Trouwen op Java


 Subforum Andere praat 
56 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
paulana
Gebruiker
spacer line
 

Ja ,je hebt het mis Om Ziel, Rainer heeft veel gevoel voor humor, daar kan menig Nederlander een puntje aanzuigen, neemt niet weg, dat hij me af en toe achter het niet aanwezige behang kan plakken..want dat bedoel je toch Emoticon: Devil Emoticon: Clown


Is toch om het even als je vanelkaar houdt, waar je dan trouwt
Nederland- Duitsland - Bali- Sumatera - Java, maar niet in gemeenschap van goederen,
Als het mis gaat, moeten wel beiden een nieuw bestaan kunnen opbouwen.
En niet dat de man ook nog voor zijn ex moet betalen. ( zijn er kinderen vind ik dat een ander verhaal, die mogen niet nog meer de dupe worden, zijn ze toch al )


Om Swastiastu

bambang
Gebruiker
spacer line
 


Op 07-06-2011 13:00 schreef Macan Belanda:
Nou ,alles verteld in een email aan haar en het vertrouwen opgezegd. Ik heb haar uitgelegd dat het niet haar of mijn fout is, maar dat de communicatie gewoon niet werkt zoals het moet.

Nu zit ze in zak en as, wil me niet kwijtraken en de Catatan Sipil is bespreekbaar. In mijn ogen is het al te laat en zo heb ik dat ook in de email gezet. Sinds vannacht word ik om de haverklap gebeld door een huilende pacar .....


Het is natuurlijk altijd vervelend als het niet gaat zoals je gedacht had. Niet getreurd. Zoals alles kun je hieruit lering trekken. Je kunt letten op wat niet werkt (en wat wel). Indonesië is per slot van rekening een groot land met een groot aantal aan integere, intelligente, warmvoelende vrouwen.
Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 07-06-2011 15:45 schreef paulana:

Dus niet te laat, liefde is sterker als alles andere, als het van 2 kanten komt, en niet eenzijdig concessies moeten worden gedaan.

Dank allemaal.
De meningen lopen uiteen hier en dat is ook precies wat er door mijn hoofd spookt. Het is inmiddels ook echt geen kwestie van vertrouwen voor mij, ik merk gewoon heel erg - wat ik hier ook al las - dat ze niet anders kent en kan. Dat is dat verdomde cultuurverschil, je wilt wel alletwee, maar dan nog kan het niet lukken.

En een deur op een kier ? Ik laat haar er niks van merken, ik ben heel resoluut in mijn mening, al merkt ze dat ik er vreselijke moeite mee heb, dat kan hoop geven. Ik zal heel streng in mijn oordeel zijn, maar ik kan haar niet volledig uitsluiten. Ze is in alle opzichten een moordvrouw, mét haar nadelen. Ik vind de miscommunicatie zelfs schattig, totdat het blijkt dat het in je nadeel werkt. Da's niet haar schuld, dat is ónze schuld.


"Bhinneka Tunggal Ika"

simpati
Gebruiker
spacer line
 

Rainer en ik zijn ook een gemixt koppel
Ik bedoel met mix koppels Indonesiërs met Westerlingen.
Groetjes,
Janpaulana
Gebruiker
spacer line
 


Zelf hadden wij in het begin, en soms nog wel eens "taalproblemen" alhoewel ik nu uitstekend Duits spreek, je denkt in je moerstaal en kan niet alles zo over brengen als je het voelt, ook daar kwamen misverstanden uitvoort. Praten praten en nog eens praten.

Cultuurverschil tussen Nederland en Duitsland is er ook bv: Nederlanders zeggen gauw jij en jou, ik vond Duitsers overbeleefd maar de ambtenaren daarentegen arrogant. heel erg arrogant ,dat vindt mijn man ook. We hebben raakvlakken, en als je die hebt met wat geven en nemen, kan het huwelijk goed gaan, onze ervaring : liefde overwint en kent geen grenzen.


Om Swastiastu

paulana
Gebruiker
spacer line
 


Op 08-06-2011 02:04 schreef simpati:
Rainer en ik zijn ook een gemixt koppel
Ik bedoel met mix koppels Indonesiërs met Westerlingen.
Groetjes,
Jan


Goedemorgen- Selamat pagi


Okay dacht ik al Jan.

Paulana


Om Swastiastu

SanderBali
Gebruiker
spacer line
 

Zie je wel, als jullie het maar niet over zaken doen in Indonesië hebben dan kan dit best een heel leuk forum zijn!
Ik ga dit is even doorlezen want het is allemaal heel herkenbaar voor mij. Ik heb ook een Javaanse en ook wel wat kleine probleempjes. Waarchijnlijk idd het cultuurverschil. Macan Beland stelt zich erg goed op. Ik ben toch te soft heb al bepaalde dingen geaccepteerd. Zo durf ik er bv niks meer van te zeggen als ze weer eens aan het koken is (lees vis bakken) en het hele huis stinkt daarna nog 5 dagen na. En idd wat Simpatiu schrijft: "Javanen maken geen fouten", erg herkenbaar!Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Inderdaad een interessant onderwerp, gelukkig heeft mijn vrouw inmiddels 44 jaar in Nederland weg, die vervelende Javaanse trekjes heeft ze niet, integendeel ze staat heel kritisch tegenover Indonesië, niet voor het land zelf maar eerder voor de mentaliteit.

Dat het contact met de ex niet in de cultuur zou passen zoals Macan schreef herken ik in het geheel niet, ik heb dat in al die jaren ook nooit ervaren, ik verwonderde me zelfs dat de exen nog zo'n goed contact hadden.

Voor wat Jan schreef dat vooral de moslims geen fouten maken en ogenblikkelijk over gaan op liegen dat het gedrukt staat, dat is heel herkenbaar, ik maakte die opmerking is een keer, dat als ze maar trouw 5 keer per dag hun sholat doen dat ze dan maar raak kunnen liegen en bedriegen, ik werd van het één op het andere moment een kafir, want dat was natuurlijk niet waar.

Ik heb ook veel gemixte huwelijken om me heen gezien en het merendeel gaat op de rotsen, daar zijn vele redenen voor aan te wijzen.
Ik heb heel veel heren gezien die hun vrouw uit een bar/karaoke cafe haalden, welnu als dat op de klippen loopt daar hoef ik niet verder over uit te wijden, Een vriend van mij maakte eens de opmerking, trouwen met een bardame is één, maar hoe krijg je de bar uit de dame, dat is heel moeilijk.

Jonge dames uit de kampung, die zitten heel erg vastgeroest in tradities, die huwelijken zullen enorm veel last hebben van cultuur verschillen, in tegenstelling tot dames uit de grote moderne steden, ( maar ja dan moet je weer oppassen dat je geen bardame aan de haak hebt)

Dat Westerse mannen op Aziatische dames vallen en andersom is heel normaal, ik heb de twijfelachtige eer om ervaring te hebben met een westerse vrouw en een Aziatische vrouw, ik moet bekennen dat de gratie en het fijne van de Indonesische vrouw mij heel erg aantrekt, ook het verzorgende, ik wil niets af doen aan Westerse vrouwen, het is maar net waar je voorkeur ligt.

Het is en blijft gewoon moeilijk, vaak zie je ook koppels die elkaar hebben gevonden via een datingsite, mannen van een jaar of 45/50 zonder al te veel sociale contacten die dan via de computer met een Indonesische pop van een jaar of 32 in aanraking komen.
Ogenblikkelijk tot over hun oren verliefd, hals over kop naar Indonesië en daarna natuurlijk gelijk elke maand geld over maken, vaak weten ze niets van het land, de cultuur of de achtergrond van de vrouw, dommer kan het niet.

Cultuurverschil?
Wij westerse mensen zijn van oudsher toen we nog in berenvelletjes liepen gewend vooruit te kijken, in de zomer oogsten en zorgen dat je in de winter nog een hap snuf hebt.
Indonesische mensen hebben dat niet in zich, vandaag heb ik eten en morgen zie ik wel, winter oftewel een tijd dat er niet geoogst kan worden?
Nee dat kennen ze niet, vaak is het zo dat als ze Rp 50.000 hebben ze er 60.000 uitgeven (behalve de Chinezen)

Ik ventileer hier mijn zienswijze en hoe ik de dingen zie, men kan het er mee eens zijn of niet, ik sta open voor andere meningen en ik ben ook niet te bedonderd om mijn mening bij te stellen als er ijzersterke argumenten zijn waar ik niet om heen kan.
Uiteraard wil ik ook niet iedereen over één kam scheren, ik heb het over vaak voorkomende gevallen, helaas gaat het vaker verkeerd als goed.

De kreet van de Maslov theorie/piramide is hier op het forum al vaker voorbij gekomen, o.a. YB en ik hebben dat al eerder aangehaald.Indonesië is een derde wereld land, wij zijn in het Westen al veel en veel verder, de meesten hebben in ons kikkerland de bovenste trede in de piramide bereikt, zelf-ontplooing, helaas en het is niet anders zijn veel Indonesische dames blijven steken in de onderste twee behoeften.
Voor de gemiddelde Indonesiër zijn we steenrijk (eigenlijk is het ook zo)
Één of andere hampel in een boerendorp ontmoet een dametje van 20 jaar jonger haalt ze na veel problemen en geld uitgeven naar Nederland en dan komt die lekkere pop er achter dat ze uitzonderlijk populair is bij de mannekes van haar leeftijd, de onderste twee behoeften van de piramide zijn inmiddels vervulden ze gaat naar de volgende stap.

Deze posting zal me best niet in dank worden afgenomen, maar het brengt misschien wel een leuke discussie op gang zonder dat we elkaar afbreken.
Bij de westerse dames is het gemiddeld al zo dat ze aan de hoogste trap van de piramide bezig zijn, trouw je met zo'n dame dan doet de dame dat uit liefde, de Aziatische vrouw doet het vaak niet uit liefde maar uit lijfsbehoud en een inkomen voor de rest van de familie.

Ik weet precies waar ik het over heb, gaat mij iets te ver om daar over uit te wijden, ingewijden weten wat ik bedoel, ik zuig de dingen niet uit mijn duim, ik denk dat Jan Simpati wel een aanvulling kan geven over de denkwijze van Indonesische dames


SanderBali
Gebruiker
spacer line
 

Mooi geschreven Malam, en ik zie niet in waarom je dit niet in dank zou worden afgenomen hier.

Die pyramide had ik nog nooit van gehoord maar geeft het idd heel goed weer.
Mijn Javaanse vrouw heb ik leren kennen nadat ze al 5 jaar in Nederland woonde maar nog steeds zitten er echte Javaanse trekjes in. Gewoon toegeven als ze iets fout doet kan ze nu wel maar nog steeds met moeite. Maar kritiek krijgen is nog steeds not done. Problemen uitspreken, discusseren op de Nederlandse manier lukt nog steeds niet. Daar houden ze niet van en zwijgen dan maar liever een paar dagen.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 08-06-2011 11:48 SanderBali wrote:
Mooi geschreven Malam, en ik zie niet in waarom je dit niet in dank zou worden afgenomen hier.

Die pyramide had ik nog nooit van gehoord maar geeft het idd heel goed weer.
Mijn Javaanse vrouw heb ik leren kennen nadat ze al 5 jaar in Nederland woonde maar nog steeds zitten er echte Javaanse trekjes in. Gewoon toegeven als ze iets fout doet kan ze nu wel maar nog steeds met moeite. Maar kritiek krijgen is nog steeds not done. Problemen uitspreken, discusseren op de Nederlandse manier lukt nog steeds niet. Daar houden ze niet van en zwijgen dan maar liever een paar dagen.


OOOOOH dat is niet vreemd Sander, dat zit er hier ook nog in, pas als ik na een aantal dagen geheel ontspannen ben of dat ik door één of andere gebeurtenis me heel erg happy voel, pas dan komt het boven water, tja slim, op dat moment is mijn reactie veel positiever, maar of het echt reeël is zet ik mijn vraagtekens bij, één ding moet ik wel toegeven het gaat een berg moeilijkheden uit de weg Emoticon: WinkMacan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 08-06-2011 11:48 schreef SanderBali:
Mooi geschreven Malam, en ik zie niet in waarom je dit niet in dank zou worden afgenomen hier.

Die pyramide had ik nog nooit van gehoord maar geeft het idd heel goed weer.
Mijn Javaanse vrouw heb ik leren kennen nadat ze al 5 jaar in Nederland woonde maar nog steeds zitten er echte Javaanse trekjes in. Gewoon toegeven als ze iets fout doet kan ze nu wel maar nog steeds met moeite. Maar kritiek krijgen is nog steeds not done. Problemen uitspreken, discusseren op de Nederlandse manier lukt nog steeds niet. Daar houden ze niet van en zwijgen dan maar liever een paar dagen.

Dit herken ik ook heel erg. En dan is haar houding niet het enige probleem; ik probeer iets uit te praten, leg mijn deel van het verhaal wél uit. Vervolgens twijfel ik wie er nou eigenlijk gek is, waarom neemt zij de moeite niet ? Waarom durft zij zich niet kwetsbaar op te stellen ? Waarom niet gewoon toegeven ?
Als ik mij net zo zou opstellen als de gemiddelde Indonesiër doet dan zou dat in mijn geval enorme conflicten opleveren, want ook ik kan stug zijn als het moet. Tegelijkertijd voel ik me een soort schoothondje als ik altijd maar uitleg.

Dat is allemaal heel erg wennen en we weten ons daar aardig doorheen te manouvreren, ik zal wel altijd de hoop houden dat ze inziet dat mijn manier beter is. Zeker in een periode van aftasten (wat met 2 culturen misschien wel jaren kan duren) is het juist zo belangrijk dat je aangeeft uit welke hoek je komt met je standpunt. Moeilijk hoor.


"Bhinneka Tunggal Ika"

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Een ding snap ik niet: als je in de periode van aftasten zit, waarom plan je dan een bruiloft over 3 maanden? En waarom zeg je dan per email het vertrouwen op in de moordvrouw waar je zoveel van zegt te houden? Als ik je verhaal zo lees, krijg ik het gevoel dat je denkt dat je a.s. vrouw met de jaren wel zal veranderen en dat ze zich zal schikken in het feit (jouw feit!) dat jouw manier beter is.
Het probleem is dat zij dit waarschijnlijk van jou ook denkt. Zeker er als er straks evt. kinderen in het spel zijn, kan dat nog behoorlijk gaan opspelen.
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 06-06-2011 00:26 Macan Belanda wrote:
Molukse achtergrond, op Oost-Java geboren en altijd gewoond.

Dus op z'n Javaans geïndoctrineerd.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-06-2011 11:05 Malam wrote:
Ik weet precies waar ik het over heb, gaat mij iets te ver om daar over uit te wijden, ingewijden weten wat ik bedoel, ik zuig de dingen niet uit mijn duim, ik denk dat Jan Simpati wel een aanvulling kan geven over de denkwijze van Indonesische dames

Ik doe maar geen duit meer in de zak want de piramide van Maslow heb ik al wel tig x aangehaald. Maar doorgaans door niemand serieus genomen (het is goddome een sociologisch begrip......maar ja, verstand verdwijnt doorgaans waar de lust om de hoek komt). 200% met je eens Malam (maar dat vermoedde je al).Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 08-06-2011 12:33 schreef elsbeth:
Een ding snap ik niet: als je in de periode van aftasten zit, waarom plan je dan een bruiloft over 3 maanden? En waarom zeg je dan per email het vertrouwen op in de moordvrouw waar je zoveel van zegt te houden? Als ik je verhaal zo lees, krijg ik het gevoel dat je denkt dat je a.s. vrouw met de jaren wel zal veranderen en dat ze zich zal schikken in het feit (jouw feit!) dat jouw manier beter is.
Het probleem is dat zij dit waarschijnlijk van jou ook denkt. Zeker er als er straks evt. kinderen in het spel zijn, kan dat nog behoorlijk gaan opspelen.

Wij kennen elkaar nu ruim een jaar en tijdens dat jaar heb ik vreselijk veel geleerd, dan denk je op een gegeven moment aardig op weg te zijn. Juist nu we de puntjes op de i aan het zetten zijn blijkt dat er toch nog veel verschillen zijn. Er is vaak 'ja' gezegd en nu blijkt dat eerder misschien of niet te betekenen. Ik kan haar niet betrappen op liegen, maar juist daarom geeft het veel vraagtekens.
Ik denk inderdaad dat ze op een bepaald vlak zal veranderen, ik zelf ook overigens. Het idee van een huwelijk is voor mij dat je je naar elkaars beste eigenschappen schikt. Daar twijfel ik nu dus over, omdat ja niet altijd ja betekent, zonder dat ik het een leugen wil of kan noemen.

Waarom ik mijn moordvrouw per email vertel dat ik mijn bedenkingen heb ? Ik heb het 2 dagen ervoor per Skype uitgebreid met haar besproken, zij zou de dag erna een reactie per mail geven. Ik wou dat ze er over nadacht en eventueel familie zou vragen hoe met bepaalde dingen om te gaan. Die mail kreeg ik niet en dat was de zoveelste afspraak die geen afspraak bleek te zijn.
Juist dat laatste stoort me, ik heb haar talloze malen uitgelegd dat als ze geen tijd heeft of wat dan ook, dat ze even een kort mailtje of sms moet sturen dat het vandaag niet lukt. En dat lukt na een jaar dus nogsteeds niet. Voor de goeie orde, in MIJN cultuur is zoiets onfatsoenlijk, niet netjes.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 08-06-2011 12:44 schreef Yogya-Bali:

[quote verwijderd]

Dus op zn Javaans geïndoctrineerd.

Ja, dat denk ik wel. Vanuit de familie weet ik het niet precies, maar haar omgeving en basis is (denk ik) Javaans. Ik weet de verschillen eerlijk gezegd niet goed.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-06-2011 11:05 Malam wrote:
Ik weet precies waar ik het over heb, gaat mij iets te ver om daar over uit te wijden, ingewijden weten wat ik bedoel, ik zuig de dingen niet uit mijn duim, ik denk dat Jan Simpati wel een aanvulling kan geven over de denkwijze van Indonesische dames

Ik doe maar geen duit meer in de zak want de piramide van Maslow heb ik al wel tig x aangehaald. Maar doorgaans door niemand serieus genomen (het is goddome een sociologisch begrip......maar ja, verstand verdwijnt doorgaans waar de lust om de hoek komt). 200% met je eens Malam (maar dat vermoedde je al).
Alleen verschillen wijten aan cultuurverschil....??? Welke cultuur? De urbane of rurale cultuur? De cultuur van Poniman uit de kampung of de cultuur van Hardjodiningrat uit een kraton-familie? De cultuur van de betjak-rijder of de cultuur van een hoge beambte? Ik denk dat eerst moet worden gekeken naar welke culturele achtergrond.
De overdreven jaloezie en de eis te breken met de ex, komt heel bekend voor en is een resultaat van een cultuur waar Jan-(of Jannie)-en-alleman vreemd gaat; de no.1 volkssport alhier.Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Ow elsbeth. Je zegt terecht dat ik ik over 'mijn feiten' praat. Maar dat is nou het probleem als maar 1 partij praat, ik ben gewend dat je voor je mening kunt opkomen. Ik stel mijn mening dan ook regelmatig bij, omdat de ander betere motivatie heeft. Dat maakt mij niet onzeker, dat maakt mij open-minded. En juist vanwege dat laatste is ze op mij gevallen, heeft ze mij talloze keren verteld.
(het zou best kunnen dat ze dat ook wil leren)


"Bhinneka Tunggal Ika"

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 08-06-2011 12:48 Macan Belanda wrote:

[quote removed]

Wij kennen elkaar nu ruim een jaar en tijdens dat jaar heb ik vreselijk veel geleerd, dan denk je op een gegeven moment aardig op weg te zijn. Juist nu we de puntjes op de i aan het zetten zijn blijkt dat er toch nog veel verschillen zijn......
..........Die mail kreeg ik niet en dat was de zoveelste afspraak die geen afspraak bleek te zijn.
Juist dat laatste stoort me, ik heb haar talloze malen uitgelegd dat als ze geen tijd heeft of wat dan ook, dat ze even een kort mailtje of sms moet sturen dat het vandaag niet lukt. En dat lukt na een jaar dus nogsteeds niet. Voor de goeie orde, in MIJN cultuur is zoiets onfatsoenlijk, niet netjes.

Niet alleen in jouw cultuur, ook internationaal. Veelal gaat men hier vrij egoïstisch te werk. Als jij hetzelfde andersom zou doen, dan staat de lijn roodgloeiend en krijg je allerlei verwijten. Zeer herkenbaar.
Maar zoals al eerder gezegd: kritiek accepteren is een zwaar onvermogen, geheel ondenkbaar.
Accepteren van een relatie met een ex (ook al zouden er kinderen in het spel zijn) is schier onmogelijk.
Liegen is het onvermogen toe te geven dat men fout zit of de asal bapak/ibu senang -cultuur waarin men een dergelijk antwoord geeft waarvan men verwacht dat de tegenpartij dat graag wil horen. Niet de waarheid is belangrijk maar het een-ander-niet-voor-het-hoofd-stoten.zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Gewoon zeggen wat je op je hart hebt.
Hier boven een herkend probleem, ze kennen geen verantwoordelijkheid gevoel.
Heb in het verleden haar vaker ook er van beticht dat ze onverantwoordelijk bezig was.
Als ze in Indonesië is dan veranderd ze, als sneeuw voor de zon.
Dan vergeet ze hoe de verhoudingen zijn, dan is een telefoontje of een SMS niet meer er bij.
Heb wel eens gezegd dan blijf daar maar wonen, want dat pik K niet.
In de loop van de jaren heeft ze geleerd wat mijn wensen zijn en ze houd er nu rekening mee.
ALs ze daar is dan is het nu zo, dat ze vaak naar een internet café in de beurt gaat en mij e-mail stuurt.
Dat is dan ook alles, we bellen niet zo veel misschien een keer in de 14 dgn.
Daar leg K mij eigen maar bij neer.
Zo zie je maar dat je allebei water bij die wijn moet doen.
Ben al zo lang bezig om ze er van te overtuigen dat ze daar, waar ze is, internet moet aanschaffen, maar dat doet ze niet, want het is vaak een maand dat ze daar is, de laatste keer twee maanden.
Ze brengt dan haar moeder van 87 naar Indonesië en haar zus na 6 mnd weer hun moeder terug……………. Emoticon: Stupid Emoticon: Bye bye
En zo gaat dat al jaren........ Emoticon: Confused Emoticon: Devil
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 05-06-2011 21:05 Macan Belanda wrote:
Net een heel gesprek met mijn vriendin gehad hierover. Zij houdt voet bij stuk en wil per sé een registratie bij de Catatan Sipil. Ik heb haar gevraagd wat er dan overblijft voor mijn familie hier ? Het plan was altijd trouwen voor de kerk daar en trouwen voor de wet hier. Zij ziet dit anders en verwacht dat ik ook inzie dat een kerkelijk huwelijk zonder registratie niet volledig is.

The show must go on......patsen en laten zien wat je bezit. Daarom is het zo belangrijk voor (de familie van) je aanstaande om het huwelijk volledig hier te houden. Het gaat allemaal om gengsi cq. status.
De rest zit achter de oren, men denkt dat een ander net zo denkt als de eigen partij waar een huwelijk pas bindend is als het "volledig" is (bevestigd) omdat de bruidegom er anders weer vandoor zou kunnen gaan.SanderBali
Gebruiker
spacer line
 


On 08-06-2011 13:00 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Liegen is het onvermogen toe te geven dat men fout zit of de asal bapak/ibu senang -cultuur waarin men een dergelijk antwoord geeft waarvan men verwacht dat de tegenpartij dat graag wil horen. Niet de waarheid is belangrijk maar het een-ander-niet-voor-het-hoofd-stoten.


Hahaha nu komen we los, ja dat is er ook zo eentje: "zeggen wat hun denken dat wij graag horen willen". Dat heb ik niet in mijn relatie maar wel vaak met zakelijkerelaties. Erg vermoeiend allemaal.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Geluk dat je het niet hebt in je relatie, maar je begrijpt wat er wordt bedoeld. Ja, zo is nu eenmaal de cultuur. Ook een hele oude van mij (al wel denk ik 20x vernoemd), de waarden top-10: als deugd no.1 staat een ander pleasen , no. 2 een ander niet voor het hoofd stoten dan wel embarrased ( malu ) maken cq. de harmonie bewaren, no. 3 - 9 allen iets in die trant (exact vergeten) en als laatste no. 10 de waarheid vertellen.
Een cultureel verschil dat vrijwel onoverkomelijk is. Een half uur geleden weer meegemaakt in een supermarkt. Nou ja, laat maar........................kan dan wel uren doorgaan. Ergo, het is mijn probleem, niet van de autochtoon want die is het van kleinsaf gewend.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Macan Belanda is echter nog niet geholpen met al die opmerkingen maar ik denk dat hij al heel goed door heeft waar de schoen wringt; en deze zijn in strijd met zijn waarden en principes voor een relatie. Met die wetenschap kan je voor jezelf uitmaken of je een dergelijke relatie voortzet dan wel niet. Bij voortzetting moet men accepteren dat men met een partner te maken heeft die heel anders reageert, andere principes en prioriteiten erop nahoudt en die je niet altijd zal begrijpen. Alles uitpraten is vrijwel onmogelijk op de westerse manier, dat zal moeten op z'n Indonesisch (cq. Javaans in dit geval), oftewel de boel laten rusten en ev. problemen ontkennen. Een prachtig broeinest voor mata gelap gedoe en amok . Zoek deze termen maar op en men zal vernemen dat dit iets specifiek is van het/de "Maleise" (schier)eiland(en).Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Elsbeth wrote :
Het probleem is dat zij dit waarschijnlijk van jou ook denkt. Zeker er als er straks evt. kinderen in het spel zijn, kan dat nog behoorlijk gaan opspelen.

Op dat moment stranden de meeste huwelijken; vooraf geen overleg over opvoedingsmethoden omdat men er beiden van uitging dat men daarmee wel op 1 lijn zal zitten. Maar nadat het deerntje is geboren, lopen de verschillen in pedagogie gigantisch op en is dat dikwijls een struikelbrok voor voortgang van de relatie.
Jammer, het kind van de welbekende rekening.....Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,777,717 pageviews Een website van indahnesia.com