Wel of niet (ver) van te voren iets vastleggen


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
68 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
gergobbels
Gebruiker
spacer line
 

We gaan in juli en augustus voor 6 weken naar Indonesië maar hebben nog geen vastomlijnd plan.
Nu lees ik via de diverse forums de ene keer berichten dat je wel alles ver van tevoren moet vastleggen en de andere keer weer dat dat niet nodig is en dat je alles ter plekke nog makkelijk kunt regelen.
Waar ligt de waarheid nu????

SORRY VOOR DE TEKST IN HET ONDERWERPVAK, ER GING IETS MIS EN IK WEET NIET HOE HET AAN TE PASSEN
OPMERKING BEHEERDER

Als je even in een reply in dit topic aangeeft welke naam je dit topic wil geven dan pas ik het voor je aan.

Geplaatst door oyibo @ 20-03-2011 16:56
oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Je hoeft niks vast te leggen, je hebt een VOA, je bent vrij te reizen. Als je in een hotel overnacht meldt het hotel je aan bij de politie. verblijf je bij iemand thuis ben je verplicht je te melden bij het lokale politie bureau. maar reizen staat je vrij.


It's only kinky the first time.

paulana
Gebruiker
spacer line
 

Afgezien van de tekst record-boete vastleggen hoe verzin je het, Emoticon: Shiny ligt het aan jezelf of je alles wil regelen in Nederland. Het is duurder en zelf regelen is leuker, ligt eraan waar je heen gaat is ,het niet naar Bali kan Elsbeth of Anne Mieke beter advies geven.
Het oosten van Bali is tijdens de Ramadan niet zo vol als de rest van Bali

Groet Paulana


Om Swastiastu

gergobbels
Gebruiker
spacer line
 

Beste beheerder,

Graag de naam van het onderwerp aanpassen naar:

Wel of niet (ver) van te voren iets vastleggen

Alvast bedankt!elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Hangt er vanaf met hoeveel personen je reist en waar je naar toe wilt.
Ik had (voor 6 personen) kort geleden al grote problemen iets te vinden in Pemuteran en ik Ubud. Legian was (tot mijn verbazing) geen probleem.
De lokaties buiten Bali waren een stuk makkelijker, heb ik trouwens nog lang niet allemaal vastgelegd en ga ik waarschijnlijk ter plekke doen.
Op 1 augustus begint de Ramadan en dan stroomt Bali vol. De rest zal dan vast een stuk rustiger zijn. Dus ik zou zeggen: Bali wel vasteggen, anderen nietwalterpoupaert
Gebruiker
spacer line
 

Beste Gergobbers,

Het is inderdaad zo dat EMIRATES de goedekoopste vluchten aanbiedt en dat bovendien de service aan boord uitstekend is. Hun enige nadeel is dat eens in Indonesia ze onbereikbaar zijn voor een mogelijke vluchtwijziging.

Het is obsuluut niet nodig hotels op voorhand te boeken, omdat online alleen de duursten bereikbaar zijn. Gewoon ter plaatse zoeken naar eentje voor IDR 200.000 per nacht en voor twee personen, ontbijt inbegrepen.

Misscien geldt dit niet voor het eiland Bali : vraag maar aan Paulana DE specialiste van Bali. Emoticon: Yummie!

Wat betreft Makassar : deze stad is niet interessant. Lawaaierig, muggen, heet en met onbeleefde mensen : orang Makassar adalah KASAR. Ik ken Makassar, want in een vorig leven was ik gehuwd met een dame van deze stad : amaai ! Emoticon: Stupid Emoticon: Stupid

Een waarschuwing : u wilt meer dan dertig dagen hier verblijven. Na deze periode kunt u uw verblijfsvergunning éénmaal en slechts eenmaal verlengen in elk Kantor Imigrasi, maar dan hebt u een sponsor nodig.

Walter


087859966478

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

walter; jij mag Makassar niets vinden door een 'trauma' uit het verleden.. de stad zelf heeft toch wel wat te bieden als je het mij vraagt, maar dan moet je niet voor 200.000 Rupiah willen overnachten, want dan zul je wel last van muggen hebben vrees ik.

Makassar ligt aan de zee, en heeft een mooie lange boulevard waar je in de avond lekker verse vis kunt eten. Ook het oude Nederlandse Fort Rotterdam ligt er goed bij en kan te voet bereikt worden als je in de buurt zit.

Verder natuurlijk de oude schoener-haven Paotere, op steenworp afstand van de moderne haven.

Een visum van 60 dagen vraag je op voorhand bij de ambassade aan, zodat je geen problemen hebt met het regelen van dat soort zaken als je hier net koud drie weken bent.

Maar dat is allemaal niet echt de vraag geloof ik.

Van tevoren reserveren van bepaalde plekken kan handig zijn, maar daarmee neemt je flexibiliteit wel af. Ik zou, zoals Elsbeth al aangaf, Bali wel wat reserveren, zeker als je in de Ramadan gaat, omdat velen (voornamelijk Indonesische Moslims) de Ramadan ontvluchten omdat ze daar helemaal geen trek in hebben.


Ho Lee Fuk

walterpoupaert
Gebruiker
spacer line
 

« walter; jij mag Makassar niets vinden door een 'trauma' uit het verleden.. de stad zelf heeft toch wel wat te bieden als je het mij vraagt, maar dan moet je niet voor 200.000 Rupiah willen overnachten, want dan zul je wel last van muggen hebben vrees ik. »

Beste Jeroen, het is niet alleen omdat ik inderdaad een trauma heb uit het verleden, maar ook om andere redenen dat ik van Makassar niets moet hebben; en deze zijn objectief : Pantai Losari ( het strand in Makassar ) is sluikerig en vol kwallen. De bevolking – zoals iereen weet in Indonesia – is vechtlustig en KASAR.
Ik overnachtte in deze stad niet in een hotel voor IDR 200.000, maar in het huis van mijn vorige echtgenote; dat was gratis.

« Makassar ligt aan de zee, en heeft een mooie lange boulevard waar je in de avond lekker verse vis kunt eten. Ook het oude Nederlandse Fort Rotterdam ligt er goed bij en kan te voet bereikt worden als je in de buurt zit. »

Het Fort Rotterdam is inderdaad de moeite waard.


« Verder natuurlijk de oude schoener-haven Paotere, op steenworp afstand van de moderne haven. »

« Een visum van 60 dagen vraag je op voorhand bij de ambassade aan, zodat je geen problemen hebt met het regelen van dat soort zaken als je hier net koud drie weken bent. »

Inderdaad kent de Indonesische ambassade in Den Haag visa voor zestig dagen aan zonder dat men een sponsor nodig heeft.

« Maar dat is allemaal niet echt de vraag geloof ik. »

Vele Nederlanders komen in Indonesia aan met een visa on arrival en zijn niet verwittigd dat dit visa dertig dagen geldig is en niet een maand; bovendien weten veel niet dat dit visa kan verlengd worden en welke de voorwaarden zijn.

« Van tevoren reserveren van bepaalde plekken kan handig zijn, maar daarmee neemt je flexibiliteit wel af. Ik zou, zoals Elsbeth al aangaf, Bali wel wat reserveren, zeker als je in de Ramadan gaat, omdat velen (voornamelijk Indonesische Moslims) de Ramadan ontvluchten omdat ze daar helemaal geen trek in hebben. »

JUIST087859966478

simpati
Gebruiker
spacer line
 

Beste Walter,
Om een bericht wat gemakkelijker leesbaar te maken kan je belangrijke tekst vet maken , klik twee keer op de B en zet de tekst die je graag vet hebt [ ]hier[ ], de b en /b gebruik ik nu niet om het voor jou duidelijker te maken.
Succes,
Jan
MalangAnne Mieke
Gebruiker
User icon of Anne Mieke
spacer line
 

Gergobbels,

Indonesie is groot, je schrijft niet wat het plan zo ongeveer is dus met de antwoorden moeten we ook een beetje gissen.

Rond Ramadan heb je mogelijk te maken met accomodatie die voller en duurder is van enige dagen v o o r het suikerfeest (dit jaar rond 31 aug-2 sept) tot en met een week erna. Dit geldt echter met name voor Bali, en in mindere mate ook voor toeristische plaatsen die op een paar uur van de grote stad liggen zoals bijvoorbeeld Samosir, Prapat en Berastagi op Noord Sumatera. Dit heeft te maken met het feit dat Indonesier zelfs dan met vakantie gaan.
Op de buiteneilanden en zeker in combinatie met non moslim gebieden zul je daar geen last van hebben.

Ik heb persoonlijk alleen maar rond Kerst en Oud & Nieuw ooit wat hotels besproken. De laatste keer dat ik rond Ramadan op Bali was in 2009 en inderdaad wat lastiger om accomodatie te vinden en deze was ook wat duurder dan normaal.

Maar het is ook maar net wat je wil. Als je echt specifieke wensen hebt of je perse in een bepaald hotel wilt zitten dan is reserveren aan te raden.

Je kunt nu je dit weet ook je plan cq volgorde aanpassen van te bezoeken eilanden. De grootste knup zit 'm in de tweede helft van augustus als iedereen de familie gaat opzoeken en na het suikerfeest als iedereen weer terug moet. Het vinden van accomodatie is een ding maar transport is iets om je drukker om te maken en ook dan ligt het er maar aan waar je op dat moment bent. Als je wilt/moet vliegen in de tweede helft van augustus dan op tijd je tickets reserveren voor de prijzen sky-high zijn. Dit geldt ook voor treintickets op Java in die tijd. Op andere eilanden zullen bussen en travels met name in de laatste dagen voor en na (sneller) vol(ler) zitten dan normaal.

NB: wat hierboven over Makassar staat in de posting van 0.18 kan zo de prullenbak in.

gr
Anne Mieke


Need information about Flores? Take a look at the website "FLORES SURGA KITA" https://www.travel2flores.info/ (including many photo's) Avatar: Sarotari, Larantuka, the exact place the Palmerah bridge will be built. http://www.tidalbridge.com/

pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 

Wij gaan in juli en augustus ook 6 weken, en we hebben alleen de tickets geboekt. Voor de rest zien we wel.


Ga staan waar geen plek is om te staan.

elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

En Ronald, toch de hoofdprijs of heb je nog een mooi prijsje weten te vinden?
Gaan jullie nog naar Halimun? Heb je daar ook niks vastgelegd? ik meen dat jij daar een gids kende.
Dat is het lekkere van 6 weken en je dan weten te beperken tot Java, althans dat staat me bij. In dat geval zou ik denk ik ook wel zien waar ik terecht zou komen.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 21-03-2011 16:10 pak ronald wrote:
Wij gaan in juli en augustus ook 6 weken, en we hebben alleen de tickets geboekt. Voor de rest zien we wel.


Mocht je in de buurt van Sukabumi zijn en Malam kan iets voor je betekenen, ram het er maar in op Indah als je in de buurt van een internet winkel bent en anders kan je Malam bellen op zijn simpati nummer, 08xxxxxxxxxx zal wel weer vele waarschuwingen krijgen dat het dom is om mijn nummer te geven maar daar heb ik blubber aan, ben al gewend om het kaf van het koren te scheiden, elke klojo die belt en niet van toepassing is gaat gelijk in de blokkeerlijst Emoticon: Yes!
paulana
Gebruiker
spacer line
 


En wat is je pincode Malam.. Emoticon: Wink Emoticon: Shiny


Om Swastiastu

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 21-03-2011 17:37 paulana wrote:

En wat is je pincode Malam.. Emoticon: Wink Emoticon: Shiny


4711 Emoticon: Wink heb er maar gauw xxxxxjes van gemaakt het gedonder begon al gelijk Emoticon: Yes!
Jampie maar helaaspaulana
Gebruiker
spacer line
 


Kon je nummer niet eens noteren, de stroom viel uit 4 x deze avond. Emoticon: Sadley
Maar dat was te verwachten dat je gelijk werd gebeld Emoticon: Devil


Om Swastiastu

Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 21-03-2011 17:14 Malam wrote:

[quote removed]


Mocht je in de buurt van Sukabumi zijn en Malam kan iets voor je betekenen, ram het er maar in op Indah als je in de buurt van een internet winkel bent en anders kan je Malam bellen op zijn simpati nummer, 08xxxxxxxxxx


Voor vrienden ," fans" met goede bedoelingen is mijn simpati nr 0821 1495 4418.bisa dicek of makemyday .

paulana
Gebruiker
spacer line
 


En voor "fans" met minder goede bedoelingen ? uw nummer begint met 082 en is dat wel juist Ome Sid ,mijn simpati nr begint met 081 Emoticon: Bye bye Emoticon: Bye bye


Om Swastiastu

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

ja hoor, 0821 is ook Simpati. Emoticon: Yes!


Ho Lee Fuk

paulana
Gebruiker
spacer line
 

Dank je wel Jeroen ga gelijk maar eens bellen met goede bedoelingen natuurlijk Emoticon: Shut up!


4 x gebeld maar Ome Sid gaat niet aan de telefoon Emoticon: Confused Emoticon: Bye bye


Om Swastiastu

pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 21-03-2011 17:14 Malam wrote:

[quote removed]


Mocht je in de buurt van Sukabumi zijn en Malam kan iets voor je betekenen, ram het er maar in op Indah als je in de buurt van een internet winkel bent en anders kan je Malam bellen op zijn simpati nummer, 08xxxxxxxxxx zal wel weer vele waarschuwingen krijgen dat het dom is om mijn nummer te geven maar daar heb ik blubber aan, ben al gewend om het kaf van het koren te scheiden, elke klojo die belt en niet van toepassing is gaat gelijk in de blokkeerlijst Emoticon: Yes!


Hee Malam,

You never know? Bedoeling is via Bogor, Halimun, Ujung Genteng naar Cipanas Garut te gaan, maar dat is slechts een bedoeling.
Ik hou het in gedachten....


Ga staan waar geen plek is om te staan.

pak ronald
Gebruiker
User icon of pak ronald
spacer line
 


On 21-03-2011 17:01 elsbeth wrote:
En Ronald, toch de hoofdprijs of heb je nog een mooi prijsje weten te vinden?
Gaan jullie nog naar Halimun? Heb je daar ook niks vastgelegd? ik meen dat jij daar een gids kende.
Dat is het lekkere van 6 weken en je dan weten te beperken tot Java, althans dat staat me bij. In dat geval zou ik denk ik ook wel zien waar ik terecht zou komen.


Redelijk goede prijs 3 volw + 3 kid = 5300, Emirates

Halimun is niet geboekt. Wel tawar via de mail (staat ergens gepost). De laatste dingetjes regelen we in Bogor wel.

We hebben zin om lekker te genieten en niet te laten leiden door van alles te willen zien. Gewoon lekker beleven, en zeker geen hele dag in een bus hangen.
Enige put is dat we de Bromo nog willen doen (aantal vrienden daar). Dit is eigenlijk een beetje uit de route, maar misschien gooien we alles wel weer om en gaan we meteen er naar toe, om de reis omgekeerd te doen. Dat wordt dan dus oost-jave ipv west java.
Eigenlijk zijn er maar 3 vaste punten: Bogor, Pangandaran en Bromo, en vooral lekker eten en onder de lokale bevolking leven.


Ga staan waar geen plek is om te staan.

paulana
Gebruiker
spacer line
 

Ome Sid reageerde met een sms en daarna telefonisch! Emoticon: Yes!
Dat zijn leuke dingen voor een mens ,en hij gaf een juist tel. nr. op het forum! Emoticon: Yes!

Hulde aan Ome Sid!! Emoticon: Yes!


Groetjes Paulana Emoticon: Party!


Om Swastiastu

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,115,211 pageviews Een website van indahnesia.com