Langdurig verblijf met Indonesische partner


 Subforum Het visumgebeuren 
76 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Het visumgebeuren > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent Indonesië gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geëxecuteerd in Indonesië  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · Indonesië gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 01-12-2010 18:05 Ellah wrote: ......en zal na aftrek van alle (vaste) kosten en een reservepost een bedrag van minimaal € 10.000,00 per jaar over houden.
Dit bedrag is exclusief vliegkosten tussen NL en Indonesië.
Alle antwoorden zijn zinloos want met een bedrag van € 10.000 per jaar minus 2x naar NL op en neer (ca. € 2.000 minimaal) kan niemand rondkomen op Bali. Tenzij je als een kluizenaar gaat leven en elke dag nasi toh eet. Dan nog zullen de immigratie en de banjar je zoveel geld uit de zak kloppen dat men daar weinig van overhoudt. Financieel afhankelijk worden van je partner is de volgende doodsteek.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 07-12-2010 17:55 Anne Mieke wrote:

[quote removed]

Nee, mijn visum is destijds verlengd met een maand te beginnen in januari (31 dagen!) ...


Sorry Anne Mieke dan heb je mazzel gehad, maar Poupaerd heeft wat die 30 dagen aangaat wel gelijk.
Ik zit hier nu zo'n twee en een half jaar op een Soc Bud ik regel ook de verlenging zelf, bij aanvang een verblijf van 60 daarna 4 verlengingen van 30 dagen.Ellah
Gebruiker
spacer line
 

Ik wacht nog op specifieke gegevens van het CVZ en het UWV maar wil toch alvast reageren op enkele reactie.

Puputan meldt dat de zorgverzekeraar mij liever kwijt dan rijk is vanwege mijn risicoprofiel.
Geen enkele zorgverzekeraar mag je weigeren voor de basisverzekering, waar al mijn behandelingen en medicijnen onder vallen. Ik heb een aantal jaren geleden toen het zorgstelsel volledig herzien werd, naast de basisverzekering de hoogst mogelijk uitgebreide aanvullende verzekering afgesloten.
Dat is ook een reden waarom ik bij deze verzekering wil blijven.

Paulana heeft het over het inschakelen van een betrouwbaar bureau. Betreft dit een bureau gevestigd in Nederland of in Indonesië. En heeft iemand suggesties betreffende zo’n bureau op Bali, gezien mijn partner daar zijn woonadres heeft?
Ikzelf heb alleen Acces Indonesia in Nederland benaderd. Zij vragen echter voor bemiddeling inclusief sponsor een zelfde bedrag als bemiddeling met een zelf gevonden sponsor.
Ook voor een Nederlands bureau, graag suggesties.

Verder schrijft Paulana over een Nederlandse met WAO-WIA die zichzelf moet verzekeren omdat het UWV dat niet meer betaald. Welk soort verzekering betreft het hier, aangezien ik geen enkele door het UWV betaalde verzekering heb.

Wat betreft de woningbouwvereninging heb ik inderdaad alleen de algemene voorwaarden en mijn huurcontract doorgenomen. Ik heb immers nog mijn pleegzoon die als medehuurder in ieder geval de komende drie jaar eveneens woonachtig is op dit adres.

Toen ik arbeidsongeschikt werd kreeg ik van mijn twee arbeidsdeskundigen het advies om mijn rugzak te pakken en te gaan reizen gezien het feit dat mijn levensverwachting zodanig kort was dat ik de eeuwwisseling niet zou halen. In het begin heb ik bijna al mijn energie gestopt in de rechtzaken die ik tegen het ziekenhuis voerde. Uiteindelijk heb ik die energie in mijzelf gestopt, ben mijn hele levenswijze gaan veranderen en heb uiteindelijk inderdaad de hele wereld afgereisd. Ik heb met tussenposes ook enkele jaren in de binnenlanden van Afrika gewoond waar helaas mijn afrikaanse echtgenoot op 33 jarige leeftijd vermoord is.
De gebeurtenissen in het verleden hebben mijn visie op het leven danig veranderd en het motto “one life, live it” is zeker op mij van toepassing. Ondanks tegenslagen en periodes waarin het minder goed gaat, heb ik een zeer positieve levenshouding en begeleid ik andere ongeneeslijk zieken in hún proces.
Mijn instelling levert vaak bizarre reacties van de omgeving op. Aan de ene kant zijn ze blij dat ik daadwerkelijk lééf, aan de andere kant doet men wel eens uitspraken waarbij het idee naar voren komt dat men je liever achter de geraniums ziet wegkwijnen aangezien dit toch bij de theorie van het ziekteproces hoort.
Op het forum heb ik meerdere keren negatieve uitlatingen gelezen over uitkeringsgerechtigden die in Indonesië verblijven c.q. wonen. Ik heb daardoor in het begin getwijfeld of ik mijn verhaal wel zou voorleggen op dit forum. Toch wil ik zo volledig mogelijk ingelicht zijn over de (on)mogelijkheden wat betreft mijn intenties. Ik ben dan ook dankbaar voor iedere reactie die geplaatst is/wordt en waardeer dit ten zeerste.
Uiterlijk kan men – gelukkig – niets/nauwelijks aan mij zien. Mijn medisch dossier, waar ik overigens verder niet over wil uitweiden, laat een heel ander beeld zien. Dat is de reden waarom ik geen moeilijkheden zal verwachten. De UWV arts was net als ik blij dat ik al 10 jaar in de plus leef.
Wanneer ik alle feiten op een rijtje heb en ik definitief besluit om in Indonesië te willen verblijven, zal ik uiteindelijk een gesprek met het UWV aangaan. Dit kan uiteraard ook na een “proefverblijf” zijn (een door het UWV toegezegde vakantie langer dan de toegestane 4 weken) aangezien ik tot nu toe slechts één maand rondreizend heb doorgebracht op Sulawesi en ik verder alleen maar op diverse plaatsen in Europa en Afrika heb gewoond.

Paulana heeft het ook over ‘rondreizen met mijn vriend’. Hij is echter steeds voor een maand of een aantal maanden werkzaam op een vaste plek. Bij de term rondreizen heb ik een ‘backpacker’ beeld voor ogen. Dit is zeker niet het geval. Het verblijf op die betreffende plek heeft dezelfde faciliteiten als thuis. Hierover zal inderdaad met het UWV gesproken worden.

Walterpoupaert geeft voor mij duidelijk informatie betreffende het visum. Ik heb op papier een schema gemaakt voor de komende vijf jaar en kom zodoende op een gemiddelde van 8 vliegreizen over die periode. Wel zou ik nog graag de mogelijkheid vernemen over het niet naar NL terugvliegen na 180 dagen, maar naar bijvoorbeeld een buurland waardoor het aantal vliegreizen minder in aantal zou kunnen uitkomen en eventueel in goedkopere periodes.
Graag zou ik ook nog de toegezegde veranderingen na een huwelijk willen vernemen.


Yogya-Bali meldt vervolgens dat van € 10.000,00 per jaar minus de vluchten naar NL niemand kan rondkomen op Bali.
Graag zou ik willen weten op welk bedrag ik moet rekenen wat betreft de lokale verplichtingen aan immigratie ed.waar U het over heeft .
Ik heb per jaar € 2.500,00 gebudgetteerd voor de vliegreizen (rekening houdend met de 8 reizen per 5 jaar). Zo’n zelfde bedrag spendeer ik nu ook aan één verre reis per jaar.
Van het overige bedrag kan ik in Nederland rondkomen, letwel met woon/leefkosten voor zelfs twee personen.
Wanneer mijn zoon een baan heeft, zal mijn in Indonesië beschikbare budget volgens de huidige berekening toenemen met € 3.000,00 tot € 5.000,00 per jaar. Maar aangezien dit op zijn vroegst over drie jaar is, heb ik dit in mijn berekeningen nog niet meegenomen.
Ik heb geen woonkosten op Bali aangezien mijn partner een eigen woning bezit.
Hij is slechts twee maanden per jaar op Bali. De overige tien maanden verbijft hij met name op Sulawesi, Lombok, Molukken, Papua, Java en Sumatra. Daar is inwoning voor beiden inbegrepen in de arbeidsdeals. Ik weet niet in hoeverre de kosten voor levensonderhoud per eiland verschillen.
Verder beschik ik nu over een tastbare reservepost van € 35.000,00. Het is nog niet duidelijk of die wel of niet aangesproken kan worden volgens de door de Indonesische overheid gestelde eisen aangezien daar tegenstrijdige berichten over zijn geschreven.

Ik zie uw reacties graag tegemoet.
paulana
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Ella,

Laat ik beginnen met te schrijven dat u wel heel veel prive van u zelf prijsgeeft op een openbaar forum. En of dat nu verstandig is..

Met een betrouwbaar bureau bedoel ik PT Nur Dewata in Denpasar die onze zaken tot volle tevredenheid wederzijds waarneemt, nu bijna 9 jaar, zij verzorgen ook een sponsor

Als u een uitkering geniet van het UWV wordt er toch iedere maand diverse premies ingehouden volgens mijn kennisje die vandaag terugmailde op mijn vraag aan haar:
Premie Zvw-Premie Volksverzekering AOW en ze schreef dat de AWBZ is afgeschaft.

Ook dat de keuringen strenger zijn geworden, maar dat heeft BVN ook uitgezonden:
vandaag 100% invalide en morgen 100% gezond en weer aan het werk.

Op de volgende zaken kan ik niet antwoorden, daarvoor moet u toch echt met terzake kundige mensen praten, ik schrijf met opzet praten.

Groet Paulana


Om Swastiastu

paulana
Gebruiker
spacer line
 

Het zijn niet alleen Wao ers -WIA ers die hier wonen , ook ondernemers uit Nederland die hier een zaak hebben of opbouwen of zoals wij die de 60 ruim gepasseerd zijn en pensioen kitap hebben.

Hoeveel geld u op Bali nodig heeft om rond te komen is individueel,
en Dhr Poupaerd woont niet op Bali! op andere eilanden is het wellicht anders.

Dhr Yogja Bali heeft wel gelijk met zijn posting


Om Swastiastu

Ellah
Gebruiker
spacer line
 

Hallo Paulana,

De informatie die ik verstrekt heb is denk ik nodig om de juiste feiten op een rij te krijgen en het overzicht zo helder mogelijk te kunnen krijgen voor wat U zelf noemt, "een sprong in het diepe met gevolgen die ik wellicht niet wil zien".

Kunt U ook een kostenraming geven over de diensten van het bureau dat U noemt of is er ook een website/emailadres van dit bureau?

De premies worden inderdaad ingehouden. Hier is het verhaal 'wonen of verblijven' wat ik in een eerdere reactie geplaatst heb van toepassing. Bij maximaal 8 maanden buiten NL verblijf je en worden de premies ingehouden en ben je dus nog gewoon verzekerd.
Bij langer dan 8 maanden in het buitenland vervallen die verzekeringen, aldus de site van het UWV.

Ik ben voor herkeuring uitgesloten, maar zal dit nogmaals tijdens een persoonlijk onderhoud zwart op wit vragen. Maar gezien de vele wijzigingen die NL geregeld doorvoert, zal dit nooit voor 100% zeker zijn.

Uiteraard begrijp ik dat er meer niet-WAO/WIA-ers zijn dan wel.
Maar de reacties die ik her en der op het forum gelezen heb, zijn dikwijls niet positief naar de WAO/WIA-ers toe.

Als de heer Yogja Bali gelijk heeft met zijn posting, zou ik toch graag een indicatie voor het levensonderhoud willen weten.
Het kan toch niet zo zijn dat het leven in Indonesië duurder is dan het leven in NL.

Groet,

Ellapaulana
Gebruiker
spacer line
 

Ik verwijs u toch naar het bureau PT Nur Dewata even googlen Ella voordat ik verkeerde uitspraken doe, ik ben niet via Nederland naar Bali gekomen maar via Duitsland en dat is een wezenlijk verschil. De ambassade in den Haag is klant-onvriendelijk heb ik gehoord die in Frankfurt niet. Kostenraming staat in een ander topic over kitas en kitas lansia de andere kosten weet ik zo niet meer van sosbud, maar ook dat kunt u terugvinden hier op het forum

succes paulana


Om Swastiastu

sidia
Gebruiker
User icon of sidia
spacer line
 

Een tijdje geleden was er een topic geweest hoeveel men nodig had om redelijk te kunnen wonen/leven in Indonesia.
Bisa dicek mas . http://omsid.multiply.com/

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ellah,

Mijn eerste reactie in dit geheel, ik zou zeggen, dit forum is een behoorlijke bron van informatie. Uw vragen zijn legio. Maar ik wil er wel op wijzen dat een individueel geval, zoals de Uwe hier nooit door een collectief hier op een vakkundige wijze beoordeeld zou kunnen worden.

De juiste feiten op een rij krijgen begint in Nederland, met de instanties waar U mee te maken heeft, en krijgt !

En wens U heel veel succes in Uw wensen en doelstelling.


It's only kinky the first time.

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Ellah
Gebruiker
spacer line
 

Bambang, dank voor de link.
Alhoewel van 2 jaar geleden, geeft mij dit toch een positiever blik op het geheel qua besteding levensonderhoud.barubagus
Gebruiker
spacer line
 

Die 180 dagen verblijf voor buitenlanders in RI kun je overschrijden, maar dan komt die gehate Fiskal te voorschijn. Dat is een z.g vertrek belasting voor mensen die geen
Fiskaal nr. (npwp) hebben.
Dus je kunt langer blijven, maar dan die belasting betalen als je naar het buitenland vertrekt. Ik ge;oof dat die nu ong. 2 milj RP. is.

gewwon een sociaal vesum aanvragen dus, en ter plekke verlengen.
Het is wel lullig want kje moet elke 30 dagen terug, tenminste als je geen connecties hebt.
Het kost maar 250.000Rp als je het zelf doet op de kantor imigrasi.Malam
Gebruiker
User icon of Malam
spacer line
 


On 13-12-2010 22:04 barubagus wrote:
Die 180 dagen verblijf voor buitenlanders in RI kun je overschrijden, maar dan komt die gehate Fiskal te voorschijn. Dat is een z.g vertrek belasting voor mensen die geen
Fiskaal nr. (npwp) hebben.
Dus je kunt langer blijven, maar dan die belasting betalen als je naar het buitenland vertrekt. Ik ge;oof dat die nu ong. 2 milj RP. is.

gewwon een sociaal vesum aanvragen dus, en ter plekke verlengen.
Het is wel lullig want kje moet elke 30 dagen terug, tenminste als je geen connecties hebt.
Het kost maar 250.000Rp als je het zelf doet op de kantor imigrasi.


Barubagus, 180 dagen verblijf op een Social Budaya visum is het maximum, daarna MOET je het land verlaten, er zijn geen mogelijkheden om langer te blijven.
Misschien ben je in de war met een ander visum.bambang
Gebruiker
spacer line
 

Als je langer dan 180 dagen verblijft, betaal je een boete per dag (illegaal). Behalve in bijzondere gevallen.
Als je belastingplichtig bent, dan woon je officieel in RI. Je hebt dan geen sosbud.
Als je uit RI vertrekt, betaal je (toerist, bezoeker) luchthavenbelasting (Rp 150.000).oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Ergo, dus moet je er uit en kan je nooit langer verblijven.

Toh?


It's only kinky the first time.

karelkama
Gebruiker
spacer line
 

Lieve mensen ik ben elk jaar ,voor een half jaar in indoland
wat de duur van het visum betreft moet ik hr Walterpoupaert gelijk in geven het wordt 30 dagen x6= 180 dg mag ik erblijven dus een mnd verlengen is 30 dgn als het nodig is wil ik wel met bewijzen komen hoor Gr SemarEllah
Gebruiker
spacer line
 

Mijn moeder Ella is vorige week tijdens een verkeersongeval om het leven gekomen.
Zij was cynisch genoeg op weg naar de Indonesische ambassade.
Ik weet dat vrienden en familie wel eens berichten op dit forum lezen.
Het is voor mij en hen niet leuk om haar berichten te kunnen lezen.
Is het mogelijk dat ze verwijderd worden?
Alvast bedankt.

Patrickoyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Hallo Patrick,
Allereerst natuurlijk mijn medeleven !

Kun je ons informeren of dit in Nederland is gebeurd of hier in Indonesie?


It's only kinky the first time.

paulana
Gebruiker
spacer line
 


Gecondoleerd met het verlies Patrick.


Om Swastiastu

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Topic locked


It's only kinky the first time.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,131,517 pageviews Een website van indahnesia.com