Werk gezocht


 Subforum Gezocht & Aangeboden 
75 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Gezocht & Aangeboden > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Willow
Gebruiker
spacer line
 

Hallo..Ik ben nu 1 jaar in Indonesie maar heb toch wel problemen met het vinden van werk..zal ook komen dat ik de taal niet helemaal beheers wat dat is toch wel een 1ste vereis..ben er wel mee bezig maar heeft zijn tijd nodig.Misschien dat jullie iets weten voor mij..het mag van alles zijn...nou bijna van alles dan,want ik weet wel hoe er dan gereageerd word hier lol..Ik woon in Bekasi Jakarta.
Mijn Cv bestaat uit..11 jaar ervaring in de post als besteller en 12 jaar ervaring in de klein metaal verwerking via cnc bank,cadcam tekenen en programmeren..heb school gedaan van bakkerij en hotel en diploma van bakkerij..talen zijn Nederlands en Engels,leeftijd 45 !!

Grtz Will Emoticon: Bye byeYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Willow; buiten het feit dat ik binnenkort eens langs moet komen daar in Grand Wisata.. het zal niet makkelijk zijn zelf wat te vinden. Uitzending door een international is je beste kans. Zelf zoeken hier... vrees vrijwel nihil. Tevens zul je jezelf een manager-functie moeten aanmeten, al was het alleen al vanwege het feit dat je als buitenlander een bepaalde status hebt.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Sorry, maar ik denk dat je opleidingen hier overbodig zijn. Daar hebben ze er zelf miljoenen van (en velen werkloos). Je krijgt ook nimmer een werkvergunning op die basis. Denk eens aan zelfstandige. Als je hier komt zonder uitgezonden te zijn vanuit Europa, dan is het welhaast onmogelijk iets te vinden. Als je niet minimaal HBO/universiteit hebt of veel ervaring, zit niemand op je te wachten. Je kan soms wel lokaal worden aangenomen door buitenlandse instanties/bedrijven maar dan doorgaans ook met een lokaal salaris (en dat red je niet als buitenlander).
Vandaar dat als je het bovenstaande niet hebt aan opleiding, etc., je moet denken aan eigen werkverschaffing, oftewel als zelfstandige.
ardianto
Gebruiker
User icon of ardianto
spacer line
 

Dit ga je niet menen. Ik denk toch dat je iets reŽler moet zijn wil je hier serieus werk vinden.

Buiten het feit dat het inderdaad handig is als je de taal spreekt, is een degree met specialisatie ook niet overbodig, wil je bij een multinational aan de slag, zie opmerkingen Yerun en YB. Of starten als zelfstandige, maar dan heb je een goed onderbouwd business plan en centjes nodig. (Ps. een warung beginnen valt trouwens niet onder deze opties). Vergeet bovendien een stevig netwerk niet.

Afgezien daarvan, IndonesiŽ kent een hoog werkeloosheidscijfer, en er zullen dus goede redenen moeten zijn om een bule werk te laten verrichten wat en local ook kan doen.
Quiz: Noem 3 westerse landen waar Islam succesvol is geÔntegreerd. Oke, noem er eentje dan

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Will, in hoeverre spreek je de taal wel? Wat doe je om de taal te leren?
Kun je je in het dagelijks leven verstaanbaar maken, kun je contacten leggen in bahasa Indonesia? Je bent er nu een jaar, dan zal je je toch goed verstaanbaar kunnen maken inmiddels? Of spreek je toch te veel Engles omdat iedereen je dan beter begrijpt?Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 12-06-2012 10:29 ardianto wrote:Afgezien daarvan, IndonesiŽ kent een hoog werkeloosheidscijfer, en er zullen dus goede redenen moeten zijn om een bule werk te laten verrichten wat en local ook kan doen.

Yerun had over managersfunctie.
De vraag is wat wil je "managen" , wat is je kennisniveau ?
Als (kleine) zelfstandige moet je naast kennis ook geld investeren, of en beschikken over bepaalde niveau netwerk.
Het hebben van een Indonesische partner( m/v) kan ook invloed hebben.

Terug naar vakkennis , zoals banketbakker dat kan een goede vertrekpunt zijn .
Vooral Europese banketbakker( bijvoorbeeld Nederlandse ) kan een redelijke portie nasi verdienen .

Indonesischebrood/"banket"bakkers met ervaring en gediplomeerd kunnen naast hun Indonesische salaris ook een deel van de omzet vragen en krijgen (als ze goed zijn)

EEn andere optie is , joint venture met een Indonesier.
(PMA) , dus is jou kennis/investering broodnodig.
Kan je ook een werkvergunning regelen.bisa dicek of makemyday .

Willow
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.yerun,ja eigenlijk voordat ik dit plaatste wist ik mijn antwoord al,dacht het kan geen kwaad,probeer het gewoon hehe.
Uitzending in idd de beste optie als je die krijgt om te gaan werken in het buitenland,helaas niet voor mij van toepassing.
Ben zelf al hier en daar wezen zoeken bij aller soort bedrijven maar nog steeds o,o..heb nog wat dingen lopen maar of het wat word,denk het haast niet.
Je bent nog steeds van harte welkom,hoor het wel als je deze kant op komt.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.yogna-b,ik ben eigenlijk al een beetje zelfstandige..mijn verdienst komen doormiddel van thuiswerk achter de computer,tis niet veel,hoeft ook niet want het vrouwtje heeft een goeie baan,maar je wilt zelf ook wel eens wat toch?daarom zoek ik iets buiten de deur en in mijn geval moet ik een beetje geluk hebben aangezien mijn opleiding en taal.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.ardianto,ja dat meen ik wel lol..

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.elsbeth,non..alleen wat woordjes en dan houd het wel op.Heb helaas nog niet de tijd gehad om te leren tot nu toe..zal je de details besparen.
Doe nu internet curcus,maar dat leer je niet in een paar week hehe.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.surya a,Heb er idd over zitten denken om als een dutch bakker aan de slag te gaan..probleem is dat er geinvesteerd moet worden en dat zal moeilijk gaan tot niet.
In mijn geval zal dat bij een bedrijf worden of helemaal niet.
Qua verdienten maak me niet zo veel uit want we redden het nu toe ook prima,maar ik kan maar moeilijk thuis zitten elke dag..vandaar mijn vraag of iemand iets weet of hoord via via van een baan dat vrij is of komt in de toekomst.

Gr. Will_Jarno_
Gebruiker
User icon of _Jarno_
spacer line
 

Probeer in het weekend mee te doen aan een wekelijkse HASH run, veel expats die van lopen en bier drinken of van bier drinken en lopen houden en je legt daar makkelijk contacten. Het zal niet makkelijk gaan maar allicht dat je op zo'n manier ergens een voet tussen de deur kan krijgen.


Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

Willow
Gebruiker
spacer line
 


On 13-06-2012 12:48 _Jarno_ wrote:
Probeer in het weekend mee te doen aan een wekelijkse HASH run, veel expats die van lopen en bier drinken of van bier drinken en lopen houden en je legt daar makkelijk contacten. Het zal niet makkelijk gaan maar allicht dat je op zo'n manier ergens een voet tussen de deur kan krijgen.


HASH run..zou toch zeggen dat het iets anders was dan lopen en bier Emoticon: Smile
Maar idd je heb helemaal gelijk,met contacten..de meer je er hebt de makkelijker kan het gaan,daarom ben ik ook lid van dit forum geworden hehe.
Schijnt ook een dutchgroep hier in Jakarta te zitten,had daar een folder van gezien bij de ambassade..ben alleen de folder kwijt.Ze vragen wel contributie pp of p gezin en dan word er van alles georganiseerd..iemand hier lid van toevallig?Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De Nederlandse Club is o.a leuk voor de ibu2 , die kunnen samen" breien, naaien, koken , poker spelen , roddelen " etc.

Eigenlijk een must om je eventueel isolatieproblemen op te lossen en lekker netwerken.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Kortom: een horror scenario. Vreselijk, zo'n wijvenclub en dan ook nog eens allemaal Nederlanders. Geef mij de Hash House Harriers maar, ben ik ook een tijdje actief in geweest. Maar als je Indonesisch wilt leren spreken, kun je maar het beste het advies van ťťn van de anderen volgen: veel praten met de pembantu, de sopir etc. Desnoods met handen en voeten. En iedere dag 10 woordjes erbij, woordenschat opbouwen is enorm belangrijk. Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Krant lezen en een toespraak begrijpen is een ander verhaal (kan ik niet), maar de simpele straattaal is makkelijk en snel te leren.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 14-06-2012 12:16 schreef elsbeth:
Kortom: een horror scenario. Vreselijk, zon wijvenclub en dan ook nog eens allemaal Nederlanders. Geef mij de Hash House Harriers maar, ben ik ook een tijdje actief in geweest. Maar als je Indonesisch wilt leren spreken, kun je maar het beste het advies van ťťn van de anderen volgen: veel praten met de pembantu, de sopir etc. Desnoods met handen en voeten. En iedere dag 10 woordjes erbij, woordenschat opbouwen is enorm belangrijk. Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Krant lezen en een toespraak begrijpen is een ander verhaal (kan ik niet), maar de simpele straattaal is makkelijk en snel te leren.

Zo doe ik het nu ook het leuke er van is dat je de woorden uitspreekt en ze begrijpen je heel goed.
Zo leer je de taal pas, niet onder die kumpulans of hoe heet dat ook weer die dames bijeenkomsten die zo praten als getakketak geteketek je word er maar gek van...
maar ja je weet ik ben er een van die zich niet laat meesleuren naar dat wij**** gedoe........ Emoticon: Shiny Emoticon: Wink Emoticon: Shut up!
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

simpati
Gebruiker
spacer line
 

Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Dat meende ik 10 jaar geleden ook tot je er achterkomt dat er heel wat dialecten zijn en de mensen vaak niet eens weten of ze Bahasa Indonesia spreken of Bahasa Java.

Na een tijdje krijg je te maken met het spreekwoord OOST INDISCH DOOF en dat wordt alleen maar erger, hoe beter je de taal beheerst hoe vaker je daar mee van doen krijgt als BULE .
Ik denk nu dat het beter is om alleen maar Engels te spreken en stiekem toch mee krijgen waar men over aan het praten is.
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 14-06-2012 12:16 elsbeth wrote:
Maar als je Indonesisch wilt leren spreken, kun je maar het beste het advies van ťťn van de anderen volgen: veel praten met de pembantu, de sopir etc. Desnoods met handen en voeten. En iedere dag 10 woordjes erbij, woordenschat opbouwen is enorm belangrijk. Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Krant lezen en een toespraak begrijpen is een ander verhaal (kan ik niet), maar de simpele straattaal is makkelijk en snel te leren.
Indonesisch leren is vele malen gemakkelijker dan het leren van talen zoals Frans of Spaans.. Hoewel ik daar 25 jaar geleden ook anders over dacht, maar dat heeft vooral te maken dat er niet zoveel herkenbaars inzit.

De simpele straattaal is ook de taal die iedereen spreekt en daarna kun je de grammatica steeds meer gaan toepassen en verfijnen. Wat ook helpt is om je heen luisteren en vcd's kopen en lezen/luisteren, allerlei borden ontcvijferen (het stikt ervan in Indonesie en ze blijven geduldig hangen als jij met je woordenboekje in de weer bent) En over woordenboeken gesproken, daar heb je ook soorten en maten in. Schaf een goed exemplaar aan, zowel vertalend als verklarend, met synoniemen etc.Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het koste mij ca. 6 maanden om me redelijk verstaanbaar te maken. Probeer 2x daags de krant te lezen met een woordenboek erbij. En praten, luisteren naar mensen. Ga de straat op, knoop gesprekken aan (niets zo makkelijk als dat in RI, een ieder wil graag een praatje maken), luister naar TV, etc.
Ik heb nooit een cursus gevolgd maar kan me goed verstaanbaar maken, boeken en gerechtelijke stukken lezen......alleen het schrijven is nog verre van perfect, maar dat zal het wel nooit worden.

BTW, de bakker Voorneman in Jakarta al geprobeerd? Kijk even op FB, bakkerij Voorneman.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

In principe kan je binnen 3 maanden de basiskennis van een taal leren.
Zelfs van Bhs Belanda.
Ik had ooit 3 maanden intern gezeten bij Berkenhoven, een taalcentrum waar buitenlandse studenten klaar gestoomd werden om een college te kunnen volgen op HBO, zelfs op WO niveau.
Van Stichting Bijstand Buitenlandse Studerenden , gelieerd met Foreign Student Service Utrecht .
Het enige wat ik geleerd had was de sociale introductie over Nederlandse cultuur en maatschappij.
Veel lezingen, bezoek aanNederlandse families , musea bezoek, excursies en feesten organiseren.
Het Nederlands zelf heb ik thuis in Jakarta geleerd als 2de taal.
Mijn ouders waren o.a leraren in Bhs Belanda .
Dat had ik geweten om leraren van de oude tempel als ouders te hebben .
De lat was behoorlijk hoog , zoals ze dat op hun Kweekschool hadden gehad .
Kennelijk heb ik geen taalgevoel of te lui of ..... om correct mondeling en schriftelijk te moeten uitdrukken.
Is ook te merken in mijn Algemeen Begrijpelijk of Brabbel Nederlands Emoticon: Shiny
Dus voor Bhs Indonesia moet het ook kunnen .


bisa dicek of makemyday .

Willow
Gebruiker
spacer line
 


On 14-06-2012 07:25 Surya Atmadja wrote:
De Nederlandse Club is o.a leuk voor de ibu2 , die kunnen samen" breien, naaien, koken , poker spelen , roddelen " etc.

Eigenlijk een must om je eventueel isolatieproblemen op te lossen en lekker netwerken.


Haha oke z'n club is nix for mij idd..Willow
Gebruiker
spacer line
 


On 14-06-2012 12:16 elsbeth wrote:
Kortom: een horror scenario. Vreselijk, zo'n wijvenclub en dan ook nog eens allemaal Nederlanders. Geef mij de Hash House Harriers maar, ben ik ook een tijdje actief in geweest. Maar als je Indonesisch wilt leren spreken, kun je maar het beste het advies van ťťn van de anderen volgen: veel praten met de pembantu, de sopir etc. Desnoods met handen en voeten. En iedere dag 10 woordjes erbij, woordenschat opbouwen is enorm belangrijk. Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Krant lezen en een toespraak begrijpen is een ander verhaal (kan ik niet), maar de simpele straattaal is makkelijk en snel te leren.


Veel indonesisch praten gaat nu zeker gebeuren zins we nu een housemaid hebben die alleen indo spreekt,daarbij ben ik idd de woorden en zinnen aan het leren zo zal in een paar maand toch wel iets beter worden dacht ik..Willow
Gebruiker
spacer line
 


On 14-06-2012 12:44 simpati wrote:
Dan kun je je binnen 3 maanden prima verstaanbaar maken.
Dat meende ik 10 jaar geleden ook tot je er achterkomt dat er heel wat dialecten zijn en de mensen vaak niet eens weten of ze Bahasa Indonesia spreken of Bahasa Java.

Na een tijdje krijg je te maken met het spreekwoord OOST INDISCH DOOF en dat wordt alleen maar erger, hoe beter je de taal beheerst hoe vaker je daar mee van doen krijgt als BULE .
Ik denk nu dat het beter is om alleen maar Engels te spreken en stiekem toch mee krijgen waar men over aan het praten is.


Idd er zijn aardig wat dialecten in dit land,zelfde wat je eigenlijk ook in nederland hebt..dus hou het nu maar gewoon op bahasa indonesia,dat kan toch elke indonees Emoticon: Yes!Willow
Gebruiker
spacer line
 


On 14-06-2012 13:33 Yogya-Bali wrote:
Het koste mij ca. 6 maanden om me redelijk verstaanbaar te maken. Probeer 2x daags de krant te lezen met een woordenboek erbij. En praten, luisteren naar mensen. Ga de straat op, knoop gesprekken aan (niets zo makkelijk als dat in RI, een ieder wil graag een praatje maken), luister naar TV, etc.
Ik heb nooit een cursus gevolgd maar kan me goed verstaanbaar maken, boeken en gerechtelijke stukken lezen......alleen het schrijven is nog verre van perfect, maar dat zal het wel nooit worden.

BTW, de bakker Voorneman in Jakarta al geprobeerd? Kijk even op FB, bakkerij Voorneman.


Heb hem idd benaderd via FB,maar nog geen reactie..Zal ook wel nix worden wat dat is ook al een paar week geleden Emoticon: Yawnwouter1492
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Willow,

Ja nog een keertje met Wouter, als je wil stuur dan even een mailtje naar eva69Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.hotmail.co.id Mogelijk kunnen we iets af spreken en wat brainstormen. Wij runnen een bakkerijtje bij jou in de buurt.

Met vriendelijke groet,

Wouter en EvaPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,563,534 pageviews Een website van indahnesia.com