Eindelijk echte vleeskroketten in Jakarta!


 Subforum Selamat makan - Smakelijk eten 
58 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Selamat makan - Smakelijk eten > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 31-03-2012 16:59 jakarta-snacks wrote: wat ik lees van 4 bitterballen voor Rp35.000 staat in schril contrast met mijn prijzen. Tenminste, als ik het zo mag zeggen. 3 Bitterballen staat gelijk aan 1 kroket.

Dan ben je relatief duurÖ Excelso heeft een reputatie en is gevestigd op A-locaties. De consumentenprijs van een product in een restaurant ligt nou eenmaal fiks hoger dan bij de ballendraaier. Ik weet niet waar jij je prijs op hebt gebaseerd, maar als je groot wilt groeien - en ik denk dat je daar nat van droomt - dan heb je te maken met productie, groothandel/distributie, en detailhandel. In elk van die die stadia moet je winst maken.


MAD

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 31-03-2012 17:22 jakarta-snacks wrote: A.s. dinsdag heb ik koudijs ter beschikking

IJs heeft sterk de neiging koud te zijn, onder het vriespunt zelfs! Je bedoelt droogijs. Het gekke is dat hele volksstammen het over `koudijs' hebben. Je staat dus niet alleen, al is dat een schrale troost.


MAD

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 31-03-2012 16:59 jakarta-snacks wrote: Gelukkig is het zo dat ik dit land de gruwelijke hoeveelheid arbeid weinig kost.

Is waar. Maar zorg ervoor dat de ballendraaisters (aannemende dat je voor deze delicate klus jongedames kiest) niet het hele productieproces kennen, want als je succes hebt, komt er een Chinees en die koopt ze weg en begint zelf.

  • Belg begint chocolaterie in Yogya. Wordt weggepest, begint opnieuw. Nu zijn er drie chocolaterieŽn.*
  • Fransman begint restaurant. Loopt goed. Fransman er uitgemikt, restaurant draait door op zijn reputatie. Ander personeelslid begint zelf resto gebaseerd op de recepten van onze Fransoos. Fransman begint opnieuw, voor zo lang het duurt.*
  • Ergens in de jaren '90 werden (vrijwel) alle bleekgezichtenmeubelboeren uit Jepara gegooid. Meubeltjes maken konden ze daar zelf wel.

    *Y-B weet hiervan het fijne.

    Succes hebben in IndonesiŽ is verboten.


  • MAD

    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Jaaa, Pak pupyes, ik bedoelde droogijs. Het was al laat ya, genietend van wat lekkere biertjes en portie bitterballen+mayo+mosterd.

    Rp15.000 it is. Ik maak de snacks alleen van goed spul met alle zorg. Zat mensen willen ook hier betalen voor kwaliteit en smaak. Deze groep mensen is groot genoeg.
    Het is geen fabrieksspul met separatorvlees. Kan ook hoor om de prijs te drukken, maar dan heb ik al wat minder trek.

    Wie het duur vindt, laat het mooi voorbij gaan dan. Van die groep mensen wordt ik niet warm of koud.
    Ik wacht niet op azijnpissers en "boeroepers" die heel de tijd "duur" gaan roepen. Duur is een subjectief begrip, dat zul je wel weten.

    Succes hebben is jaloezie. Dat is correct. Ook erg onder Nederlanders te bespeuren overigens.
    Sorry maar de bitterballen van exelso zijn gewoon NIET lekker en hebben weinig met de echte bitterballen te maken. Tsja, aardappel is veel goedkoper.
    Nog steeds staat: Ik heb tot op heden nog nergens een goeie kroket/bitterbal gevonden.

    Enneh, ik droom niet zo snel nat van een bepaalde strategie hoor. Leuk om te groeien, maar het is er nog steeds bij en voor de lol. Hoef hier mijn leven gelukkig niet van af te laten hangen.
    Ik ben enthousiast en vind dit leuk en probeer wat te vermarkten, That's all.

    Dank voor je waarschuwing t.a.v. productie/groothandel/detailhandel. Dat is iets heel anders qua aantallen, dus daar gelden heel andere regels en prijzen voor. Uiteraard. Staffels zijn me niet onbekend.







    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    Surya Atmadja
    Gebruiker
    User icon of Surya Atmadja
    spacer line
     

    15.000 rup is niet goedkoop en ook niet te duur .
    Hangt ook af van de grootte , en dit buiten de smaak ,die goed moet zijn , minimaal zoals we in Ollanda gewend zijn .

    Ik heb bitterballen gezien die iets groter zijn dan knikkers Emoticon: Wink
    Als ik in november terug gaat naar mijn kampung in Jakarta zal ik langskomen , ga ik kombineren met een bezoek naar PIM.

    Wat de kostprijs betreft zal het tussen 3000-5000 rup zijn .


    bisa dicek of makemyday .

    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Ha, de grootte zit snor. Het is geen "lange bitterbal". Groter dan de standaard Nederlandse kroket.
    De smaak: qua smaak ben ik de "azijnpisser", ofwel uberkritisch. Of jij ze lekker vind zal blijken, maar ik heb wel een vermoeden dat je positief verrast bent.

    Ik begrijp de voorzichtige houding van velen Emoticon: Yes! . Ik heb hier zo vaak bepaalde verwachtingen van iets, maar helaas valt dat in 95% van de gevallen (erg) tegen.

    Bitterballen iets groter dan knikkers? Gotta be kidding me. Bevestigd mijn verhaal "verwachting" toch weer.





    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    Surya Atmadja
    Gebruiker
    User icon of Surya Atmadja
    spacer line
     


    On 01-04-2012 09:28 jakarta-snacks wrote:


    Bitterballen iets groter dan knikkers? Gotta be kidding me. Bevestigd mijn verhaal "verwachting" toch weer.

    Ondanks dat ik geen Nederlander ben, heb ik toch onbewust bepaalde Nederlandse eigenschappen overgenomen ( moet echt afleren).
    Dat hebt je als je tig jaren in Nederland woon.

    Als het kan moet het lekker zijn , moet groot zijn ( geen korte mini frikandel formaat) en moet goedkoop zijn .Voor die kan je een pakket murah van Hokka Bento kopen i.p.v kroket Belanda .

    Weet ook wel dat kwaliteit geld kost. Emoticon: Shiny


    bisa dicek of makemyday .

    zieleffe
    Gebruiker
    User icon of zieleffe
    spacer line
     


    Dat is verkeerde voeding wees blij dat je dat niet kan krijgen daar.............. Emoticon: Shut up! Emoticon: Shut up!
    Je krijg er een te veel Cholesterol er van.........dus niet te veel van nemen..... Emoticon: Nice Emoticon: Shut up!


    Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Lekker, groot, goedkoop. Ja willen we allemaal.
    Hoka Hoka Bento...Je hebt gelijk, maar de mensen die over het algemeen daar eten zullen niet snel tot de doelgroep behoren als je begrijpt wat ik bedoel.
    Ik vind het eten van Hoka2Bento niks.
    Een party (aantal maanden geleden) bij een international school was redelijk succesvol te noemen. Uitverkocht om 13.00 uur (had nooit verwacht dat het zo succesvol zou zijn. Nee verkopen is nooit leuk). Daaruit volgde een leuke klandizie. Still just for fun though. Als ik hier mijn brood mee moest verdienen, zou het (momenteel) niet goed komen. Emoticon: Nooo Emoticon: Nooo

    Weet iemand trouwens goeie mayo te koop hier (Jakarta). Ik maak t zelf, maar doe dat van 2e persing olijfolie. Heerlijk, maar niet verkoopbaar (vrij duur). Die Japanse knijpflessenmayo is veeeeel te zout.


    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    jakarta-snacks.. waar kan ik je bitterballen eens proberen?

    Mayo? ik doe het juist met die Japanse knijpflessen als je het merk Mama Suka bedoeld.



    Pak Pupyes
    Gebruiker
    User icon of Pak Pupyes
    spacer line
     


    On 01-04-2012 12:11 Yerun wrote: Mayo? ik doe het juist met die Japanse knijpflessen als je het merk Mama Suka bedoeld.

    Da's toch Koreaans? Gebruik ik ook. Beter: The Meat Shop, zit volgens mij ook in JKT. Of toch zelf maken, maar dan met maÔsolie in plaats van olijfolie. Om de een of andere reden lukt het mij niet met klapperolie.


    MAD

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Koreaans? Even kijken zodirect.

    The Meat Shop zit hier in Lippo ook. Dat was zo teleurstellend dat ik er maar 1 keer ben geweest. Paar stukken overpriced vleeswaren, wat pakjes aanmaaksoep op de planken. Bah.



    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Ja, Koreaans inderdaad.



    Pak Pupyes
    Gebruiker
    User icon of Pak Pupyes
    spacer line
     

    Vreemd. The Meat Shop hier is prima, over het restaurant erbij zijn de meningen verdeeld.


    MAD

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     

    Ja die in Yogya is inderdaad prima, dat is ook mijn ervaring. Maar zelfs de kaas ontbreekt hier volledig... en dat lust ik dan wel weer graag. Goed vlees haal ik hier bij de Farmers Market trouwens.



    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Mayo fles al weggeknikkert. Koreaans zou ook goed kunnen idd. Anyway: te zout naar mijn zin.

    Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.yerun
    stuur me even een mailtje pls.
    Op bovenvermeld adres ben ik niet altijd en had al aangeven dat ik ze nog niet gebakken verkoop.

    Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Pak Pupyes
    ja kan met diverse soorten olie, maar ik vind met olijfolie t lekkerst. Klapperolie schijnt idd slecht te gaan. Gebruik geen standaard "bakolie". Dat is niet te pruimen.
    Gebruik je de snelle variant of langzame variant van het mayo maken? Laat maar weten als je problemen hebt.




    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    bule gembel
    Gebruiker
    User icon of bule gembel
    spacer line
     

    Beste snack koning,

    Waarom laat je geen emmers mayonaise uit Nederland komen. Je moet de kroket droom wel zo maken dat deze klopt. Ook de mayonaise en mosterd hoort hier bij.

    Wellicht is het invliegen van bitterballen ook nog een optie. Goede bitterballen bij de groothandel zijn ook niet duur. Het scheelt je veel tijd en je kan je volledig storten op de verkoop.


    Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

    Yerun
    Gebruiker
    User icon of Yerun
    spacer line
     


    On 01-04-2012 13:14 bule gembel wrote:
    Beste snack koning,

    Waarom laat je geen emmers mayonaise uit Nederland komen. Je moet de kroket droom wel zo maken dat deze klopt. Ook de mayonaise en mosterd hoort hier bij.

    Wellicht is het invliegen van bitterballen ook nog een optie. Goede bitterballen bij de groothandel zijn ook niet duur. Het scheelt je veel tijd en je kan je volledig storten op de verkoop.
    Dat is importeren en daar moet je een importvergunning voor hebben. Die haal je niet even bij het postkantoor helaas. Als een bedrijf al een vergunning heeft zou je mee kunnen liften, maar ik denk dat bedrijven er niet happig op zijn iets 'extra's' te importeren vanwege de bureaucratie die daarbij komt kijken.



    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    En wat denk je van de BPOM toestemming/vergunningen?
    Voor elk product EN voor elk type verpakking met producten dien je een apart BPOM nummer te verkrijgen. Is pure hel.
    Afgezien van het feit dat invoer van snacks in reefers moet (LCL in reefer is vrijwel onmogelijk) = stervensduur (FCL). Mayo kan niet in reefer(vries), maar dient weer gekoeld (niet vries) te worden vervoerd.
    Nou, misschien interessant bij een 40' reefer FCL. Kosten: ca. eur50.000 per FCL reefer? Denk zelfs dat je t daar nog niet meer redt. Dat is ongeveer alleen de lading.
    Dan...onze fijne douanebeambten aan JKT zijde. Die zullen elk mogelijke barriere opwerpen om het je zo moeilijk mogelijk te maken.
    Omdat demurrage de hoofdprijs is, zul je alleen maar kunnen voldoen aan de chantage praktijken anders is het voorbij.
    ALS dat allemaal al zou lukken, moet je vriescapaciteit hebben voor 40' snacks te kunnen vriezen bij minimaal -18 graden celcius. Quanta costa dat geintje?
    Nee, onhaalbaar mits enorme hoeveelheden.





    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    Anorak
    Gebruiker
    User icon of Anorak
    spacer line
     

    Ik ben eind 2008 een broodjeszaak begonnen en we hebben een import vergunning. Het is niet de moeite te importeren. Wij maken ze ook zelf. Kroketten en bitterballen.


    Where there is a will there will be relatives.

    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Nog wat vergeten: Omdat er met vleesproducten wordt gewerkt, dienen er ook nog allerlei rapporten aan te zitten dat het vlees lalala ziekte cq.kiemvrij is etcetc. Verzin maar wat en ze vragen het. Op basis van de statistiekcode hang je bij voorbaat al aan de hoogste boom.
    En dan nog maar hopen dat de douane vrienden niet "vinden" dat er een andere statistiekcode gehanteerd moet worden (met uiteraard een hoger invoertarief). Breek me de bek niet open ik heb met deze vrienden al een keer te maken gehad, wat zo hoog is opgelopen dat het KPK woord viel en plots ik alles vrij kreeg in 1 dag (na 3 weken de spullen vastgehouden te hebben).

    Ze hadden wat pech dat ik me iets beter dan de standaard buleh had voorbereid in de douanereglementen INCOterms etc. (zag dit verhaal al lang aankomen natuurlijk).
    Toen in aangaf dat ik zwart op wit wilde zien waar zij hun (onjuiste) statistiekcodes vandaan hadden met de daaraan (onjuist) gekoppelde heffingen werd het rustiger en verlaagden ze hun tarief naar 250% (van 325%, verzin t maar). 250%? in nog geen 250 jaar als de totale heffingen volgens de Indonesische wetgeving slechts 17,25% waren. Ik kon hun wel aanwijzen waar dat stond in hun Grote Statistiek en Heffingen Boek.
    Zij mij niet (hebben blijkbaar nog een eigen heffingen-boek...)
    Dus toen gaf ik aan dat ik spijkerhard voor de gek gehouden werd en ik deze informatie (grotendeels schriftelijk nog wel) maar doorspeelde naar KPK en konden ze de spullen en een gat steken waar geen zonlicht komt. Ik was t zat.
    Ging niet over snacks, slechts een kleine zending van een paar 100 dollar, maar toch.
    Uiteindelijk wel geholpen.
    De agent? Stond erbij en keer ernaar. Snapte er geen joka meer van. We hebben het over A en iedereen praat dan graag over B. Rookgordijnen opwerpen en iets "moeilijk maken als het makkelijk kan".
    "Gewoon normaal doen"


    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    jakarta-snacks
    Gebruiker
    spacer line
     

    Anorak, broodjeszaak, goeie zaak.
    Zit je in jkt? Dan kom ik graag even eten.


    Geen tijd meer voor De Lekkerste Kroketten in Jakarta. Helaasss

    Anorak
    Gebruiker
    User icon of Anorak
    spacer line
     

    Zoals gezegd. Het is de moeite niet. Dan bedoel ik het commerciele deel. Dan kun je beter lokaal maken. Van inderdaad een ragout. Niet van iets anders. Ik zal iedereen ook uit eigen belang de uitleg van maken besparen. Maar wat je in RI aan kroketten en bitterballen krijgt is laag van kwaliteit. En voor lokaal hoef je die niet te maken. Dan ishet te duur. Waarbij opgemerkt dat de ambiente omstandigheden het al moeilijk maken een eetbare kroket van een ragout te maken .


    Where there is a will there will be relatives.

    Anorak
    Gebruiker
    User icon of Anorak
    spacer line
     

    Dan moet je bijna 2 uur vliegen. Batam. Wij maken eigen gemaakte filet americain onder andere en rosbief. Een Nederlandse patatzaak wil niet in RI. Dat kan ik je uit ervaring alwel vertellen. Je kunt hier voor de grondstoffen lokaal niet krijgen om zelf te maken. Een kroket wil nog gemaakt onder de juiste omstandigheden. Wij moeten het hebben van expats.


    Where there is a will there will be relatives.

    Malam
    Gebruiker
    User icon of Malam
    spacer line
     


    On 01-04-2012 12:11 Yerun wrote:
    jakarta-snacks.. waar kan ik je bitterballen eens proberen?

    Mayo? ik doe het juist met die Japanse knijpflessen als je het merk Mama Suka bedoeld.


    Juist dat is goede mayonaise, niks mis mee, vroegah nam ik Zaanse Mayonaise mee uit de lage landen, is dus niet meer nodig, Mama Suka is perfect en niks mis mee.
    Duur??????
    Gewoon de Nederlandse prijs voor een kroket, niks meer en niks minder dan dat, alle zeikverhalen uit Yogya ten spijt, het gaat er om wat je er voor over hebt. (of kan betalen)
    Zorg dat je ze bevroren bij om Malam komen en ik ben je man.
    50 van die jongens voor 750.000 ?
    1 miljoen inclusief verzend kosten?
    Dan vreet ik me van tijd tot tijd 3 maanden lang de schompes.
    Ik hoor van Yerun wel of het de moeite waard is Emoticon: Yes!
    Dat manneke in Yogya met al zijn bezwaren over duur en kwaliteit zal ik maar links laten liggen, die is te intelligent en weet alles beter. Emoticon: Shut up!
    Maar over prijs en smaak is niet te twisten Emoticon: Laugh out loud





    Plaats een reactie op dit onderwerp

    Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
    Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


    nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

    9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
     Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2017
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    61,614,471 pageviews Een website van indahnesia.com