Gouverneur Jakarta: 'Slachtoffers zelf schuldig seksueel misbruik'


 Subforum Blog @ indonesiepagina.nl 
64 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Blog @ indonesiepagina.nl > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 23-09-2011 23:03 schreef Wimroma:
Om met de woorden van "onze" premier te spreken, "doe effe normaal man".
Boeken achterna lopen en als waarheid verkondigen van 2000 jaar geleden.
Laten we zeggen dat zon 100% analfabeet was!!! Nu niet meer!!!
Stel in deze tijd, je bent labiel, je zoekt naar houvast, je wilt gewoon ergens bij horen omdat je een bepaald gevoel van eenzaamheid hebt, je wil gewoon bij een groep horen.
Nou, daar zijn ze dan, de groeperingen die je met open armen ontvangen. En je leven overnemen.
En daar zit je dan, in een kerk of moskee of synagoge, te luisteren naar een of ander wereldvreemd figuur die jou verteld wat er allemaal verkeerd gaat en hoe jij je moet gedragen in de maatschappij. Allemaal gebaseerd op boeken van erg lang geleden.
Get a life!!!
Gewoon anderen respecteren, ook andere ideeen en levensvormen. Wie heeft het recht om homos te veroordelen? Omdat dat boek je dat vertelt? Schei eens uit!
Leven en laten leven, er zijn wel andere zaken om je druk over te maken. de groter wordende 2-deling, de crisis die opgelost moet worden terwijl de veroorzakers ergens op een caribisch eiland liggen en zich rotlachen. "samen"leving. Nou, niet volgens de religies en ook niet volgens dit kabinet! Doe niet net of je uit een ei komt!!!
Op 24-09-2011 00:13 schreef Wimroma:
Beste Kembang,
Ik heb medelijden met de grootouders van jouw kleinkinderen.
Waarom leg je de schuld bij de islam? Ben je blind voor andere religies die oook zwaar de fout in zijn gegaan? Wees een echte vent en zeg gewoon dat alle religies enorm fout zijn. Ook de jouwe!!!
Je kleinkinderen hebben recht op een open mening, waarna zij zelf een standpunt kunnen bepalen, niet onder invloed van ouders of bevooroordeelde grootouders. Zij hangen blijkbaar erg naar het conservatieve.
Ontspoorde marokanen en antilianen hebben niets te maken met afkeer van de islam, fanatieke moslims kom je overal tegen, net zoals fanatieke katholieken, de maatschappij lijdt eronder. we zullen de wetgeving moeten volgen, alles wat daarbuiten gebeurt moet veroordeelt worden.
Als je wil kan ik je veel waargebeurde verhalen vertellen over enorme misstanden binnen de "westerse kerken".
Verder wens ik iedereen veel geluk in het leven, zonder beperkingen van een of ander verzonnen religie!!!

Op de eerste plaat heb je het fout met de uitspraak van 'doe eens normaal, man' die is niet door de president uitgesproken maar door Wilders.
Je verhaal is wel simplistisch uitgelegd, want je moet dit en je moet zus en zo.
We moeten niets we mogen dat maakt het verschil.
Dat je op een wijze de groot ouders zo naïef afwimpelt lijkt ook nergens op.
Zij zijn ongerust en ze hadden en hebben een goede opvoeding gegeven aan hun kinderen en via hun kinderen worden de kleinkinderen ook er op gewezen hoe het zou moeten.
De invloeden van buitenaf zijn groot en daarom kan niet anders dan de beproeving doorstaan door ze een goede basis te geven en waarschuwen voor echte lelijke mensen die iets in hun schild hebben om van natura uit, niet goed sporen.
Daar voor moet je ze voor waarschuwen en behoeden dat ze niet in aanraking komen met mensen die het niet zo nou nemen, met het leven van een andere.


We zijn hier met zijn allen heel ver gekomen over het geloof terwijl het ging over dat vrouwen zich eigen kleden waardoor ze zouden uitdagen naar die mannen die er niet tegen kunnen.
Ze zouden zich moeten aanpassen aan die mannen die van uit hun opvoeding en geloof bedekt rond moeten huppelen.
Een kromme redenering die nergens op slaat omdat de vrouw zal mogen kleden waarin ze zich lekker voelt en niet hoeven bang te zijn aangestaard te worden door die mannen die thuis niets te zeggen en een gesloten gemeenschap leven.
Ze hoeven niet aan hun rekening te hoeven houden omdat zij daar niet tegen kunnen.
Dat is de wereld op zijn kop zetten…

Ik zie dat Om Sid zijn maatje weer heeft gevonden en nu zich krachtig uitlaat met Nederlandse gezegdes dus ja hij heeft toch nog wel wat geleerd van de Nederlanders.
Maar Om Sid hier komen ze mijn schoonmoeder wassen en soms verzorgen.
Dan komen er meisjes hier die nog al rondborstig zijn en je kijkt zo de spleet in van hun hangende openstaande bloesjes.
Moet ik daarvan een onderste boven van raken nou ik dacht het niet.
Ik denk dan joh wat een leuke meid als je maar vriendelijk bent tegen over mijn schoonmoeder.
Verder kom ik niet met mijn gedachte, dat is normaal.
Maar die gene die zich daarin zich ergeren hebben niet het besef wat normaal menselijk is.
Je mag er alleen maar naar kijken en aankomen niet…………….

Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bambang
Gebruiker
spacer line
 

De vrouwen moeten zogenaamd zich helemaal bedekken (jilbab, niqab, burka) om de verleiding door mannen (hun geilheid, ...) te weerstaan. Het zou beter zijn dat de moslimmannen kleppen opdoen (een voorbeeld kan zijn de kleppen van de Zeeuwse meisjes).
Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 Je uitspraken jegens Moslim is weer anders .

Mijn uitspraak naar Moslims is NIETS veranderd Om Sid, jammer van die "goede" Moslims, maar zolang ik nog leef zal ik mij tégen de Moslim met hun Koran en Mohammed verzetten.....laten zij maar éérst bewijzen om tégen hun extremistische "broeders" in verzet te gaan niet alleen met praten maar óók handelen....
Oog om oog tand om tand, toch??? Zouden ze het left hiervoor hebben, denk je????Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-09-2011 04:08 oyibo wrote:
Allereerst maar een reaktie op het ingrijpen van de moderator. Metname als het gaat over geloof,kan er in het heetst van de strijd wel iets minder wenselijk uit het toetsenbord komen. Het forum is behoorlijk zelf regulerend. Ik zou willen beginnen met de opmerking de discussie zich metname richt op wat ervaren wordt als misstanden in een geloof, welke dan ook. Uitgangspunt in eeen geloofs discussie zou de vaststelling moeten zijn dat iedereen dan eerst mens is. En vervolgens de beleving van het geloof door de mens, het individu.

En daarbij een besef dat de mens in zijn beperking in scholing iets tot zich neemt uit geloofsgeschriften die volledig uit zijn verband zijn. Met alle gevolgen van dien. De economische faktor in het geloof is zeker belangrijk. Die staan de ontwikkeling van de mens in de weg. Het valt niet te ontkennen dat opvoeding en economie een samenhang hebben in beleving van geloof. Dan zijn er de aanzienlijke hoeveelheden stromingen in het geloof. En de verschillen in beleving.

Het is opvallend dat kerken en de bestuurders hiervan weinig oog hebben voor het feit dat wat er geschreven staat in deze tijd zeker ter discussie staat. Het genoemde extremisme is voor de meerderheid van mensen die een geloof beleven niet aan de orde. Ook niet in de moslim gemeenschappen. Het respect voor de individu in deze discussie is wel belangrijk. Ook het erkennen van de beperkingen van de individu. En de gevolgen daarvan in de beleving van het geloof. Daarmee is iemand nog geen slecht mens.


Daar heb je spuit elf ook weer, voelt zich geroepen om iets te schrijven waar geen mens wat van snapt. Emoticon: Confused
Gewoon stelling nemen brave Oyibo, zonder moeilijke woorden.
Misschien heb ik een klein begrijpertje, maar dit is te algemeen, je lijkt een beetje op Rutte, het kan alle kanten op, lijkt me beter dat je je beperkt tot het nek omdraaien van spammers, dat is op je lijf geschreven. Emoticon: Wink
Ik heb de indruk dat wat werkelijk belangrijk is in het leven jou als moderator een beetje voorbij gaat, zeker als ik je postings lees Emoticon: Laugh out loud
Ik hoop dat dit niet tot een ban zal leiden, het is namelijk een stelling waar antwoord op gegeven kan worden zonder dat ik iemand persoonlijke aanval.
Overigens wel offtopic dus een ban is op zijn plaats Oyibo.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 23-09-2011 17:00 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Nir Malam , ik ga alleen maar praten tegen mensen die mijn geloof willen respecteren.
En niet tegen mensen die bijvoorbaat durft te schrijven dat ik een onwetende Moslim ben, terwijl hij mij niet kent.
Dat ik antwoord geeft is beleefdheidsnorm, en gericht aan anderen.

Ik ga niet met modder gooien , en ik vraag me af of jij ook met iemand wil communiceren als die persoon jou bijvoorbaat diep beledigd .

Wil je een bijdrage leveren in een discussie?
Dan ben je welkom.
Wel beleefd en volgen regels doen.


Nir mijn kennis is niet voldoende, ik laat het tot mij komen, maar volg het met veel belangstelling.
Was me opgevallen dat je veel antwoorden geeft op mensen die niet zo veel kennis van zaken hebben want je weet het altijd beter, maar dat je wel haast volledig aan Don voorbij gaat.
Een beetje zwak vind je niet??????????Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

[quote] On 24-09-2011 10:49 zieleffe wrote:

[quote removed]
[/quote]

Ik zie dat Om Sid zijn maatje weer heeft gevonden en nu zich krachtig uitlaat met Nederlandse gezegdes dus ja hij heeft toch nog wel wat geleerd van de Nederlanders.


Click to see original image

[/quote]
Ik heb niemand nodig om mijn standpunt te verdedigen.
En zo'n dame ben ik graag bereid om te bekeren.


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-09-2011 04:08 oyibo wrote:


1.
En daarbij een besef dat de mens in zijn beperking in scholing iets tot zich neemt uit geloofsgeschriften die volledig uit zijn verband zijn. Met alle gevolgen van dien

2. De economische faktor in het geloof is zeker belangrijk. Die staan de ontwikkeling van de mens in de weg. Het valt niet te ontkennen dat opvoeding en economie een samenhang hebben in beleving van geloof. Dan zijn er de aanzienlijke hoeveelheden stromingen in het geloof. En de verschillen in beleving.

.

Oyi
Ik ben 100% eens met wat je schreef :
Nr1.
Door "onwetendheid" heb je simpele figuren die letterlijk bepaalde geboden of verboden uit oude geschriften interpreteren en ook willen toepassen in de 21ste eeuw.
Dat kan slechte konsekwenties geven, botsen met anderen.

Door "onwetendheid" Emoticon: Cry of narrow minded ) kunnen personen door beperkte opleiding of maatschappijvisie ook dezelfde fout maken , alles en iedereen over een kam scheren , het verschil niet kunnen onderscheiden tussen mensen en hun geloof.

nr 2.
Das kloffen helemaal.
Goede economie kan de ontwikkeling van de "ontwetenden" bespoedigen.
Heb je geld over( geen armoe) , kan je iedereen een goede scholing geven.
Daardoor kunnen ze hun horizon verbreden.

Dus Oyi, je hebt gelijk.

PS: als je een mening plaats moet je Karnak. je andere nickname gebruiken .

Oyibo heeft een andere pet , dus kan hij niet mee discussieren.


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-09-2011 14:17 Malam wrote:

[quote removed]


Nir mijn kennis is niet voldoende, ik laat het tot mij komen, maar volg het met veel belangstelling.
Was me opgevallen dat je veel antwoorden geeft op mensen die niet zo veel kennis van zaken hebben want je weet het altijd beter, maar dat je wel haast volledig aan Don voorbij gaat.
Een beetje zwak vind je niet??????????

Hoezo.??
Nederlandse gezegde : Wie de bal kaats ......... ..................


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-09-2011 11:01 bambang wrote:
De vrouwen moeten zogenaamd zich helemaal bedekken (jilbab, niqab, burka) om de verleiding door mannen (hun geilheid, ...) te weerstaan. Het zou beter zijn dat de moslimmannen kleppen opdoen (een voorbeeld kan zijn de kleppen van de Zeeuwse meisjes).

Ikke protesteer .bisa dicek of makemyday .

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

OK, terug naar het onderwerp. Aanranding/verkrachting: altijd fout, ongeacht de kleding van de vrouw. Zoiets valt op geen enkele manier goed te praten.
Helemaal los hiervan (ik zeg het maar even met nadruk): Ziel, je vindt het normaal dat de dames die je schoonmoeder komen verschonen jou bewust toegang geven om tot hun tepels naar binnen te kijken.
Want je weet net zo goed als ik dat dit bewust georkestreerd is. Die knoopjes gaan bewust tot onder het borstbeen open. Jij ( en veel mannen en ook vrouwen) vinden dit allemaal wel best, ik vind het treurig, ik meen het echt. Armoe troef. Ziel, een vraag: hoe zou jij het vinden als driekwart van jou sexegenoten zijn broek aan de voorkant zo ver open zou hebben dat de halve boel eruit rolt. En dan hebben wij het over beschaving. Sorry, ik schaam me soms helemaal dood voor mijn sexegenoten. Hebben ze dan echt niets anders in huis dan op deze manier de aandacht te trekken? Vinden jullie dit getuigen van emancipatie? Ik vind het het tegenovergestelde.
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 24-09-2011 14:17 Malam wrote:

[quote removed]Was me opgevallen dat je veel antwoorden geeft op mensen die niet zo veel kennis van zaken hebben want je weet het altijd beter, maar dat je wel haast volledig aan Don voorbij gaat.
Een beetje zwak vind je niet??????????

Ga je hier brevet van onvermogen uitdelen ?
bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 24-09-2011 15:48 schreef elsbeth:
OK, terug naar het onderwerp. Aanranding/verkrachting: altijd fout, ongeacht de kleding van de vrouw. Zoiets valt op geen enkele manier goed te praten.
Helemaal los hiervan (ik zeg het maar even met nadruk): Ziel, je vindt het normaal dat de dames die je schoonmoeder komen verschonen jou bewust toegang geven om tot hun tepels naar binnen te kijken. Want je weet net zo goed als ik dat dit bewust georkestreerd is. Die knoopjes gaan bewust tot onder het borstbeen open. Jij ( en veel mannen en ook vrouwen) vinden dit allemaal wel best, ik vind het treurig, ik meen het echt. Armoe troef. Ziel, een vraag: hoe zou jij het vinden als driekwart van jou sexegenoten zijn broek aan de voorkant zo ver open zou hebben dat de halve boel eruit rolt. En dan hebben wij het over beschaving. Sorry, ik schaam me soms helemaal dood voor mijn sexegenoten. Hebben ze dan echt niets anders in huis dan op deze manier de aandacht te trekken? Vinden jullie dit getuigen van emancipatie? Ik vind het het tegenovergestelde.

Nou nou Elsbeth niet zo ouderwets.
En de tepels zie je niet hoor je overdrijft een beetje te veel.
Door dat wij mannen dit dagelijks komen te zien kunnen wij er beter tegen.
Ik zou u eens aanraden naar Zweden te reizen en zie daar op de stranden gewoon toples.
U ziet toch ook wel eens toples op stranden, of waar ook ter wereld.
Juist die spanningen die eenmaal de mannen bezitten moeten leren daarmee om te gaan.

Op de TV zie je velen langs komen, dan zie je wat blood is en eigenlijk maar goed ook, want die mannen kunnen dan thuis hun gang gaan dan is die spanning er af en gaan het niet bij een andere tot de aanval of verkrachting.
Er is maar goed dat er walletjes en kijk dozen winkels ramen zijn, voor al voor de mannen die zich niet kunnen beheersen.
Neen je moet als man dit lezen iemand die zich in het openbaar zich afrukt waar kinderen bij zijn, is dat dan een normaal gebeuren op de schandpaal met zijn paaltje. Emoticon: Talk to the hand Emoticon: Devil Emoticon: Nooo
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Op 24-09-2011 15:24 schreef Surya Atmadja:


Ik heb niemand nodig om mijn standpunt te verdedigen.
En zon dame ben ik graag bereid om te bekeren.

Ik zie dat Om Sid zijn maatje weer heeft gevonden en nu zich krachtig uitlaat met Nederlandse gezegdes dus ja hij heeft toch nog wel wat geleerd van de Nederlanders.

Op de eerste plaats Om Sid quote je verkeerd .
je kan de quote in een quote plaatsendoor quote] en hier tussen quote] /quote] /quote]
Heb bewust die [ weg gelaten anders zie je het niet als voor beeld

.......
.......

[quote verwijderd]

Click to see original image
Om Sid dat zou toch zonde zijn als u daar invloed op had dan gelijk inpakken als een moslima en onder de boerka als maar frimelen, ja ja heb je last van jeuk of zo. Emoticon: Devil Emoticon: Confused Emoticon: Cry Emoticon: StupidVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-09-2011 16:05 Surya Atmadja wrote:

[quote removed]

Ga je hier brevet van onvermogen uitdelen ?Hoe kan je het raden Om Sid.
Luid en duidelijk JA
Draaikonten en weglopen voor mensen die echt met je in discussie willen en weten waar ze het over hebben.
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 24-09-2011 15:48 elsbeth wrote:
OK, terug naar het onderwerp. Aanranding/verkrachting: altijd fout, ongeacht de kleding van de vrouw. Zoiets valt op geen enkele manier goed te praten.

Luid en duidelijk!!!!!!!!!!
Zelfs niet in Indonesië.
En de eerste de beste die dat op één of andere manier tracht goed te praten is voor mij een regelrechte idioot.
Zelfs mensen die het via een omweg trachten goed te praten met woorden als "tja we moeten begrip hebben voor de cultuur" zijn voor mij idioten.
Altijd maar weer dat "ja maar" daar word ik schijtziek van, iedere man/vrouw die nu nog niet door heeft dat man en vrouw eender zijn en gelijke rechten heeft is voor mij een ouderwetse achterlijke idioot.
Niet meer en niet minder, zo simpel is het.
En als dit zou betekenen dat er in moslimlanden anders over wordt gedacht, dan betekent dat voor mij dat er honderden miljoenen idioten op de wereld wonen.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Malam je kan nu wel hier de moraal ridder uithangen, maar je weet ook dat er mensen zijn die zich zelf niet in de hand hebben, maar wel hun linker handje gebruiken.
Wat doen we met ze, die hun handen er niet van af kunnen houden, hakken we die er af.
Kijk eens naar die hogere heren dat ze naar de hoeren moeten, Lubers die niet van een kontje kan afblijven, Kijk eens naar die Kahn uit Frankrijk.
Zijn dat niet hogere aanziende personen, die hun dingetje niet alleen gebruiken om te pissen.
In de natuur gebruiken, zit het gewoon in de mens, maar die mens hoort te leren, er mee om te gaan.
Heb je gezien hoe Kadafhi in Libië er mee omging en dat hij klein kinderen heeft waar hij op de foto zo kindvriendelijk mee omging.
Neen het is te gemakkelijk te roep toeteren, maar er moet gelukkig vrouwen blijven die de mannen een beetje helpen hun drang af te helpen.
Anders lopen de vrouwen altijd gevaar.
Dus moralistisch roepen, dat de vrouw eender is, is niet waar, wel dat ze gelijke rechten hebben als de man.
Ik zou zeggen roep dat daar maar in Sukabumi dan weet je dat er een verschil zit in het doen, dan roepen.............. Emoticon: Red face Emoticon: DevilVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 22-09-2011 15:27 Malam wrote: .........ben inmiddels ziek van al die draaikonten die af en toe in Indonesië komen en alles trachten goed te praten.
De types die alles trachten goed te praten, hebben bij mij al 3x een faillissement dan wel vroegtijdige verlating van de zaak veroorzaakt (daarom ben ik inmiddels al een decennium lang een one-man-show met redelijk succes en geen zin nogmaals met een medelander een zaak te "delen" Emoticon: Wink . Sommigen willen doelbewust gewoon niet zien hoe dit land werkelijk in elkaar zit. Met alle gevolgen van dien op den duur: failissement, bedrog, intmidatie, blackmail, sabotage, etc.
Dat is dan nog het zakelijke, ook privé worden er gigantische blunders gemaakt die een negatieve uitwerkig hebben op een gezin.
Alles wordt met de mantel der liefde bedekt om maar zo politiek correct mogelijk (d.w.z. anti-racistisch en anti-neokoloniaal) uit de bus te komen. Zelfs de schrijvers c.q. samenstellers van boeken en artikelen die worden geschreven en gepubliceerd door Nederlandse (of andere buitenlandse) organisaties, bedrijven en personen over zaken doen in Indonesië en omgang met de bevolking, durven niet de vinger op de zere plek te leggen uit angst voor racist, neo-koloniaal of i.d. te worden uitgemaakt (of ge- blacklist te worden). Met andere woorden: ik heb nog zelden een boek of artikel gelezen dat werkelijk ver genoeg (durft te) gaa(t)(n) om de realiteit te tonen. Zo werken zelfs de orang asing mee aan het in stand houden van de schijnwereld (het wayang -schimmenspel) waarin het Indonesische volk moet leven en is het gros van dergelijke pubiclaties waardeloos. Jammer, ik zit al decennia lang te wachten op het "verlossende woord".
Andere bijkomstigheid is ook nog dat de gemiddelde Nederlandse lezer gewoonweg niet wil geloven dat de realiteit in Indonesië 180 graden omgekeer evenredig is aan het mooie plaatje dat telkenmale wordt voorgeschoteld. Dus een artikel of boek schrijven dat de werkelijkheid nabij komt, is paarlen voor de zwijnen; eenvoudig omdat er geen lezers zullen zijn die het willen lezen. Tja, en dan is er geen uitgever die het wil drukken. Aan den lijve ondervonden...... Emoticon: FrustratedYogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-09-2011 12:52 bambang wrote: Ik ben zelf benieuwd hoe het zit met de moslim jongensinternaten, pesantren. Ik denk dat er juist veel overeenkomsten in misbruik zijn.
Kan maar op de ervaring van 1 persoon afgaan die ik goed ken, en.......volgens hem klopt dit als een bus (eigen ervaring van deze persoon). Maar als vaderlandslievende Indonesiër en als vrome moslim ga je natuurlijk niet de vuile was buiten hangen.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-09-2011 14:40 Donraphael wrote: Maar dat gevoel van "verwantschap" lijkt mij behoorlijk ver doorgeschoten, immers als er cartoons over Mohammad zijn gemaakt of een moslim door een niet-moslim wordt gedood, loopt de hele umma in demonstraties te hoop en schreeuwt moord en brand, maar als een moslim honderden mede-moslims met een bom-explosie naar Allah stuurt zie je geen demonstraties, geen woedende umma die te hoop loopt.
Don, je bent mijn man/vrouw. Al jaren wrijf ik dit moslims onder de neus. Nooit een keer een reactie van: "Goh, ja nou je het zegt. Waarom eigenlijk niet?"
Nee, direct vloeit er weer een stroom van allerlei onberedeneerde excuses (nou ja, excuses, beschuldigingen aan het adres van de "ander" Emoticon: Wink uit de mond.
Men is nog nooit de straat opgegaan om te demonstreren tegen alle binnenlandse terreuracties.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-09-2011 14:40 Donraphael wrote: ......en vindt dat Mohammad ook zijn fouten had (die hij ook zelf toegaf) en dus geen perfekt persoon was. In dat geval kan je ook beter in je kampung deze visie op de islam niet ventileren en je kaken op elkaar houden, wil je niet gekroyokt worden.
Kritiek? Mustahil .Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-09-2011 18:04 Donraphael wrote: Ik zal wel gek zijn om straks als ik naar Indonesia verhuis in een kampung te zitten.
Het zal wel Bali, Tana Toraja of Manado worden. Ver weg van die rustverstorende mesjids met die 120 dB blerende luidsprekers op het dak.
Beetje zwak. Ik woon al 20 jaar onder de moskeetorens en hoor ze niet eens meer.
Bali is af en toe nog luidruchtiger met hun religieuze bijeenkomsten in de banjars en tempels die uuuuuuuuren duren. En dan nog luguber en angstaanjagend overkomen. Tevens is het een zwaar discriminerende religie met haar antieke kaste-systeem en haar minachting voor de vrouw (nog vele malen erger dan bij de islam).
Tana Toraja heeft een soorgelijk kaste-systeem, nog zelfs met slavernij ingebakken in de oorspronkelijke religie (die nog zeer dominant aanwezig is naast de "nieuwe" godsdiensten).
In Manado en Minahasa erger ik me rot aan al die lawaaierige kerkklokken en een walgelijk vertoon aan protserige kerken: de 1 moet nog groter dan de ander om elkaar de ogen uit te steken.
Zo is er overal wel iets aan de hand.Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-09-2011 04:31 Yogya-Bali wrote: Zelfs de schrijvers c.q. samenstellers van boeken en artikelen die worden geschreven en gepubliceerd door Nederlandse (of andere buitenlandse) organisaties, bedrijven en personen over zaken doen in Indonesië en omgang met de bevolking, durven niet de vinger op de zere plek te leggen uit angst voor racist, neo-koloniaal of i.d. te worden uitgemaakt (of ge- blacklist te worden).

Je bent ook stapelgek als je dat realistische artikel/boek wel schrijft. Je krijgt van twee kanten op je kloten. De Indonesiërs zijn boos en blacklisten je wellicht, de orang asing geloven je niet.

daarom ben ik inmiddels al een decennium lang een one-man-show met redelijk succes

Toen ik hier bijna precies twintig jaar geleden `aankwam' werd me wijsgemaakt dat je in dit land niet kunt overleven als je geen contact houdt met de aanwezige bleekgezichten. Het omgekeerde is waar. In Yogya zit de grootste Nederlandse kolonie van RI buiten JKT. Wel 100 zielen. Zielige zielen (nee Om Ziel, ik bedoel jou niet). Daaruit moet je dan je vrinden kiezen. Mensen die wat opleiding en interesse betreft meestal niet met je te maken hebben, maar tja, de keuze is beperkt. Ik heb ruim tien jaar geleden besloten om mijn `buitenlandse' kennissenkring drastisch te beperken, en dat was een prima keuze. Die landgenoten en andere witneuzen veroorzaken vrijwel uitsluitend ellende, en als ze toevallig wel OK zijn, zijn ze getrouwd met een volstrekt verkeerde partner (waar ze veel later wel achter komen, trouwens).
Waarvan akte.


MAD

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 23-09-2011 21:49 Wimroma wrote: Alle religies zijn gebaseerd op onderdrukking, manipulatie en een hele reeks stupide beperkingen. Je mag dit niet en je mag dat niet.
We hebben het over alle religies!!!
........
Kom alsjeblieft zeg, het is 2011. We zijn geschoold, denk even na!!!
Exact. Ik verblijf hier in een land waar 99% een geloof aanhangt en het gros dus ook echt in één van die "Sinterklazen" gelooft omdat ze bang zijn voor karma, represailles, etc.
Eén van mijn vroegere werkverschaffers wilde alleen maar atheisten aannemen als personeel omdat hij personen nodig had die logisch kunnen nadenken. En volgens hem kan dat niet bij mensen die in een niet-bestaand wezen ( mahluk yang tidak nyata ) geloven. Dus kon hij geen autochtone bewoners gebruiken en moest gedwongen op zoek naar buitenlanders.Anorak
Gebruiker
User icon of Anorak
spacer line
 

Een dergelijk boek YB zou wellicht voor bule een eyeopener kunnen zijn. De Indonesier zelf zal er weinig of geen interesse in hebben om redenen die je voor een deel zelf al geeft. En dit zal in de nabije toekomst niet veranderen. Er zijn te veel partijen die echt geen belang hebben bij een mondige indonesier.


Where there is a will there will be relatives.

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-09-2011 05:53 Anorak wrote: Een dergelijk boek YB zou wellicht voor bule een eyeopener kunnen zijn.

De bule die hier vrijwillig naartoe gaan zijn vaak stekeblind - en daar helpt geen eyeopener aan zoals reeds geconstateerd - en de echte expat (de uitgezonden bleekneus) is totaal niet geïnteresseerd in de plaatselijke bevolking (of doet alsof) want hij (m/v) gaat over een paar jaar toch naar Vietnam (m.m.).


MAD

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

99,158,728 pageviews Een website van indahnesia.com