'n vergunning kan komen. Ik ga hier en daar nog ff verder informeren.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

98,136,645 pageviews Een website van indahnesia.com