waar vind ik 1 goed ziekenhuis voor operatie


 Subforum IndonesiŽ op z'n Nederlands 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > IndonesiŽ op z'n Nederlands > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
alfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

UItegeven en filosofie zijn geen dingen die kapitaal opleveren. Iemand vraagt? Zoek je hulp. Misschien wel. Maar dan zal het antwoord zijn. Er zijn nog zoveel mensen die er net zo erg of erger aan toe zijn. Dat is zo. Maar die mensen ben ik niet tegen het lijf gelopen. Ik leef voortdurend in angst dat hulp te laat zal zijn. Met schildklier kun je zonder medicatie in het extreme geval in coma raken en overlijden. Ik wil dat graag voor zijn in het besef dat menselijkheid "uit" is. Dus probeer ik het kapitaal te exploiteren dat ik heb, een facinerend boek dat een volstrekt andere wereld opent, vol wonderbaarlijke dingen. Daar houdt men toch van?alfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

Afgelopen donderdag bezocht ik een gtentoonstelling van een kunstenaar die in Jogya heeft gewerkt in een uitwisselingsproject. Zij kende de schrijfster, Elisabeth Inandiak, en haar humanitaire hulp aan de slachtoffers van de laatste Merapi-uitbarsting. Typ haar naam in (met s of z) en u vind er wel over. Ook de galeriehouder kende haar al en wil wel ruimte beschikbaar stellen voor een boekpresentatie. Wie in Indonesie zit kan de Indonesische veresie bestellen. Hoewel ik daar niets aan verdien, maar doe het dan voor het boek zelf. Laat het een bestseller worden en redt een leven. Gewoon via de boekhandelalfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

Laat ik tot slot mijn excuus bieden voor het woord "arrogant". Ik pakte dat woord uit een discussie die ik zojuist had gehad. Natuurlijk kun je zoiets niet in volstrekte algemeenheid beweren. Verder heb ik misschien Elsbeth onrecht gedaan door te zeggen dat ze mijn vraag: angst waarvoor? niet heeft beantwoord. Ik weet niet waar hier de discussiegeschiedenis zit. Misschien heb ik het over het hoofd gezien. Wat ik zelf heb beschreven kan ik vaak ook niet terugvinden. OInbekendheid met de site waarschijnlijk. Verder stond ik perplex van de ontboezeming van Jgya Bali, dat hij me bijvalt dat Nederlanders maar matige belangstelling hebben getoond v oor het land waar ze zolang geleefd hebben, maar tegelijkertijd zelf ook geen interesse heeft voor Javaanse literatuur. Dat kan natuurlijk, maar vreemd vind ik het wel.Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Gerrie , ik vermoed...als ik jou klachten zo leest dat het misschien een Hernia is....
en inderdaad ťťrst een diagnose bevestigen dŠn pas met een behandeling beginnen , eerder niet...lŠŠt anderen niet aan je lichaam komen, anders is de kans groot dat het helemŠŠl mis gaat....

Alfred, ik wens jou hťťl veel stertke in je zoektocht om je partner van die ellende af te helpen. Ik zou bijna zeggen dat je meer baat zou kunnen hebben en krijgen in Singapore...alfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

Dank je wel bloemetje. Dast wil ik zelf ook eigenlijk liever.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 21-04-2012 19:37 Kembang wrote: [

Alfred, ik wens jou h��l veel stertke in je zoektocht om je partner van die ellende af te helpen. Ik zou bijna zeggen dat je meer baat zou kunnen hebben en krijgen in Singapore...
En waarop is dat gebaseerd? Gevoel wellicht, en daar hebben we weinig aan. Zoals ik eerder al schreef heeft het NIET naar Singapore gaan met het vliegtuig iemand mogelijk van een directe dood gered.
On 21-04-2012 23:36 alfredscheepers wrote:
Dank je wel bloemetje. Dast wil ik zelf ook eigenlijk liever.
Nou, als je het al wil, waarom dan toch nog vragen? Je hebt je eigen antwoord al klaar, en wil eigenlijk geen andere meningen horen blijkt hier wel.

Tja..
On 21-04-2012 17:53 alfredscheepers wrote:
Laat ik tot slot mijn excuus bieden voor het woord "arrogant". Ik pakte dat woord uit een discussie die ik zojuist had gehad. Natuurlijk kun je zoiets niet in volstrekte algemeenheid beweren. Verder heb ik misschien Elsbeth onrecht gedaan door te zeggen dat ze mijn vraag: angst waarvoor? niet heeft beantwoord. Ik weet niet waar hier de discussiegeschiedenis zit. Misschien heb ik het over het hoofd gezien. Wat ik zelf heb beschreven kan ik vaak ook niet terugvinden. OInbekendheid met de site waarschijnlijk. Verder stond ik perplex van de ontboezeming van Jgya Bali, dat hij me bijvalt dat Nederlanders maar matige belangstelling hebben getoond v oor het land waar ze zolang geleefd hebben, maar tegelijkertijd zelf ook geen interesse heeft voor Javaanse literatuur. Dat kan natuurlijk, maar vreemd vind ik het wel.
Je haalt een aantal dingen door elkaar, want dit heeft niets te maken met het zoeken van een ziekenhuis. Wat andere Nederlanders doen of niet doen maakt toch geen klap uit? Troost je met de gedachte dat ik in Ambon-Stad zit, heb de afgelopen dagen weer redelijk wat geschiedenis opgedaan. Dat dan weer wel.


Ho Lee Fuk

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Alfred, hoewel je erg openhartig bent over je eigen leven, is het me nog steeds niet helemaal duidelijk wat je vraag nou eigenljk is. Kan ze in Indonesie niet de juiste behandeling krijgen, of kan ze (jij) dit niet betalen? In dat laatste geval zal Singapore zeker geen uitkomst zijn, ik neem aan (maar weet dat niet zeker) dat medische zorg/medicijnen daar zeker niet goedkoper zal zijn dan in Indonesie.
Nog helemaal los van huisvesting, dat is daar toch allemaal stukken duurder?
Dus is zorg in Indonesie niet beschikbaar of niet betaalbaar . Over wat voor bedragen gaat het? Wat zijn haar maandelijkse medicijnkosten, wat kostte die blindedarm operatie?
Je vraagt hier mee te denken over een oplossing. Als we die al kunnen/willen geven, dan zul je toch wat duidelijker moeten zijn. Weet je zelf de exacte kosten die gemaakt moeten worden om haar de zorg te geven die ze nodig heeft?Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja dat is een aardige Elsbeth, mijn zwager liet zich hier een poot uitrukken voor 17 miljoen.
Eenvoudige blinde darm operatie dus.
In een heel redelijk ziekenhuis hier in dit bergstadje dus een ingreep van een miljoen of zeven. Emoticon: Yes!
Meneer wilde dus op stand en is helemaal verslaafd aan medicijnen, 15 pillen per dag is niets, nou de dokters schrijven wel Emoticon: Yummie!
Laten we duidelijk zijn.
Als ik naar de dokter ga met het ťťn of ander (gelukkig heel af en toe) dan krijg ik recepten mee voor medicijnen waar je met een polsstok niet over heen kan springen.
Specialisten bezoek 80.000, medicijnen 450.000, daar verdienen die klootzakken aan.
Effe googlen en ik reduceer mijn medicijnen naar 150.000, precies wat nodig is Emoticon: Yes!
Dat is niet voor een IndonesiŽr van toepassing, hoe duurder en hoe meer des te sneller weer gezond Emoticon: Confused
Je spreek een dokter natuurlijk ook niet tegen, dat is Godschennis Emoticon: Angry
An me hoela met die zakkenvullers/fietsenmakers.

Ja als er een suikeroompje in Nederland zit die alles wat zijn liefje verteld en die kosten slikt dan is het wel duidelijk dat iemand gefrustreerd raakt.
IndonesiŽrs zijn maar al te graag ziek, in bed met de nodige dramatiek en de gehele familie er omheen met ach en wee.
Zie je haast in ieder ziekenhuis, zal een gebrek aan aandacht zijn geweest in hun jeugd misschien Emoticon: Confused

Ik denk dat heel veel van die klanten in Nederland met een paracetamolletje naar huis gestuurd zouden worden, niks drama, wees blij dat je gezond bent, heb je aandacht nodig?
Zat andere manieren omdat te krijgen Emoticon: Laugh out loud
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 22-04-2012 10:02 elsbeth wrote:

Nog helemaal los van huisvesting, dat is daar toch allemaal stukken duurder?
Dus is zorg in Indonesie niet beschikbaar of niet betaalbaar . Over wat voor bedragen gaat het? Wat zijn haar maandelijkse medicijnkosten, wat kostte die blindedarm operatie?

In Singapura heb je een soort Zorgtoerisme.
Voorlopig nog voor de "happy few " Indonesiers.
Hotels bij de fleet , hoeft niet altijd een 4-5* hotels te zijn .

Mijn broer ging vele malen naar Singapura voor check-up, gelukkig betaald door zijn "baas" .
In Jakarta heb je ook goede ziekenhuizen zoals Pertamina en een ziekenhuis in Bintaro (?) .Waarschijnlijk in andere grote steden zoals Bandung, Surabaya
Kost ook redelijk veel.

Maar niet zo duur (logisch omdat ze mss minder apparatuur hebben) zoals in Singapura of Thailand .

Ik denk dat bij PELNI ziekenhuis JKT ook redelijk goedkoop is , daar werd mijn vader verpleegd voor een maand of zo .
Bij de (super) VIP paviljoen met eigen parkeerplaatsen zijn de kosten ook niet hoog , je moet alleen een bepaalde % betalen, de rest betaald de baas.
Communicatie met de team artsen en de specialist is geweldig vlot .

Ook zal het zo zijn bij andere ziekenhuizen zoals Pertamina .

Uiteraard moet men ook de "beste"ziekenhuizen van Indonesia vergelijken met de beste van Nederland.


bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Malam/Surya, jullie begrijpen wel wat mijn vraag is.
Aan Alfred zou ik nog eens willen vragen: ben je bekend met de prijzen in Indonesie in het algmeen, met de prijzen in de gezondheidszorg in het bijzonder. Misschien ben je er heel erg van op de hoogte, heb je jaren doorgebracht in Indonesie, maar misschien ook niet.
Ik ken jou niet, je vriendin niet, de familie van je vriendin niet (misschien nog wel belangrijker). De argwaan van je moeder is niet per definitie helemaal als belachelijk af te doen.
Je maakt ons niet duidelijk wat jouw bemoeienis met deze vrouw in Indonesie is. Stuur je haar maandelijks geld, betaal je rechtstreeks nota's? Als je regelmatig geld stuurt om medicijnen van te kopen, dan zal de verleiding heel groot zijn om meer te vragen. Ik weet dat uit eigen ervaring, maar ook uit veel verhalen van anderen. Het is best begrijpelijk dat er (bijna) altijd om meer wordt gevraagd, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden. Misschien speelt dit in jouw geval helemaal niet, dat hoop ik voor je.
Ik ben alleen benieuwd hoe bekend je bent met dit gegeven. Heb je in Indonesie gewoond? je hebt er volgens mij wel "roots". Ben je er vaak geweest?Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


Ben je er vaak geweest?
vaak genoeg om een scharrel op te duiken die ineens aanziet voor geldautomaat om allei ziektekosten te claimen.

Sorry, onder de gordel, maar zover ik kan lezen heeft Alfred geen idee wat ie aan het doen is, wil hij het niet weten, want hij is die koppige Nederlander of issie gewoon niet slim genoeg het te zien. Aan alle drie is niets te doen vrees ik. Zelfs een boek uitgeven helpt niet, verdomme nog an toe!

Stuur die vriendin,bekende,wat dan ook naar een lokaal ziekenhuis, en daarna naar een ander ziekenhuis in een andere stad voor een second opinion en behandel haar in Indonesie. Ze doen hier al biopsie met laser-apparatuur, denk je nu zelf dat ze iets 'simpelers' hier niet kunnen? Wordt wakker en houd op eigenwijs te zijn, daar hebben 'we' er hier al genoeg van in Indonesie.


Ho Lee Fuk

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Yerun, mag het op een wat normalere toon? Zo te horen heeft Alfred in ieder geval een stuk minder rondgescharreld dan jij. Ik gun jou op zich iedere scharrel, maar mensen (zelfs mannen) zijn niet allemaal uit hetzelfde hout gesneden. Dus ga je a.u.b. niet aan projecties te buiten. Misschien kan Alfred zelf wat antwoorden geven zodat ťťn en ander wat duidelijker wordt.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

normalere toon? Alfred begint over een vrouw die medische hulp nodig heeft, en dan een boek en dan wil hij toch niet luisteren. Wat moet je daar mee? Beetje provoceren dan maar om wat info los te krijgen, want we hebben er allemaal niets aan als er straks iemand dood op d'r kostkamer ligt omdat ze niet geholpen is om wat voor reden dan ook. Sorry, het is zo simpel, maar meneer maakt het zo moeilijk.. typisch die koppigheid, lekker niet doen wat mensen zeggen omdat ze toch al hun mening klaar hebben,

Overigens, 1 keer naar Indonesie is al voldoende voor een scharrel hoor, daarvoor hoef je niet eens te zoeken, ze vinden jou wel en laten ze nu precies diegenen uitpikken waarvan ze ruiken dat ze te gebruiken zijn... en ja, die fout heb ik ook gemaakt. Denk ook niet dat dat een geheim is/hoeft te zijn. Voor mij in ieder geval niet.

Vandaar dus dat ik denk (bij een gebrek aan verdere informatie, dus onder voorbehoud natuurlijk) dat de vriendin/vrouw/scharrel/kip (dat laatste is een vertaling van het Indonesische woord 'ayam' dat voor 'meisje' soms gebruikt wordt) van Fredje haar idee al klaar heeft en dat probeert op te dringen aan hem. Zo te zien met succes.


Ho Lee Fuk

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het gedoe over Singapore word ik niet goed van. Dat is een kwestie van tussen de oren zitten. Het zijn daar net zo'n geldduivels als hier - misschien nog wel erger. Ook daar proberen ze je allerlei operaties aan te smeren daar waar het kan worden afgedaan met medicijnen.
Afgelopen week nog bij iemand geweest die in Singapore te horen kreeg dat hij een hartoperatie moest ondergaan (ca. 5000 euro) maar in Jakarta werd geholpen met medicijnen van nog geen 20 euro. Controle in NL later gaf aan dat de artsen in Jakarta het bij het rechte eind hadden.
Dat men in RI zo gek is op 10-tallen medicijnen voor te schrijven, is niet geheel de schuld van de artsen. Ook de bevolking is er zelf schuldig aan want hoe meer geneesmiddelen, hoe beter. En.......hoe duurder hoe beter het medicijn. Het volgende heb ik als eens geschreven maar zal wel weggezakt zijn. In het hospitaal MMC in Jakarta kreeg mijn eega een recept mee van ca. Rp. 270.000 (8 jaar geleden, dus zal nu wel het 3-voudige zijn). Daar ik alle medicijnen eerst check in het apothekersboek bij de hospitaal-apotheek, kwam ik er achter dat er ook goedkopere waren met dezelfde werking. Uiteindelijk gaf de assistente toe dat een middel met de prijs van Rp. 16.000 dezelfde werking had.
Ja, artsen staan hier nog op een voetstuk zoals een eeuw geleden in NL ook: notabelen zoals huisarts, de bovenmeester, oom agent, de pastoor, etc., daarvoor had men ontzag zonder enig tegenwoord. In dit land (en zeker Java en Bali) met haar feodale maatschappijstructuur zal het wellicht nog wel een eeuw duren voordat men een arts iets durft te vragen, laat staan durft tegen te spreken.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Yerun zegt: Sorry, het is zo simpel, maar meneer maakt het zo moeilijk.

Yerun, vertel: een Indonische vrouw heeft ťťn of andere aandoening, kan de medicijnen niet betalen en Alfred kan deze zorg ook niet betalen. Wat is jouw simpele oplossing dan?
Niet in de trant van: ze zal wel niks hebben en hem uitkleden. Nee, gewoon even je proberen voor te stellen dat er zo iemand is, of je wel of niet met haar een relatie hebt (gehad0 doet even niet ter zake. wat is jouw simpele oplossing?Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De oplossing heeft Yerun al gegeven. Een onderzoek in een lokaal ziekenhuis en vervolgens een second opinion in een ander. Lijkt mij ook het beste.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-04-2012 11:34 Malam wrote: IndonesiŽrs zijn maar al te graag ziek, in bed met de nodige dramatiek en de gehele familie er omheen met ach en wee.
...........
Ik denk dat heel veel van die klanten in Nederland met een paracetamolletje naar huis gestuurd zouden worden, niks drama, wees blij dat je gezond bent, heb je aandacht nodig?
Een waarheid als een koe: men doet graag dramatisch vanwege de aandacht. En onzekerheid......
Vergeet niet dat het medicijngebruik in Z.O.-Aziatische landen 40x hoger ligt dan in Europa. Vindt men het gek dat de verzekeringsmaatschappijen hier moeilijk zijn met uitbetalen? Er is niet op te boksen tegen de medicijngeilheid hier. Denken aan een betere levenshouding? Ho maar. Beter en gezonder eten/leven? Ho maar.
Verschil tussen preventief te werk gaan en curatief. Preventie??? Forget it!!!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-04-2012 17:53 alfredscheepers wrote: .....maar matige belangstelling hebben getoond v oor het land waar ze zolang geleefd hebben, maar tegelijkertijd zelf ook geen interesse heeft voor Javaanse literatuur. Dat kan natuurlijk, maar vreemd vind ik het wel.
Ik vermoed dat 90% van de Javaanse bevolking ook niet of nauwelijks is geinteresseerd in haar eigen litaratuur. Net zoals autochtone Nederlanders ook maar voor een beperkt percentage zijn geinteresseerd in de oud-Nederlandse literatuur.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 21-04-2012 17:41 alfredscheepers wrote: Met schildklier kun je zonder medicatie in het extreme geval in coma raken en overlijden.
Mijn ex-partner had een zelfde soort probleem met haar schildklier; het bleek met medicatie goed oplosbaar en er hoefde niet te worden geopereerd. Vraag desnoods de diagnose op en laat deze door een neutrale medicus in binnen- of buitenland nakijken. Recent heeft een medelander in Yogya dit ook gedaan. Met de uitslag van onderzoek naar een arts in NL om zodoende zekerheid te krijgen over de aandoening.
Ik wil niet beweren dat men hier geen juiste diagnoses kan stellen - dat kan men zeker wel - maar de "geldkwestie" speelt spijtig genoeg een grote rol bij de medici hier in RI. Hun beroepsethiek is soms ver te zoeken.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Zo komen we langzamerhand ergens. Het gaat mij erom dat iemand die er (wellicht) niet mee bekend is, van anderen hoort dat dit soort dingen vaak voorkomt: veel te veel en veel te dure medicijnen slikken, terwijl dat vaak helemaal niet nodig is. Vandaar aldoor mijn vraag: wat slikt ze, tegen welke prijs en wie betaalt de rekeningen (zie je die uberhaupt??). De vraag betreffende een operatie heeft met dit geval niets te maken, het zijn twee vragen die door elkaar heen lopen. Alfred vraagt niks over een operatie, alleen een oplossing voor het feit dat medicijnen niet betaald kunnen worden.Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Bravo Elsbeth... Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny Iemand die een naaste helpt Emoticon: Yes! Emoticon: Yes!

Nu kijken hoe Alfred hierop reageert... Emoticon: SmileYerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. elsbeth; ik snap dat je niet blij bent met wat ik schrijf, maar had mijn antwoord al gegeven. Een doktersbezoek zonder behandeling kost in een ziekenhuis een tientje, maximaal 2 als de dokter eventjes ergens kijkt. Dan heb ik het over een ziekenhuis, geen 'buurtclubje' waar toevallig ook doktoren zijn (puskesmas, bidan).

Dat doe je twee keer.. De tweede keer in een andere stad omdat doktoren vaak in meerdere ziekenhuizen praktijk houden. Die tweede keer kost dus wat meer vanwege de reiskosten.

Op dat moment weet ke vrijwel zeker wat er aan de hand is, pas dan kun je verder met de behandeling, toch? Nu al panieken en Singapore erbij slepen.. man man.. typisch Indonesisch gedoe is dat. Niet nodig, zeker niet in dit stadium.

Is dat twee keer doktersbezoek teveel geld? Nou, mijn email-adres is bekend, dan betaal ik dat wel. Maar dan moet Alfred wel beloven zich er niet meer mee te bemoeien, want dat jaagt de kosten enorm op.


Ho Lee Fuk

alfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

Poging tot een antwoord:

Er spelen drie dingen:
medische zorg en ziekenhuis voor vriendin
zorgverzekering als frecden om naar Nederland te gaan
Een mogelijke, redelijk goed betaalde baan vooor mij in Singapore.

Sommigen menen, gehaal tercht neem ik aan dat imedische zorg in Simgapore duurder zal zijn dan in Id. Ongetwijfedl waar. Ik heb eens een offerte gevraagd voor een nieuwe baarmoedersparende vleesboombehandeling. Die kwam inclusief luxeverblijf in zioekenhuisbed op 70000 SD. Gezien het feit dast de SD tegenwoordig meer waard is dan de USD, was dat geen optie. Maar ik bedoel Sinhapore als een mogelijk om te werken. Je kunt daar over een aanmerkelijk hoger salaris spreken dan in Id. In zou in Indonesie nooit genoeg kunnen verdienen om chronische ziekrekosten de baas te bliven. Als dat in Sg wel kan is dat een reeele optie voor mij, Dat bedoelde iki met Singapore.

Ten tweede ik heb wat prijzen horen vallen van ziekenhuizen. Ik heb voor een blindedarmoeratie inclusief medicijnen en bed 7 miljoen betaald. IK begrijp dat dat niet te gek is. Wat medicijnen betreft. Ik heb ook het gevoel dat de dokters teveel voorschrijven en eruit proberen te halen wat er in zit. Een internetquery leerde me dat medicijnen in Id 2x boven de richtprijs zitten en daarbj komt at generic medicines onvoldoende beschikbaar zijn. Uitgaande van dat gegeven kun je eenmedicijnprijsverwachten die ceteris paribus 20x boven de nederlandse l;igt. 10x voor de merkmedicijnen en 2x voor de reguliere verdubbeling. Dat het dan al gauw in de papieren kan lopen ligt voor de hand. Dus, wat eigenlijk voor de hand ligt en wat beroerd is. Ze kan best behandeld worden in In IndonesiŽ maar het is vrijwel onbetaalbaar. De behandelmogelijkheid had er beter niet kunnen zijn want dan zou ze voor `Nederland een uitzonderingsgeval zijn voor de IND en zou ze voor behandeling Nederland in mogen. Door Nederlandse wetgeving en klasejustitie - wie meer geld heeft heeft meer rechten Ė moet ik dus 20x meefr betalen dan nodig zelfs ervan uitgaande dat ze in Nederland niet in de zorgverzekering zit maar alles contant moet worden betaald. Dit alles is een otstellende belasting voor mijn bedrijf. Ik zoek een oplossing voor het te laat is.

Verfder probeerde ik een bewerking van een traditioneeel Javaans epos onder de aandacht te brengen vanuit het idee, een bestseller lost de problemen ook op. Daarbij heb ik Nederlanders van arrogantie beschuldigd. Daar vielen veel mensen over. Sorry dus. Ik werd meteen gewezen op mijn egocentrisme. Dat zal dan wel.alfredscheepers
Gebruiker
spacer line
 

Begrijpt u nu waarom ik me soms kwaad maak. De staat jaagt mij nodeloos op kosten en kan daar mee weg komen omdat zij groot zijn en ik klein. Dan vinden sommige mensen het gek als ik die staat voor die kosten verantwoordelijk houd en geen moeite of gewetensbezwaren voel van de diensten van de Nederlandse zorgverzekering gebruik te maken. Mag je alstjeblieft leven met de persoon van je eigen keus?Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Ja hoor Afred, dat mag je helemaal zelf bepalen. Het zal ze werkelijk een biet zijn met wie je hokt of niet, of meer dan dat. Echter zijn er wel wat spelregels van toepassing. En terecht. Je kunt ook zonder problemen aanspraak maken als ze volledig ingeschreven is en wat al niet meer vor papierwerk, en uit ervaring weet ik, das veul, heul veul. Nu is dat niet de oplossing voor nu, en zul je het terplekke met de bestaande hulp moeten doen. En even voor het gemak, in een goed ziekenhuis in RI kun je heel goed een operatie uitlaten voeren. En is het soms verstandig een operatie zelf te voldoen. In plaats van dee op te geven aan de internationale verzekering die bijvoorbeeld ik heb. Ze betalen wel maar......... Je moet wel naief zijom te denken dat het eigen risico bijvoorbeeld hetzelfde blijft. Afijn voer genoeg lijkt me. Ik zou denken in jouw situatie, eigenschulfpd, dikke bult. Was het toch goed je van te voren te laten informere over dit soort zaken. Klinkt gard maar wel waar. Dus niet zeuren naar de Nederlandse staat lijkt me.


Where there is a will there will be relatives.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

99,159,239 pageviews Een website van indahnesia.com