Plotselinge overstromingen treffen delen Oost Java


 Subforum Blog @ indonesiepagina.nl 
54 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
BlogBlot
Gebruiker
spacer line
 

Plotselinge overstromingen treffen delen Oost Java
Gepubliceerd op 30 januari 2012 12:06
Plotselinge overstromingen hebben vijf districten in de omgeving van Probolinggo in de provincie Oost Java getroffen zondagmorgen. Duizenden huizen raakten beschadigd en zeker zes mensen zijn als vermist opgegeven.
Lees verder , klik op de titelspacer line  

Kennelijk is het niet allťťn in Jakarta waar men in IndonesiŽ last heeft van overstromingen. Nou dat is dan een opsteker voor de Nederlandse economie. Er ligt werk te wachten voor de Min.v.BuZa om Weg en Waterbouw in IndonesiŽ te promoten.

H.D.B. Gospacer line  

http://www.gwwweb.nl
Alles over de grond -, weg - en waterbouw.

http://www.barthdrainage.nl/
Grond - Weg - Waterbouw

Voor alle duidelijkheid ik heb gťťn enkele financiŽle banden met genoemde bedrijven.
Als ik de sites lees over de overstromingen die thans heel IndonesiŽ treffen, dan is het al 5 minuten voor twaalf.

Benieuwd hoe slagvaardig de Regering Rutte 1 is.
Je kunt wel heel interessant gaan vertellen in een tv programma Buitenhof over slim bezuinigen, maar hier is een groot project waar NL haar technologische kennis kan benutten. Dat is werkelijk een opsteker voor de Nederlandse economie.

In rond Hollands Niet Lullen Rutte 1, Maar Steek De Handen Uit De Mouwen.
En bovendien is het niet allťťn maar IndonesiŽ die last heeft van de overstromingen.
In andere Aziatische landen hebben ze er ook last van.

H.D.B. Gopierre
Gebruiker
spacer line
 Nu heb ik toevallig een kennis die erg bekend is in deze materie.
Hij heeft ( samen met andere experts) de regering al eens voorgesteld om te helpen om deze wateroverlast het hoofd te bieden.
Kant en klare plannen hebben ze de regering al voorgeschoteld.

Helaas het mocht niet baten, de Indonesische regering had er geen geld voor over.
Alles was te duur en bracht te grote veranderingen met zich mee.
Ook een punt was dat de regering niet veel in te brengen had.
( lees te weinig centjes in hun eigen dompet kon steken)


spacer line  

Tja, dat is dan erg vervelend voor het land en volk. Burocratie en corruptie is een nationale ziekte. Als men in IndonesiŽ nog niets geleerd heeft na de proclamatie op 10 augustus 1945, dan helpt niets meer.

H.D.B. Gospacer line  

Correctie, het is niet de 10e augustus 1945, maar de 17e augustus 1945.
Mijn verontschuldiging.

H.D.B. GoPamelabak
Gebruiker
spacer line
 

Vorig jaar (2011) was er een Nederlandse delegatie, waaronder een oud-collega van mij naar Jakarta geweest om advies uit te brengen. Mijn oud-collega is een specialist op het gebied van Water Management en hij werkt daardoor dan ook bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het advies wat deze delegatie heeft uitgebracht is goedgekeurd door IndonesiŽ, alleen moet het nog uitgevoerd worden. De vraag is nu: wie gaat het doen? Nederland hoopt natuurlijk dat zij het mogen uitvoeren. En dat vind ik vrij logisch, daar zij het het voorbereidend werk hebben gedaan.
spacer line  

Het is aan de Nederlandse regering om de opdracht binnen te halen. Het zou logisch zijn indien IndonesiŽ de opdracht aan Nederland gunt om redenen die u zelf heeft aangekaart. Alleen het zijn zeer complexe en zeer kostbare projecten die enige jaren zal duren, voor zover ik dat met mijn lekenverstand kan bepalen. Heel IndonesiŽ heeft nu last van overstromingen en andere landen in AziŽ idem dito. Er ligt dus een hele interessante klus te wachten.

We zullen wel zien hoe inventief de regering Rutte 1 is. Ze zouden ook zachte leningen kunnen verstrekken aan IndonesiŽ. Ik noem maar een zijstraat. Verder hoop ik dat de politici en de Indonesische regering de juiste prioriteiten zal stellen. Als ik weer lees op blog.indonesiŽ wat voor wapen aankopen ze gaan plannen, dan vraag ik me af wanneer IndonesiŽ werkelijk vooruitgang boekt. Het is twee stappen vooruit en daarna ťťn stap terug.

H.D.B. GoSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 11-04-2012 06:28 wasiat warga negara wrote:

We zullen wel zien hoe inventief de regering Rutte 1 is. Ze zouden ook zachte leningen kunnen verstrekken aan IndonesiŽ. Ik noem maar een zijstraat. Verder hoop ik dat de politici en de Indonesische regering de juiste prioriteiten zal stellen. Als ik weer lees op blog.indonesiŽ wat voor wapen aankopen ze gaan plannen,
Een zachte" lening " werd altijd in een package deal inbegrepen.

Vanaf een orienterende onderzoekjes , met de hoop de miljarden opdracht te binnen te slepen.
Gebeurde voor zo ver ik weet sinds 40 jaren geleden .
Zo lang de kosten niet te hoog zijn in vergeleken met andere aanbieders en het transparant gebeurde ( geen korupsi)ben ik van overtuigd dat Nederland de opdracht kan binnen halen.Dat werd onlangs door een Indon. bobo gezegd in de media,

Vwb betreft wapen aankoop, dat heeft een soevereine staat met zo'n grote gebied en aparte landsgrenzen broodnodig.

De schade door smokkel en het stelen van Indonesische rijkdommen ( o.a visserij) loopt in de miljarden. Die kan men met gemak terugverdienen bij betere toezicht van de teritorium en de zeer lange open grenzen.


bisa dicek of makemyday .

spacer line  

Nou dat weten we dan ook weer Surya Atmadja. Dat een land als IndonesiŽ met zijn grote oppervlakte een adequaat militair apparaat nodig heeft zal ik niet bestrijden. Allťťn zoals in zovele ontwikkelingslanden, het is naar buiten toe een soort van status symbool. Je kunt voor de patrouille werkzaamheden tegen smokkel en piraterij ook af met minder kostbare en geavanceerde wapentuig af. Toevallig kwam ik een artikel op internet tegen hoe de USA na 9/11(Twin Tower enz.) haar grenzen scherper is gaan bewaken. Te land, ter zee en in de lucht. En dat zijn geen kostbare onderzeeŽrs en jachtbommenwerpers. Het is wel high tech wat hun luchthavenscanners betreft en een Lockheed Orion P3 EWA - Early Warning System en een andere Orion P3 LRT - Long Range Track en een aantal helicopters, Cessna 172, 182, 206, 210, cessna jet, en wat snelle boten.

Bovendien is er op dit ogenblik geen enkel land die op zeer gespannen voet met IndonesiŽ leeft. Maar we dwalen af van het onderwerp.

Als ik de kaart van Oost-Java bekijkt dan zijn er heel wat riviertjes en rivieren die uit de bergen richting zee stromen. En dat zowel in noordelijke richting als in zuidelijke richting. Het lijkt wel een vatenstelsel van het menseliji lichaam. Grote adres, kleinere aders. En als er hevige tropische stortbuien zijn en dat kan heel hevig zijn en gepaard gaan met donder en bliksem, wat best wel beangstigend is, dan is het heel goed te begrijpen dat er rivieren uit hun oevers treden. En dat hoogteverschil kan zeer groot zijn kan ik je verzekeren.

In het artikel staat de plaats of dorp, wat is het Gadung. Dat moet Gading zijn. het zijn plaatsen die vrijwel aan de kust ligt zoals Probolingo, Kraksaan en de rest ligt meer landinwaarts. Maar ze liggen allemaal aan de voet van de gunung (mount - berg) Argopuro, 3088 meter boven zeeniveau, en Probolinggo ligt bovendien ook nog aan de voet van de gunung Bromo, 2329 meter boven zeeniveau.

Ik hoop dat IndonesiŽ zal besluiten om de klus aan Nederland te gunnen of dat er een groep gevormd wordt uit een aantal landen, van contractors en subcontractors met expertise in de betreffende materie. En je kan de kosten verspreiden. Het zal mega klus gaan worden. Bung R.F.M. Lubbers ga eens met O. Rudink eens wat rekenwerk doen.
Is toch leuk, kunnen jullie met jullie vrouwen tussen de werkzaamheden door even verpozen op Bali. Kunnen jullie de regering Rutte 1 van advies dienen.

H.D.B. Go

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

www.wnproductions.nl/nieuw/index.php?q=170

Met pasar malam op 1, 2 en 3 juni met speciale aandacht voor dit probleem.
In Zeist.Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

91,735,021 pageviews Een website van indahnesia.com