Selamat malam allemaal


 Subforum Bali, het godeneiland 
78 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ach, de post "onvoorzien" zal wat hoger uitvallen. VEEEEL hoger.

Dit is niet haalbaar.


It's only kinky the first time.

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Als je een jaar in RI woont, kun je veel leren over de mensen, cultuur en taal. De RI taal leer je het snelst en het beste in de praktijk. Je bent dan verplicht Indonesisch te spreken. Maak een eigen vocabulaire van de dagelijkse (werk)woorden die je hoort. Het is een heel andere ervaring dan alleen vakantie houden. Vakantie houden voor een maand is leuk, maar je beleeft RI vanuit je vakantiegevoel.
-Wat ook belangrijk is, dat je wat spaargeld hebt in NL voor het geval je het nodig hebt voor bijv. extra vliegtickets, visumkosten, dokterskosten. Een huisarts consulteren is vrij goedkoop.
-Wees financieel onafhankelijk. Je moet niet verwachten dat je een baan kan krijgen voor extra geld. Sommigen verdienen maar € 100,- p.m. Dit bedrag kun je makkelijk binnen een week uitgeven aan vertier. Denk in eerste instantie aan vrijwilligerswerk (werkvisum!). Je werkt dan samen met Indonesiërs. Zo leer je ze kennen: hun mentaliteit, omgangsvormen, basa-basi, nare kanten van hun mentaliteit, euroteken in hun ogen, vriendelijkheid met het oog op winst, etc.
-Uitgaan, nachtleven is erg duur. Hou het uitgavenpatroon goed in de gaten, strak houden. Een euro hier en daar worden heel veel in een maand. Doe geen rare dingen waar je spijt van krijgt.
=Je bent jong. Ga hard sparen. Je moet deze kans aangrijpen. Later zul je met veel plezier terugdenken.
Jimmy
Gebruiker
spacer line
 

Visum heb ik open gelaten omdat ik hier nog geen aandacht aan hebt besteed, Eten is inderdaad wat ik er zelf voor wil,

Scooter huurde ik voor 50 dus dat kan ik zo weer doen,

En vrienden van me Locals, betaalde 500.000 per maand voor hun kamer, dus met 100Euro hoop ik het dan ook te redden..

En ja de alcohol, Kleine bintang was iets van 1Euro als je een kratje laat brengen? en dan hebben we nog de Arak in de plastic zakjes !! heheheSurya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 25-02-2011 09:53 Jimmy wrote:
dan hebben we nog de Arak in de plastic zakjes !! hehehe

Zou het goedkoper zijn om zelf Miras te stoken ?
Dan kan het ook door verkocht worden aan andere expat/migrant.
He he he he.


bisa dicek of makemyday .

paulana
Gebruiker
spacer line
 

Arak in plastic zakjes, dat is nieuw voor mij. Is dat niet dat spul wat zo gevaarlijk is en waarover regelmatig wordt bericht op TV weer iemand dood.

Ontopic:

Jimmie 1 krat bier brengen ze bij mijn weten niet. En wil je dan dat krat meeslepen naar een bar of discotheek daar zal men niet van gediend zijn.Die post onvoorzien moet hoger, voor de rest denk ik als je niet al teveel hoge eisen hebt het moet lukken
Maar werken... de meeste jobs worden aan de locals gegeven en dat is goed.
Alleen bij Carrefour heb ik zoals ik schreef Franzosen aan het werk gezien in de bakkerij
ook jongeren. Ga NIET zwart werken al is die verleiding misschien groot.
Als je van dieren houdt denk dan eens aan BAWA in Ubud die zitten te springen voor vrijwilligers een vergoeding krijg je daar wel( voor 2 jaar was dat zo) of denk aan kinder-tehuizen-ziekenhuizen (keukens)

Je kan ook online zelf een advertentie plaatsen in de Bali-Advertiser
Zoals hierboven al wordt aangegeven als je het niet waar maakt krijg je spijt zeker weten! Het zou een voordeel zijn als je een talenknobbel hebt en ook wat spreekt.


Om Swastiastu

Jimmy
Gebruiker
spacer line
 

Over dat krat bier weet ik niet zeker, maar ik heb wel eens 2 kratten bier langs laten brengen! wat goedkoper is dan in de supermarkt. en later weer op laten halen voor statiegeld!

Over zwart werken als expat weet ik veel te weinig, ben dit ook niet van plan, maar de maatregelen die er zijn is; dat je het land wordt uitgezet?

Vrijwillergswerk ben ik voor aan het kijken, maar bij veel organisaties moet je 2 jaar komen ipv hoelang ik zelf wil Emoticon: Wink ..

Qua eisen zit ik vrij laag, als ik maar een bedje heb en het naar mijn zin heb.

Over het uitgaan tja,, altijd mensen die 50Euro uitgaven op een avond,
maar als ik met wat vrienden zit voordat we weggaan en voor 5 euro drinken haal bij de supermarkt zit ik ook goed! Daarna bij een bar nog voor 10 euro wat bintangs en dan zijn we voor 15/20 klaar op een avond!! Vaak genoeg met 200.000 een prima avond gehad!

Zo kan je dan makkelijk 6x uitgaan in de maand!

Bali advertiser ziet er interresant uit maar ik denk weinig voor iemand als mij!!

Thanks voor de tips

En de reacties (ook de leuke Emoticon: Wink bambang en paulana)Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

Doe je ding Jimmy, volg je hart en vermaak je zelf.
Lekker effe werken in Nederland en muntjes opzij zetten.
Jouw insteek is goed, je staat in ieder geval nog met twee benen op de grond.
Nou en is de poen op in 4 maanden, so what????????
Doen jongen, je bent maar één keer jong.
Deze ouwe pik heeft zich op jonge leeftijd in de flowerpower tijd moeten verdedigen om dat hij een Puch reed met een hoog stuur, broeken met wijde pijpen droeg met een bloemetjes rand en vooral om dat ik lang haar had.
Ook ik ben niet voor galg en rad opgegroeid, alles is goed gekomen ben over een maand inmiddels 64.
Ik mag jouw gedachte wel, laat je niet van de wijs brengen vriend, volg je hart, geniet en sta voor wat je zelf wil, een keer op je bek gaan is helemaal niet erg, ik wens je veel plezier en succes.
Laat je niet van de wijs brengen, heb ik 44 jaar geleden ook niet gedaan en alles is goed gekomen Emoticon: Laugh out loudpaulana
Gebruiker
spacer line
 


Ja dat kan ik bevestigen Jimmy met Malam is het toch nog goed gekomen al duurde het wat langer.

Ach je wilt" thuis" al wat voordrinken een Bintang Besar kost bij Lotte-markt ca. Rp. 21.000 af en toe is het in de promo, denk wel goed na over ziektekosten-verzekering.
Een dokter is hier niet duur maar wil wel cash, als je onverhoopt medicijnen moet slikken( je weet maar nooit) vraag dan naar generika dat geven ze niet gauw aan buitenlanders, en een ziekenhuis moet ook cash worden afgerekend! Laat je overal bonnetjes en kwitanties geven die je bij de verzekering kan inleveren, en ook als je een behandeling moet ondergaan laat het opschrijven desnoods in latijn. Ik wens je een hele fijne tijd op ons Bali, als je nog vragen hebt...


Om Swastiastu

Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 

En om in het latijn van Paulana te blijven, bij poep aan de knikker gewoon positief door blijven gaan met de gedachte " Luctor et emergo" zoals staat in het wapen van Zeeland (ik worstel en kom boven)
Is mij ook overkomen, ik kwam gewoon boven, al heeft het volgens Paulana iets langer geduurd hihihihi, ja eigenwijze mensen kunnen waarschijnlijk wat langer hun adem inhouden whoahahahaha.

Gewoon doen basie, net 20 jaar, ga je op je bakkes, gef nix, beter nu dan later als je al éénmaal bent gesetteld, je hebt geen ruk te verliezen, neem de raad aan van de oude rotten hier die alle ellende in alle facetten hebben meegemaakt en doe er je voordeel mee.paulana
Gebruiker
spacer line
 

Wel ja Jimmy , sex - drugs - en rock n roll, hoewel drugs was niet mijn pakkiean, wel proberen maar daar bleef het dan ook bij. Hoewel Amsterdam het Mekka was en is voor drugs. Maar daar heb ik door mijn werk teveel ellende van gezien en dan bedenk je je wel een paar keer, en oppassen dat er niets in je glas of flesje wordt gedaan daar deinzen ze ook niet voor terug.


Om Swastiastu

peterr
Gebruiker
spacer line
 

hoi Jimmy,

ik volg je discussie met heel veel belangstelling.
ook ik laat me niet van de wijs brengen in mijn plannen me op Bali te vestigen.

Peterrpaulana
Gebruiker
spacer line
 

Goedzo heren, doorzetters gezocht en geen negatievelingen die houden het hier sowieso niet uit en worden letterlijk en figuurlijk het eiland afgekeken... Emoticon: Devil


Om Swastiastu

Jimmy
Gebruiker
spacer line
 


On 25-02-2011 12:57 Malam wrote:

Deze ouwe pik heeft zich op jonge leeftijd in de flowerpower tijd moeten verdedigen om dat hij een Puch reed met een hoog stuur, broeken met wijde pijpen droeg met een bloemetjes rand en vooral om dat ik lang haar had.


Hier hou ik van haha,, ik lach me rot !!

Leuk zo die positieve berichten, jullie zullen vast goede verhalen hebben over het verblijf daar..

Ik kijk er ook heel positief op en hoop op een goeie ervaring, Maar de wat kritische berichten zijn ook altijd welkom. Je leest namelijk ook dat het goed fout kan gaan, al heb ik zelf nooit de kansloze mensen voor de Doublesix zien zitten??

Nogmaals bedankt voor alle berichten,

ps. Ik heb nog geen posts van je gezien peter, kan je mij vertellen wat je precies wil gaan doen in Bali/?peterr
Gebruiker
spacer line
 

dat vertel ik je later Jimmy, ik ben huiverig dat een ander met mijn idee op de loop gaat, want het inderdaad is niet makkelijk iets betaalbaars te vinden.
ik hou je op de hoogte alleen jammer dat jij ook geen emailadres hebt opgegeven.

misschien kom ik je wel tegen, ik ga er binnenkort even heen om mijn contract te regelen.elsbeth
Gebruiker
spacer line
 

Yerun e.a.: ik vraag me aldoor af wie nou de grootste klanten zijn van die "Indonesische dames die hun geld liggend verdienen", en "die je een rode leuter bezorgen als je niet uitkijkt".(jullie woorden) Zijn dat de Indonesische mannen of zijn dat de buitenlandse mannen, waaronder misschien ook sommigen van jullie??. Ik krijg altijd een enorm gevoel van (volgens jullie ongetwijfeld ongepast) gevoel van solidariteit met mijn sexegenoten.
Altijd maar weer dat zielige gedoe van de mannen die de dupe zijn van de geld uitzuigende en druipersbezorgende Indonesische vrouwen. Deze vrouwen verdienen hun geld bij de gratie van de klandizie. De man krijgt wat hij wil (eindelijk een vrouw) en de vrouw krijgt ook wat ze wil (eindelijk geld). Een faire deal lijkt me.
Waarom altijd zo afgeven op deze vrouwen, terwijl zoveel mannen verdomd blij zijn dat ze er uberhaupt zijn. Sorry hoor, ik moet deze irritatie even van me afschrijven.paulana
Gebruiker
spacer line
 

Elsbeth iets genuanceerder, Jeroen schrijft : mogelijk een rode l..l, ook hier zijn er condooms te koop neem ik maar even aan en als ze die niet gebruiken of niet WILLEN gebruiken is het simpel : eigen schuld dikke l.l om van aids nog maar te zwijgen.

Dat gevoel van solidariteit is niet ongepast, ware het niet dat vaak hele families van dat geld wat de dames verdienen afhankelijk zijn en de loverboys hun deel eisen, desnoods met geweld, en de buitenlanders alleen met dat deel van hun lichaam denken vooral als het voor 50.000,- rupiah is, of een colaatje een joint ,de kranten staan er vol van.met waarschuwingen maar wie niet horen of lezen wil(kan) moet letterlijk met een rode l.l lopen. Geen medelijden op zijn plaats dunkt me. Echter zijn er ook mannen die ziektes aan die dames overdragen en wel bewust! Daar zijn geen woorden voor.
In Europa is dat de laatste tijd ook het geval ,door Oost-Europeanen als ik de wereldkrant mag geloven en jonge mensen die na een spelletje coma zuipen niet meer weten wat ze doen.


Om Swastiastu

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 

Wie niet zwemmen kan moet een bandje om doen
Verdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

paulana
Gebruiker
spacer line
 


Treffende foto Om Ziel, jij weet overal raad op Emoticon: Party!


Om Swastiastu

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 01-03-2011 20:47 elsbeth wrote:
Yerun e.a.: ik vraag me aldoor af wie nou de grootste klanten zijn van die "Indonesische dames die hun geld liggend verdienen", en "die je een rode leuter bezorgen als je niet uitkijkt".(jullie woorden) Zijn dat de Indonesische mannen of zijn dat de buitenlandse mannen, waaronder misschien ook sommigen van jullie??. Ik krijg altijd een enorm gevoel van (volgens jullie ongetwijfeld ongepast) gevoel van solidariteit met mijn sexegenoten.
Altijd maar weer dat zielige gedoe van de mannen die de dupe zijn van de geld uitzuigende en druipersbezorgende Indonesische vrouwen. Deze vrouwen verdienen hun geld bij de gratie van de klandizie. De man krijgt wat hij wil (eindelijk een vrouw) en de vrouw krijgt ook wat ze wil (eindelijk geld). Een faire deal lijkt me.
Waarom altijd zo afgeven op deze vrouwen, terwijl zoveel mannen verdomd blij zijn dat ze er uberhaupt zijn. Sorry hoor, ik moet deze irritatie even van me afschrijven.
Elsbeth, ik had het nog niet nader toegelicht... de meeste hoerenlopers in Indonesie zijn (uiteraard) Indonesiers.. volgens schattingen waren dat er enkele miljoenen (staat ergens een berichtje van op het blog, eind vorig jaar), maar dat doet niet ter zake.

Waar het om gaat is dat je een geslachtsziekte oploopt van diegene waarmee je geslachtsverkeer hebt. Vaak is dat een vrouw als je man bent. Maar dat wil nog niet zeggen dat de verantwoordelijkheid bij die vrouw ligt. Zij heeft die ziekte niet van God/Allah gekregen naar mijn mening, maar van een ander die het al had, vrijwel zeker weer een man.

Toevoeging: de positie van veel vrouwen in Indonesie is absoluut niet rooskleurig. De man stopt met werken als hij 10.000 Rupiah in zijn zak heeft, het kind moet verzorgd worden en daar heeft pa geen behoefte aan. Dus dat arme grietje gaat 'naar [vul stad in] om in een restaurant' te werken.. Tja.. en ik zit op een bult geld. Die droom valt 99 van de 100 keer in duigen, maar geld met prostitutie is wel heel snel verdiend.. omdat het illegaal is. Het is gewoon geen keuze voor de meeste vrouwen, ik denk waar ook ter wereld.


Ho Lee Fuk

zieleffe
Gebruiker
spacer line
 


Het is moeilijk iets wat een bestaan heeft, een goed beeld te scheppen op die oer oude beroep.
het is een menselijk drang tot wat je als mens bezit weet daarmee om te gaan.
Geen keuze voor de vrouwen is wel gouw geschreven, het is een keuze om het niet te doen, en je te houden aan een normale leef gedrag.
Als meisje je op een wijze wilt leven je met ieder man in bed te kruipen.
Kan dat zijn, ze te veel seksueel drang heeft, tenslotte is niet ieder mens het zelfde.
De geaardheid speelt ook een belangrijke rol in.
Als je het voor geld doet omdat je arm bent dan is het eigenlijk de man die hier werkelijk een macht vacuüm heeft op het geen ze als wellusteling daarop in hoef te gaan.

Heb vroeger op die scheepsvaart gezeten en heb die wereld heel goed leren kennen.
Daar die meisjes die toen er waren voor het vermaak van de mannen, was niet altijd een geld drang, maar ook meer een vorm van gezelligheid hebben onder elkaar.
Het is een leef wijze waarop die dames van leuke zeden je vermaakte, omdat je dat opzocht, en je niet zo maar in welk stad dan ook zo gewoon een meisje kon versieren.
Nu kom K op een heel moeilijk punt aan omdat je toch discreet wil zijn, het geen wat je overkomen is zal je leven lang mee dragen, en daarvan moet je heel goed bewust van zijn.
Mannen die overal op kruipen zijn spoorloos lieden die hun drang boven hun menselijkheid stellen.
Vandaag nog een mooi voorbeeld een oude man sterft bij een prostitué. Emoticon: Yeah right! Emoticon: Nice Emoticon: Party! Emoticon: ShinyVerdediging is de ruiter van kritiek--- *O* --,Het doel heiligt de middelen

Bokito
Gebruiker
User icon of Bokito
spacer line
 

Hi Ziel,

Dat lijkt me wel een lekkere dood. Emoticon: Shiny Emoticon: Shiny


Shalom

paulana
Gebruiker
spacer line
 Hallo Bokito,

Dat lijkt je een lekkere dood,..nou wat let je Emoticon: Devil


Om Swastiastu

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

97,553,995 pageviews Een website van indahnesia.com