Trouwen op Java


 Subforum Andere praat 
81 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Andere praat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Hoi medeforummers,

ik heb al gezien dat er meerdere topics zijn over dit onderwerp, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Bij de kleinste details wordt een huwelijk al een totaal ander verhaal.

Ik wil met mijn vriendin trouwen voor de kerk op Java. Wij zijn beide Protestants. Ik wil alleen voor de kerk trouwen en wil niet registreren voor de Catatan Sipil (burgelijke stand). Hier heb ik een aantal redenen voor : ik wil niet in gemeenschap van goederen trouwen, maar onder huwelijkse voorwaarden. Ik denk dat dat voor beide partijen het beste is.
Ondanks alle vertrouwen vind ik het geen lekker gevoel om relatief zo snel te trouwen en alles wat ik heb opgebouwd zomaar op te splitsen (voor de goeie orde, dit zou ook spelen met een Nederlandse partner). Daarbij vind ik het een groot risico voor haar, omdat zij ook een halve hypotheekschuld op haar naam krijgt. Ik vind het geen romantisch idee, maar ik wil mijn verstand niet kwijtraken.

Mijn vriendin krijgt in haar omgeving te horen dat Catatan Sipil registratie juist een voordeel is voor de MVV procedure. Ik hoor hier in NL juist het tegenovergestelde. We hebben hier nu dus wat onenigheid over en ik zoek hier duidelijkheid over.

Mijn idee van het hele huwelijk is dat wij daar trouwen voor de kerk. In de tussentijd hoop ik dat het IND al uitspraak heeft gedaan, maar ik denk dat het tijdsbestek er te kort voor is. Mijn vriendin doet spoedig haar inburgeringsexamen, maar het huwelijk vindt al in september plaats. Mocht de procedure nog niet klaar zijn, dan laat ik haar na onze huwelijksreis achter op Java. Wellicht spoedig daarna heb ik antwoord van het IND en kan ik haar hierheen halen.

Hoe denken jullie er hier over ? Kan iemand mij verwijzen naar een topic wat precies de juiste info voor mij bevat of kan iemand mij in dit topic vertellen wat wijsheid is ? Mocht dit topic overbodig zijn dan snap ik dat het gesloten zal worden, maar ik hoop dat ik hier even een draadje kan hebben rondom mijn situatie, zodat ik niet (weer) het overzicht kwijtraak.

Zijn er meer gegevens nodig dan zal ik die uiteraard verschaffen. Het is hoog tijd dat ik alles even goed op een rij heb.

Terima Kasih


"Bhinneka Tunggal Ika"

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

MVV heeft niets met trouwen te maken.
Of je wel of niet getrouwd bent laat de IND koud.
Je moet een goede basis hebben, in Nederland en zij de juiste papieren, geboorte acte en haar states.
Je moet wel veel papieren invullen, maar kijk maar eens op de site van de IND.
Houd alle gegevens bij, foto's sms of e-mail verzenden, want dat willen ze best even door kijken of het allemaal serieus is................. Emoticon: Blush Emoticon: So funny
Mijn zoon heeft ook, zonder getrouwd te zijn, haar naar Nederland gekregen, zelfs met een kind er bij.................. Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 03-06-2011 17:10 schreef zieleffe:

Houd alle gegevens bij, fotos sms of e-mail verzenden, want dat willen ze best even door kijken of het allemaal serieus is................. Emoticon: Blush Emoticon: Smile

Is dit serieus ? Willen ze bij het IND weten wat we allemaal in elkaar zien en wat we met elkaar van plan zijn ? Hoe willen ze dat zien ? Komen ze dan langs om in mijn 'archieven' te kijken ?
Emoticon: Very funny


"Bhinneka Tunggal Ika"

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Voor zover ik weet , zijn er drie landen in de wereld waarin je automatisch trouwt in gemeenschap van goederen en schulden. Deze zijn: Nederland, IndonesiŽ en Suriname, volgens het Nederlands recht.
Als je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen, heb je een notariŽle akte nodig. Deze akte moet je in RI laten opstellen voordat je daadwerkelijk gaat trouwen.
Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 03-06-2011 17:59 schreef bambang:
Voor zover ik weet , zijn er drie landen in de wereld waarin je automatisch trouwt in gemeenschap van goederen en schulden. Deze zijn: Nederland, IndonesiŽ en Suriname, volgens het Nederlands recht.
Als je onder huwelijkse voorwaarden wilt trouwen, heb je een notariŽle akte nodig. Deze akte moet je in RI laten opstellen voordat je daadwerkelijk gaat trouwen.

Zo begrijp ik het ook, maar het lijkt me praktischer om dit in NL te regelen. Daarom wil ik het huwelijk daar niet registreren bij Catatan Sipil.

En zoals zieleffe net aangaf heeft het niet zozeer met de MVV te maken, behalve dan dat die procedure waarschijnlijk opgestart gaat worden als we ongehuwd zijn. Als wij dan trouwen voor de wet tijdens die procedure en opeens gehwud blijken te zijn, krijg je ongetwijfeld problemen met dergelijke instanties, vormfout of hoe ze het ook noemen.


"Bhinneka Tunggal Ika"

monyet_belanda
Gebruiker
spacer line
 


Voor zover ik weet , zijn er drie landen in de wereld waarin je automatisch trouwt in gemeenschap van goederen en schulden. Deze zijn: Nederland, IndonesiŽ en Suriname, volgens het Nederlands recht.


Voor zover ik het me kan herinneren, werd er bij mijn Nederlandse huwelijk *expliciet* gevraagd naar de voorkeur voor huwelijkse voorwaarden, dan wel gemeenschap van goederen.

In mijn geval was gemeenschap van goederen zelfs gunstiger ;-) Afgezien daarvan vraag ik me altijd af waarom iemand wil trouwen, als je alles financieel zo strikt wilt scheiden. Maar goed, da's een eigen keuze.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Dat is heel simpel: omdat je in ieder contract afspraken maakt over een evt. vervolg. Dat geldt ook voor een huwelijk. Als je je verstand gebruikt, denk je bij het afsluiten van een huwelijkscontract vooral zakelijk. Daarna (en daarvoor) is er alle tijd voor romantiek. Er zou toch een hoop ellende voorkomen zijn bij veel mensen als ze op zo'n moment iets beter hadden nagedacht.Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 03-06-2011 22:38 schreef monyet_belanda:

[quote verwijderd]

In mijn geval was gemeenschap van goederen zelfs gunstiger ;-) Afgezien daarvan vraag ik me altijd af waarom iemand wil trouwen, als je alles financieel zo strikt wilt scheiden. Maar goed, das een eigen keuze.

Zoals elsbeth het verwoord staat het er prima. Als wij trouwen zal ook alles van ons beide zijn, de huwelijkse voorwaarden zijn alleen voor bij een eventuele scheiding. Dat mag je best ter discussie stellen hier, ik doe het zelf al maanden in mijn hoofd en vraag mij af hoe mensen uit IndonesiŽ dit opvatten (al zullen die meningen ook uiteen lopen).

Emoticon: Smile


"Bhinneka Tunggal Ika"

monyet_belanda
Gebruiker
spacer line
 


Er zou toch een hoop ellende voorkomen zijn bij veel mensen als ze op zo'n moment iets beter hadden nagedacht.


Diezelfde ellende zou je bespaard gebleven zijn als je in 't geheel niet zou gaan trouwen. Dus wellicht moet je een moment eerder als iets beter nadenken.

Ik ben wellicht hopeloos ouderwets, maar ik zie het huwelijk als een belofte aan elkaar. Een belofte dat je door dik en dun het leven wilt delen met je partner. Dat je dit ook voor de wet doet, vind ik niet eens zo spannend. Ik zie het huwelijk dan ook niet als een contract, waarbij je wederzijds wellicht wat financiele voordelen hebt qua belastingaanslag of iets dergelijks, maar puur als een belofte aan elkaar. Ja, ik wil mijn leven met jou delen, wat er ook gebeurt. Een scheiding is voor mij dan ook meer een gebroken belofte, dan een wet die je overtreedt. Tuurlijk, ik zie 't overal om me heen dat mensen scheiden voor wat voor reden dan ook. Ik denk echter dat in zo'n geval in beginsel al te weinig is nagedacht over de belofte die aanstaande was.

Maar uiteraard heb ik makkelijk spreken. Ik, noch mijn vrouw, hadden praktisch geen geld noch schulden. We begonnen pas aan onze carrieres. Mijn vrouw verdient inmiddels meer dan ik, dus ook op dat vlak zou ik niet mogen klagen.

Het is voor een ieder aan zich om hierover te denken wat hij/zij wil. In Indonesie wordt hier niet anders over gedacht, voor zover ik begrijp. Ik ken wat zeer rijke indonesische dames (wiens vader erg rijk is) die getrouwd zijn met nederlandse jongens. Op huwelijkse voorwaarden. Ook ken ik wat minder bedeelde dames, die in gemeenschap van goederen getrouwd zijn. Het komt daar dus net zo voor als hier.

Maar dit is geheel off-topic. Macan Belanda vroeg zich met name af of dit gevolgen heeft voor de IND en in dat opzicht moet ik me bij zieleffe aansluiten. Het interesseert de IND geen fluit of je getrouwd bent of niet. Mijn vrouw heeft tijden lang een verblijfsvergunning gehad op basis van samenwonen bij partner. Niet getrouwd, geen samenlevingscontract, gewoon oud-Hollandsch hokken Emoticon: Wink (en uiteraard is dat in Indonesie destijds net even anders uitgelegd ;-)bambang
Gebruiker
spacer line
 

Huwelijkse voorwaarden. Ten eerste zijn er statistieken die uitwijzen dat een echtscheiding van mensen uit verschillende culturen (veel) hoger ligt dan die van dezelfde cultuur (van dezelfde cultuur 35%). Mocht het tot een echtscheiding komen, dan ben je ingedekt. De echtscheiding kan ďnetjesĒ en ordelijk verlopen. Zo vermijd je ook peperdure advocaten. Denk maar aan een eigen woning (vermogen), boot, pensioen. Je kunt gerust stellen dat de meeste partners uit RI niet welgesteld zijn. Mochten er kinderen uit de relatie voortvloeien, dan zijn beide partners onderhoudsplichtig jegens de kinderen.
Bij liefde ben je in het begin in de roze wolken. Hoe staat het met de relatie over 5, 10 of 15 jaar?
Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

OMG
Kweeniet hoeveel keren hier gediscussieerd werd waarom men bij een perkawinan campuran(gemengde huwelijk) tussen 2 nationaliteiten bewust moet zijn over de huwelijksgoederen recht in Indonesia.
Voor het geval men in de toekomst onroerend goed wil bezitten.
Het heeft niks mee te maken met romantiek , liefde etc , maar met de bestaande wetten van Indonesia.


bisa dicek of makemyday .

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Maar ik begrijp dus dat deze discussie hier in NL hetzelfde is als in IndonesiŽ ? Ik kan mij in alle kritieken vinden die mensen opnoemen voor het trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Ik vertrouw mijn vriendin ook volledig, het ligt niet aan haar. Ik heb gewoon teveel verhalen gelezen over koppels bij wie het fout liep en dit een probleem werd omdat ze in gemeenschap van goederen zijn getrouwd.

Ik vind een eventuele scheiding geen uitgangspunt en eigenlijk gaat het ook tegen mijn principes in. Ik weet echter van mezelf dat ik me soms teveel door gevoel laat leiden, ik ben daardoor al eerder gedupeerd geweest (in een andere vorm). Mijn vriendin (of wij) zijn daarom meer 'slachtoffer' van mijn verleden dan dat er enige twijfel tussen ons is.

Mijn situatie barst van de romantiek, ik doe alles voor haar. Ik werk al een jaar lang heel hard om alles bij elkaar te sparen wat voor haar belangrijk is. Dit is geen klaagzang, ik heb het met alle plezier voor haar over; wat belangrijk is voor haar, is ook belangrijk voor mij. Als ik het positief bekijk (roze bril) is het een mooi verhaal. Als ik rationeel denk, dan heeft mijn situatie alle ingrediŽnten om 'ergens in te lopen'.

Helaas moet ik op dit hele belangrijke punt in mijn leven realistisch en rationeel zijn als het op wettelijke dingen aankomt. Het is soms moeilijk uit te leggen, omdat ik precies zo denk als alle mensen die onder huwelijkse voorwaarden niet 'volledig' vinden.


"Bhinneka Tunggal Ika"

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 

In indonesia trouwen de mensen volgens de daar bestaande wetten.
Ieder neemt zijn en haar eigen deel mee .
Die blijft " onaangetast" in zijn en haar eigen beheer.
Alleen bij overlijden wordt de achtergebleven partner (en kinderen) erfgenaam.

Bij scheiding( gebeurt ook bij goede families ) nemen de partners hun eigen " vermogen" mee . En wat ze gezamenlijk hebben vergaard wordt dan eerlijk verdeeld.
Zo niet dan komt de scheidingsadvocaat zijn diensten aanbieden.
Tenminste zo heb ik gehoord.

Bij zakenmensen/echtparen gaan ze vanzelfssprekend een huwelijksvoorwaarden vaststellen voor het geval dat het het huwelijk mis gaat of dat er schuldeisers zijn .


bisa dicek of makemyday .

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 04-06-2011 17:04 Macan Belanda wrote:
Maar ik begrijp dus dat deze discussie hier in NL hetzelfde is als in IndonesiŽ ?

Denk ik NIET ,
De discussies hier werd gevoerd omdat de rijke partner, in dit geval vaak de nederlandse man bang waren dat ze uitgekleed worden..
Dat hij zijn boot ,Mercedes (of Lexus) , antiek of zijn dure postzegelverzameling etc opgeeist zal worden door zijn arme ex vrouw.


bisa dicek of makemyday .

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Nou ja, ik wil me best verontschuldigen dat wij Nederlanders het wat zakelijker bekijken misschien, maar het neerwaartse potentieel is groot, de verhalen zijn legio. Zoals ik al eerder aangaf steekt het bij mij ook. Echter ik vind dat zij als Indonesische ook moet begrijpen dat wij er hier iets anders naar kijken.
Ik hou in alle opzichten rekening met wat voor haar belangrijk is, ik verwacht dat ook van haar. Zij neemt straks ook een vliegtuig naar Nederland en gooit haar leven in mijn armen, ik begrijp best als ze daar wat 'garanties' bij zoekt. Het is geven en nemen, als het allemaal zo goed is als we beide nu inschatten, dan zal er nooit iets verdeelt worden.


"Bhinneka Tunggal Ika"

pierre
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Macan belanda.

Voor antwoorden op je vragen betreffende MVV en het IND, ga eens rondneuzen op de site van www.buitenlandsepartners.nl
Op deze site vind je een schat aan informatie betreffende het aanvragen van een MVV en de perikelen van het IND.
( mocht je dit al dan niet al gedaan hebben)

btw, getrouwd zijn heeft geen enkel invloed op het eerder of makkelijker verkrijgen van het MVV.
Wat Zieleffe ook zegt, het zal het IND een worst zijn of je nu wel of niet getrouwd bent.
Nu moet ik wel zeggen ( gezien de laatste ervaringen) dat MVV aanvragen waarvan de partners getrouwd zijn toch iets eerder positief advies verkrijgen dan ongehuwde.

Ik heb net die hele procedure achter de rug en ook het VVR pasje hebben we reeds op zak.
Eind dit jaar gaan we voor verlenging VVR.

Wij zijn vorig jaar in Nederland getrouwd volgens de burgerlijke stand.
( op huwelijkse voorwaarde) romantisch of niet maar ik wilde ook geen gezeur achteraf maar toch een bepaalde zekerheid en mijn vrouw stond er volledig achter.
Voor de ( katholieke ) kerk zijn wij in Medan sumatera getrouwd.

Wat Elsbeth ook zegt, er blijft genoeg romantiek over nadat de voorwaarde op papier gezet zijn.


Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Hoi pierre,

bedankt voor je verhaal. Ik heb inderdaad ook al op die website rondgekeken en daar is ook zat te vinden. Mag ik vragen : was jij ten tijde van de MVV aanvraag dan ook alleen getrouwd voor de kerk ?


"Bhinneka Tunggal Ika"

paulana
Gebruiker
spacer line
 


Op 04-06-2011 18:03 schreef Macan Belanda:
Nou ja, ik wil me best verontschuldigen dat wij Nederlanders het wat zakelijker bekijken misschien, maar het neerwaartse potentieel is groot, de verhalen zijn legio. Zoals ik al eerder aangaf steekt het bij mij ook. Echter ik vind dat zij als Indonesische ook moet begrijpen dat wij er hier iets anders naar kijken.
Ik hou in alle opzichten rekening met wat voor haar belangrijk is, ik verwacht dat ook van haar. Zij neemt straks ook een vliegtuig naar Nederland en gooit haar leven in mijn armen, ik begrijp best als ze daar wat garanties bij zoekt. Het is geven en nemen, als het allemaal zo goed is als we beide nu inschatten, dan zal er nooit iets verdeelt worden.Waarom verontschuldigen, lands wijs lands eer, dit stukje van u, vind ik in tegenstelling tot de andere iets eenzijdig. Rekening houden met elkaar, geven en nemen, zij gooit haar leven in uw armen, en u doet bij haar hetzelfde toch..huwelijkse voorwaarden daar is niets mis mee,
normaliter een autogram bij de notaris en je merkt er niets van als alles goed gaat.
Ik schrijf uit ervaring, wij merken er niets van tis een stuk papier. Als het mis gaat ben je blij dat je dat stapje hebt genomen.
En u ? U zoekt toch hetzelfde geborgenheid...garanties ..Onze ervaring Nederlandse en Duitser na tig jaren hier(9) Indonesiers, dames zowel als heren zijn verzot op geld, maakt echt niet uit op welk van de 17.000, eilanden je zit.


Om Swastiastu

bambang
Gebruiker
spacer line
 


Op 04-06-2011 17:31 schreef Surya Atmadja:

[quote verwijderd]

Denk ik NIET ,
De discussies hier werd gevoerd omdat de rijke partner, in dit geval vaak de nederlandse man bang waren dat ze uitgekleed worden..Gesteld je hebt een koopwoning. Je hebt in 20 jaar tijd al ruim Ä 100.000,- afgelost (vermogen). Je werkt hard en je spaart veel.
Je bent verliefd op een RI vrouw. Je trouwt in gemeenschap. Na 2 jaar ga je scheiden. Het blijkt toch niet dat je bij elkaar past (tidak cocok). Ruim de helft van je vermogen is weg, eventueel je opgebouwde pensioen.
Dit komt in NL ook veel voor. Als je geld hebt, word je ALTIJD uitgekleed.
Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Net een heel gesprek met mijn vriendin gehad hierover. Zij houdt voet bij stuk en wil per sť een registratie bij de Catatan Sipil. Ik heb haar gevraagd wat er dan overblijft voor mijn familie hier ? Het plan was altijd trouwen voor de kerk daar en trouwen voor de wet hier. Zij ziet dit anders en verwacht dat ik ook inzie dat een kerkelijk huwelijk zonder registratie niet volledig is.

Ik denk daar anders over. Ik wil ook een 'echte' bruiloft voor mijn familie, ik vond de verdeling nou net zo mooi, voor beide partijen en mooi feest. Ook trouw ik niet in de kerk voor niks, ik zeg geen 'ja' voor het leven in Gods huis, voor mij kan het niet vollediger zijn.

Het tweede nadeel wat er nu speelt is dat het nu wťl een vertrouwenskwestie wordt voor mij, waarom wil zij dit zo graag ? Gevolg hiervan is dat ik denk dat het huwelijk gewoon te vroeg komt, als ik nog de kracht kan vinden om ermee door te gaan. Het is een schat en ik wil dit misverstand niet in haar schoenen schuiven, maar als je iets zo vaak bespreekt en op het laatste moment schijn je zo langs elkaar heen te gaan, hoeveel kans heeft je huwelijk dan nog ?


"Bhinneka Tunggal Ika"

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Een reden kan het volgende zijn. Het westen heeft een ik-cultuur, het oosten een wij-cultuur. De familieband kan zeer hecht zijn, het feest wordt met de familie, buurt gedeeld. Het gemeenschapsgevoel is groot. Ze is vertrouwd met de oosterse cultuur, gewoonten. Eerst komt de gemeenschap, daarna het individu. Ze kent de ik-cultuur nog niet. Ze denkt vanuit het standpunt van haar familie. Alles moet met de familie gedeeld worden. Ze kan zich niet buiten de groep plaatsen. Trouwen op het stadhuis en kerkelijke inzegening en inschrijving kunnen niet van elkaar gescheiden worden (?). Het moet volgens de groepsregel gedaan worden.

Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 


Op 05-06-2011 21:43 schreef bambang:
Een reden kan het volgende zijn. Het westen heeft een ik-cultuur, het oosten een wij-cultuur. De familieband kan zeer hecht zijn, het feest wordt met de familie, buurt gedeeld. Het gemeenschapsgevoel is groot. Ze is vertrouwd met de oosterse cultuur, gewoonten. Eerst komt de gemeenschap, daarna het individu. Ze kent de ik-cultuur nog niet. Ze denkt vanuit het standpunt van haar familie. Alles moet met de familie gedeeld worden. Ze kan zich niet buiten de groep plaatsen. Trouwen op het stadhuis en kerkelijke inzegening en inschrijving kunnen niet van elkaar gescheiden worden (?). Het moet volgens de groepsregel gedaan worden.


Beste bambang, die gedachte heb ik ook. Ik vertel haar ook continue dat ik dit belang niet wil onderschatten. Echter ik heb ook een familie die graag een beetje aandacht wil. Daarom had ik besloten dat ik daar voor de kerk trouw en hier voor de wet, ik vond het een mooie verdeling. In RI hebben ze meer met geloof, wij met zakelijk zijn (geintje). Ik heb dit van het begin af aan zo verteld en nooit iets gehoord. De grootste teleurstelling - en daarmee de reden dat ik op het punt sta op te geven - is dan ook dat ze nu 'terugkomt' op iets wat ik al als besproken had betiteld.

Ik hou met alle plezier rekening met haar cultuur en doe dit met plezier en liefde. Echter, ik heb hier ook mensen met een verwachtingspatroon. Mijn moeder zou het ook fantastisch vinden om een huwelijk mee te mogen maken, ook al ben ik ruim voor die tijd al getrouwd voor de kerk. Het eerste huwelijk moeten mijn ouders al missen, meegaan is voor hun geen optie, daar zijn ze te oud/kwetsbaar voor.

Ik heb altijd het vertrouwen gehad dat we naar elkaar toedenken. Maar dat gevoel veranderd de laatste tijd en met dit onderwerp zelfs volledig. Ik mis op dit moment de kracht om me hier ook weer overheen te zetten.
Impliceer ik hiermee dat er meer speelde ? Ja, er speelt altijd wel wat, onvermijdelijk met 2 culturen, is ook niks meer mee ... Ik ben alleen inmiddels murf, werk me sinds ik haar ken een slag in de rondte, omdat ze honderden mensen op het huwelijk wil en ik moet dat bekostigen, dan nog een ring, dan nog allerlei papperassen en leges, trouwkleding, verblijf, tickets, huwelijksreis etc. Allemaal niet erg, maar dan moet het wel lekker rollen ...


"Bhinneka Tunggal Ika"

pierre
Gebruiker
spacer line
 


Op 04-06-2011 22:29 schreef Macan Belanda:
Hoi pierre,

bedankt voor je verhaal. Ik heb inderdaad ook al op die website rondgekeken en daar is ook zat te vinden. Mag ik vragen : was jij ten tijde van de MVV aanvraag dan ook alleen getrouwd voor de kerk ?


ik was voor de MVV aanvraag al getrouwd, ik ben eerst in Nederland voor de wet getrouwd en later voor de kerk in Medan.
Voordat we trouwde voor de Nederlandse wet heb ik de voorwaarde laten opstellen.

Het probleem wat jij nu hebt betreffende dat je toekomstige vrouw alles in Indonesie wil laten passeren is inderdaad wat bambang reeds aangeeft.
Ik had in eerste instantie dit probleem ook.
Mijn vrouw wilde ook in eerste instantie alles in Indonesie laten plaats vinden, maar ik vond dat geen goed idee. verliefd, verloofd, whatever
Daarbij had ik als argument dat mijn vrouw zo wie zo naar Nederland zou komen, middels MVV met het doel om hier voorgoed te blijven, dus was/is het handiger om hier in Nederland voor de wet getrouwd te zijn.

Achteraf hebben wij een schitterende bruiloft gehad, met meer dan 500 gasten ( en dat was dit nog aan de magere kant)
Gedeeltelijk bekostigd, zeg maar sam sam.
Hoe diep de liefde ook zit, hoeveel ik ook voor mijn vrouw over hebt.
Maar sinterklaas ben ik nog steeds niet.

Het is voor jou een moeilijke beslissing wat je nu moet doen.
Ik zou zeggen volg je hart met je verstand.
Jullie komen er best samen wel uit.Macan Belanda
Gebruiker
User icon of Macan Belanda
spacer line
 

Dank je pierre.


"Bhinneka Tunggal Ika"

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Voor mij zou het al duidelijk zijn.
Maar even een vraag, is je toekomstige vrouw een echte Javaanse of Chinees Javaans.
Daarop zou K een beslissing op afstemmen.
Sorry het klinkt een beetje, hoe noem je dat racistisch, maar er is wel een verschil, van karakters......... Emoticon: Emoticon: Confused Emoticon: Very funnyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

90,777,343 pageviews Een website van indahnesia.com