Geldige Paspoort


 Subforum Gebruikers hebben wat te zeggen 
52 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Gebruikers hebben wat te zeggen > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 


Op 07-07-2014 14:38 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Als je voor de paspoortcontrole staat dan ben je nog niet in Nederland (je bent nog aan het reizen) en moet je een paspoort kunnen overleggen. Daarom zijn er twee verschillende zones op Schiphol: Schengen en Non Schengen.


AM. Deze begrijp ik even niet. Schengen...dat zijn de (overwegend) ingezetenen van de Europese Gemeenschap. Non Schengen...dat zijn de overige. Het lijkt erop alsof je hiermee zegt dat de overige (Non Schengen) geen paspoort nodig zouden hebben. Naar mijn idee is het zodat je binnen de Schengen landen met een ID kaart kunt reizen, dus heb je geen paspoort nodig. Om Ziel meldde dit ook al.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ik heb er nog eens over nagedacht. Een luchtvaartmaatschappij hoort een paspoort te controleren dus terug van waar dan ook ter wereld wordt gecheckt of de persoon die incheckt het juiste en geldige document heeft. De regel dat een paspoort nog 3 of 6 maanden geldig moet zijn bij binnenkomst danwel terugkeer geldt alleen voor buitenlanders.
Bij terugkomst in Nederland ben je geen buitenlander en kun je gewoon Nederland terug in reizen, zelfs als dat op de laatste dag van geldigheid is (die geldigheid is er niet voor niets). Dat moet ook wel want terugsturen is geen optie omdat de persoon in kwestie dan statenloos is (op papier). En in hechtenis nemen kan alleen als er een (vermoedens tot) strafbaar feit is gepleegd. Er staat nergens in een paspoort dat je van de geldigheid eigenlijk een maand af moet trekken, of 10 dagen of een paar weken, om maar wat te noemen. Dat zou ook voorbij alle logica zijn.

Ik denk dan ook dat hier iets anders wordt bedoeld.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Lieve
Gebruiker
User icon of Lieve
spacer line
 


On 07-07-2014 18:01 BintangJan wrote:

Naar mijn idee is het zodat je binnen de Schengen landen met een ID kaart kunt reizen, dus heb je geen paspoort nodig.


Het gaat zelfs nog verder; grenscontroles zijn afgeschaft dus bij reizen tussen Schengen landen dient men niets meer te tonen aan de grens. Een identificatieplicht in een land is natuurlijk iets heel anders, men moet gewoon legitimatie op zak of in de sacoche hebben! Ik denk dat dit nog redelijk recent is in Nederland? In BelgiŽ was al er identificatieplicht toen ik er nog studeerde (nu ja, sinds mensenheugenis, de laatste 100 jaar of zo) en daar is men gewend te reizen met alleen de identiteitskaart.

In de EU maar buiten de Schengen zone (zoals het Verenigd Koninkrijk) dient men wel minstens een identiteitskaart te tonen. Zelfs naar niet-EU landen als Zwitserland is een identiteitskaart voldoende.

Als men een Indonesische staatsburger is, dus een niet-EU onderdaan, gelden vaak andere regels: Sommige luchtvaartmaatschappijen verplichten de niet-EU passagiers vůůr het inchecken eerst hun Schengen visum te laten controleren en het ticket te laten afstempelen. Dan pas mogen zij zich laten inboeken. Eigenlijk is dit niet de verantwoordelijk en bevoegdheid van de luchtvaartmaatschappij en ze kunnen dit eigenlijk niet eisen omdat het indruist tegen het vrij verkeer van personen en goederen, maar ja.


Mulutmu harimaumu - A man is good for nothing until he is educated

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,352,547 pageviews Een website van indahnesia.com