genezers in bali


 Subforum Bali, het godeneiland 
65 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
elsbeth
Gebruiker
spacer line
 


Op 09-09-2011 19:00 schreef elsbeth:
Even serieus Carohn, wat bedoel je precies? In je eerste posting stond overigens alleen de reerste regel, later zijn daar twee regels aan toegevoegd. Vandaar dat er een beetje lacherig op gereageerd werd.
Maar wat zoek je: een fysiotherapeut, een orthopaed, een internist, een dukun, een kruidenvrouwtje?? Waar denk je aan? Gaat het om fibromyalgie?

Zoals je ziet schreef ik dat uren daarvoor al. Zie het niet als excuus dat er zo op gereageerd werd, wel als verklaring. Daarna is er alle ruimte gegeven (en genomen) voor serieuze reacties.maam Diaan
Gebruiker
spacer line
 


Jeroen,

ook al bestaat het bericht alleen uit het eerste zinnetje, waarom verandert dat de zaak dan?
Is het normaal dat er eerst HUMOR geplaatst wordt?
Laat iedereen is bij zichzelf te rade gaan, jij stelt een vraag en je krijgt zulke antwoorden van al deze hoogbegaafden die alles weten over IndonesiŽ.
Hoe voel jij je dan?
Durf je ooit nog iets te vragen?
Denk dat je dat niet doet.
Deze site is toch voor info over IndonesiŽ?
Leuke grappen kan ook maar doe dat onderling en niet bij een eerste antwoord.
Mensen zijn hierom geband..............
Prettig weekend allemaal.
zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Misschien aangemoedigd door die TV Serie van de Tros

Danny de Munk, Nina, Pieter Storms, Erika Terpstra en nog anderen kreeg een uitnodiging van de Tros op het Indonesische eiland te vertellen wat geluk voor hen betekent.


Hoe die Bobo's die BNers op kosten van de belasting betaler lekker vakantie konden houden op Bali.
Daarom nooit lid worden van die omroepen.


Hier kwamen die genezers of die voorspellers in voor.
Toch had een Oom van mijn vriendin een motor ongeluk gehad en had schaaf wonden en kneuzingen.
Binnen twee dagen genezen geen pijn meer niets.
Zelf gevallen met een motor schaaf wonden aan de arm ook naar zo genezer die mij afbeulde maar de genezing ging niet sneller dan ik in mijn herinnering heb van vroeger geschaafde benen en armen.
Of heb ik de verkeerd beeld genezers voor mij................... Emoticon: Shut up! Emoticon: Emoticon: Red faceVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Veel RI mensen houden van sterke verhalen over o.a. geesten, dukun. Omong-omong. Het riekt naar omong-kosong.
De schaafwonden genezen gewoon vanzelf. Bij de een ietsje sneller dan bij de ander.
BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 


Op 10-09-2011 11:34 schreef maam Diaan:

Jeroen,

ook al bestaat het bericht alleen uit het eerste zinnetje, waarom verandert dat de zaak dan?
Is het normaal dat er eerst HUMOR geplaatst wordt?
Laat iedereen is bij zichzelf te rade gaan, jij stelt een vraag en je krijgt zulke antwoorden van al deze hoogbegaafden die alles weten over IndonesiŽ.
Hoe voel jij je dan?
Durf je ooit nog iets te vragen?
Denk dat je dat niet doet.
Deze site is toch voor info over IndonesiŽ?
Leuke grappen kan ook maar doe dat onderling en niet bij een eerste antwoord.
Mensen zijn hierom geband..............
Prettig weekend allemaal.


Diaan, dat bedoel ik ook. Deze site is naar mijn mening bedoeld om mensen warm te maken voor RI. Als je als nieuwkomer hier een vraag stelt dan wordt je (om het maar eens op z'n Rotterdams te zeggen) gelijk afgefakkeld door sommige "forumleden". Ik vind dat echt jammer. En dan zegt Bambang dat schaafwonden vanzelf genezen?


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

BintangJan
Gebruiker
User icon of BintangJan
spacer line
 

Om Ziel, je kunt zeggen wat je wilt, maar wij vinden dit soort uitzendingen leuk. Net zo goed als Derek Bolt in RI op zoek gaat naar familie van in Nederland geadopteerde kinderen.


Als je goed naar het verleden luistert, kun je de toekomst beter verstaan. Jika Anda mendengarkan dengan cermat ke masa lalu bisa masa depan lebih mudah dimengerti

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Ja BintangJan het is soms niet te pruimen want al die Bobo's ik vind ze nogal aanstellers.
Wat heb ik mij geŽrgerd aan die Nina en Storms wat een idioten zijn dat.
En die gillende keukenmeid van een Erika Terpstra.
Hoe ik er tegen aan kijk, Ik heb een manier gevonden om naar zulk programma's te kijken heb zo opname apparaat HDH DIgitaal en neem het op en kijk later er naar, zodat ik snel door kan spoelen.
Vanavond naar Hansi Hinterseer ARD gekeken.
Buiten de TV om is het buiten ook iets moois te zien
Met nu het weer van weerlichten en veel vuur in de lucht zonder gedonder prachtig om te zien.
Verder kijk ik wel graag naar Spoorloos je weet maar nooit of ze een vader zoeken.Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Iemand die zonder verdere uitleg om een genezer vraagt kan een aantal cynische antwoorden verwachten.
Als er vervolgens enkele dagen erna een paar zinnetjes aan worden toegevoegd en er komen wel serieuze vragen of raadgevingen en er wordt voor de rest niet meer gereageerd dan kan men verwachten dat er een discussie ontstaat die volledig de verkeerde kant op gaat.

Voor mij al zo wie zo moeilijk om zonder cynisme op dit soort vragen over die genezers te reageren, gezien mijn zeer negatieve ervaringen met dit soort charlatans op West Java.
Ik heb het verhaaltje al ooit ergens geschreven, in het kort dus.
Hier heb je zogenaamde bengkel tulang letterlijk vertaald beenderen garage, vaak diep in de kampung o.l.v. een haji dus volgens vele moslims moet dat wel goed zijn.
Mensen met gebroken botten, die of geen geld hebben, of bang zijn voor een operatie of in hart en ziel denken dat zo'n haji het beter kan dan specialisten in het ziekenhuis gaan daar naar toe.

Ventje 13 jaar krijgt een brommer ongeluk (op zich zouden ze moeders op moeten sluiten als ze een ventje van die leeftijd op zo'n raket de weg op laten gaan hier)
Dijbeen gebroken, nu zijn er botten die gezet kunnen worden en in het gips gaan, maar een dijbeen breuk zeer zeker niet.
Er zijn twee mogelijkheden of in de gewichten, maar in de meeste gevallen wordt een dijbeen van plaatjes voorzien of een pen om de boel op zijn plaats te houden gezien het feit dat dijbeenspieren enorm sterk zijn.

Ventje komt in een benkel tulang terecht, ja sorry voor mijn uitspraak, maar in Nederland zouden we er nog geen varken in parkeren, onvoorstelbaar wat een bende.
Behandeling, een van drie stukken hout gespijkerd kistje dat als spalk dient, windsels er om heen waar je na 4 dagen soep van kon koken, elke dag komt pak haji bidden en moeders krijgt een flesje ingezegend water om over het dijbeen heen te sprenkelen Emoticon: Confused
Nou daar ligt het manneke dan, genezen doet het, dat is zo klaar als een klontje.
Maar het duurt lang en door dat de twee stukken dijbeenbot langs elkaar zijn geschoven circa 4 cm en daar keurig op zijn plaats worden gehouden is dit ventje voor de rest van zijn leven zo mank als de pest.

Heb moeders ervan kunnen overtuigen dat het ziekenhuis Halmahera in Bandung gespecialiseerd is in botbreuken en als ze wilde dat hij in een korte tijd volledige genezen zou zijn dat hij daar naar toe moest.
Ventje met een ambulance weg laten halen, Pak Haji voelde zich nog op zijn p.k getrapt ook.
Ik schaamde me dood toen ik met dat joch met dat kistje om zijn poot bij de chirurg kwam, moeders het woord laten doen, heb hem alleen gezegd dat ik moeders had kunnen overtuigen.
Eerst foto's maken en tot op dat moment moeders nog steeds tegen de arts zeggen dat Alhamdulillah na 4 dagen het al haast was genezen, waarop de arts mij aankeek met een blik van wat moet ik hier nu mee.

Foto's waren overduidelijk, niks genezen de botten zaten naast elkaar, en zijn poot was ruim 4 cm korter.
Volgende dag een operatie, kleine snede (ca 10 cm) in dijbeen, plaatje erop geschroefd en 4 dagen erna ventje op krukken naar huis kon gewoon naar school en 8 weken erna liep hij weer te voetballen.
Zo heb ik nog wel een paar voorbeelden, misschien toch wel begrijpelijk dat ik niets van dit soort genezers moet hebben, charlatans zijn het vandaar mijn cynisme.
Niet zeggen dat Malam negatief over IndonesiŽ schrijft, dit verhaal is tweeledig.
Negatief t.a.v. genezers en zeer positief over het ziekenhuis Halmahera in Bandung, ze weten daar precies waar ze mee bezig zijn.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Leuk, aansluitend op de kwestie hier gisterenavond de film ®Eat pray love® op HBO-TV met Julia Roberts in de hoofdrol en grotendeels opgenomen in Ubud, Bali. Ook zij valt in de handen van ene Ketut, een fortuneteller, priester, pemangku dan wel medicijnman die wereldberoemd is geworden als wijze plattelandsman door het boek van Elizabeth Gilbert waarin een Amerikaanse vrouw op zoek gaat naar zichzelf. Zal wel verplichte kost zijn onder de new-age freaks. Zwakke film met dat eeuwige gezoek naar zichzelf en een andere richting willen inslaan; dit soort gedoe en reizen zijn alleen mogelijk voor westerlingen met geld.......en daar zijn er wat van onder de expats in Ubud. De meeste westerse freaks daar hebben voldoende geld om zich een leven van niks doen, mediteren en feesten te veroorloven. De luxe (wederom....daar heb je YB weer) omdat ze zich al op de hogere stadia cq. trede van de piramide van Maslow bevinden. Voor de gewone Ketut of ®Wayan met de pet op® is dit ondenkbaar, knokkend voor zijn bestaan.Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

M.a.w er zijn verschillende soorten genezers , vanaf de plaatselijke orang pintar , dukun t/m proffesoren.
Er zijn verschillen tussen een "benkel tulang"of een rumah sakit en de behandelaars die daar werkzaam zijn .

Hoe dan ook moeten nieuwkomers of vragenstellers met een (beetje) respect bejegend worden.

Als men niet zeker weet of iemand een serieuze vraag heeft of niet , moet men eerst verduidelijking vragen . Zoals Hoe bedoelt u ?
En niet gelijk afschieten.
Voor de goede orde : ik heb veel ervaring met (gebed) genezers , die ene is beter dan de andere , hangt ook af van de kennis die hij/zij hebben.

Mijn oom (broer van mijn moeder) kan ook mensen "genezen"of helpen .
Hij is geen haji of guru , maar iemand die zijn sporen heeft verdiend in de kebathinan.(effe googlen )
Ben weleens bij hem in consult geweest.
Ken vroeger ( via mijn ouders) ook "echte guru's " .
Nu zijn ze al lang overleden.
Dus , voor bepaalde zaken ben ik bereid/genoodzaak om hun hulp te vragen , voor duidelijk medische hulp ga ik naar een echte dokter en echte ziekenhuis.


bisa dicek of makemyday .

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Heb van alles al geprobeerd in mijn jonge leven acupunctuur ook in IndonesiŽ. Strijkers hoe je ze ook mag benoemen ik ben bekend met Constitutioneel eczeem is een niet besmettelijke,chronische huidaandoening .
EEn soort psoriasis, maar dan geen plakken op je huid
Veel jeuk op plekken waar je niet bij kan komen.
Als er een ziekte is waar je veel last van kan hebben is dat het wel.
Geloof mij ik heb van alles gehad aan alternatieven geneeskunde speciale doctoren in die alternatief geneeskunst.
Kreeg korreltjes die je daar bij de dokter moest innemen.
Tot ik in het AZU in Utrecht ben terecht gekomen en die hebben mij met licht therapieŽn bezig geweest en teer zalf ingesmeerd geweest.
Niets hielp tot dat er een Noorse dokter mij Hydroxzine en Incidal of de orginale naam is Hebhydroline allebei te gelijk moest slikken.
Dat heeft geholpen ik slik nu al zo'n 40 jaar die medicijnen.
Dus vertrouwen op die kwakzalvers, door mijn ervaringen NEEN je moet geestelijk niet in order zijn om daar in te geloven
Je hebt ook van alles drankjes en zo natuur producten zoals hier op de foto een of ander wordtel NEEN dank je welÖÖÖÖ Emoticon: Puh! Emoticon: Red face Emoticon: Blush Emoticon: Very funny
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Vroeger toen mensen nog in groepen leefden of in woongemeenschappen, werden de oudste of oudere mensen gerespecteerd. In de betekenis dat ze veel wijsheid en mensenkennis hebben vergaard. Bijv. als een vrouw een probleem heeft met een bevalling, wordt ze geholpen door een tante of oma. Deze tante en oma hebben dezelfde ervaringen gehad met een bevalling. De oudere mensen worden ook geraadpleegd bij een conflict (tussen families) of persoonlijke psychische problemen. Deze oudere mensen vormen een steun en toeverlaat of ze zijn/waren een soort psychologen (vanwege de mensenkennis).
In deze tijd zijn de mensen meer op zichzelf gewezen. (Je kent je buren niet meer goed.) Voor raadplegingen zoeken ze naar de ďwijsheidĒ van oudere mensen. Ze vinden deze dan in de dukun. Je moet dan wel de vraag stellen aan welke eisen een dukun moet voldoen. Wat is zijn (voor)opleiding, kennis. Een iedere boerelul kan zich als paragnost, medicijnman of dukun voordoen.
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 11-09-2011 12:05 bambang wrote:
Vroeger toen mensen nog in groepen leefden of in woongemeenschappen, werden de oudste of oudere mensen gerespecteerd.

Over thuis bevalling in Indonesia.
Froeher heb je al Indonesische PROEDPROUWEN , ze werden opgeleid bij CBS (Centraal Burger Ziekenhuis= Nu RSUP Cipto Mangunkusumo) Batavia en Boedie Kemuljaan ( Rumah Sakit Bersalin) ook bekend in Batavia.
Mijn tante is ook een Bidan , had ook haar zuster (mijn ibu)geholpen.
Tegenwoordig heb je in kampungs ( niet op de top van een berg)ook al een bidan .
Dat sommige orang kampung naar een dukun beranak gingen is te wijten aan hun level of omdat ze geen geld hebben.

http://www.rsbbudikemuliaan.com/


Proedprouw = vroedvrouw = bidan.


bisa dicek of makemyday .

bambang
Gebruiker
spacer line
 

De gebedsgenezers zou ik ook onder het rijtje van de dukun plaatsen. Er is totaal geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van een gebedsgenezer. Het is enkel en alleen een geestelijke ondersteuning. Iedereen kan zich voordoen als gebedsgenezer.

Het enige is dat de zieke steun vindt van een aantal mensen die samen bidden. Als iemand een ziekte heeft die te genezen is, wordt hij hij gewoon gezond; met of zonder gebedsgenezer.
Bij een ongeneeslijke (dodelijke) ziekte gaat de patiŽnt gewoon dood; met of zonder gebedsgenezer. Bij deze ongeneeslijke ziekte vindt hij ook steun via gezamenlijk bidden.
Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 


Caroh....als je op Bali zit, gewoon je oren en ogen openhouden.....dan kom je misschien achter wie een goede vrouw/ man die een natuur- genezer is!!
Door het boek Eat,Love and Pray is de boel hťťl erg opgeblazen waardoor je de scheiding tussen goed en slecht helaas niet meer ziet.
Succes.....verder.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Het lijkt wel of niemand echt leest. Ik heb verdorie al naam, adres en tel.nr. gegeven van een goede pemangku c.q. healer.Kembang
Gebruiker
User icon of Kembang
spacer line
 OK..Yogya-Bali.....sorry!! Kijken of Caroh jouw advies opvolgt..... Emoticon: Yes!Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

De man is vrij bekend maar niet te overdreven als Ketut in Eat Love Pray. Heb er zelf goede ervaring mee.....en na mij nog velen.
Anyway, als Caroh wil kan ze contact opnemen, maar kan altijd nog naar een ander op zoek gaan.4yoke4
Gebruiker
User icon of 4yoke4
spacer line
 


On 11-09-2011 14:36 Yogya-Bali wrote:
De man is vrij bekend maar niet te overdreven als Ketut in Eat Love Pray. Heb er zelf goede ervaring mee.....en na mij nog velen.
Anyway, als Caroh wil kan ze contact opnemen, maar kan altijd nog naar een ander op zoek gaan.


Y-B Wat is het voor een soort "healer" waar bestaan de behandelingen uit?

Heb ooit wel eens eerder behandelingen gehad + medicatie en dat leek aan te slaan, overigens voor de klachten die Caroh beschreef, echter na thuiskomst was het weer gauw mis.

Ik denk dat het ook vaak een combinatie is van openstaan voor een behandeling, de vakantie, minder stress, geen werkdruk of in het gezin en de temperatuur, al heb ik ook vaak last van de hoge luchtvochtigheid in het regen seizoen.
Maar goed als je eenmaal uitgedokterd bent en alle dagen pijn hebt dan probeer je wel eens iets anders uit.
Pijn is niet te zien of te meten en dus denkt men al gauw dat het allemaal wel meevalt, vooral als je de ene dag van alles, nou ja van alles, kan en de volgende dag of week bijna niets. Mensen oordelen vaak te snel.


Het zou in de wereld heel wat vrediger toegaan als men minder op elkaar zou letten en meer op elkaar zou passen

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-09-2011 11:03 Surya Atmadja wrote:


Voor de goede orde : ik heb veel ervaring met (gebed) genezers , die ene is beter dan de andere , hangt ook af van de kennis die hij/zij hebben.


Sorry dat ik de ijdele moed heb om ook hier tegen in te gaan Om Sid.
Als iemand dus ziek is en door een gebedsgenezer ineens beter is/wordt dan is deze persoon niet echt ziek, dan zit zijn ziek zijn niet in het lichaam maar in de geest of te wel in het begrijpertje van iemand.

Ik ben opgegroeid met een moeder die multiple sclerose had (MS) effe googlen
Ben als 10 jarig jochie met moeders en pa naar het Malieveld geweest, daar was de grote gebedsgenezer Osborn.
Bezocht door tienduizenden mensen, je heb nog nooit zo'n grote brok ellende bij elkaar gezien.
Moeders wilde er naar toe, mijn nuchtere pa dacht baadt het niet schaden kan het ook niet.
Nadat de grote charlatan had gebeden werd er geroepen, sta op uit uw rolstoel, gooi weg uw krukken, u bent genezen.

Weet je wat er gebeurde Om Sid?????? Juist niets.
Ouders die hopeloos probeerden hun door polio getroffen kind te laten staan.
Dit heeft een indruk op mij gemaakt die ik me nog kan herinneren als de dag van gisteren.
Als iemand denkt dat ie ziek is dan kan hij/zij bij een charlatan terecht, als iemand echt ziek is dan kan hij/zij alleen maar terecht bij echte medici.

Ik ben geen voorstander van het Jomanda effect, daar kunnen de nabestaanden van Sylvia Millecam over meespreken. "bisa di cek mas"

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Ik kan me voorstellen dat je zo'n ervaring je levenlang meedraagt. Verschrikkelijk, als het je moeder betreft, maar al helemaal als het je kind betreft.
Maar ik kan me ook voorstellen dat je in je wanhoop alles probeert.
Met dit soort zaken hebben veel mensen de neiging te varen op individuele successen (ik had een tante die...., ik sprak laatste iemand...).
Als het bij mij zover komt, denk ik dat ik toch op de statistieken afga.bambang
Gebruiker
spacer line
 

Wat ik zo frappant vind, is de tegenstelling in rijkdom. De westerling komt uit een `welgestelde` omgeving. De westerling is bereisd. Hij heeft vele vreemde landen gezien.
De `healer` is zijn dorp īnooitī uit geweest; weinig scholing gehad.

Wie houdt wie voor de gek???
Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Wat ik daar gezien heb staat in mijn geheugen gegrift Elsbeth.
De eerste de beste die met statistieken op de proppen kan komen die duidelijk aantonen dat bijvoorbeeld figuren als een Osborn, Jomanda en al die andere charlatans werkelijk kunnen genezen.
Bijvoorbeeld ziekten als kanker, ms, nieraandoeningen, afijn ik kan een hele berg ellende op noemen die de medische wereld nu redelijk onder controle heeft, dan zal ik de laatste zijn om mijn mening niet te veranderen.

Voor zo ver blijven de gene die zeggen genezen te zijn door dit soort charlatans, mensen die een suggestieve ziekte hadden.
Ik ben een vrij nuchter mens, men kan mij inderdaad overtuigen met goede wetenschappelijke statistieken of iets wat ik met mijn eigen ogen gezien heb.

Neemt niet weg dat mensen echt ziek kunnen zijn omdat dit in hun koppie zit en niet in hun lichaam, die zullen zeker heil bij dit soort genezers vinden.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 11-09-2011 17:36 bambang wrote:
Wat ik zo frappant vind, is de tegenstelling in rijkdom. De westerling komt uit een `welgestelde` omgeving. De westerling is bereisd. Hij heeft vele vreemde landen gezien.
De `healer` is zijn dorp īnooitī uit geweest; weinig scholing gehad.

Wie houdt wie voor de gek???


Verklaar dit nader Bambang, ik begrijp het niet helemaal.bambang
Gebruiker
spacer line
 

Ik zal me beperken tot NL. In NL kun je naar school gaan. Als ik me niet vergis, zijn de middelbare schoolboeken nu gratis. Je kunt ook verder studeren: MBO, HBO of universiteit. De mogelijkheden tot scholing is aanwezig. Je krijgt dus intellectuele bagage mee.
In NL kun je je ook cultureel/sportief ontplooien: zwemcursus, sport, theaterbezoek, uitgaan, pretparken, dansen, reizen ...

De "healer" komt uit een dorp. Die heeft misschien 3, 4 klassen basisschool (lagere school) gehad. Verder heeft hij zich niet (kunnen) ontplooit: onderwijs, cursus volgen, talenkennis. Zijn financiŽn zijn net voldoende om te overleven.

Je hebt dan iemand met een lagere schoolopleiding tegenover iemand met een betere schoolopleiding. Het wereldbeeld van deze twee mensen is totaal verschillend.
Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

88,648,398 pageviews Een website van indahnesia.com