Opgelet: wachttijd voor afspraak visumaanvraag Den Haag


 Subforum Het visumgebeuren 
71 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Dhans
Gebruiker
User icon of Dhans
spacer line
 

Sinds 01 juni MOET je een afspraak maken bij de Ambassade van IndonesiŽ in Den Haag om een visum aan te vragen. En als je met meer mensen gaat MOET je voor iedere aanvraag een aparte afspraak maken in het systeem.

Gaat redelijk simpel via visa4indonesia.nl , maar gisteren was de eerste mogelijkheid pas op 15 juni. het is maar een weet.


Www.reisfamilie.nl

simpati
Gebruiker
spacer line
 

Je moet helemaal niets, je kan ook je visum aanvragen in Singapore of MaleisiŽ, dit is de beste manier om de arrogantie van de Indonesische Ambassade in Den Haag te laten voelen dat je Nederlanders niet MOET dwingen!Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

de Indonesische ambassade neemt die geintjes 1 op 1 over van de Nederlandse ambassade in Indonesie. Triest te zien dat dit spelletje steeds verder doorgevoerd wordt en afgewikkeld wordt op argeloze klanten. Zeer onprofessioneel tot op het onbeschofte af.

Zo had ik een afspraak om 08:00 bij de NL ambassade in Jakarta, maar kon mooi achteraan sluiten omdat 'die anderen eerst waren'. Nou, mijn klomp brak en mijn broek zakte tegelijkertijd af.

Dat soort spelletjes zijn voor vijfjarigen, niet voor een vertegenwoordiging van een bevriend land als je het mij vraagt. Al helemaal niet als het niet goed geinformeerd wordt en het drukke seizoen voor de deur staat. Dat gaat voor problemen zorgen, dus tijd om op te roepen een stopover te maken in bijvoorbeeld Singapore of Kuala Lumpur om je visum tehalen zoals Simpati al zei. Triest maar waar.


Ho Lee Fuk

monyet
Gebruiker
User icon of monyet
spacer line
 

Laatst al wat over geschreven. Ander dingetje: vergeet dus niet je afspraak uit te printen want denk maar niet dat je daar in het systeem geregistreerd staat als je op de website een afspraak hebt gemaakt. Je kan anders gewoon weer linea recta terug naar huis om een nieuwe afspraak te maken. Da's niet zo erg als je in Den Haag woont, maar als je er helemaal voor uit Groningen komt of Maastricht, dan is het wel een beetje errug irritant.


From Dayeuhkolot with love

jstar
Gebruiker
spacer line
 


Op 05-06-2012 10:07 schreef Yerun:

Zo had ik een afspraak om 08:00 bij de NL ambassade in Jakarta, maar kon mooi achteraan sluiten omdat die anderen eerst waren.


Nu is het wel zo dat ze een gigantisch personeel probleem hebben (tekort). En ze blijven wel vriendelijk en doen er alles aan om z.s.m. alles te regelen (meestal dezelfde dag nog).

Die website voor het maken van de afspraken (NL ambassade in JKT) blokkeert volgens mij nu veel dagen automatisch, je kan niet meer alle dagen/tijden selecteren tijdens de ochtend...Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

jstar; dat personeelsprobleem is kortgezegd mijn probleem niet. Ik ben slechts de klant. Ik ben inderdaad erg netjes behandeld door het personeel verder. Ik had alleen de behoefte om de satpam af te blaffen nadat ik om 5 uur op was gestaan, voor zessen in de auto zat en me netjes op tijd voor MIJN afspraak om tien voor 8 meldde en vervolgens verteld werd 'je kunt achteraan sluiten'.

Ik had mijn papierwerk netjes op orde en kon die middag het visum voor mijn vrouw gewoon ophalen overigens. Dat ging allemaal prima.

Ze zouden eens kunnen beginnen met mensen die NIET de benodigde spullen bij zich hebben uberhaupt geen volgnummertje te geven. Scheelt uren aan wachten voor klanten die wel alles op orde hebben.

Voor me was iemand die had niet eens een paspoort bij zich. Dan denk ik 'domme trut dat je bent, opsodemieteren naar je eigen kampung.' En zeg dat per ongeluk ook nog wel eens hard op.

Ik maak een volgende keer in ieder geval geen afspraak meer, al is het visum voor mijn vrouw een multiple entry, dus hoef ik er voorlopig niet meer te zijn ook. Emoticon: Party!


Ho Lee Fuk

barubagus
Gebruiker
spacer line
 

Ben net terug van de Indo ambassade. Er zitten maar 2 dames die de boel af handelen.
kost je minstens 2 uurtjes. Gelukkig zijn er mensen die er bij verdienen.
In de kantine wordt nasi rames geserveerd voor 6 eurie's.Dhans
Gebruiker
User icon of Dhans
spacer line
 

Heeft het zin om eerder te komen? Ik heb om 0900 uur een afspraak. Hoe laat moet je er zijn om vooraan in de rij te staan?


Www.reisfamilie.nl

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Voor openingstijd bij de ambassade zijn de Satpam betalen zodat je als eerste naar binnen mag, dat is de enige manier in dit corrupte zootje.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 07-06-2012 02:34 barubagus wrote:
Ben net terug van de Indo ambassade. Er zitten maar 2 dames die de boel af handelen.
kost je minstens 2 uurtjes. Gelukkig zijn er mensen die er bij verdienen.
In de kantine wordt nasi rames geserveerd voor 6 eurie's.

Vorige keer dat ik daar geweest ben zat een oud klasgenote van mij bij de balie.
Juga anak Betawi.


bisa dicek of makemyday .

Dhans
Gebruiker
User icon of Dhans
spacer line
 

Even een update. Afspraak gemaakt op internet voor 0900 uur. Om 0845 aanwezig, volgnummertje 01. Er werden wat namen afgeroepen, maar toch als eerste aan de beurt. Pijnloze operatie, vijf minuten later weer buiten.


Www.reisfamilie.nl

tvolkert
Gebruiker
spacer line
 

Positieve geliud, betreft visum aanvraag.
Vandaag op de ambasade RI ,voor een familie visum aanvraag, door het nieuwe nummer systeem voor bezoekers was de afhandeling zeer vlot.
Vrijdag paspoort ophalen met de benodigde visum.
Het eten in de kantine smaakte ook goed, wat wil je nog meer.
Dus beste mensen op vele van jullie, niet negatief zijn.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Negatief of niet, goed eten, het is voor mij persoonlijk allemaal geen reden om tevreden te zijn met de visumsituatie zoals deze nu voor Indonesie is.

Vroeger kreeg je gewoon op de luchthaven voor twee maanden een stempel in je paspoort. Geen kosten, geen wachtrijen, geen gedoe vooraf met twee keer heen en terug naar de ambassade of gebruikmaken van een visumdienst.

Ik ben een aantal jaren 2 maanden of langer naar Indonesie geweest. Sinds 2,5 jaar beperk ik me nu tot de maximale visumtijd = 30 dagen waarbij ik de dagen letterlijk tel EN ik probeer om mijn reis te beginnen in Jakarta, Medan, Surabaya of nu straks in Manado. Van de ellenlange rijen in Denpasar wordt een mens niet vrolijk.
Ik wil soms wat langer blijven al is het maar een paar dagen omdat het soms gunstiger is. Nu gaan er die extra dagen af omdat ik niet van plan ben om twee keer op en neer naar Den Haag te gaan wat me twee vrije dagen kost en de kosten totaal tot het drievoudige zijn. De kosten zijn voor mij geen probleem als dit maar gewoon rechtstreeks gewoon op de luchthaven kon.

Dus of je nu met afspraken moet werken, het visum er nu binnen 3 in plaats van 6 dagen is maakt dan weinig uit. Het kost, in elk geval voor werkende mensen teveel ern dan vooral in tijd.

Ik heb het al vaker gezegd, daar waar omringende landen steeds soepeler met visumvoorschriften omgaan is het in Indonesie moelijker geworden. Het land is bovendien gewoon te groot om in 1 maand te doen, zelfs 2 maanden is al minimaal, maar 3 zou beter zijn.

Er is niemand die mij kan uitleggen wat nu precies de toegevoegde waarde is, afgezien van exact het dubbele aan visumkosten.

Voor mijn aankomende reis had ik liever net wat langer gebleven. Ik had natuurlijk ook een paar dagen later kunnen gaan maar dat scheelde aanzienlijk in de ticketprijs (en ik heb het hier niet over de 700 of 800 euro tickets)

Ik vind de zaken helemaal niet positief. Het wordt tijd dat Indonesie haar gasten eens gaat binnenlaten zonder al dat ambassadegedoe voor 2 of 3 maanden. En ik heb daar graag 50 euro voorover, op de luchthaven. Maar niet al het gedoe met afspraak, of iets op A4 of A5 moet. Waar hebben we het in godsnaam over.

Ze zullen mij misschien niet zo snel wegjagen maar bv backpackers doen ze dat wel en het zou voor familiebezoekers die wat langer willen blijven ook wat aardiger zijn.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Dat zien de IndonesiŽ Lovers niet die nemen alles voor lief.
Je moet maar zo denken die mensen zijn niet zo geÔnteresseerd in wat daar gebeurd.
Ze komen alleen voor het weer en wat cultuur opsnuiven.
Ben ze tegen gekomen het Schone streven, ze hollen allemaal achter elkaar aan....
Och ja ze weten nu eenmaal niet beter, laat maar.
Maar gelijk heb je wel Anne-Miek................... maar krijgen doe je het niet .
Dat rijmt ........................... Emoticon: Wink Emoticon: Shiny
er gebeuren zo veel op mijn computer, dat ik zelfs niet meer in mijn photobucket kan inloggen, soms word je daardoor ook moedeloos van, het werkt allemaal op je zenuwen.
WAs gisteravond alles in mijn mailbox kwijt, zouden er toch mensen zijn die Guna-guna plegen.............??????????????? Emoticon: Sadley Emoticon: Shut up! Emoticon: Angry Emoticon: Angry
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 

Het is ook een ramp om een afspraak te maken met de Nederlandse Ambassade in Jakarta. Tot 16 augustus is alles vol geboekt en mijn zwager wil zo graag naar Ned komen :(

Is er een Jalan tikus?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Jalan tikus? Ja, die zal er vast wel zijn en dan heet het vriendjespolitiek of misschien corruptie. Je kunt je afvragen of je dat moet willen omdat een andere aanvrager daarmee benadeeld wordt.

Volgens mij worden of werden in het verleden 150 aanvragen per dag behandeld en dat klinkt erg veel. De keren dat ik op de ambassade was, was het er dan ook verschrikkelijk druk.
Ik ken niet anders dan dat er wachttijden zijn in Jakarta en een paar jaar geleden was dat in de zomerperiode gemiddeld 3 weken dus wat je hierboven schrijft zou dan aardig kloppen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Ik zou zeggen, carilah jalan alternatip.
Ik ken gevallen dat men via Duitsland( altijd soepel geweest) en evt Oost Europese landen die nu aangesloten zijn bij de EU.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

De laatste berichten horen hier trouwens niet thuis. Dit opic gaat over de Indonesische ambassade in Den Haag.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Nyoman
Gebruiker
spacer line
 

Oke, nu dan nog even een positief bericht...........
Punt ťťn: Eerst goed lezen wat er op de website staat !
Daarna de benodigde formulieren invullen op de website.
Formulier(en) uitprinten.
Digitaal een afspraak maken met de ambassade, je gebruikt het nummer dat op het formulier staat (ik heb dat twee weken tevoren gedaan).
Keurig op het tijdstip je melden op de ambassade met de vereiste bescheiden.
Normale afhandeling vond toen plaats. ( half uur geduurd)
2 dagen later kon ik het paspoort weer ophalen.
Heeft ook een half uur geduurd.
Kortom, wel omslachtig allemaal maar correct behandeld door het personeel.
Het personeel terplaatse voert uiteindelijk alleen de regels uit.


Gatrik
Gebruiker
spacer line
 

Moet de afspraak echt uitgeprint worden? Heb namelijk alleen een afspraak uitgeprint. Die van mijn vrouw helemaal vergeten, Krijg ik daar problemen mee?
Gaarne reactie.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 10-08-2012 21:49 Nyoman wrote: Het personeel terplaatse voert uiteindelijk alleen de regels uit.
Natuurlijk, want zij hebben zelf die gruwelijk omslachtige regels geintroduceerd, kennelijk uit reciprociteit op de situatie op de NL ambassade in Jakarta. Het zijn het kleine kindjes wat dat betreft. Ik geloof niet dat er een Indonesische ambassade is waar het omslachtiger is als in Nederland.


Ho Lee Fuk

Gatrik
Gebruiker
spacer line
 

Mijn afspraak staat daar toch al geregistreerd onder het afsprakennummer? Waarom toch nog een kopie hiervan?
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 29-10-2012 14:25 Gatrik wrote:
Mijn afspraak staat daar toch al geregistreerd onder het afsprakennummer? Waarom toch nog een kopie hiervan?
pure bureaucratie.


Ho Lee Fuk

printil
Gebruiker
spacer line
 

Ik heb mijn sociaal cultureel visum gewoon aangevraagd via Stichting Pelita. die regelen dan alles verder af bij de 'ambassade. Scheelt mij weer 2x met de trein naar DenHaag. Met kortingskaart vanaf Den Helder was m'n visum via Pelita 7,- duurder maar het scheelde me wel 2 vrije dagen en een boel reistijd. Had alles ook snel weer terug. 5 dagen volgens mij. Keurig in orde allemaal. Ik kan het echt aanraden. Vooral als je niet in Den Haag en omgeving woont. (Pelita is iets goedkoper dan de visumservice van Anwb en deel van bemiddelingskosten gaat naar goed doel)
O ja, en het gestress of al m'n formulieren in orde zijn had ik nu ook niet want dat kijkt st. Pelita ook eerst na.latex40
Gebruiker
User icon of latex40
spacer line
 

Printel : . Voor een sociaal budaya visum laat ik dit al meer dan 10 jaar door Pelia verzorgen. Tot op heden nooit problemen gehad. Alleen in augustus 2012 duurde het
bijna 2 weken voordat ik mijn paspoort met sbv terughad. Dit kwam doordat Pelita ook met de ambassage een afspraak moet maken. Nadat zij de aanvraag hebben afgeleverd bij de ambassade duurt het nog 4 dagen voordat zij het weer kunnen ophalen. Voor leden van het forum even een aanwijzing, de sponcerbrief moet een ori
ginele handtekening van de sponcer zijn. dus geen fotocopie
Heb lange tijd geen reply kunnen geven daar ik mijn pasword niet meer kon herinneren
1 november ga ik weer terug dus aftellen en kom terug in mei 2013 lekker overwinteren
latex.
O ja Jeroen bedankt voor de snelle berichtgeving voor mijn nieuwe paswoordPlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,549,190 pageviews Een website van indahnesia.com