Ik zoek met spoed susut sulami alami


 Subforum IndonesiŽ op z'n Nederlands 
79 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > IndonesiŽ op z'n Nederlands > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
erwin
Gebruiker
User icon of erwin
spacer line
 

Kanker bestrijden en genezen kost volksgezondheid verschrikkelijk veel geld. Overgewicht en obesitas idem dito. Als er natuurproducten moesten zijn, waarvan bewezen is dat ze echt werken, zou volksgezondheid daar dan geen campagne rond starten om dit aan te bevelen? Of dit zwaar subsidiŽren, omdat voorkomen goedkoper is dan genezen?

Zolang dit niet het geval is beschouw ik die producten als broodje aap verhalen. Van sommige producten is wel bewezen dat ze gevaarlijk kunnen zijn!


Het is beter spijt te hebben van iets dat je gedaan hebt, dan spijt te hebben om iets dat je niet gedaan hebt

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Jamu is beroemd in RI. Dit "natuurproduct" wordt door veel RI mensen gretig gedronken. Er zijn zelfs speciale warungs waar de dranken verkocht worden. Jamu om je potentie te verbeteren, het "geneest" aids, en allerlei onzin. De overheersende smaak is bitter.
Verkoopsters uit de kampung verkopen het veel, zonder enige vorm van kennis en hygiŽne.

Als de jamu onderzocht wordt wat er allemaal inzit, is het allemaal rotzooi. Het is een en al bijgeloof die van generatie op generatie overgebracht wordt. Onder elkaar veel sterke verhalen vertellen over de werking ervan.
Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-12-2011 10:31 bambang wrote: Als de jamu onderzocht wordt wat er allemaal inzit, is het allemaal rotzooi.

Nou BB (of is Barabagus nou BB?), daar zet ik zo m'n vraagtekens bij. Ik heb een keer een zootje (fabrieks-) jamu gegeven aan een bevriende apotheker, en die zei: `Geen wonder dat dat helpt, daar zit dit en dat in.'
Bovendien is de Oosterse geneeskunde eerder een `voorkomkunde' dan `geneeskunde,' een benadering die wat mij betreft wel wat heeft. En dat sommige natuurproducten een heilzame werking hebben staat vast. Er zou meer onderzoek naar moeten worden gedaan, maar dat is niet in het belang van de Westerse farmaceutische industrie.


MAD

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Nou PP, tijd voor een nieuwe winkel Emoticon: Nice

De wetenschap is vrij ver gevorderd. Ik ontken jouw argument geenzins maar als hier maar ook iets mee gedaan kon worden had de industrie er allang iets mee gedaan. Helemaal achterlijk zijn ze niet. Ondertussen heb ik weinig met Jomanda's of toekomstige. Zoals Jeroen al zei het ging over en afslank pil. Ik heb ook nog geen werkende kunnen vinden behalve je calorieen in de gaten houden waar ik geen pil voor noig heb. Wel mijn dieet beter en verstandiger samenstellen. Ben wel erg benieuwd naar een werkende afslankpil.


It's only kinky the first time.

Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Dieet aanpassen ja, maar al dat lekkere malse rode vlees is veel te lekker om te laten staan joh Emoticon: WinkPak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-12-2011 11:15 oyibo wrote: Helemaal achterlijk zijn ze niet.

Juist daarom staat voorkomen niet hoog op hun prioriteitenlijstje.


MAD

bambang
Gebruiker
spacer line
 

De voedingsdeskundigen in NL zeggen dat extra vitamines innemen niet nodig is. Als je bijv. 200 gr groenten per dag eet plus wat vruchten, is het voldoende.

Als je iets mankeert, kan een dieet van toepassing zijn. Iemand met ADHD (onrustig, niet stil kunnen zitten) kan met een speciaal dieet heel wat symptomen bestrijden. Dit vergt wel wat onderzoek en experiment wat voor soort voedsel heilzaam is.
Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-12-2011 11:35 bambang wrote: wat symptomen bestrijden

Dat is dus precies wat de Westerse geneeskunde doet. Eerst ziek worden, en dan gaan we er wat aan doen. Lukt genezen niet, dan maar symptomen bestrijden. De Oosterse `geneeskunde' gaat uit van ziektes voorkomen. Met inbegrip van de Indonesische jamu. Wetenschappelijk een puinhoop, want als je een jamu drinkt/slikt die kanker zou voorkomen dan `werkt' die zolang je geen kanker krijgt. En als je toch kanker krijgt, dan is er natuurlijk een andere oorzaak waartegen de jamu niet opgewassen is. Neemt niet weg dat voorkomen beter is dan genezen, en dat daar meer onderzoek naar zou moeten worden gedaan.


MAD

Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 

PP; ik ben niet ongeneeslijk ziek, en dat komt volledig door de prachtig schone lucht hier vlakbij Jakarta, tussen allerlei industrie. En als ik toch ziek wordt? Tja, dan is er vast een gevaarlijk stofje in de lucht gekomen wat er eerder niet was. Als je zo leeft, tja, dan kan ik er ook niets van maken vrees ik.

Echter, jamu om goed te kunnen schijten werkt heb ik ervaren (duurde een uurtje en 't kwam eruit). En als ik te vloeibaar moet uitwerpen via de achterkant, dan neem ik die zwarte Nederlandse jamu die luistert naar de naam Norit.


Ho Lee Fuk

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 25-12-2011 12:06 Yerun wrote: Echter, jamu om goed te kunnen schijten werkt heb ik ervaren

Maar Yerun, da's nou weer die typische Westerse benadering. Jij slikt een jamu omdat je niet fatsoenlijk af kon gaan. Dat is dus weer `genezen' of `symptoombestrijding.' Maar de Oosterse geneeswijze gaat uit van voorkomen. Je slikt een jamu om nooit constipatieus (? woord bij dezen gecoind door PP* ) te worden. Kortom, je moet je denkwijze totaal omgooien. En dat lukt jullie etnocentren (*idem) niet.


MAD

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Inderdaad, na wat smorre en kebab uit de lokale warung werkt norit prima! Ook daarvoor ga ik geen herbal gebruiken. Emoticon: Laugh out loud


It's only kinky the first time.

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Als je gezond leeft, heb je al die jamu, vitamines niet nodig. Je moet op je leefstijl letten: voeding (eventueel dieet), genoeg slaap, de stress hanteren, je intuÔtie inschakelen, de feiten en de beslissing samen laten gaan met je gevoel .....

Als je ziek bent bijv. (griep, operatie), kun je medicijnen en extra vitaminepillen innemen. Per slot van rekening ben je geen robot. Van tijd tot ben/word je gewoon ziek (verkoudheidje.)

Om zomaar jamu (of vitamine) in te nemen is niet nodig en het kost je extra geld.
Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 

BB, je kunt zo voor de overheid gaan werken.

Ergens in de jaren tachtig zond de NCRV Rondom Tien uit met als onderwerp vrije radicalen. Ik heb het programma gezien en het bijbehorende boekje besteld (en gelezen). Die theorie leek me wel wat, dus ik vroeg aan mijn dikke vrind de apotheker welke supplementen ik moest slikken. Helemaal niets, zei hij, en verkondigde het standpunt van de overheid. Vervolgens vroeg ik hem wat hij zelf slikte. Dat was een goede vraag, want op mijn eerste vraag mocht hij niets anders dan het overheidsstandpunt uitdragen. Er volgde een waslijst van supplementen, mineralen, vitaminen - en zelfs het aspirientje - waar ik akelig van werd. En bij elk middel gaf hij aan waarom hij het slikte en waarom in afwijkende hoeveelheden.

Ruim tien jaar daarvoor logeerde ik bij een specialist alwaar ik geen boter kreeg bij het ontbijt. Ik weet dat aan zuinigheid, hoewel dat nauwelijks van toepassing leek te zijn. Jaren later pas werd de theorie van vaste vetten gemeengoed.


MAD

bambang
Gebruiker
spacer line
 

Veel informatie die je krijgt, is tegenstrijdig (zelfs van geleerden). Zelfs dr. Oz van de bekende Oprah Show adviseert veel vitamines in te nemen voor een miljoenen publiek. (Ik schrik zelfs ervan.) Jarenlang te veel vitamines innemen kan je lever beschadigen.
De beslissing moet je dan zelf nemen. Maar een goed advies is, dat je luistert naar de signalen van je eigen lichaam. Alles met mate. Je hebt niets aan als je veel drinkt, veel junkfood eet en daarbij jamu/ vitamines inneemt.

Als ik in ťťn maaltijd alleen groenten eet, krijg ik diarree. Als ik een grote manga eet, krijg ik diarree. Ik moet het over de dag verdelen of alleen een beetje ervan eten. Zelfs de 200 gr per dag haal ik niet. Verder voel ik me prima.
avisena_herbal
Gebruiker
spacer line
 

"Suggestieve tekst weggehaald by Oyibo"

OPMERKING BEHEERDER

Dat antwoord is voldoende. Nog een keer een reply met een dergelijk antwoord en ik gooi de nick naar schroot.

Geplaatst door oyibo Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan. 25-12-2011 08:26

Ik weet het dat Nederland vrij land is. En de Nederlander accepteren het redelijk goed.
Maar Jij niet.
Duidelijk?Jeroen
Beheerder
User icon of Jeroen
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.avisena; jij snapt het niet helemaal. Als jij dingen zegt dat jij kanker kan genezen met wat blaadjes en poedertjes maar daarvoor geen bewijs levert anders dan "Google maar" en "maar bewijs jij het omgekeerde" dan wordt dat weggehaald inderdaad. Heeft niets te maken met een vrij land, maar meer met oplichting, maar dan van jouw kant uit.accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

Het lichaam is in feite een gesloten systeem en werkt als een motor met die uitzondering dat het zelf als een raffinaderij werkt door brandstoffen te maken van grondstoffen. De grondstoffen die je erin stop worden omgezet tot een brandstof en ealah walah.
.
(een voorloper op de komende autoís met waterstof motor)
.
Nu is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de raffinaderij naar behoren kan werken en dat doe je door de juiste samenstelling van grondstoffen in te nemen. Jamu en of chemische middelen die de werking van de motor moeten bevorderen tasten de balans in de brandstof aan en dat doe je alleen maar als je de motor voor een kort moment wilt laten pieken. Hoe meer je aan de brandstof sleutelt hoe meer je van de motor verlangt en uiteindelijk heeft iedere motor maar een beperkt aantal stationair draaiuren. (van de man gemiddeld 686784 uren en van de vrouw gemiddeld 722700 uren).
.
Diesels houden het in het algemeen langer vol dan benzine motoren.
.
Ieder geconcentreerd middel dat je nu in extra hoeveelheden inneemt verstoort in feite de balans en vraagt om een corrigerende reactie van wat voor onderdeel dan ook en is in feite een verstoring en is een aanslag op de motor en/of onderdelen. De reactie in bijvoorbeeld de vorm van diarree is een logisch gevolg en lost zich vanzelf op zolang je er maar voor zorgt dat je de juiste balans van natuurlijke grondstoffen inneemt (ook wel gezond eten genoemd).
Allerlei onderhoudsklussen zoals het zuiveren van de lever (filter) en of schoonmaken van uitlaatkanalen met allerlei speciaal ontworpen gereedschappen en/of preparaten zijn overbodig en vinden fulltime automatisch plaats zolang de grondstoffen in balans zijn.
.
Pas als er een blijvende storing in het systeem is die een onduidelijke bestaansreden heeft en die de werking van de motor en andere onderdelen zwaarder belasten dan gewenst is, wordt het tijd om extra supplementen toe te dienen die de werking van het aangetaste onderdeel verbeteren of zelfs repareren. Dit mag in de vorm van natuurlijke en/ of medische supplementen want beide hebben dezelfde functie.
.
Afslanken heeft in de meeste gevallen een duidelijke bestaansreden en het toedienen van supplementen wordt dan ook sterk afgeraden omdat de storing hoogstwaarschijnlijk in de boardcomputer zit en resetten is meestal voldoende!
.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

Ik wil graag even reageren op typetjes die onder de noemer homeopathisch allerlei middeltjes aan willen prijzen.
.
Veel mensen zoeken hun toevlucht in homeopathische middelen en dat die middelen een mogelijk helende werking hebben is zonneklaar. Uiteindelijk worden de chemische middelen aan de hand van die natuurlijke werking gefabriceerd maar dan met gedoseerde concentraties.
.
Het uitganspunt waar velen van deze mensen van uit gaan is dat chemische middelen gefabriceerd zijn onder het mom van complot theorieŽn en financieel gewin. Wat deze mensen echter niet willen zien is dat de homeopathische fabrikanten dezelfde uitgangspunten hebben en gebruiken om hun producten te ontwikkelen en aan te prijzen. Complot theorieŽn bestaan zolang de mens daar in wil geloven en zelfs als dat zo zou zijn en zichtbaar gemaakt zou worden dan nog wil de mens doen waar hij in geloofd.
Deze gedachtes bestrijden heeft dus geen zin.
.
Waarvan ik wel verwacht dat mensen geholpen kunnen worden is door het aanwijzen van typetjes die misbruik maken van de naÔviteit van deze mensen. Ik heb het dan niet over types die je allerlei magische massages of andere fysieke handelingen toedienen waardoor je jezelf helemaal weer de oude vind na die behandeling zoals je op bijvoorbeeld Bali vele voorbeelden ziet.
.
Het gaat mij om de types die je allerlei middelen aansmeren zoals in de ridder Floris afleveringen genoemde kwakzalvers die je geiten keutels met wielvetten verkopen.
.
Op Bali lopen er veel die je Kayu Putih Olie verkopen. Een natuurlijke olie die een verwarmende werking heeft. Dit middel heeft werkelijk die werking en kan genezend en/of verzachtend werken maar het flesje dat ze op je uitproberen heeft alleen die werking. Het flesje dat ze je geven is gevuld met een met water vermengde dosis en is dus pure oplichting.
.
Ook loopt er op Bali een kloon rond van osama in een voetbal shirt op het strand. Ik zal zijn naam niet noemen maar het kan niet missen. Deze kwakzalver is op zoek naar de naÔeve buitenlander ( dom pet) en verkoopt hen graag wat ze willen horen. Zodra je over de medicijnen industrie begint dan komt de ene complot theorie na de andere over je heen. Nodig hem nooit bij je uit want hij laat je niet meer los en blijft maar ongevraagd bij je langskomen. In eerste instantie denk je dat hij alleen maar komt om met je te praten omdat je op dezelfde (zijn) golflengte zit maar uiteindelijk is het doel om je in zijn hol op bezoek te krijgen en daar kan je dan genieten van zijn genezende handen (praatjes) en middeltjes die verdacht veel lijken op geurend gras Ė geitenkeutels en wielsmeer. Ik heb lang last gehad van zijn helende praatjes en aandringen maar uiteindelijk heeft hij ingezien dat ik niet voor een gat te vangen ben en heeft zich intussen gericht op andere dom pets .
.
Een gewaarschuwd mens .....


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Inderdaad en gewaarschuwd is avisena_herbal.
It's only kinky the first time.

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 26-12-2011 06:33 accid wrote: Het lichaam is in feite een gesloten systeem en werkt als een motor

Het lichaam is geen gesloten systeem, een motor ook niet, en het lichaam werkt niet als een motor.


MAD

accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

Daarom zeg ik ook "in feite" .
.
De benzine en diesel motor was bedoeld als metafoor om de aandacht vast te houden.
.
Het hart werkt echter wel degelijk als een verbrandingsmotor alleen valt die niet onder de klassieke aandrijvingsmotoren die we gebruiken om voor te bewegen of iets op te wekken.
Het hart (motor) pompt en heeft inlaat en uitlaat kleppen - levert warmte - levert elektra - en verbruikt brandstof en geeft afval.
.
Verders gaan we geen zout op slakken leggen, toch?


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 26-12-2011 09:56 accid wrote: Verders gaan we geen zout op slakken leggen, toch?

Jawel. Je begint met een vergelijking die nergens op slaat, en je trekt daar conclusies uit die nergens op slaan. Het lichaam is geen motor en lijkt er niet op, het hart ook niet, en het lichaam wordt voortdurend `aangevallen' van buitenaf waaruit maar weer blijkt dat het geen gesloten systeem is. Het lichaam heeft ook een wat gevarieerdere brandstof nodig dan een motor. En extra's. Want in tegenstelling tot een motor heeft het lichaam niet uitsluitend energie nodig.


MAD

accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

Zolang het voor mij werkt vind ik het prima.


Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Pak Pupyes
Gebruiker
User icon of Pak Pupyes
spacer line
 


On 26-12-2011 11:58 accid wrote: Zolang het voor mij werkt vind ik het prima.

Dat is nou precies wat mensen die jamu slikken, homeopathische middelen gebruiken, accupunctuur doorstaan, en wat dies meer zij ook zeggen...


MAD

accid
Gebruiker
User icon of accid
spacer line
 

precies, ieder verhaal heeft twee kanten en dus is iedere discussie zolang niet wetenschappelijk onderbouwd niet meer dan een mening.Van hen die zeggen dat zij mij kennen weet ik dat ze mij niet kennen.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

101,942,087 pageviews Een website van indahnesia.com