Gebakken uitjes, bawang goreng


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
72 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Maar even wat anders na het Gaga en Valentijngedoe....

De gebakken uitjes die je hier in Nederland koopt vind ik niet lekker, teveel tepung. of eigenlijk niet teveel, de aanwezigheid ervan. Al jarenlang lang uitgekeken naar een nieuw merk maar nee. Dus nam ik mijn uitjes altijd mee uit Indonesie, een pond of zo daar kon ik her dan mee uithouden tot de volgende reis.

Maar, 3 weken geleden ben ik ze vergeten te kopen.
Toch maar naar de toko, je weet maar nooit. En daar kwam ik echte goeie gebakken uitjes (alleen maar uien, zout en olie) tegen in een handig potje van 75 gram. Merk Rapindo . Prijs, weet ik niet meer maar volgens mij iets van anderhalve euro. Ik heb ze nu een paar keer gebruikt met nasi goreng, sate en soto ayam. Aankomende week ga ik nog wat inslaan want ze blijven een jaar goed. hoef ik ze ook niet meer uit Indonesie mee te nemen.

Oh ja, en gisteren op de TTF DURIAN. Zooooooooooooooooo lekker, en verschrikkelijk duur maar oh wat lekker. Alleen dat al was de reis naar Den Haag waard.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Gebakken / gedroogde uitjes kan ik nog inkomen maar die "Durian" iehhhhhhhhhhh nee Emoticon: Nooo aan mij niet besteed.

(heb zowel "nuchter" als "minder nuchter" het enkele malen geprobeerd weg te krijgen maar nee Emoticon: Nooo )


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

De Hollandse bawang goreng is van bawang bombay .
De gebakken uitjes in /uit Indonesia is van rode (kleine)uitjes (of sjalottjes).
En zonder toevoegingen .
Dag en nacht verschil.


bisa dicek of makemyday .

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Heet grootste verschil is toch echt dat ze zonder bloem gefruit worden. En dat is echt veel lekkerder.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Peter191064
Gebruiker
User icon of Peter191064
spacer line
 


On 28-05-2012 12:00 Anne Mieke wrote:
Maar even wat anders na het Gaga en Valentijngedoe....
......gisteren op de TTF DURIAN. Zooooooooooooooooo lekker, en verschrikkelijk duur maar oh wat lekker. Alleen dat al was de reis naar Den Haag waard.

Tjsa, maar wel erg lekker, en ik zeg maar :
Beter duur dan niet te koop, (-_-) . Wij hebben ook geproefd Emoticon: Yummie!
Wij zijn 2de pinksterdag geweest, niet overdreven druk op de beurs.

Nu weer On-Topic:
Dun laagje gebakken uitjes in de pan, eitje in het midden erbij en rustig laten bakken.
Kreeg ik in Labuan Bajo bij een kleine warung op mijn nasi goreng.

Peter Emoticon: Nice


Soms denk ik wel eens : je kan m`n rug op zak, dan gaan we er weer voor!

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Sorry Anne Mieke ik snap iets niet.
Zoals SA al aangaf bawang goreng wordt gemaakt van sjalotjes, afijn weet je zelf ook Emoticon: Wink
Dit ouderlijk vogel echtpaar heeft in Nederland een heel nest hongerige vogeltjes zitten, die zich kriput vreten aan de bawang goreng Emoticon: Angry
Gelukkig hebben we als we naar Ned. gaan nagenoeg niets mee te nemen, dus de koffers worden gevuld met Indonesische lekkernijen voor de vogeltjes daar.
Onder andere bawang goreng, een week voor we vertrekken dan worden hier 10 kilo sjalotjes gesneden, gefrituurd en in dichtgeplakte plastic containers gedaan.
Zonder dat zijn we niet welkom bij de vogels Emoticon: Wink

Maar eigenlijk kan je het toch ook gewoon in Nederland maken?
Sjalotjes snijden, frituren en uitlekken op op keukenrol papier, in de tupperware en klaar is Kees.
Of mis ik iets?




Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Malam, ik ben een werkende vrouw.... (en nu even pauze) en als dat niet alles verklaart, natuurlijk kan ik ze ook zelf maken maar als iemand dat voor me doet en de prijs ook nog leuk is ga ik niet zitten frutselen met sjalotjes. Trouwens de echte hele kleine sjalotjes zijn in Nederland ook niet zo goedkoop.

Enfin, op deze manier steun ik de economie weer een beetje.

En dat snijden (nog niet zo gemakkelijk zo flinterdun), frituren (yak) en op een keukenrol, doe jij dat of laat je dan doen???

Ik zou tegen die vogeltjes maar eens vertellen van Rapindo want het is echt heel goed en komt goed in de buurt van homemade. Daarom had ik her hier ook opgeschreven.

Ik spaar mijn krachten voor het echte werk zoals rendang, soto ayam, bakso, pepesan etc etc. Emoticon: Wink




Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 29-05-2012 12:43 Anne Mieke wrote:

Ik zou tegen die vogeltjes maar eens vertellen van Rapindo want het is echt heel goed en komt goed in de buurt van homemade. Daarom had ik her hier ook opgeschreven.

Het bakken van filterdunne kleine sjalottjes is een heiden/monnikenwerk.
En als het lukt dan moet je ook het kunnen bakken.
En goed opletten, voordat je het weet zijn de sjalottjes(die kleine bawang merah)verbrand .

In het begin kan ik de gewone bawang goreng (bawang bombay ook niet pruimen, maar na verloop van jaren weet ik niet beter .


bisa dicek of makemyday .

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Glashelder Anne Mieke.
En nee ik doe het ook niet zelf, we geven een signaal af en dan gaan ze met een man of 4 aan de slag.
Daar staat dan weer tegenover dat we bij terugkomst weer kaas en chocolade meenemen, de ene hand dekt de ander Emoticon: Yes! Emoticon: Yummie!



emgee
Gebruiker
spacer line
 

Beste Anne Mieke,
In den Haag kan je bij Toko Dewi op de Leyweg, lekkere, zelfgebakken (home-made) bawang goreng krijgen. Het wordt verkocht in die doorzichtige plastic zakken van 300 gram. Af en toe kan ik het niet laten om een handvol van die gefruitte uitjes zomaar te snoepen. Ook heerlijk te gebruiken bij boerenkool-stampot met wat suikerstroop. Lekkerrrrr!!



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 12-06-2012 16:37 emgee wrote:
Beste Anne Mieke,
In den Haag kan je bij Toko Dewi op de Leyweg, lekkere, zelfgebakken (home-made) bawang goreng krijgen. Het wordt verkocht in die doorzichtige plastic zakken van 300 gram. Af en toe kan ik het niet laten om een handvol van die gefruitte uitjes zomaar te snoepen. Ook heerlijk te gebruiken bij boerenkool-stampot met wat suikerstroop. Lekkerrrrr!!
300 gram is iets teveel voor mij alleen. Ze moeten ook nog knapperig blijven natuurlijk. De potten van Rapindo zijn 75 gram, een stuk handzamer.
En Den Haag da's voor mijn gevoel soms net zover als Indonesie, in elk geval 2 uur reizen. Dat gaan we dus zeker niet doen.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Pamelabak
Gebruiker
spacer line
 

De bawang goreng maak ik altijd zelf. Veel lekkerder dan in de toko. Je moet wel een engelengeduld hebben om de uien te snijden. Ik heb het recept van mijn moeder: uitjes, beetje suiker, klein beetje meel (om het vocht op te nemen) en dan bakken in olie. En dit vraagt ook om heel veel geduld. Het mag niet te kort en niet te lang gebakken worden. Daarna uitspreiden op keukenrol. Zalig!



Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Ja, dat bedoel ik. Wel geduld, geen tijd.
Maar die ik nu heb zijn helemaal zonder meel, precies zo zoals ik al die jaren uit Indonesie meenam.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

79,948,423 pageviews Een website van indahnesia.com