Scheiden van Indonesische man, verblijfsvergunning behouden?


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
52 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
aisha
Gebruiker
spacer line
 

Lieve mensen,

Ik kan niet zo gauw een topic vinden waar ik mijn informatie uit kan halen dus ik open maar een nieuwe topic. Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen hier want ik heb de informatie die ik zoek nog niet gevonden via andere wegen.

Ik ben Nederlandse, met Indonesisch bloed, en sinds 2008 getrouwd met een Indonesische man, geregistreerd bij KUA. Wij hebben samen een dochtertje en zij heeft beide nationaliteiten. Ik woon al sinds 2006 in IndonesiŽ maar sinds mijn huwelijk heb ik een kitas ikut suami.

Nu is het zo dat ik van hem wil scheiden, maar niet mijn verblijfsvergunning wil verliezen. Ik heb namelijk een opvang voor kansarme kinderen opgezet, dit werk is mijn passie, en IndonesiŽ is mijn thuis. Ook wil ik mijn dochtertje haar vader niet onthouden, die mag geen slachtoffer worden van het feit dat haar ouders uit elkaar gaan. Ik ben dan ook niet van plan om terug te gaan naar Nederland als ik ben gescheiden. Maar wat ik begrijp van de informatie die ik tot nu toe heb gevonden, online, is dat ik mijn kitas bij scheiding kwijtraak en dus genoodzaakt ben om terug te gaan naar Nederland. Mijn dochtertje zal ik zeker niet mee krijgen van hem als ik terug moet. Dus een behoorlijk dilemma. Wat voor mogelijkheden heb ik om mijn verblijfsvergunning te houden? Of kan ik mijn kitas veranderen in een andere verblijfsvergunning?

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen.
Alvast veel dank!45havana
Gebruiker
spacer line
 

Is het niet zo dat je na 5 jaar Kitas een Kitap kan aanvragen?Correct me if I am wrong.
gerry deuren
Gebruiker
spacer line
 

yes you are right' after 5 yaers 'you can reply fore ''kitap' ik weet dus niet hoe oud jij bent
je zal kunnen proberen voor een ''ritirted man visa'als je 55 ben is het mogelijk'' dat is de enigeste mogelijk .wat voor jouw toepasselijk zal zijn!!! succesaisha
Gebruiker
spacer line
 

Ik ben een vrouw van 29 en kan volgend jaar een kitap aanvragen, dan wordt het mijn 5de verlenging. Maar dat wordt dan toch een kitap ikut suami? En wat ik heb begrepen is dat ik die verlies als ik ga scheiden..Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 

- Een KITAS / KITAP ikut suami / istri verliest men zodra men scheidt van de Indonesische partner en het huwelijk niet 10 jaar of langer geduurd heeft.

Voor alle duidelijkheid: Onder de in April 2011 aangepaste "ikut suami / istri" verblijfsregeling kan men al na 2 jaar huwelijk een KITAP ikut suami / istri aanvragen, met als resultaat slechts een meldingsplicht 1x per 5 jaar.

- U kunt misschien slechts "scheiden van tafel en bed" en het huwelijk op papier laten voortduren tot de 10 jaar gehaald zijn, dan officieel scheiden en aanspraak maken op voortzetting van uw verblijfsvergunning.

- U kunt wellicht proberen die opvang van kansarme kinderen tot een echt bedrijf of Yayasan te maken en onder die paraplu een werk- en verblijfsvergunning aan te vragen.

- De scheiding doorzetten, vervolgens terugvallen op een sociaal - cultureel visum nadat u uw KITAS verloren heeft / ingenomen is.


If you have nothing to loose, you can risk everything

aisha
Gebruiker
spacer line
 

Ik weet dat je een KITAP na 2 jaar huwelijk kunt aanvragen, dit wilde ik afgelopen jaar ook doen maar helaas zit er een duur prijskaartje aan wat ik niet kon betalen op dat moment.

Scheiden van tafel en bed is voor mij geen optie, ik zou dan nog 6 jaar getrouwd moeten blijven om de 10 jaar te halen. Ik kan het niet opbrengen om dan nog 6 jaar aan hem verbonden te blijven. Ik ben niet vrij om te doen en laten wat ik wil, hij houdt dan namelijk alle touwtjes in de handen.

Mijn opvang is een yayasan en die kan geen sponsor zijn voor een werkvergunning. Dat moet een bedrijf zijn. Er is een mogelijkheid dat ik een sociaal werkvisum kan krijgen, maar dan mag ik geen geld verdienen. Als ik alleenstaande moeder ben 'zonder werk' dan gaat de immigratie zich toch een keer afvragen waar ik mezelf van onderhoudt als ik geen man heb die dat doet. Dus dat visum aanvragen en blijven werken is een te groot risico..

Een sociaal cultureel visum betekend dat ik elke 6 maanden het land uit moet en maandelijks een bezoekje moet brengen aan de immigratiedienst. Kost veel tijd en papieren rompslomp!

Het probleem is ook dat je met sociaal werk geen vette boterham op je bord verdiend, dus dure verblijfsvergunningen moeilijk te bekostigen zijn voor mij.

Pfff.. tis nogal lastig! Wordt er helemaal bingung van..
Bedankt voor je tips!sabar2
Gebruiker
User icon of sabar2
spacer line
 


On 14-08-2012 13:01 Amed East Bali wrote:


Voor alle duidelijkheid: Onder de in April 2011 aangepaste "ikut suami / istri" verblijfsregeling kan men al na 2 jaar huwelijk een KITAP ikut suami / istri aanvragen, met als resultaat slechts een meldingsplicht 1x per 5 jaar.


De informatie die ik heb ontvangen van "mijn agent" is dat deze "aangepaste regeling"
nog niet effectief is in de praktijk
Waarschijnlijk omdat men de oude regeling nog wil uitmelken

Maar correct me wanneer de informatie van "mijn agent" niet klopt of inmiddels
"oude informatie" is.
Welcome to Indonesia Take it as it is or leave it if you don't like it

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Aisha.

Ook ik wil scheiden van mijn Indonesische man (Bali) en heb ook zoveel vragen. Allereerst moet ik een betrouwbare advocaat zoeken. Ik dacht er vorig jaar een gevonden te hebben maar die was een beetje duur. Deze vroeg 35 miljoen Emoticon: Laugh out loud
Nu ben ik op zoek naar een ander. Mag ik vragen op welk eiland jij zit en hoe je dat gaat aanpakken? Ook met een advocaat?

groetjes...aisha
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Meggie,

Ik woon op het eiland Lombok maar ben momenteel in Nederland.
Wat niet in mijn voordeel werkt is dat mijn man zijn master in rechten heeft en allemaal vrienden in de advocaten wereld heeft :( Ook heb ik geen geld voor een advocaat dus allemaal erg lastig.

Hoe ik het allemaal ga aanpakken dat weet ik nog niet, dat ga ik nu hier in Nederland allemaal uitzoeken. Ik wil goed voorbereid terug gaan naar IndonesiŽ.

Jammer dat jij in dezelfde situatie zit! Ik hoop dat we elkaar hier opweg kunnen helpen..

Groetjesmeggie
Gebruiker
spacer line
 

Ojee, dat is zeker lastig als hij juist in die wereld zit. Ik krijg net weer een tweede offerte binnen van 50 juta. Het is echt niet te geloven. Zodra ze door hebben dat je Nederlander bent, ga je het 10-voudige betalen. Ik hoef verder ook niks in Nederland uit te zoeken want ik heb het huwelijk niet in Nederland laten legaliseren destijds. Godzijdank. Maar ik wil wel van hem scheiden want hij blijft me nog steeds erg lastig vallen dagelijks. We hebben geen kinderen samen, dat scheelt dan weer wel. Je kan me altijd mailen, mijn mailadres is hier bekend.

Sterkte iig.aisha
Gebruiker
spacer line
 

Belachelijk is dat he dat je zoveel moet betalen als buitenlander, je bent geen mens maar een zak geld voor ze.. Ze willen er een slaatje uit slaan! Dat zal altijd zo blijven helaas.

Ik heb mijn huwelijk ook niet laten registreren in Nederland dus wat dat betreft hoef ik hier niks uit te zoeken. Maar is het niet zo dat als wij gescheiden zijn en ooit weer opnieuw willen trouwen, onze scheidingsakte altijd moeten ophalen in IndonesiŽ? Stel dat je met een Nederlander wil trouwen in Nederland.

Ik ben de komende maanden in Nederland voor mijn stichting maar dus ook om het ťťn en ander rustig uit te kunnen zoeken, zonder dat mijn man daar van af weet.

Ik begrijp dat jij en je man al apart wonen. Mag ik vragen voor welke religie jullie zijn getrouwd? Want elke religie heeft weer andere procedures wat betreft scheiding.

Jij ook sterkte gewenst!meggie
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb een moslim huwelijk gehad twee jaar geleden. Direct na het huwelijk was het uit met de pret. :-( Ik woon al sinds september vorig jaar niet meer met hem. Hij zoekt nog dagelijks contact via de mail. Dan weer om geld en dan weer met de vraag of ik terug wil komen omdat hij me zo mist Emoticon: Laugh out loud
Die vent heeft me zo'n beetje 2 ton afgetroggeld. En dan heb ik het niet over rupia. Als ik weer zou willen trouwen hoef ik alleen maar mijn 'singlestatus' uit Nederland mee te nemen omdat het niet geregistreerd staat daar. Ik hoef niks met Indo instanties te maken te hebben. Mijn toekomstige partner weer wel. En als je in Nederland wil trouwen is het uiteraard ook geen probleem met een nederlander want jij staat ook gewoon als single daar geregistreerd. Er staat hier ook niks fatsoenlijks geregistreerd in de computer met een moslimhuwelijk. Ik ga dat uiteraard nog even goed uitzoeken en als ik gelijk heb laat ik die advocaat ook lekker zitten met zijn 6000 dollar.

Ik ben alleen zo dom geweest om mijn villa op zijn naam te zetten dus dat zou in het ergste geval betekenen dat ik die voor de helft kwijt ben. Maar ik had al info ingewonnen bij een advocaat vorig jaar en die zei dat ik kon bewijzen dat ik het heb gekocht voor we gingen trouwen dus ook kan dat ik dat weer 100% terugkrijg. Maar dat kost natuurlijk ook weer vet geld. Wat een soap allemaal weer Emoticon: Shut up!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ai ai ai Meggie en Aisha, vol verbazing lees ik jullie postings.
Heel moedig om dit openbaar te maken, ik heb in de loop van de jaren wel vele mannen met dit soort problemen voorbij zien komen, de eerste keer dat ik lees dat dames in een dergelijke situatie zitten.

Wat ik lees van Meggie t.a.v. een moslimhuwelijk kan ik vrij duidelijk zijn.
Voor mannen is het vrij simpel om te scheiden, talak met de regels en klaar.
Voor vrouwen is dit vele malen moeilijker.

Ik kan de regeltjes wel allemaal gaan vermelden, maar die zijn zo ingewikkeld en doorspekt met plaatselijke gebruiken dat ik daar maar niet aan ga beginnen.
Er is een forumgebruiker die daar heel veel van weet, Om Surya.
Ik hoop dat hij jullie verder kan helpen, althans wat de regels aangaat van een moslimhuwelijk en specifiek bij scheiding gewild door de echtgenote.

Ik heb zelf een ervaring met een golddigger, gelukkig had ik het in een heel vroeg stadium door, en heeft het mij een fractie gekost van wat het Meggie heeft gekost.
Voordeel voor mij, talak 3 maanden en wegwezen, helaas werkt het niet zo voor de echtgenote in een moslimhuwelijk.

Ik wens jullie beiden heel veel wijsheid en geluk.
meggie
Gebruiker
spacer line
 

Dank je Malam. Ja ik kan er wel open in zijn want ik denk dat ik er maar een boek over ga schrijven. Dit is nl nog maar het topje van de ijsberg. Als je alles zou weten zou je niet eens meer verbaast kunnen zijn maar verbijsterd gewoon. Ik heb al eens met een advocaat gesproken en die zei dat een vrouw 1 van de 7 redenen moest hebben (volgens de regels) om te mogen scheiden. Ik had er 6, dus ruim voldoende dacht ik zo. Hij heeft 1 maal talak gedaan en is er weer op teruggekomen. Na een paar maanden was voor mij de koek echt op en ben ik weggegaan. Dat is inmiddels al bijna een jaar dus daar zal een rechter ook rekening mee houden.

Maar goed, makkelijk zal het niet zijn als hij tegen blijft werken, want hij komt gewoon niet opdagen als de zaak zou voorkomen.meggie
Gebruiker
spacer line
 

Hopelijk komt Om Surya ook nog even langs op dit topic Emoticon: Yes!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ya dat hoop ik ook.
Om Surya voelt zich namelijk vrij snel op zijn p.k getrapt.
Hij weet veel, kan je goed helpen, maar draaft soms een beetje door.
IndonesiŽr eigen Emoticon: Laugh out loud
meggie
Gebruiker
spacer line
 

astaq firullah hal adziem Emoticon: Laugh out loud45havana
Gebruiker
spacer line
 

Als ik het goed heb bestaat er een L.B.H.(Lembaga Badan Hukum)Dit is een vereniging van advokaten die de minder bedeelden terzijde staat ,dus een soort prodeo advokaten.Nu weet ik natuurlijk niet of jullie hier ook gebruik van kunnen maken.Informeren kan volgens mij geen kwaad.Ik kan je het telefoonnr helaas niet geven ,maar ieder advokaten kantoor zal dit zeker weten.
Groeten en sterkteerwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

De kans dat een Europeaan aanzien wordt als 'minder bedeelde' is nihil. Onze huidskleur lijkt niet wit in hun ogen, maar is bedekt met eurotekens.


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Ik ben het volkomen eens met Erwin! NIHIL Emoticon: Stupid

Meggie, je hebt het over 7 redenen, mij is ooit verteld door een Moslima orang RI dat je 3 redenen moet hebben, te wete; de man onderhoud de vrouw niet, de man heeft de vrouw niet lief (sex, geborgenheid etc) en nummer 3, de man mishandeld de vrouw (lichamelijk dan wel geestelijk)!

Ik kan het mis hebben hoor maar dit is wat ik ooit gehoord heb Emoticon: Worship

OM SID weet vast hoe het werkelijk is, AJOO jawab OM Emoticon: I love it


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

aisha
Gebruiker
spacer line
 

Bedankt voor de vele reacties!

LBH dat ken ik, zit ook op Lombok. Mijn organisatie werkt daar mee samen om kinderen juridisch te helpen mocht dit nodig zijn. Ik zou hun hulp wel tegen een vriendenprijsje kunnen krijgen maar helaas is dit het netwerk van mijn man dus dat werkt niet in mijn voordeel Emoticon: Nooo

Ik heb me een beetje verdiept in de Islamitische scheidingsprocedure en constateerde helaas ook dat het voor de man makkelijker is om te scheiden dan de vrouw. Ik hoop dat het waar is wat je zegt Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.siebjans en anders is er hopelijk iemand anders hier die mij en meggie kan helpen met ons dilemma!

Wat voor mij het belangrijkste is dat ik weet hoe ik in IndonesiŽ kan blijven als ik ga scheiden. Ik wil namelijk niet het land uit zonder mijn dochtertje en de kans is groot (99,9%) dat ik haar niet mee krijg als ik verplicht het land moet verlaten.

Ik kwam trouwens ook alleen maar verhalen tegen waar het ging om mannen die met Indonesische golddiggers zijn getrouwd. Mijn man is geen golddigger maar ik zie geen toekomst meer met hem. Ik ben hier open over omdat ik niet weet waar ik naar toe moet om informatie te krijgen. Geld heb ik niet, van sociaal werk wordt je niet rijk en leef van een standaard Indonesisch salaris, dus geld voor een dure advocaat is er niet.
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

meggie; ik weet niet of het wat uitmaakt, maar laat een Indonesier bellen naar een advocaat met de vraag hoeveel een scheidingsprocedure kost voor een buitenlands persoon met een Indonesisch persoon.

Uiteraard bel je een advocaat 'buiten' je gebied, zodat je een eerlijk antwoordje krijgt. Dat het duurder is voor buitenlanders lijkt me logisch, er zullen dingen extra gedaan moeten worden, en dat kost natuurlijk geld.

Het zal allemaal vast veel geld kosten, maar er zijn weinig andere (legale) oplossingen vrees ik.


Ho Lee Fuk

Amed East Bali
Gebruiker
User icon of Amed East Bali
spacer line
 


On 14-08-2012 17:52 sabar2 wrote:

[quote removed]


De informatie die ik heb ontvangen van "mijn agent" is dat deze "aangepaste regeling"
nog niet effectief is in de praktijk
Waarschijnlijk omdat men de oude regeling nog wil uitmelken

Maar correct me wanneer de informatie van "mijn agent" niet klopt of inmiddels
"oude informatie" is.Misschien dat uw agent u slechts van informatie voorziet die HEM uitkomt en niet u. Of ziet hij u liever ieder jaar ziet terugkomen voor een verlenging dan slechts 1x per 5 jaar?

De KITAP regeling "ikuti suami / istri" is werkelijk al effectief sinds ca. Oktober 2011 en bekend bij de ambtenaren op de Immigratiekantoren (in ieder geval de kantoren op Bali).


If you have nothing to loose, you can risk everything

meggie
Gebruiker
spacer line
 

Ja Yerun dat was ik ook al van plan. Alleen vraag ik me dan af of ze hard voor me aan het werk gaan, dat weet ik dus niet.

Sibians: de 3 redenen die jij noemt gelden voor mij sowieso. En daar heb ik nog bewijs van ook. Mijn advocaat noemde toen ook nog andere redenen oa stelen, liegen, van me wegblijven als ik in Indonesie was de laatste periode en nog wat zaken. Maar ik hoefde er maar een reden van te hebben zeiden ze toen. En alleen die 3 die je nu noemt zijn al van toepassing, dus wat dat betreft maak ik me niet zo'n zorgen.

LBH zal ik wel niet voor in aanmerking komen met een paar villa's in mijn bezit vrees ik.

Aisha wil jou man ook scheiden of niet? Die van mij wil dat niet. Ik snap alleen niet waarom want we zijn al bijna een jaar uit elkaar en ik zie zijn winst niet om met mij getrouwd te blijven. Machtsspelletje misschien? Misschien kan hier iemand met Indonesisch bloed mij vertellen wat zijn beweegredenen zijn? Ik ben namelijk niet verplicht om hem te onderhouden als moslima, getrouwd of niet.meggie
Gebruiker
spacer line
 

En Aisha, het lijkt me niet zo moeilijk om een verblijfsvergunning te krijgen. Je werkt voor een stichting sowieso dus ik kan me niet voorstellen dat je eruit wordt gegooid. Ik denk dat er best wel mogelijkheden zijn. Ik ken zat Indonesiers die je een baan op papier kunnen aanbieden eventueel.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

98,135,652 pageviews Een website van indahnesia.com