Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie


 Subforum Blog @ indonesiepagina.nl 
54 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
BlogBlot
Gebruiker
spacer line
 

Voormalige medewerkers Dirgantara naar Maleisie
Gepubliceerd op 29 februari 2012 00:29
Honderden voormalige werknemers, waaronder ook experts, van de Bandungse vliegtuigmaker PT Dirgantara Indonesia (PTDI) zijn door de Maleisische vliegtuig-industrie gerecruteerd. Dit meldt een medewerker van de Indonesische ambassade.
Lees verder , klik op de titelspacer line  

Je kunt de Indonesische techneuten die in de Indonesische luchtvaartindustrie werkzaam waren niet kwalijk nemen dat ze naar MaleisiŽ zijn vertrokken als er in eigen land geen werk meer is. Dat geldt eveneens voor de 700 docenten die thans in MaleisiŽ aan de universiteiten zijn verbonden en de ruim 1 miljoen arbeidskrachten die in de diverse sectoren in MaleisiŽ werkzaam zijn. Maar ik vind het wel bedenkelijk dat IndonesiŽ grote investeringen had gedaan in het verleden om de vliegtuigindustrie van de grond te krijgen en thans haar luchtvaarttechneuten nadat ze wegens verminderde werkzaamheden had moeten ontslaan, naar het buurland zien vertrekken. Nou prof.ir.B.J. Habibie met je denktank. Volgens de laatste berichten die ik gelezen heb moet u nu weer in Duitsland wonen. Nederlandse en Duitse luchtvaart techneuten interesseren om (in IndonesiŽ) aan de slag te gaan om nieuwe vliegtuigen te ontwikkelen en te bouwen. En dan heb ik het over de grote - en kleine luchtvaart. En probeert u tevens de andere Asean landen alsmede AustraliŽ en Nieuw - Zeeland ervoor te interesseren om er in te participeren. Die vliegtuigfabriek in Bandung moet wel werk hebben. De mensen hoeven niet eens perse naar IndonesiŽ te verhuizen. Benut de mogelijkheden van de IT ten volle zou ik zeggen en de participerende landen hebben dan ook profijt van.

H.D.B. GoSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

Ik hoop dat het tijdelijke "braindrain" proces is.
Sinds de oprichting van Persekutuan Tanah Melayu hadden de Indonesiers een belangrijke aandeel ingebracht in de welvaart en kennisniveau van PTM die later Malaysia wordt.

Het is logisch dat afgedankte/werkloze Indonesiers naar buitenland gaan .
WWN, ik had jammer gevonden waarom Dirgantara geen samenwerking had gezocht toen Fokker failliet ging.
Fokker 100 was een moie moderne vliegtuig.
We weten ook dat er veel kennis verloren ging en sommigen kunnen zelfs een baan vinden bij Boeing.bisa dicek of makemyday .

Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Alle reclame spotjes van Invest in Indonesia tenspijt, Kennismigratie is geen nieuw onderwerp helaas. Velen gingen hun voor.Waarmee de zereplek nog eens voor het voetlicht komt. Multinationals investeren niet in RI. Redenen daarvoor zijn al eens aangegeven in een ander topic. En je kunt stellen helaas, Indonesie een land in ontwikkelen heeft het zeker nodig. De order voor Boeing had ook kunnen resulteren in flinke orders.

Wederom een gemiste kans. Emoticon: Frustrated


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

Kabinet Rutte heeft het over slim bezuinigen en aanjagen van de economie.Nou ik ben benieuwd. Vandaag, 01/03/2012 op tv Rutte horen zeggen dat er een economische tegenslag is. Te kort loopt op naar 4,2 procent. Nog meer prominenten van VVD huize uitnodigen in het zondagse programma Buitenhof tv.

En de Duitse ambassadeur in Den Haag had het over dat NL te veel met zich zelf bezig is.Welnu hij kan het Duitse Parlement om nadere instructies vragen hoe nu verder te gaan.

H.D.B. Gosapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 01-03-2012 11:07 Anorak wrote:
Multinationals investeren niet in RI. Redenen daarvoor zijn al eens aangegeven in een ander topic. En je kunt stellen helaas, Indonesie een land in ontwikkelen heeft het zeker nodig. Emoticon: Frustrated


Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Investeringen in IndonesiŽ door buitenlandse bedrijven worden voornamelijk/uitsluitend gedaan om te profiteren van de (nog geringe) koopkracht van die 250 miljoen inwoners, niet voor de export. Niet dat die investeringen slecht zijn voor de economie, overigens. Maar een deel vloeit terug naar de moedermaatschappij, en je vraagt je af of het niet beter voor de economie zou zijn als Indonesische bedrijven die productie op zich hadden genomen. Als ze dat kunnen, tenminste.

Investeringen in China, Vietnam, MaleisiŽ, Thailand etc. zijn exportgericht, en zijn dus aanmerkelijk beter voor het handelsoverschot/de handelsbalans.

Multinationale schoen-en textielfabrieken gericht op export waren eerder in IndonesiŽ gevestigd dan in China. Net als meubelfabrieken hebben ze massaal de benen genomen naar China en Vietnam. Nu met name in China de lonen gaan stijgen, is er een kleine kans dat ze terugkomen. Maar ik vrees dat ze er alles aan doen om dat te vermijden en dat ze eerst elders gaan kijken.


MAD

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 02-03-2012 02:05 Pak Pupyes wrote:
Investeringen in IndonesiŽ door buitenlandse bedrijven worden voornamelijk/uitsluitend gedaan om te profiteren van de (nog geringe) koopkracht van die 250 miljoen inwoners, niet voor de export. Niet dat die investeringen slecht zijn voor de economie, overigens.

Mijn posting was ook alleen een reactie op Anorak die beweerde dat multinationals niet investeerden in IndonesiŽ. Dat zij dat voornamelijk doen om ergens van te profiteren is mij ook duidelijk. Een onderneming heeft als belangrijkste drijfveer het maken van een zo groot mogelijke winst, het zijn geen sociale instellingen.
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 02-03-2012 02:24 sapolidi wrote:

[quote removed]

Mijn posting was ook alleen een reactie op Anorak die beweerde dat multinationals niet investeerden in IndonesiŽ. Dat zij dat voornamelijk doen om ergens van te profiteren is mij ook duidelijk. Een onderneming heeft als belangrijkste drijfveer het maken van een zo groot mogelijke winst, het zijn geen sociale instellingen.

Indonesia heeft nog andere factoren die China, India mss niet hebben, een goede binnenlandse afzetmarkt die hun zelf gemaakte producten kunnen kopen , rijk aan grondstoffen , niet al te grote bevolkings aantal die in de platteland wonen.
En wat ook belangrijk is niet te zeer afhankelijk van export.
Men wil zelfs eindproducten exporteren in plaats van halffabrikaten.

China begin een beetje te piepen omdat ze iets minder groei hebben dan de normale 10% , en toen USA /Europa een economische dip hebben.

Ik vraag me af of India en i.h.b China hun arme plattelands bevolking kan opvangen in de productiesectoren. En armoede in India en China is mss erger dan de armoede in Indonesia. Kan alleen maar van films/documentaire afleiden.

De Rijke Westen kunnen hoogstens 1 auto per jaar kopen , ook geldt dat voor koelkast of PC, TV of koffiezetapparaat . De markt raakt a.h.w verzadigd.


bisa dicek of makemyday .

Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Precies PP, leuk stukje van Sapolidi, nauwelijks relevant op de schaal van investeringen.
Hij kan echter niet zien wat er werkelijk gebeurd in genoemde landen. RI maakt de boom niet door zoalsmin China of Vietnam. Hij kan een leuk stukje kopieren, feit blijft dat multinationals kiezen voor productie in Vietnam en niet RI. En dat is voornamelijk export. RI plukt geen graantje mee. en ik zeg er bij, helaas. Heelnerg helaas.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 02-03-2012 07:24 Anorak wrote:
Precies PP, leuk stukje van Sapolidi, nauwelijks relevant op de schaal van investeringen.Hij kan echter niet zien wat er werkelijk gebeurd in genoemde landen. RI maakt de boom niet door zoalsmin China of Vietnam. Hij kan een leuk stukje kopieren,

In jouw ogen nauwelijks relevant omdat het niet in jouw straatje van pas komt. En dat kopietje dient als bewijs dat ik niet alles uit de losse mouw schudt zoals hier vaak voorkomt.
Maar goed. Als dat artikel nauwelijks relevant op de schaal van investeringen is, wat denk je dan van de volgende punten?
Uit een rapport van de Verenigde Naties blijkt dat IndonesiŽ tot de 10 ontwikkelende economieŽn behoort die de meeste investeringen van multinationals binnenhaalde door kostenbesparende locaties, investeringsprikkels, liberale kapitaalmarkten en nieuwe privatiseringsprogramma's.
De Economische Voorlichtingsdienst (EVD) zegt dat de economie in IndonesiŽ gedreven wordt door consumenten, wat zeldzaam is in landen met dit level van economische ontwikkeling.
De OECD (Organisation for Economic Cooperation and Development ) benadrukt dat de economie van IndonesiŽ booming en de economische groei nog steeds groot is en daarom veel investeerders aantrekt.
Zakenbank Goldman Sachs verwacht dat de beurzen van landen als Turkije, IndonesiŽ, Mexico en Zuid-Korea, de zogenaamde TIMZ-landen, in 2012 de hoogste ogen lijken te gaan gooien.í

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar volgens mij hebben deze instellingen toch wel enig zicht op de situatie in indonesiŽ en dat er toch wel gespoken mag worden van een booming.

feit blijft dat multinationals kiezen voor productie in Vietnam en niet RI. En dat is voornamelijk export. RI plukt geen graantje mee . en ik zeg er bij, helaas. Heelnerg helaas.

Volgens Mechteld Oomen, secretaris internationale economische zaken bij werkgeversorganisatie VNO-NCW zorgen buitenlandse investeringen in ontwikkelingslanden voor werkgelegenheid, overdracht van kennis en economische groei. Bovendien is er een sneeuwbaleffect. In IndonesiŽ leidt elke arbeidsplaats bij een multinational tot wel zes nieuwe arbeidsplaatsen bij toeleveranciers, in de transportsector, etcetera. Investeringen leiden ook tot kennisoverdracht. Dus me dunkt dat RI er toch wel een graantje van meepikt. Ik denk wel meerdere graantjes.
Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Wat ik probeerde te vertellen is dat wat RI slechts een klein deel daarvan heeft. Als je ziet op welke schaal er geinvesteerd wordt in Vietnam? Dan besef je snel dat RI het niet goed doet. En ik ken de redenen ervoor. Het duurt te lang om de faciliteit uit de grond te krijgen.

Dat zal redelijk abstract voor je zijn. Wanneer was je voor het laatst in RI? Wanneer ben je in Vietnam wezen kijken? Een artikel wat je plaatst geeft een vaks beeld. Ga gewoon eens kijken, dan zie je waar je het werkelijk over hebt. Dat is iets anders dan een artikel lezen. En daarbij geeft het een beeldvorming die verre van de waarheid is. Zo rooskleurig niet voor RI endar is triest.


Where there is a will there will be relatives.

bule gembel
Gebruiker
User icon of bule gembel
spacer line
 

Ik ben nooit in Vietnam geweest. Ik heb wel een klant die voor een grote multinational werkt in Vietnam en volgens hem is het daar booming.... Hij zegt dat het daar meer booming is dan in RI. Is de mentaliteit van de vietnamees heel anders als die van een RI-er? Lijkt een vietnamees op een Chinees qua mentaliteit en "werklust"?


Het mooie van je eigen fouten is dat anderen er soms heel gelukkig van worden..

spacer line  

Naar aanleiding van de reactie van " bule gembel " de dato 03/03/2012 om 14:33 hr hierover het volgende. Ik las een artikel over Macau en Hong Kong. In Macau is de werkmentaliteit van de Chinese bevolking op zijn Mediterraan. De Portugezen hebben het gebied in 1557 gesticht en de naam gegeven Macau of Macao en in 1999 is het gebied overgedragen aan de Volksrepubliek China. Macau ligt 70 km Zuid-West van China en 145 km van Hong Kong (bron: nl. Wikipedia).

In 1842 werd het Chinese keizerrijk gedwongen Hong Kong over te dragen aan de Britse Oost Indische Compagnie. De Britse tegenhanger van de Nederlandse Vereenigde Oost Indische Compagnie (V.O.C.). Hong Kong was vervolgens lange tijd een Britse Kroonkolonie. Bij verdrag werden in 1898 de " New Territories " aan het grondgebied (Britse kroonkolonie) toegevoegd voor een periode van 99 jr.

Als rechtsopvolger van het Chinese keizerrijk gaf de Volksrepubliek China aan om de pacht verleend in 1898 niet te willen verlengen. Op 19 / 12 / 1984 werd een verdrag gesloten tussen de UK {United Kingdom - Groot BrittaniŽ (en zijn voormalige Dominions)} en China in de teruggave van het volledige gebied Hong Kong aan China.
Op 01 / 07 / 1997 droeg de UK Hon Kong over aan China. (bron: nl.Wikipedia)

De werkmentaliteit van de Chinezen in Hong Kong is meer Noord Europees. Er worden werkuren per dag gemaakt als je die in Europa zou invoeren dan krijg je gegarandeerd de vakbond aan je broek. Ze zijn in vergelijking tot de Chinezen in Macau materialistischer. Werken, werken, werken om maar rijk te worden.

Waarom ik zoīn voorstander ben van de Singaporese staatsmodel ? De Peopleīs Party van mr. Lee Kwan Jie stelde indertijd dat alle etnische groeperingen in Singapore gelijk zijn en derhalve ook alle culturen en godsdiensten. Het maakte niet uit of wie de grootste etnische groepering en wie de kleinste etnische groepering is. Wie discrimineert door te beweren dat zijn etnische groep respectievelijk zijn cultuur en godsdienst superieur is aan alle andere die krijgt met de Singaporese justitie te maken en je wordt vervolgd. Dat concept werkt in de praktijk.

H.D.B. Go

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 03-03-2012 06:36 Anorak wrote:
Wat ik probeerde te vertellen is dat wat RI slechts een klein deel daarvan heeft. Als je ziet op welke schaal er geinvesteerd wordt in Vietnam? Dan besef je snel dat RI het niet goed doet.

Jouw letterlijke uitspraak in de posting van 1 maart was: Ē Multinationals investeren niet in RIĒ. Over een vergelijking met Vietnam werd geen woord gerept. Je moet er dus niet alles met de haren bij gaan slepen Anorak.

Dat zal redelijk abstract voor je zijn.
Ik kan lezen en conclusies trekken. Als er bijvoorbeeld wordt gepubliceerd dat Unilever 90 miljoen euro uittrekt voor de uitbreiding van de bestaande ice cream fabriek in IndonesiŽ en nieuwbouw en uitbreiding van een bestaande fabriek voor de productie van persoonlijke verzorgingsmiddelen en dat dit deel uitmaakt van een driejarig investeringsprogramma waar de multinational in totaal Ä 550 miljoen voor heeft vrijgesteld, dan is in mijn ogen hier sprake van investeren. Snap dus niet wat hier redelijk abstract voor mij moet zijn.

Wanneer was je voor het laatst in RI?

Ofschoon ik slechts als toerist ooit in Griekenland ben geweest, weet ik toch dat Griekenland economisch aan de grond zit. Ben zelfs nooit in Rusland geweest en desalniettemin ben ik op de hoogte dat daar een loopje wordt genomen met democratische rechtsregels. Het is dus klinkklare onzin dat je alleen maar een beeld van een land kunt hebben als je er woont. Maarten van Rossum woont ook gewoon in Nederland, maar wordt hier algemeen erkend als de grote Amerika kenner.

Wanneer ben je in Vietnam wezen kijken?
Waarom zou ik dat moeten doen? Ik heb het toch helemaal niet over dat land gehad.

Een artikel wat je plaatst geeft een vaks beeld. Ga gewoon eens kijken, dan zie je waar je het werkelijk over hebt. Dat is iets anders dan een artikel lezen. En daarbij geeft het een beeldvorming die verre van de waarheid is. Zo rooskleurig niet voor RI endar is triest.

Mijn laatste posting was niet ťťn artikel maar een opsomming van publicaties van diverse internationale instanties/instellingen.
Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Dan zijn we snel klaar met de discussie sapolidi. Blijf rustig achter je computer zitten en kom tot beeldvorming door jouw media naar keuze. De feiten liggen iets anders. Die neem je waar als je werkelijk gaat kijken.

Mr Go.

Singapore is niet anders dan een klein dictator staatje. Corrupt judicial systeem. Zie de gevangenneming van Alan Shadrake. Verre van een voorbeeld en verre van een democratie. Het concept werkt? Onder dwang en corruptie?


Where there is a will there will be relatives.

spacer line  

Reactie op Anorak mail d.d. 04/03/2012 07:39

Zojuist op internet gekeken wie Alan Shadrake is. Ik begrijp uit het artikel van Human Rights Watch dat de Britse journalist Alan Shadrake de doodstraf in het Singaporese rechtsysteem bekritiseert en dat zijn kritiek bij de Singaporese justitie in het verkeerde keelgat is gevallen.

Mijn waarde Anorak ik weet niet wie je bent, wat je beroep is, wat je opleiding is en je nationaliteit is. Ik kan je uit eigen spijkerharde ervaring vertellen dat het rechtsysteem in Limburg hoog nodig op de helling moet. Het Limburgse clientelisme is zo corrupt als wat. Indien de Limburgers en de andere Nederlanders problemen met elkaar hebben, evenals de Nederlandse Joden problemen hebben met de blanke Nederlanders over de periode 1940 - 1945, dan moeten ze dat niet over mijn rug uitknokken en mijn persoon als psychiatrische kapstok gebruiken om de brede maatschappelijke discussie in een frame te kunnen plaatsenen en me ook niet als psychiatrische pispaal te gebruiken om hun frustraties te kunnen uiten.

Het is me in de rechtzaal in Roermond door een vrouwelijke rechter wier naam ik helaas niet ken, en behorende tot de etnische groep " Hollanders " te verstaan gegeven hoe justitie reageert als iets hun niet zint. Met andere woorden Justitie heeft lange tenen. Bij deze maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik dat indien de Justitie in NL en in het bijzonder in Limburg zo intolerant, aanmatigend en niet bereid is haar fouten te erkennen, wel dan moeten ze maar net als de Duitse justitie in het Nazi tijdperk op hun toga het Nazi symbool laten aanbrengen. Dat Nazi symbool is niet het Nazi Hakenkruis, dit voor alle duidelijkheid. Het is het symbool wat op de uniformen voorkomt van het Duitse leger tijdens het Nazi bewind.

Geschokt Anorak? En de toenmalige Commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de latere burgemeester van Rotterdam als ik me niet vergis en thans in het kabinet Rutte 1, de Minister van Justitie, de VVD-īer Ivo Willem Opstelten destijds in zijn hoedanigheid als Commissaris van de Koningin in de prov. Utrecht die via de radio microfoon tussen de regels door ondergetekende zat af te zeiken omdat ik problemen had met de politie in Roermond. Als de politie in Roermond en met name de toenmalige rechercheurs en later brigadiers Eppinga en Ben van de Vorst met die brede maatschappelijke gezwam,verkeerde conclusies hebben gemaakt dan moet dat niet op mij verhaald worden. Ze moeten die brede maatschappelijke Limburgse slappe geouwehoer maar eens mee stoppen.

En zo was er ook een paar psychiaters die via de radio microfoon tussen de regels door ondergetekende zat af te zeiken. Deze schijnheilige hielelikkers van het Jodendom.
Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over die ene al lang gepensioneerde psychiater die na zijn pensionering nog een paar patienten in behandeling had en die werkelijk interessante verhalen vertelde over de medicatie welke toegepast wordt op psychiatrische patienten. Op een keer zei die voor de goede verstaander met een zekere leedvermaak tussen de regels door, in de trant van wel kerel heeft die klootzak van een collega van me in Sittard en in Roermond je te grazen genomen.

Geen enkel maatschappelijk systeem is vrij van fouten. Maar de gedachte verankerd in een rechtsysteem dat alle etnische groepen, religies en culturen gelijk zijn vind ik uiterst sympathiek. In Duitsland was recentelijk onlusten geweest met dodelijke afloop wat gerekend kan worden tot raciale spanningen. De Duitse bondskanselier Frau Angela Merkel heeft ten overstaan van de tv publiekelijk haar verontschuldigingen aangeboden.

Het is werkelijk niet te hopen voor de Duitsers en Duitsland dat het politiek weer de verkeerde kant opgaat als in de aanloop naar de periode 1940 - 1945. Want dan is er voor Duitsland en de Duitsers gťťn enkele pardon meer. Dan moet Duitsland dan maar opgedeeld worden en is het het definitieve einde van de Duitse Staat voor eens en altijd.

H.D.B. GoAnorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Geen enkele regime is foutloos, maar er is een verschil tussen democratie en een Singapore wat geregeerd is door corrupte dictators en poppetjes in onder andere het rechtssysteem. De door jou genoemde Mr Lee is iemand die bij de volgende verkiezingen de kans loopt door het volk de straat opgejaagd wordt, recentelijk nog gesproken met Singaporezen? Ik ben er vrij goed bekend mee. Of beter, hij mag rustig gadaffi, en binnen kort de leider van Syrie achterna. Dat lot is een kwestie van tijd.die ontwikkeling komt vanzelf. Ik weet niet wat mijn opleiding hier trouwens mee te maken heeft, nog mijn werk. Ik wordt wel genfronteerd met dit soort zaken als expat, storend genoeg, zeker als meneer Go hier Singapore gaat verheerlijken. Weinig gepast. We leven in 2012. Daarin is geen plaats voor dictators. Ook geen mr Lee.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 04-03-2012 07:39 Anorak wrote:
Dan zijn we snel klaar met de discussie sapolidi. Blijf rustig achter je computer zitten en kom tot beeldvorming door jouw media naar keuze. De feiten liggen iets anders. Die neem je waar als je werkelijk gaat kijken.

Sterke onderbouwing van jouw stelling Anorak en dan met name de uitwerking van de feiten.. En toch schat ik de expertise en betrouwbaarheid van de door mij eerder genoemde instanties hoger in dan die van jou.
sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 04-03-2012 15:04 Anorak wrote:
Of beter, hij mag rustig gadaffi, en binnen kort de leider van Syrie achterna. Dat lot is een kwestie van tijd.die ontwikkeling komt vanzelf.

Dat beeld van SyriŽ heb je toch niet via zelf uitgekozen media Anorak? Je kunt namelijk pas iets echt beoordelen als je er geweest bent of woont. Tenminste dat heb ik hier gelezen en waar ik terecht grote vraagtekens achter zet.spacer line  

Reactie op Anorak mail van 04/03/2012 15:04

Mr. Lee Kwan Jee is niet meer actief in de Singaporese Peopleīs Action Party. Hij heeft de gepensioneerde leeftijd bereikt en dat is al weer een jaar of wat als ik het wel heb.
Waar ik dit op baseer? Er was op tv een interview geweest met o.a. mr. Lee Kwan Jee en zijn visie in het huidige Singapore.

Is het erg onbescheiden als ik vraag waar U als expat actief bent? U behoort toch niet tot dat soort expats die we in IndonesiŽ gezien hebben. In NL een gewone functie en wonend in een gewone modale woning. Uitgezonden naar IndonesiŽ, wonen in een kapitale zeer riante woning in de betere buurt, bedienend personeel tot de beschikking, zoals een kokkin, wasvrouw, de chauffeur, auto van de zaak en maar kankeren dat ze het zo slecht hebben. Dit zijn dan de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden van werkgevers om personeel die daar voor in aanmerking komen te motiveren voor uitzending naar het buitenland.

En mag ik Anorak ook even er aan herinneren dat de toenmalige Min. van Buitenlandse Zaken mr. Jozef Marie Luns in zijn studententijd lid was van de NSB, berucht vanwege zijn confrontatie met die andere kemphaan ir. Sukarno, de eerste president van IndonesiŽ. Luns werd later zelf de secretaris generaal van de NATO. We zijn in de wereld voor alsnog door het oog van de naald gekropen met die overkills aan nucleaire wapentuig. Moet er niet aan denken indien zoīn verrekte politieke stommeling die ook nog eens een rechten studie er op heeft zitten en dan ook nog eens van KVP politieke huize was ( KVP = Katholieke Volks Partij ), indertijd verregaande beslissingen had moeten nemen als destijds president J.F. kennedy tijdens de Cuba crisis met de USSR. Het is beslist geen overbodige luxe indien een commissie een screening toepast voor dergelijke verantwoordelijke politieke functies.

En wat is er voor bezwaar om onder uw eigen naam te reageren. Ik vraag uit pure interesse wie Anorak is. Gewoon een profielschets.

H.D.B. GoAnorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

We hadden hier eerder al eens een discussie. Indonesie en de investeringen zijn voor eigen markt. Waar een land als Vietnam bijvoorbeeld multinationals aantrekken niet alleen voor eigen markt. Enorm verschil, zoals dacht ook al eens door PP aangegeven, maakt een enorm verschil op de handelsbalans, heel , heel belangrijk. RI profiteert daarvan niet. Slaap zacht. De opbouw van een dergelijke productie faciliteit heeft in RI 3 keer langer nodig dan in de omringende buurlanden. 1 van de redenen waarom RI niet profiteert. Notabene ook wat in je eigen productie staat, eigen markt. Dus RI profiteert helemaal niet,en dat is schrijnend en heel erg jammer, droom zacht. Je bent nog niet verder wezen kijken als Lutjebroek, en denkt dat je iets weet?

Dan over Syrie? Ben je van de potgerukt of zo? Je hoeft je niet af te vragen wat daar gebeurd. Kijk rustig verder naar tv, doe rustig je beeldvorming via de media, en..... Vooral niet verder komen dan lutjebroek. Verruimd de geest zullen we maar zeggen.


Where there is a will there will be relatives.

sapolidi
Gebruiker
User icon of sapolidi
spacer line
 


On 04-03-2012 18:32 Anorak wrote:
We hadden hier eerder al eens een discussie. Indonesie en de investeringen zijn voor eigen markt. Waar een land als Vietnam bijvoorbeeld multinationals aantrekken niet alleen voor eigen markt. Enorm verschil,

Of de investeringen van de multinationals alleen voor de eigen markt waren of ook voor de export was niet het uitgangspunt. Het ging om jouw bewering dat multinationals niet in Indonesiť investeerden. Het is wel via een omweg, maar uit je uitleg heb ik begrepen dat er dus wel geÔnvesteerd wordt.

Je bent nog niet verder wezen kijken als Lutjebroek, en denkt dat je iets weet?

Vergeleken met jou voel ik me inderdaad erg nietig.Zoveel kennis variŽrend van poltiek, economie, IndonesiŽ in al zijn facetten tot zelfs UFO's verenigd in ťťn persoon, kom ik zelden tegen.


Dan over Syrie? Ben je van de potgerukt of zo? Je hoeft je niet af te vragen wat daar gebeurd. Kijk rustig verder naar tv, doe rustig je beeldvorming via de media, en..... Vooral niet verder komen dan lutjebroek. Verruimd de geest zullen we maar zeggen.

Heb je iets met Lutjebroek? Emoticon: Bye bye
Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 04-03-2012 18:31 wasiat warga negara wrote:
Reactie op Anorak mail van 04/03/2012 15:04

...
Is het erg onbescheiden als ik vraag waar U als expat actief bent? U behoort toch niet tot dat soort expats die we in Indonesi� gezien hebben. In NL een gewone functie en wonend in een gewone modale woning. Uitgezonden naar Indonesi�, wonen in een kapitale zeer riante woning in de betere buurt, bedienend personeel tot de beschikking, zoals een kokkin, wasvrouw, de chauffeur, auto van de zaak en maar kankeren dat ze het zo slecht hebben. Dit zijn dan de zogenaamde secundaire arbeidsvoorwaarden van werkgevers om personeel die daar voor in aanmerking komen te motiveren voor uitzending naar het buitenland.
...

H.D.B. Go
Nee, niet onbescheiden, maar wel de manier waarop je het doet? ik kom ook uit een normale functie, normale woning en normaal gezin en heb hier nu ook ineens een eigen huurhuis (bovenmodaal), auto voor de deur, bediende die zich prima bezig kan houden en eventueel een chauffeur als ik het nodig heb.

Maar.... ben niet eens een expat! Buiten dat, al was ik dat wel zou ik nog veel harder klagen, want al die secundaire arbeidsvoorwaarden heb je hier geen K.U.T. aan, want waar expats zitten staat vast 23,5 uur per dag file, is het tering-druk en kun je niet eens een normaal leven hebben als je een voltijdbaan hebt. Terecht dat ze klagen dus, en nogmaals.. ben geen expat, ben het nooit geweest en hoef het ook niet te worden (tenzij de secundaire arbeidsvoorwaarden heel gunstig zijn natuurlijk)


Ho Lee Fuk

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

In dit licht is het dus ook helemaal niet vreemd dat Indonesiers onder soortgelijke veel hogere salarissen EN secundaire arbeidsvoorwaarden gepaaid worden om naar Maleisie te gaan en daar lekker in het veel minder drukke Kuala Lumpur (of Putrajaya, of Cyberjaya, of een andere randgemeente) tewerk gesteld te worden.


Ho Lee Fuk

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,170,664 pageviews Een website van indahnesia.com