Eerste keer naar Bali, waar verblijven?


 Subforum Bali, het godeneiland 
75 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Bali, het godeneiland > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
franktic
Gebruiker
spacer line
 

Hoi,

Korte introductie: in maart 2011 gaan wij (25 en 22 jaar) na een korte vakantie op Java voor ongeveer 11 dagen door naar Bali. We hebben ons kort zitten oriŽnteren, maar vragen ons enkele dingen af. Hopelijk is hier de ervaring aanwezig die ons verder kan helpen met het maken van bepaalde keuzes!

In eerste instantie wilden we zo'n 5-6 dagen in Sanur verblijven, en vervolgens 5 dagen verblijven in Ubud om meer van het binnenland, de cultuur en het hele eiland te bekijken.

In Sanur hebben we het volgende verblijf gevonden wat ons kwa feeling en budget wel erg aanspreekt: http://www.booking.com/hotel/i(...)-sanur-cottages.html
Vraag die echter opkomt na het lezen van enkele topics hier of het voor ons met 25 en 22 jaar niet tť rustig en tť grijs is. De verhalen van bijvoorbeeld Kuta trekken ons wel voor een avondje of 2 om uit te gaan, maar niet om zelf te verblijven vanwege de drukte. Is Sanur dan de beste uitvalsbasis?

Daarnaast vinden we het erg lastig om in Ubud een geschikte verblijfplaats te vinden. Heeft iemand tips voor een goede verblijfplaats van max 50 euro per nacht die kwa ligging ideaal zijn?

Laatste vraag, en misschien wel de belangrijkste vraag voor ons momenteel, is of het wel verstandig is om de 11 dagen op te delen in tweeŽn, en 5 dagen daarvan in Ubud te verblijven. We hebben dit bedacht omdat vanuit Ubud het hele eiland wat beter te bereiken is zoals de gitgit waterval en de jatiluwih watervallen. In hoeverre zijn zulke trips over het eiland en excursies zoals raften vanuit Sanur ook goed te doen? En in hoeverre zouden jullie aanraden om toch 5 dagen in bijvoorbeeld Ubud te verblijven?

Daarnaast hebben we ons misschien wat blind zitten staren op deze twee plaatsen en zijn er andere plaatsen die voor ons geschikter zijn. Dat hoor ik natuurlijk graag!

Niet geheel onbelangrijk om te vermelden dat we niet enkel naar Bali gaan om aan het strand te liggen en graag veel van het eiland willen zien. Daarnaast houden we zoals gezegd wel van drukte zoals Kuta dat volgens de verhalen biedt, maar niet om zelf een hele vakantie in te verblijven.balidiving
Gebruiker
User icon of balidiving
spacer line
 

Hoi,

Ik vind het persoonlijk met rustig en grijs nog wel meevallen in Sanur, maar het blijft natuurlijk persoonlijk. Het grote voordeel van Sanur is dat je alle gemakken hebt van lekkere restaurants en strand en bovendien zo in Kuta of Seminyak bent als je uit wilt gaan. Met een taxi ben je zo in Kuta voor een avondje stappen en een taxiritje kost je niet veel. Vanuit Sanur kun je ook gemakkelijk dagtrips naar andere plekken op het eiland doen. Er lopen in ieder geval ook genoeg jongeren in Sanur rond hoor ;-)

Maar ik zou zeker ook een paar dagen in Ubud blijven. Is een leuke plek en heel wat anders weer dan Sanur. Je kunt dan ook rustig de omgeving rondom Ubud bekijken die echt de moeite waard is.

Groet, Mirjam


Bezig met het opzetten van een duikschool op Bali: Joe's Gone Diving. http://www.joesgonediving.com

mvisscher
Gebruiker
spacer line
 

Ik vind rustig en grijs ook wel meevallen in Sanur.
Ik heb nog wel een tip voor een geweldige accomodatie daar : Balibergvilla ( google en je vindt ze) Supermooie kamers, heerlijk luxe en de Nederlandse eigenares kan je veel tips geven, gratis fietsen waar je Sanur mee kunt verkennen.
Je bent vanuit Sanur zo in Kuta, dus als je wilt zoek je het uitgaansleven op.
Vanuit Sanur is het wel een pittig stukje rijden om naar Jatiluwih te gaan of de Gitgit watervallen, dat kun je beter vanuit Ubud doen.
Ik denk dat 2 plekken kiezen dan iets beter is.
Wat betreft Ubud kan ik je Ubud Bungalows aanbevelen, wij betaaldn daar afgelopen zomer 35 euro voor een 2 persoons kamer met ontbijt, en dit ligt echt midden in het centrum en toch is het er rustig, geen lawaai of iets dergelijks. Vriendelijk en behulpzaam personeel.
leomanado
Gebruiker
spacer line
 

Je bent vanuit Sanur zo in Kuta....hmmmmm ligt er maar net aan op welk tijdstip van de dag je gaat. De bypass staat vaak en lang vol. Na het stappen 's morgens vroeg is het toch altijd nog 20minuten met de taxi.
Als ik het zo lees Franktic zou ik voor Seminyak gaan. Niet de drukte van Kuta, toch er dicht bij en niet zo rustig als Sanur. Overigens zijn de meeste bars niet in Kuta maar in Legian eo. De omgeving van het monument en Double Six e.o is toch de place to be.
Ubud zou ik zeker niet overslaan en een goede uitvalsbasis voor de activiteiten die jullie voor ogen hebben

geniet ervanjessie
Gebruiker
spacer line
 

hallo luiutjes.ik had begrepen dat jullie in sanur wilde verblijven,je kan best goed uit gaan in sanur,net buiten de by pas heb de Bleu eyes'die is tot 4 uur in de ochtent open,daar kan je echt uit je dak gaan,maar een biertje is wel verschikelijk expensive but it docen't care'
je kan ook naar de On On bar gaan is van een hollander veel hollanders zitten daar en australie'rs etc etc een gote tent tevens ook een biljaard aan wezich, voor lekker eten
tegen een uurtje of 5 of 6 bij fre en miyu een belgie's stel hebben klein gezellig eet huis
aan't strant genaamd Komilfo jalan duyang, on the baech next to hyatt ,het is altijdt vollen bak bij hun maar gezellig tel +318123612771 veel succes bij het zoeken van de juiste keuze' gtje Emoticon: Party!Dutchman
Gebruiker
spacer line
 

Op zich lijkt het dat jullie een makkelijke vraag stellen maar als je er goed over nadenkt is het juist reuze moeilijk. Emoticon: Stupid

Wij komen al vele jaren elk jaar op Bali en (bijna) altijd is Sanur. Wij vinden het juist helemaal niet zo rustig en bovendien plenty gelegenheid om uit te gaan. Tel daarbij dat er onnoemelijk veel gelegenheden zijn om fantastisch te eten en te drinken en Sanur is TOP
voor ons 60+ en dus heel andere eisen.

Een goede raad zou zijn (gezien jullie leeftijd) om het verblijf op Bali in drie stukjes te knippen bv. 3 dagen Kuta,4 dagen Ubud en 3 dagen Lovina. Als je dit doet dan kan je alles van Bali redelijk goed beleven gezien de reistijden van A naar B. Vergis je niet in km valt het mee maar in reistijd zwaar tegen (altijd druk en files)

Als je meer info nodig hebt kun je altijd op mijn website kijken of mij bellen danwel emailen.
www.harry-janny.nl


Veel meer info op mijn website www.harry-janny.nl

flipse
Gebruiker
User icon of flipse
spacer line
 

Hi Franktic,

als touroperator met specialisatie Indonesie is mijn beste advies:
Na Java reis een paar dagen noord Bali (Pemuteran of Lovina), dan paar dagen Ubud (Ubud village hotel of Ubd Inn) en dan naar Legian. Beste keus is Kumala Pantai, heel relaxed, beachfront en alleen rechtstreeks te boeken.

Pemuteran heeft geen gezellig centrum met leuke restaurantjes, maar je zit vlakbij Menjangan island waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken en bij het West Bali national park. Aanrader is het gezellige Taman Sari.
Het dorp Lovina is wat meer levendig, maar de zee is minder schoon. Mijn favoriet daar is Aditya.

In Ubud moet je kiezen tussen hotel in centrum (da's duurder) of omgeving. Meeste hotels in de directe omgeving hebben shuttle busses naar het centrum.

Kumala Pantai is echt heel relaxed en net buiten de drukte van Kuta. Helaas kan ik je dit hotel niet aanbieden, omdat ze geen zaken doen met agenten of organisaties: www.kumalapantai.com/

Accommodaties in de overige plaatsen vind je op mijn site.

Salam dari Flip


www.merapi.nl als het hagelt en sneeuwt in Mei... is April al weer voorbij

franktic
Gebruiker
spacer line
 

Allen,

Bedankt voor de snelle en goede reacties! Super! Op basis van alle reacties hier hebben we in ieder geval besloten om zeker niet alleen in Sanur te blijven. Wel denken we dat Sanur voor ons voor 5 dagen een perfecte uitvalsbasis is. Een taxirit van 20 minuten naar bijvoorbeeld Kuta vinden we geen enkel probleem.

Daarnaast zitten we nu erg te denken om de overige 5-6 dagen te verblijven in Ubud. We hebben hier een hotel / huisjes gevonden wat uitkijkt over de rijstvelden. Ik heb gezocht op internet, maar kan nergens vinden hoe deze rijstvelden er precies bijliggen in maart. Zijn ze dan mooi groen, of is dit dan een kale 'akker'? (om het even heel oneerbiedig te zeggen)

Nogmaals allemaal bedankt voor de snelle en uitgebreide reacties! We hebben hier zeker wat aan voor de keuzes van onze vakantie! Reden waarom we niet ook in het noorden verblijven is toch puur de korte periode dat we er zijn, en dan zijn we liever op bepaalde plekken wat langer zodat we daar alles bekijken kunnen.jimny
Gebruiker
spacer line
 


Op 29-11-2010 12:38 schreef jessie:
hallo luiutjes.ik had begrepen dat jullie in sanur wilde verblijven,je kan best goed uit gaan in sanur,net buiten de by pas heb de Bleu eyesdie is tot 4 uur in de ochtent open,daar kan je echt uit je dak gaan,maar een biertje is wel verschikelijk expensive but it docent care
je kan ook naar de On On bar gaan is van een hollander veel hollanders zitten daar en australiers etc etc een gote tent tevens ook een biljaard aan wezich, voor lekker eten
tegen een uurtje of 5 of 6 bij fre en miyu een belgies stel hebben klein gezellig eet huis
aant strant genaamd Komilfo jalan duyang, on the baech next to hyatt ,het is altijdt vollen bak bij hun maar gezellig tel +318123612771 veel succes bij het zoeken van de juiste keuze gtje Emoticon: Party!


En - zoals je hebt kunnen lezen - is die On On bar ook een uitstekende plek om het Nederlands weer eens op te halen Emoticon: Devilpaulana
Gebruiker
spacer line
 

Jessie geeft een hele goede tip, die niet iedereen weet, ook omdat het achteraf ligt.

wat maakt het uit of er spelfouten in de posting zijn?

blue eyes tot 4 am open Jessie ? dat wist ik niet , dacht tot 1 am.

Dank en groet Paulana Emoticon: Party!


Om Swastiastu

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

93,503,083 pageviews Een website van indahnesia.com