Toeristen visum verlengen


 Subforum Tickets, luchtvaart en vervoer 
64 bezoekers





Startpagina
Je bent nu in > Forum > Tickets, luchtvaart en vervoer > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
bambang
Gebruiker
spacer line
 

Toch maar de website van de RI ambassade bekeken. De verlenging van de VoA is ingegaan per 26-01-2010.

visa4indonesia.nl/types-of-visa/visa-on-arrival/





Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-01-2012 08:43 Malam wrote:
Bron: http://visum.accessindonesia.nl/

Ook hier wordt aangegeven dat je een VOA (30 dagen) kan verlengen tot 60 dagen.
Dat een 60 dagen visum is te verlengen kan ik nergens terug vinden.
Ook op deze site spreekt men voor een verblijf langer dan 60 dagen over een Soc Bud visum


Ik heb een tijdje geleden ( nog niet eens 2 jr geleden) verteld over de ervaring van mijn Amsterdamse vriend (Oud klasgenoot in JKt).
Die had verteld dat zijn VOA verleng kan worden .In Cengkareng en zelf geregeld.
Ook moet men schrijven met een zwarte pen/inkt .
kost 250.000 exclusief formulier , meterai(?) en Damri kosten retour (2x Gambir v.v).
Ik zou een biro jasa inschakelen.
Volgende week ga ik weer samen op reis, hij heeft meer ervaring met VOA-Sosbud etc, ik niet , alleen VOA voor mijn gezin.

Heb hem net a.d telefoon , hij heeft andere informatie over het verschil van VOA(Toerist)- Toerist 60 dgn-Sosbud 60 dagen .
Hij beweerde ook dat in Jogja niet verleng kan worden( Wel in Jkt- op Bali).
Dus wie heeft gelijk ???




bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-01-2012 10:02 bambang wrote:
Toch maar de website van de RI ambassade bekeken. De verlenging van de VoA is ingegaan per 26-01-2010.

visa4indonesia.nl/types-of-visa/visa-on-arrival/


Verstandig.
Dat had ik altijd beweerd. Ga naar de bron.
Alleen volgen ze de officiele route, en zoals je weet zijn er andere wegen die naar Rome kan leiden.
En zeker op Bali. En dat geeft Babylonische verwarring.


bisa dicek of makemyday .

bambang
Gebruiker
spacer line
 

forum.indonesiepagina.nl/topic(...)a_voor_indonesia.php

Dit is de kopie van Simpati.
De verlenging is ingegaan per 26-01-2010. Alleen de sticker van de VoA staat vermeld "not extendable". Dit levert verwarring op.

De sticker had nooit in het paspoort geplakt moeten worden.




Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 14-01-2012 07:06 Ramon_W wrote:
Immigrasi was inderdaad gesloten maar kwam er gelukkig optijd achter :-) Wel geinformeerd bij een naar mijn mening betrouwbare reisburo, daar de situatie uitgelegd en zij vertelde mij dat het wel mogelijk was en lieten mij ook zo aanvraag formulier zien, zij zouden dan voor de sponsor brief zorgen en alles verder regelen. kosten niet hoger dan 500.000 !! voor 1 x 30 dagen extra!
Koopje jongen, doen! Normaal kost het Rp. 600.000 - 700.000 voor een verlenging van 30 dagen (via de "omweg" Emoticon: Wink in Yogya. Geen tijdverspil, lekker vlug, een beetje extra betalen maar dan is het ook in een wip klaar en hoef je niet 5x naar de immigratie (waardoor je uiteindelijk het 2-voudige kwijt bent).



Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

Surya, je hoeft niemand te raadplegen in Jakarta om een visum te kunnen verlengen in Yogyakarta. Heb je gewoon geen drol aan. Ik stel dat het zonder problemen kan, zie mijn eerdere posting en de posting van Malam waar dit onderschreven wordt. Kennelijk zijn mijn ervaringen niet voldoende, en dat is prima, maar wie in Jakarta zou je moeten bellen voor een visum in Yogyakarta? Onzin is het gewoon.



Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

Op de site die Bambang noemt, hebben ze het in erbarmelijk Engels over een VoA. Dat heeft Ramon niet, die heeft een visum van 60 dagen. Als dat (in NL/buiten RI) is aangevraagd met overleg van een sponsorbrief kan dat visum wel worden verlengd: http://visa4indonesia.nl/types-of-visa/visit-visa


MAD

Ramon_W
Gebruiker
spacer line
 

Hmmm het word inderdaad allemaal ingewikkeld. Als ik in mijn visum kijk zie ik dat ik een SINGLE ENTRY visum heb voor 60 days. Ook zie ik de code 211 staan..

Reisburo was er zeker van dat het wel zou lukken en dat ik het een week van te voren moet aanvragen.

Mocht dit allemaal niet lukken is het dan het beste om een retourvlucht naar SIngapore of Maleisie te boeken zodat ik weer 30 dagen krijg bij aankomst in Indonesie? kan dit in 1 dag of ben ik verplicht om dan langer in Singapore of Maleisie te verblijven?

Ik hoor het graag.



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Bambang, jij hebt het over een VOA, die is inderdaad te verlengen met 30 dagen.

De vraag is hier, kan je een 60 dagen toeristenvisum verlengen.
En daar zijn de meningen over verdeelt.

Ik kan het hier niet terug vinden
visa4indonesia.nl

Zou het inderdaad zo zijn dan is er geen verschil tussen een Sos. Bud visum en een 60 dagen toeristenvisum.
Met die verstande dat je bij aanvraag van een Sos Bud visum gelijk al een sponsorbrief moet overleggen en bij een toeristenvisum niet.

Zou ik in mijn geval een toeristenvisum 60 dagen aanvragen met een reischema waarop vermeldt staat dat ik pas na 180 dagen retour naar Nederland ga, dan zal mijn visum op zeker worden afgewezen.

Nu begin ik eigenlijk erg nieuwsgierig te worden, of het inderdaad zonder gerotzooi mogelijk is een 60 dagen toeristenvisum te verlengen.

Volgens informatie die Om Sid heeft ingewonnen wel in Jkt en Bali, maar niet in Yogya, dat zou eventueel te maken kunnen hebben welke klasse de emigratiekantoren hebben in Jkt en Yogya.

Ik weet wel dat de laatste 2 verlengingen die ik doe, altijd naar Bandung moeten omdat het imigratiekantoor in Sukabumi klasse 2 is en Bandung klasse 1.

De enige die nu werkelijk duidelijkheid kan geven of het wel of niet mogelijk is, is Ramon zelf, ik hoop voor hem dat het lukt.

Overigens betaal ik voor een verlenging Rp 15.000 voor de formulieren en 250.000 voor een verlenging, als ik het zelf doe.





Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ramon als je het land uitgaat dan kan je met het volgende vliegtuig gelijk weer terug en krijg je een nieuwe VOA.
Is 30 niet voldoende kan je in Singapore ook een 60 dagen toeristenvisum bij de ambassade aanvragen, in Singapore lukt dat via een agent in 1 dag.(ergens anders weet ik niet)
Overigens is een Sos Bud visum ook code 211



Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 14-01-2012 10:46 Ramon_W wrote: Ook zie ik de code 211 staan..

Bingo. Dat is um. Verlengbaar.


MAD

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 14-01-2012 10:46 Ramon_W wrote: is het dan het beste om een retourvlucht naar SIngapore of Maleisie te boeken zodat ik weer 30 dagen krijg bij aankomst in Indonesie?

Waarschijnlijk niet dus nodig, maar dat kan. Met AirAsia kun je zelfs op dezelfde dag heen en weer, met krek hetzelfde vliegtuig. Je hebt dan geen stempel "SIN in", maar dat is ook niet nodig.


MAD

bambang
Gebruiker
spacer line
 



Dit is het toeristenvisum van 60 dagen.
211 / 60 days / single entry.
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Malam. Hoe ziet jouw sociaal cultureel-visum eruit?
Is het hetzelfde als de 211?

(Ik hoop dat het uploaden van het visumplaatje lukt.)

[




wimkadek
Gebruiker
spacer line
 

zoals iedereen wel weet is een voa met 30 dagen een maal verlengbaar kunt dit zelf doen kost ongeveer 250.000 rp of via de gemakelijkste manier kost u 600.000 rp geen geloop brengen u pasport bij u terug gemakelijk wat betreft visa toerist 60 dagen heb deze altijd zonder problemen kunnen verlengen 4x30 dagen is 4x600.000 rp als je het voor u laat doen dan word er voor een sponser brief gezorgd of u doet het zelf met een ktp van om het even wie kost 250.000 maar wel beetje tijd insteken , wel moet u bij derde verlenging persoonlijk naar emigratie voor foto en vingerprint dit is eenmalig en kost niets ik spreek hier wel voor toerist visa 60 dagen van belgie en voor bali zal voor nederlanders hetzelfde zijn denk ik



zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 

Visa Kunjungan Sosial Budaya......... Emoticon:




Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-01-2012 11:39 bambang wrote:

Click to see original image


Dit is het toeristenvisum van 60 dagen.
211 / 60 days / single entry.
Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.Malam. Hoe ziet jouw sociaal cultureel-visum eruit?
Is het hetzelfde als de 211?

(Ik hoop dat het uploaden van het visumplaatje lukt.)



[


Zie hier mijn visum Sosial Budaya Bambang, voor zo ver ik kan zien zit het enige verschil in het vermelden van mijn sponsor





jupje
Gebruiker
User icon of jupje
spacer line
 

Wil eind dit jaar ook 180 dagen naar IndonesiŽ.
Was van plan 60 dagen visum aan te vragen, en 4 x te verlengen. Sponsor is geen probleem
Weet eigenlijk nog steeds niet zeker, of dit verlengen kan bij het immigratiekantoor van Surakarta, en of dit perse in de provinciehoofdstad Semarang moet gebeuren.
Beschik voor het aanvragen van het visum dus over een vliegticket retour voor 180 dagen.
Weet ook niet, of dit een dit een probleem oplevert bij de aanvraag voor het 60 dagen visum? Kan anders een ticket "het land uit" regelen, b.v. Singapore of KL.



FAR FROM THE MADDING CROWD

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Wie o wie kan duidelijkheid geven Emoticon: Laugh out loud
Ik neem altijd een fles jajem mee voor de emigratieambtenaar die mij formidabel helpt.
Over twee en een halve week dan ga ik die fles afgeven zodat deze strakke moslim weer lekker ondeugend kan gaan doen voor het slapen gaan Emoticon: Wink
Mijn vraag zal zijn, kan ut of kan ut niet Emoticon: Yes!



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-01-2012 12:48 jupje wrote:
Wil eind dit jaar ook 180 dagen naar IndonesiŽ.
Was van plan 60 dagen visum aan te vragen, en 4 x te verlengen. Sponsor is geen probleem
Weet eigenlijk nog steeds niet zeker, of dit verlengen kan bij het immigratiekantoor van Surakarta, en of dit perse in de provinciehoofdstad Semarang moet gebeuren.
Beschik voor het aanvragen van het visum dus over een vliegticket retour voor 180 dagen.
Weet ook niet, of dit een dit een probleem oplevert bij de aanvraag voor het 60 dagen visum? Kan anders een ticket "het land uit" regelen, b.v. Singapore of KL.


Jupje, ik doe dit al jaren.
Sos Bud aanvragen via de visumdienst, 37.50 onkosten pp.
Aanleveren een sponsorbrief en KTP sponsor (eerste mag een kopie zijn)
Na twee maanden verlengen voor 30 dagen, na 30 dagen wederom verlengen.
De 3e en de 4e keer moet mijn aanvraag naar Bandung, betaal ik 50.000 extra.
Zijn er nog vragen dan hoor ik het wel.

Misschien ben ik een geluksvogel, het ventje wat mij altijd helpt noemt mijn echtgenote Mamie en mij Daddy Emoticon: Wink
Wij geven hem bij iedere verlenging 50.000 extra, nemen een fles jajem voor hem mee en een vette reep chocolade Emoticon: Yummie!
Hij is inmiddels een beetje boos op mij, hij zegt dat mijn visa lansia veel goedkoper en gemakkelijker is als wat ik nu doe Emoticon: Yes!
Lief hť. Emoticon: Yes!



45havana
Gebruiker
spacer line
 


Overigens betaal ik voor een verlenging Rp 15.000 voor de formulieren en 250.000 voor een verlenging, als ik het zelf doe.

[/quote]
Malam,doe ook zelf verlengen.De formulieren zijn gratis maar je moet eerst een rose map kopen en die kost Rp.5000 per stuk.Ibu Elis is een heel vriendelijk mens en behulpzaam,dat is toch de persoon bij wie je de formulieren moet inleveren.Voor mij is het een makkie daar ik in Bdg zit dus ff 2x naar kantor imi en het is weer gepiept.



Ramon_W
Gebruiker
spacer line
 

Ja mijn visum ziet er hetzelfde uit, ook met de 211 code erbij,

Dus ik hoef na 60 dagen niet het land uit en kan gewoon 30 dagen extra aanvragen met behulp bij het immigratie kantoor? (4x30 dagen?)



Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Ja dan wordt ik misschien geript voor 10.000 Rupiah per map hihihihi
Zal me een rotzorg zijn, ik ben per 30 dagen precies 2 maal 20 minuten kwijt voor mijn verlengingen incl. mijn reistijd Emoticon: Yummie!
Beter geen zout op staartjes van vogeltjes trachten te deponeren in IndonesiŽ Emoticon: Wink
Zeker niet als het om nog geen 2 Eurie gaat Emoticon: Shut up!





zieleffe
Gebruiker
User icon of zieleffe
spacer line
 


De kosten bij de ambasade is 45Ä pp


Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 14-01-2012 13:44 Ramon_W wrote:
Ja mijn visum ziet er hetzelfde uit, ook met de 211 code erbij,

Dus ik hoef na 60 dagen niet het land uit en kan gewoon 30 dagen extra aanvragen met behulp bij het immigratie kantoor? (4x30 dagen?)


Ik hoop het Ramon, het is namelijk nog steeds niet duidelijk.
Gewoon proberen doe het bijtijds zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Succes.



Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 14-01-2012 10:30 Yerun wrote:
Surya, je hoeft niemand te raadplegen in Jakarta om een visum te kunnen verlengen in Yogyakarta. Heb je gewoon geen drol aan.

Ik ga ook niet naar Jakarta bellen van uit Amsterdam.Voor me zelf of familie/beste vrienden wil ik wel eens doen.
Kost me goud , voor kleine zaken bel ik Den Haag .
Dat verhaal over Visa Kunjugan ( Turis of SosBud) heb ik ellenlange kut discussies gehad met een oude bekende.
Het verhaal en verschil tussen Visa Turis/SosBud waar vaak misverstanden komen werd bevestigd door mijn Amsterdamse vriend en diverse site's die ik ooit gelezen heb.
Interessante zaken , zet ik in een externe box(?) waar ik indien nodig kan raadplegen.


bisa dicek of makemyday .

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

71,558,801 pageviews Een website van indahnesia.com