Salam manis dari NTT


 Subforum Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden 
70 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Nusa Tenggara - De Kleine Sunda Eilanden > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
cathy
Gebruiker
spacer line
 

Gisterenavond heb ik tot heel erg laat jouw reisverslag gelezen vanaf de dag dat je vertrok.
Man oh man, wat een belevenissen allemaal. Ik ben jaloers dat ik niet je reismaatje ben!
Wij reizen ook wat af in Azie, maken veel dingen mee, ook onverwachte dingen, maar jij jij valt altijd met de neus in de boter.
Wij hebben het voornemen om in het najaar naar Ceram te reizen, misschien ook die kant op waar jij je nu in bevindt. Het kriebelt teveel, dus ik moet nog eventjes geduld hebben.
Ik hang zowaar aan je lippen om het vervolg van je reis te mogen lezen.
Maar ......... zoals ik al eerder in dit forum schreef, je hebt schrijverstalent, heus. Doe er iets mee, het leest als een heel spannend boek. Nog heel veel reisplezier Anne Mieke.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Leuk Anne Mieke, ik had er ook wel bij willen zijn. Geweldig dat je dit allemaal kunt doen.
Je klinkt heel positief, volgens mij voel je je wel goed.
heel veel plezier nog.
Groet Elsbethbarubagus
Gebruiker
spacer line
 

Anne Mieke

Larantuka geen hotel te boeken via agoda pf hotel.com???
Ik ben heel benieuwd.
Succes en awas-awas. en vooral let op je gezondheid. Malaria???Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Dankjewel allemaal voor de leuke reacties. Ja hoor het gaat goed met mij.

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.barubagus
Ik moest even glimlachen. Hotel boeken en dan ook via een site? Neuh, da's niks voor mij. Ik zit ook niet in zulke dure dingen hoor. met Rp 300.000 is het al een heel eind op..

Malaria? Heb ik al eens gehad. Het is wachten op eeneventuele volgende koortsaanval, maar dat hoeft natuurlijk niet. Nee, ik heb meer last van in een sloot lopen enzo....
Hm, awas awas klinkt een beetje streng. Hat2 is beter, toch?

Nu ontbijtje, bootje.

Sampai nanti sore malam


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Milani
Gebruiker
spacer line
 


Geniet elke dag opnieuw van je ervaringen en hoop dan ook dat je geen last meer van je rug hebt na die lelijke smak in de sloot.Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Met mijn rug gaat het al beter. Je moet toch echt hard vallen wil je een blauwe plek op je rug krijgen.

Ben nu ff online. Heb net even een modem te leen gekregen in afwachting op een motor met of zonder mannetje..... Emoticon: SmileNeed information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Rote donderdag 19 april

Anis snapt het en is on time bij het hotel met vandaag zijn juchtleren cowboylaarzen en zijn leren hoed.. Bijzondere man.
In de haven van Tenau eerst even uitzoeken wat het verschil is tussen executive en VIP behalve de prijs maar daar kom ik niet zo goed achter. Het gaat mij er vooral om waar ik ergens zit op de boot. Het liefst boven. Het is niet druk en de Bahari Express (ook op Ambon en Bangka). We varen met een half bezette boot en als om kwart voor 9 het vertreksignaal gaat schieten de vrouwen met manden gevuld met drankjes, knabbels en nasipakketten snel de trap af. Rustige zee en na een uur steken we de straat naar Rote over.

Het is heet op pulau Rote. Heet ? Het is f****** niet normaal heet. Op de kade van Ba'a wacht Elvis op mij maar hij lijkt niet op die knappe man die 35 jaar geleden de wereld heeft verlaten. En nog leuker. Elvis is van Hotel Grace. Heet dus net nog geen Graceland......De namen spreken tot de verbeelding echter het is hier zeker geen Graceland. Een simpele kamer met uitzicht op Nederlandse dakpannen waar sommige meubelstukken voor het laatste een jaar of 10 geleden zijn schoongemaakt. Maar hee, dit is Rote. Ik ben op het meeste zuidelijke eiland van Indonesie, ver van alles en dichter bij Australie dan Makassar of Denpasar.
De airco die meer weg heeft van een fan die tegen beter weten in heel hard zijn best doet krijgt het niet koud gestookt. Een mandi heeft weinig zin.

Eerst een rondje Ba'a dat nog het meest weg heeft van Saparua of Eilat op Kei Besar. Kip met rijst bij een warung waar zomaar 4 Australiers zitten. Omdat ik twijfel aan het hotel dat naar verhouding veel te duur is maar meteen rondkijken of er wat anders te vinden is. Hotel Ricky zit er beter uit, in tegenstelling tot de LP, maar de Australiers van daarnet logeren dar allemaal en daarmee zijn alle kamers vol. Morgen gaan ze weg dus ik verhuis morgen een paar honderd meter verderop.
Een motor huren zou Rp 75.000 kosten maar dat was een uur geleden. Er wordt nu Rp 100.000 gevraagd dus dat krijg ik niet meer goed naar beneden getaward. Een van de jongens in de "lobby" - de vloerbedekking is in de jaren 60 gelegd en het is een rastamodel geworden, nooit meer iets aan gedaan, zeker niet gestofzuigd en is een kunstwerk geworden van ingetrapte sigaretten en ingetrapte stof met een schaduwkleur die in de naden en hoeken van ooit donkerrood naar zwart uitvloeien. Ik wil niet weten welke soorten beestjes hier wonen... - waar was ik gebleven. Oh ja de motor. Een van de jogens die het gesprek aanhoort wil zijn eigen motor wel aan mijn verhuren. Zonder enige moeite krijg ik die voor Rp 50.000 per dag een aangepast (voor mijn?) laag model.

Rote here I come. Het is stil op de weg en de rit gaat langs stille stranden met rotsachtige Albufeira (Portugal) achtige stenen. Rote heeft drie kleuren, groen, blauw en wit. Het groen van de ontelbare lontarpalmen, de jatibomen en de weelderige lantana's met oranje bloemen. En als er ergens de kleur hemelsblauw van toepassing dan is het hier wel. Wit van de stranden, de kalkgebergsten en de zandweggetjes het binnenland in. De zon is zo scherp dat ze van delen van de zee een grote spiegel maakt. Af en toe een verzameling koeien in drie kleuren, loslopende geiten.

Geen benzinestations hier maar plastic Bimoli jerrycans of aquaflessen. Mijn pompbediende is een schattebout van een jaar 10. Als hij terugkomt met het wisselgeld heeft hij een zojuist ingestudeerde mededeling voor mij: "my name is Afi"......en hij glundert van oor tot oor.

Oliefulihaa is ver genoeg voor vandaag. Nog even naar Pantai Baru in de baai waar de ferry uit Kupang binnenkomt. Papela is te ver voor vandaag. Het is al tegen vieren en motorrijden is ook niet zo goed voor mijn rug. Op de terugweg maar wat vaker stoppen, nu om straks niet al te stijf thuis te komen. De zon staat al laag en geeft Rote een gouden gloed. Dit is een eiland van het Griekse model waar mensen wel 100 kunnen worden.

Terug in Ba'a is een voetbalwedstrijd op de alun2 voorzien van megafooncommentaar en zo te zien is er niemand meer thuis.
Net een kwartier in het hotel en mati lampu en dat betekent ook mati airco......! Gelukkig niet lang maar wel lang genoeg dat ik in elk geval met Baygon aan de gang moet. Het gekke is dat het na zonsondergang buiten helemaal niet meer zo warm is.

Als sterren aan de hemel staan...... ach wat zou Frans Bauer hier een mooie videoclip kunnen maken. Dit is hoe je je de tropen voorstelt. Om half 8 al veel kippen op stok. Het is in de hoofdstraat zoeken naar warungs maar bij de alun2 zijn een paar veelbelovende "spandoek"warungs. Na een rondje, letterlijk om de kerk vind ik ikan bakar met een lekker colo2 die zo uit Ambon kan komen.
Hoe is het toch mogelijk dat eilanden zo dicht bij elkaar toch zo verschillend kunnen zijn.

Nog vanalles op het programma de komende dagen.
Mocht vanmiddag en nu weer een modem lenen van een aardige meneer in het hotel.

Salam manis, of het lekker tidur is, is nog maar de vraag in zwetend Roti.

AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Schitterend! Emoticon: Yes!
http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

AM,

Een tochtje naar Nembrala is ook heel leuk.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Rote vrijdag 20 april

De geschiedenis herhaalt zich. Een dagje motor, beetje last van mijn rug maar ach dat gaat wel over. Slapen, niks aan de hand en dan ineens met het badderen vanochtend gaat het weer mis. Hoe dat iederen kan snap ik niet. Auw, auw, auw, auw. Dit wil ik niet. Ik heb de grootste moeite om rechtop te staan en lopen gaat met knikkende knieen. De laatste keren heb ik mijn cabepleisters standaard in mijn tas zitten en ik heb ze vandaag nodig.
En hoe dat ik dat vandaag nu doe? Ik wil nog vanalles zien. Met die motor gaat echt niet en er zit niks anders op dan een auto te huren. Dat is een eerste instantie nog niet zo gemakkelijk dus probeer ik het maar even via mijn connecties in Kupang. Misschien heeeft iemand familie of zo op Rote. Meteen prijs. Het is intussen al ver na tienen. Via via dan om 11.00 uur een auto bij hotel Grace. Omdat ik langzamerhand een beetje wantrouwig ben geworden maar even vragen naar de reserveband. Die is er..... maar kapot, nog niet gemaakt. Het is niet te geloven. De rest van de banden komen geen van allen door een APK-keuring, stel dat ze die hier hadden. Eerst maar naar hotel Ricky in mijn eerste versnelling en dat betekent pelaaaaaaaaan pelaaaaaaaaan saja. De tempel ban waar ze band kunnen maken is gesloten. Het is vrijdag, de plakmeneer is moslim en daar is alles mee gezegd. De chauffeur belt met de eigenaar maar deze is niet van plan om naar een oplossing te zoeken. Stuur de auto maar terug, tidak usah lagi. Ik ben perplex. Het is blijkbaar teveel gevraagd om met een in tact zijnde reserveband te vertrekken. Ik ben al vanalles tegenkomen maar dit slaat alles. Gila. Soms vraag ik me werkelijk af in hoeverre mensen echt serieus iets willen verdienen. Het moet allemaal maar gemakkelijk zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel.

Terug bij af en weer in eerste versnelling terug naar de rumah makan van vanochtend. Ze hebben een auto maar vanochtend was het allemaal te lang en te breed. Tot zondagochtend voor de de prijs waar we het eerder vanochtend over gehad hadden Rp 500.000 per dag. Het is vijf over half 12, de boot vertrekt om 12.00 uur en ik word binnen een half uur teruggebeld. Inderdaad maar hopen dat het niet langer dan een half uur duurt zoals gezegd wordt. Ondanks dat ik zelf verre van mobiel ben en eigenlijk een dag maar eens nergens heen moet gaan is zoiets toch wel doodzonde als je maar een paar dagen op Rote bent. Om kwart over 12 nog maar eens bellen. Afspraken maken is ook hier welhaast onmogelijk. De auto is al vertrokken, naar Nembrala en naar mijn idee met misschien toeristen waar mee aan verdiend dan aan mij en dan hebben afspraken geen enkele betekenis alleen aan wie ze het meeste kunnen verdienen.
Ik begin een beetje sjagrijnig te worden hier. Hotel Ricky is weliswaar meer (westerse)toerist gericht maar daar is de houding ook naar. Een halve dag (...) een auto huren kosten hier Rp 500.000, voor een hele dag Rp 800.000 en dat laatste hetzelfde dat ik vorige week heb betaald aan pak Nope maar inclusief alles, dus benzine, eten, water, guiding, contributies voor de kampungs en het charmante gezelschap. Hier is het allemaal hard fietsen snel thuis.

De tijd verstrijkt, dit wordt niks meer vandaag. Als "verrassing" een sms van Daniel op mijn Indonesische nummer. Hij heeft een paar keer geprobeerd om mijn Nederlandse nummer te bellen maar ik heb mijn hp al bijna een week niet meer aan gehad, gewoon vergeten en hij dacht dat ik misschien in Indonesie zou zijn. Hoewel ik dit ooit een keer had verwacht komt het op het moment toch onverwacht. Ik kom er dan ook niet op om er omheen te draaien en laat hem weten dat ik op Rote ben. Verder niks. Vijf minuten later word ik gebeld. Toch maar opnemen. Onwennig gesprek.

Tegen twee uur vraag ik iemand van het hotel een nasi bungkus van de padang te halen. Het kost me te veel tijd en pijn om zelf te lopen. Ben ook bang dat ik door mijn hoeven ga. Daarna maar proberen te slapen en dat lukt wonderwel heel goed. Ik ben dan ook kapot van het opvangen van de pijn. Intussen al een paar keer gevraagd naar een tukang urut maar alles lijkt hier moeizaam te gaan. Er is er eentje naar Kupang, eentje "de stad" uit en eentje zal sebentar lagi bellen. Maarja zoals vaker opgemerkt is sebentar lagi een variabel begrip. Ik denk dat het pas vanavond wordt.

Ik probeer me te vermaken met de televisie en internet. Op de Borobudur is 11,5 juta aan Rupiah gevonden (er zijn nog eerlijke mensen...) , in het ziekenhuis van Sukabumi is een therapie voor kettingrokende kinderen, orang hutan in Kalimantan zijn niet meer veilig vanwege het bos dat moet wijken voor oliepalmbomen...
Het internet blijft een drama. Het is inmiddels al na zessen, nog steeds geen tukang urut. In het hotel stellen ze zich ook erg nonanchalant en ongeinteresseerd op. Orang Cina dus niet helemaal een verrassing. Ik heb de grootste moeite om bij de warung te komen om nog wat te eten. Omdat ik zichtbaar niet goed kan lopen biedt de warungmevrouw onmiddellijk hulp aan. Gelukkig want ik weet het niet meer. Een uur later komt ibu Ivon mij onderhanden nemen, anderhalf uur lang. Mijn lijf en dan vooral de linkerkant zit vol met kristallen van te lang zitten (op de motor) teveel lopen en dan vooral vorige week in Kupang tijdens de optocht nog maar net vers uit het vliegtuig na een lange reis en de val vorige week zal er ook wel een schepje bovenop gedaan hebben.

Na de grondige maar pijnlijke massage voel ik me een stuk beter. Daniel belt weer. Hij kent inmiddels desgevraagd mijn conditie en stelt voor om zondag naar Kupang te komen. Ik twijfel maar ik weet ook dat dit misschien mijn enige kans is om dingen duidelijk te krijgen en te zorgen dat er inderdaad actie word ondernomen. Op de een of andere manier sta ik wel sterk in mijn schoenen.

Ik weet ook even niet wat ik met Rote aanmoet. Ik twijfel tussen vanalles en nog wat. Doe ik morgenochtend alsnog een poging om tegen een redelijke prijs rondgereden te worden of ga ik terug naar Kupang, weinig gezien hebbende van Rote. Ik laat het even afhangen van mijn gezondheid. Ben een beetje besluiteloos en ik vind het verschrikkelijk dat ik zomaar een hele dag heb moeten laten schieten en nog maar zo weinig gezien heb van hetgeen ik van plan was.

Nu maar proberen te slapen en morgen alsjeblieft een stuk gezonder weer op.

Salam manis
AM


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Adu Adu toh zeh.....

Beterschap!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Anne- Mieke, ik heb het idee dat je erg veel hebt gezeten deze dagen, hetzij in een gammel busje, hetzij op een moter. Een enorme aanslag op je tussenwervelschijven.
Misschien moet je wat tijd besteden aan lopen, gewoon wat wandelen, dat is een veel normale beweging voor je rug.
En veel op je buik liggen (liefst op de grond, niet op zo'n matras in ieder geval). Dan duw je de boel weer een beetje in model. Sterkte ermee.
Groet ElsbethCorriene
Gebruiker
spacer line
 Zwemmen is ook heel goed, natuurlijk niet de rugslag maar schoolslag bv.ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 

Nou, ben benieuwd naar het vervolg....een beetje uitgeslapen en wat fitter de confrontatie aan zou wel fijn zijn. En een dagje niks doen is echt geen straf, hoor!
Emoticon: Bye byeKembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Geniet ze......tot je volgende verslag... Emoticon: Party!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Rote zaterdag 21 april

Het gaat vanochtend beter en ik kan een stuk rechter lopen. Sneller ook. Na het ontbijt, plakje cake en thee, eens kijken wat ik op de terminal kan regelen. De logica mbt het huren van een auto of een angkot ontgaat mij. Heen en terug naar Nembrala is Rp 350.000 met een charter angkot, maakt niet uit wanneer we terug zijn. Voor de middag naar Nembrala en na de lunch naar Papela kost het dubbele en dat snap ik dus niet. Aan de benzine kan het niet liggen. Ba'a Nemberala is ongeveer 80 kilometer heen en terug, 2 uur heen en 2 uur terug exclusief stops. Ba'a Papela is ongeveer 110 kilometer heen en terug maar de weg is in minder slechte conditie.

Eerst maar eens naar Nemberala met de instructie aan Omi, mijn angkotchauffeur om vooral rustig aan te rijden. Dat gaat wel goed. En wat kan er allemaal niet goedgaan behalve lekke banden onderweg, een kapotte reserveband, verbrande remschoenen....... Politie! Het is zaterdagochtend en bijna weekend, ik had er op kunnen wachten. We moeten langs de kant. Rijbewijs is goed, autopapieren zijn goed. Eens kijken wat ze nog meer kunnen verzinnen. Ah, misschien heeft Omi de belasting niet op tijd betaald? Honderd punten. Onder een koele boom wat administratie Rp 500.000 en uang rokok van Rp 50.000. Om dat laatste was het te doen natuurlijk. Het is tenslotte zaterdag. Behoorlijk bedrag hier maar ik kan me niet verantwoordelijk voelen voor dit soort zaken. Is ook niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak.

Tot nu toe vind ik de weg oost van Ba'a mooier. Aan deze kant an het eiland is het veel droger. We zijn rond half 11 in Nembrala, een slapend dorpje vol met netten en agar2 en een handjevol toeristen die net als op Sumbawa het eind van de wereld opzoeken voor de beste surfgolven. Ik stap een paar kilometer voorbij het dorp uit waar een weg loopt naar het strand en spreek met Omi af dat hij op het voetbalveld moet wachten. Het strand van Bo'a moet nog mooier zijn maar 8 kilometer over een nog slechtere weg trek ik niet nu.

Er is een betonnen voetpad aangelegd dat net iets gemakkelijker loopt dan het zeer smalle strand dat ook nog eens snel naar beneden afloopt. Hutten van lontar met netten voor vis en agar2, geiten, kleine houten bootjes, brandende zon, schuimende golven in de turquoise zee. Kilometerslang. Op de een of andere manier sla ik een pad in terug naar de hoofdweg en kom wonder boven wonder op 50 meter na uit op het voetbalveld. Volgens Omi zijn er geen warungs hier maar hoe ie dat weet snap ik niet, hij wist namelijk daarstraks de weg niet eens. Nog nooit in Nembrala geweest.....Dan straks maar in Ba'a eten.

Er is helaas geen fatsoenlijke alternatieve weg terug naar Ba'a en we zullen eerst weer 10 kilometer door kuilen en gaten moeten schudden voordat we het gladde asfalt weer bereiken. Er zijn een paar eigenaardige meren hier die je niet verwacht als elke rivier hier kurkdroog staat van maart tot november. Lontarpalmen die tot hun knieen in het water staan is een gek gezicht.

Terug in Ba'a zegt Omi dat de achterband kapot is en gemaakt moet worden. Ik twijfel of we nog naar Papela moeten gaan. Het is al bijna half 3 en de rit is net zo lang als die van vanochtend. De sourvenirs van Rote zijn sasando en sopi, arak van de lontarpalm. De sasando komt origineel uit Rote en hier wilde ik 'm ook kopen. Maar volgens velen zijn ze hier sowieso niet op voorraad (inderdaad ook nog niet gezien) en moeten ze op bestelling gemaakt worden en in Kupang worden mooiere exemplaren verkocht door orginele orang Rote. Als Omi terugkomt van de bengkel vraag ik of hij nog even met mij sopi gaat kopen en dat is het dan voor vandaag. Een kwartier later heb ik een plastic zak met twee knopen erin met 600 ml (een Aquafles) sopi Rote. Omi wil nog even "tanken". Dat doen we bij een depot met de goedkoopste benzine in Rote. Aan de klandizie ook wel te zien, er staan rijen motoren te wachten. Omi komt vijf minuten later met twee OPEN jerrycans van totaal 10 liter EN een brandende sigaret in zijn hand. Pijn in mijn rug of niet maar ik weet niet hoe snel ik de auto uit moet komen......... Het zal wel een grappig gezicht geweest zijn: bule vlucht auto uit bij het zien van. Maar het is mij wel goed.

In het hotel maar meteen even de sopi proberen. Aduh arak van de lontarpalm is zoveel lekkerder als de arak van Bali. En, ze zeggen dat het goed is voor onwillige ruggen..... haha. En lekker met roti dari Rote.....
De alun2 met de voetbalwedstrijd is nu dichtbij. Een slecht grasveld vol met weggegooide plastic bekers en papiertjes. Op de achtergrond de kerk en de moskee, grazende sapi langs de kant.

De dames van de warung vragen hoe het met mijn rug is, helemaal blij dat ze gisteren hun ibu Ivon gestuurd hebben. Ik zeg dat ze goed haar best heeft gedaan en haar misschien vanavond ook laat komen.
Ik loop nog even naar de haven voor de zonsondergang. Het ziet er hier vredig uit maar straks vanaf juli zijn er zulke grote golven dat de speedboot niet meer in Ba'a kan aanmeren maar moet uitwijken naar Pantai Baru, 30 kilometer naar het oosten.

Het is 18.30 uur, zaterdagavond en dus malam minggu. De kerkgezangen zijn begonnen. De moskee ernaast begint ertussen door te kwaken. Wie heeft ooit verzonnen om een kerk en een moskee naast elkaar te bouwen. Ik vraag me af hoe dat gaat op Goede Vrijdag als om 15.00 uur de kruisweg en het islamtische middaggebed zo ongeveer gelijktijdig beginnen. Alsof je van de ene zender naar de andere zapt. Maar zaterdagavond dus. Iedereen gaat in bad, schone kleren aan, haartjes in de plooi en een lekker geurtje. Het is beduidend drukker dan gisteren bij de ikan bakar warung die weer heerlijk is. Minder is de ikut campur van de dames die ibu Ivon hebben laten weten dat ze vanavond nog eens moet komen. Dat heb ik helemaal niet gezegd, toch? Misschien is misschien.

Ibu Ivon komt ook niet meer. Hoewel ik van de massage gisteravond goed ben opgeknapt heeft ze op sommige plekken wel erg hard geknepen en die daarvan nu weer pijn doen. Ik kan weer redelijk lopen. Ik neem nog een SS (sopi spatje) en keer morgen weer terug naar de bewoonde wereld van Kupang. Ik had graag net iets meer van Rote gezien maar ben wel tevreden zo. Voor mij geen eiland dat in mijn top tien terecht gaat komen.

Selamat - sopi - tidur.......Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Weltrusten.

Tot morgen in Kupang Emoticon: Shiny


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Fijn dat je mijn berichtje hebt gelezen waardoor je tóch je heb laten masseren AnneMieke? Of heeft Ibu Ivon je overgehaald? Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny
Het is toch wel wat hoor...als je telkens met autopech aan de kant staat....maar het leuke van je verhaal is dat je altijd positief ben en ook goed kan verwoorden Emoticon: Yes!
Morgen een leuke dag toegewenst Emoticon: Party!Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 21-04-2012 19:43 Kembang wrote:

Fijn dat je mijn berichtje hebt gelezen waardoor je tóch je heb laten masseren AnneMieke? Of heeft Ibu Ivon je overgehaald? Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny
Het is toch wel wat hoor...als je telkens met autopech aan de kant staat....
Aduh.... ik heb gisteren helemaal geen autopech gehad. We zijn door de politie aangehouden, dat is toch echt iets anders...Die lekke banden, reserveband en remschoenen slaat op eerdere ritten.

En Ibu Ivon heeft me niet overgehaald. Als je goed leest schrijf ik dat ik juist een hoop gedoe heb gehad om iemand te vinden......


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Kupang, zondag 22 april

Ik heb twee wekkers naast de deur. Het alarm van de moskee gaat om 5.00 uur af, die van de kerk om 7.00 uur. Een donutontbijt met gekleurde hageslag. Ik doe nog een poging om buiten iets te kopen - ik ben niet zo van de donuts - maar op zondag is hier alles maar echt ook alles dicht.
De kerk naast het hotel is van de Pinkstergemeente en dat betekent een swingende mis zoals we van de zwarte kerken op televisie kennen in de VS. Geweldige muziek, zou er zo een cd van kunnen kopen. Het begint te kriebelen en ben zo nieuwsgierig geworden dat ik maar eens ga kijken. Geen denkbeeldige vermanende vingers of ik wel het juiste geloof aanhang. Ik ben gewoon welkom, krijg meteen een stoel aangeboden en de dienstregeling voor de aankomende week. Witte overhemden, zelfs stropdassen, batikblousen, bescheiden hakjes onder de schoenen van de dames - zeker geen slippers - , lange rokken, schattige kinderjurkjes. Iedereen op hun paasbest en allemaal vol overgave. De voorgangers gaan na afloop naar de uitgang om iedereen persoonlijk de hand te schudden, die van mij ook. Selamat hari Minggu, God bless you. De Chinese eigenaren van het hotel en Ibu Ivon zijn er ook. Het voelt toch allemaal net iets anders als ik vooral vorig jaar probeer een moskee binnen te komen. Het is bovenal gezellig. Als er zulke diensten in Nederland waren dan zou ik misschien nog wel ooit fan worden. Aan de overkant de protestantse kerk. De katholieke kerk ligt op een heuvel. Rote is nog aardig gemixed met Pantekosta, Protestan, Katolik en muslim. In Kupang en de rest op Timor en straks op Flores voornamelijk katholieken.

Ik word om 11.00 uur naar de haven gebracht. De boot is nog niet binnen maar er zijn al wel veel tickets verkocht. 's Zondags altijd wat later. Misschien moeten ze in Kupang ook eerst naar de kerk.... Eerst maar even Anis bellen om me op te halen straks. Er zijn nog vier andere toeristen. Naar Nermbrala geweest. Twee mannen met surfplanken moeten om 16.00 een vliegtuig van Batavia halen naar Bali. Allemaal maar net aan. Normaalgesproken komt de boot aan rond 14.00 uur maar het is al half 1 geweest als we eindelijk vertrekken. Maarja gisteren stond in de krant dat Batavia een paar uur boven het luchtruim van NTT rondjes heeft gemaakt. Misschien hebben zij ook "geluk" en halen het vliegtuig toch nog.

Het is bewolkt vandaag. Op de boot zit ik beneden, tweede verdieping. Komt nu wel goed uit. Het water staat hoog waardoor niet eens een loopplank nodig is maar ik rechtstreeks op de boot kunnen stappen. Aperte o cinto enquanto esitivir sentado/Fasten seatbelt while seated staat achter op de stoelen. De Bahari Express heeft kennelijk ooit een partij vliegtuigstoelen opgekocht uit Portugese vliegtuigen. TAP misschien? Al heel lang geleden want er zitten zelfs nog asbakken in de armleuningen.
Het ruikt naar eten maar waar dan. De energie van de minidonut van vanochtend is in een paar uur met Rote temperatuur wel op. Het wordt Popmie en een ABC-tje.
Om half 3 is de kade in zicht, maar...... er is geen "parkeerplaats". Er liggen twee Perintisboten die de gehele steiger innemen. Kupang mag dan wel de hoofdstad van NTT zijn maar het is verhouding allemaal provinciaals. Bij ProRail zouden ze in zo'n geval een "perronverlenging" overwegen We dobberen 20 minuten op zee voordat iemand regelt dat een van de boten even een stukje verderop moet wachten. Ze weten toch dat de boot van Rote komt? Jawel, maar dit is nog steeds Indonesie waar logistiek op zijn minst een moeilijk woord is. Daarstraks vanwege het hoge water kon ik meteen op het goede dek, echter nu moet ik eerst naar boven om op het juiste niveau de boot te verlaten. Een paar honderd anderen echter willen dat ook...Ik kan nog niet zo snel, zeker niet met alle bagage.

Het heeft flink geregend in Kupang - onderweg ook trouwens - en dat scheelt flink in de temperatuur. En, dan yessssssssssssss langs de kant van de weg eindelijk durian! Het is maar goed dat ik zelf de auto niet bestuur, ik had zo spontaan op de rem getrapt. De durians komen uit Palopo, Sulawesi en zijn met dei boot via Makassar en Maumere gekomen. Rp 35.000. Duur maar dat is logisch als ze van zover moeten komen. Ik kan het niet laten.

Daniel is met de middagvlucht gekomen. We zullen zien.
De namiddag vooral veel bellen om erachter te komen welke hotels in Larantuka een beetje geschikt zijn. Er is blijkbaar niet zoveel. De Yellow Pages geleend van de receptie maar ook daar komen we niet ver mee. Mensen kennen in Indonesie is altijd makkelijk, zo ook als je een huurauto moet hebben op plaatsen die niet direct voor de hand liggen. Buiten Java en Bali blijft het een gedoe en het succes uiteindelijk door een beetje geluk en vooral volhouden. Nou, dat laatste kan ik goed dus voor Larantuka is een auto geregeld en ik heb ook een adres van Albertus die ik via Anis weer ken om een auto zonder chauffeur te huren in Maumere. Daniel mag rijden, ik ben het navigatiessysteem. De lange afstanden zullen we waarschijnlijk met een travel doen. Larantuka tot en met Moni/Ende is wat mij betreft vrij zeker. Het oostelijk deel van Flores, oost van Maumere heb ik ooit alleen transit gedaan en ik wil graag weten wat er achter al die bergen zit...

Als het al mogelijk is ben ik verslaafd aan ikan bakar. Ik kan er geen genoeg van krijgen. En op een dag ikan bakar, durian en een sopi met coke, hoewel in andere volgorde is toch wel heel erg mjammie. Het is zo lekker buiten na de hujan besar van vanmiddag. Gek genoeg op de pasar malam op zondagavond veel minder druk en ik had even geen erg in dat de bemo's er rond 8 uur mee ophouden op zondag. Maar daar heb ik Anis of Albertus voor. Binnen 10 minuten geregeld.

Morgen naar Lelogama in het westen en ben ik de gids...:-) en er moet nog een sasando gekocht worden. Ik twijfel omdat het een onding is om mee te nemen maar ik krijg spijt als ik het niet doe.

Deze is alvast voor SJ met veel info over vanalles en nog wat in Kupang en de rest van Timor.
http://www.kupangklubhouse.com/


Salam manis


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

siebjans
Gebruiker
User icon of siebjans
spacer line
 

Fijn dat je aan me denkt haha Emoticon: Puh! , die site ken ik (in het verleden al eens bezocht) weinig vernieuwends, hetgeen erop staat, staat er al lange tijd....

Heb je Daniel inmiddels ontmoet?
Ben heel benieuwd...!


http://www.nuafhalen.com (nieuwsgierig wat af te halen is? kijk zelf eens)

Anne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 


On 22-04-2012 17:03 siebjans wrote:
Heb je Daniel inmiddels ontmoet?
Ja
On 22-04-2012 17:03 siebjans wrote:
Ben heel benieuwd...!
Ik ook.


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

ibusas
Gebruiker
User icon of ibusas
spacer line
 


Ik ook.Emoticon:Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Op 22-04-2012 16:28 schreef Anne Mieke:

[quote verwijderd]
Aduh.... ik heb gisteren helemaal geen autopech gehad. We zijn door de politie aangehouden, dat is toch echt iets anders...Die lekke banden, reserveband en remschoenen slaat op eerdere ritten.

En Ibu Ivon heeft me niet overgehaald. Als je goed leest schrijf ik dat ik juist een hoop gedoe heb gehad om iemand te vinden......


Dat bedoelde ik ook AnneMieke...alleen van Ibu Ivon heb ik blijkbaar overheen gelezen... Emoticon: Wink Emoticon: Wink

Samen met Daniel verder op reis? Spannend ...en veel plezier.. Emoticon: Bye byeXChorus
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Anne Mieke,

Ik ben aan je blog begonnen maar de tijd ontbreekt nog om alles door te lezen. Ik hoop dat je lekker tot jezelf komt en weer geniet van je reiservaringen.

Hier gaat alles zijn gang, de werkzaamheden voor het perron in Landgraaf gaan de komende week echt beginnen. Peter is twee weken op vakantie naar Spanje dus ik ben erg benieuwd hoe het gaat lopen.

Suzan en ik hebben de afgelopen week Jeanne een aantal keer geprobeerd te bellen maar we hebben haar nog niet gesproken. Ze is nog wel onder behandeling, ik zal je meer details mailen zodra we haar gesproken hebben.

Misschien heb je het al gehoord of gelezen in de krant; in Amsterdam is gisteren een treinbotsing geweest. Twee treinen zijn frontaal op elkaar gebotst; http://nos.nl/op3/artikel/3648(...)sing-amsterdam.html. Oorzaak nog onduidelijk, er is in elk geval één dode gevallen, een oudere vrouw.

Zo ben je weer een beetje op de hoogte van de ontwikkelingen hier.
Take care, veel plezier en geniet nog van je reis.

groetjes
XannePlaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

95,262,051 pageviews Een website van indahnesia.com