Wie is de Nederlander die vermoord is oost Java


 Subforum Algemene Indonesiëpraat 
63 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Algemene Indonesiëpraat > Bekijk onderwerp

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)

nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen
Frank Lakwijk
Gebruiker
spacer line
 

Toch maar een reactie. Het is het eigenlijk niet waard en zal waarschijnlijk door niemand worden gelezen maar professor Walter heeft wel erg hard van de toren geblazen. Ik hou mij bij de feiten, ga niet met modder gooien naar meneer Poupaert.
Feit:
de heer en mevrouw van Antwerpen hebben een paar weken in en buiten hun huis dood gelegen. Niemand miste ze. Dat kan mij met mijn sociale contacten niet gebeuren.
Feit:
de meid kwam aan de deur, haalde haar schouders op en ging weer weg. Onze meid heeft een sleutel van de poort van de keukendeur. Als je je meid niet vertrouwt moet je een andere nemen. Het kon de meid kennelijk ook niet veel schelen.
Feit:
de moordenaars hebben tevoren met de heer van Antwerpen gesproken in zijn huis onder het mom van interesse om het huis te kopen. Later zijn zij met zijn vijven teruggekomen, hebben het paar geboeid, mishandeld en vermoord. Met voorbedachte rade en zeer gewelddadig. Dat doet niemand zonder heel veel aggressie ten opzichte van het slachtoffer.
Met de opmerking dat de heer van Antwerpen niet geliefd was heb ik denk ik een open deur ingetrapt.
Meneer Walter gaat in zijn berichten nog eventjes mij en anderen in Malang verdacht maken, iets dat hij mij verwijt en strafbaar acht. Ik woon nu ruim drie jaar in Malang, ga regelmatig op zaterdag naar Toko Oen, bezoek bijeenkomsten van de club van Indonesisch/buitenlandse huwelijken, organiseer gezamenlijk bekijken van wedstrijden van het Nederlands elftal en ken veel mensen die de professor kennen. Kortom, ik beweeg mij in het sociale circuit van buitenlanders in Malang naast lidmaatschap van lokale dansclubs e.d. Maar ik heb hem zelf nog nooit ontmoet.
Ik heb de heer van Antwerpen ook nooit ontmoet omdat ik geen enkele uitkering krijg, nog niet eens 65 ben en uitstekend in staat ben om voor mijzelf te zorgen. De kern van de mensen bij Toko Oen zijn, voorzover het Nederlanders zijn, gepensioneerde rijksambtenaren. Die hebben een gegarandeerd pensioen en het maakt hen niet uit of zij AOW krijgen of niet. De oneigenlijke uitkering vanuit de Nederlandse overheid waar de heer van Antwerpen mee te maken had waren aanvragen voor financiele steun in verband met schadevergoeding aan slachtoffers van de oorlog tussen Nederland en Indonesie. Daar zaten weleens onterechte aanvragen tussen neem ik aan.

Professor Walter Poupaert is als mathematicus misschien wel intellectueel maar duidelijk niet erg intelligent. Dat concludeer ik uit zijn belachelijke uitspraken en acties. Zoals gezegd, ik ken hem niet persoonlijk want hij beweegt zich niet in mijn sociale kringen of heeft zichzelf daarvan gedistancieerd. Hetzelfde gaat op voor de heer van Antwerpen. In meer dan 40 maanden hier in het dorp Malang heb ik hem nooit ontmoet.

Meneer Poupaert is er niet in geslaagd met mij een vriendschappelijke relatie aan te knopen, jammer voor hem.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 17-10-2010 04:45 Frank Lakwijk wrote: .......Malang vlak bij Batu, was Dik van Antwerpen niet geliefd........ Over het algemeen hoor ik hem een rotkerel noemen. Velen vertellen mij dat hij kreeg wat hij verdiende omdat hij de Javanen zo minachtend en beledigend behandelde.
Beste Frank, afgelopen week exact het tegenovergestelde vernomen.......maar nu van Indonesische zijde en niet van de zijde van de Nederlands(-indische) kolonie te Malang e.o.

De kern van de mensen bij Toko Oen zijn, voorzover het Nederlanders zijn, gepensioneerde rijksambtenaren. Die hebben een gegarandeerd pensioen en het maakt hen niet uit of zij AOW krijgen of niet.
Dat maken ze u wijs. Ik ken die grootspraakverhalen van de heren al meer dan een decennium. Zoals ik al eerder meedeelde, van het kleine handjevol die ik ken, weet ik al van 5 personen dat hun pensioen- dan wel uitkeringssituatie zeker discutabel te noemen is en zij met zeer opgesmukte verhalen rondlopen over hun arbeidsverleden (test ze op waarheid). Vreemd genoeg gaat het hier allemaal om Indische Nederlanders met een dubieus verleden. Info is makkelijk verkrijgbaar via hun (aangetrouwde) familieleden. Dat waren ze even vergeten met hun (indo) grootpraterij.Puputan
Gebruiker
spacer line
 

Email-adres is vervormd om spam tegen te gaan. Klik hier om naar het profiel van deze gebruiker te gaan.WalterPoepert,

Vreemd dat we in dit topic niets meer van u mogen vernemen na uw ongefundeerde beschuldigingen. Wat dacht u, waait wel over? De stelligheid waarmee u die beschuldiging uitte laat zich zich moeilijk rijmen met uw "Cartesiaanse geest".

P.Frank Lakwijk
Gebruiker
spacer line
 

Laat ik even noemen wie ik op zaterdag bij Oen tegenkom. Ik laat de Australiers, Engelsen, Duitsers, Italianen en Zuid Afrikanen even weg en beperk mij tot de Nederlanders:
Een gepensioneerd militair, (70 jaar), Bule
Een gepensioneerd gemeente ambtenaar (72), Bule
Een gepensioneerde missionaris (73), Bule
Een gepensioneerd medewerker van een verzkeringsmaatschappij (64), Bule
Een gepensioneerd zelfstandig fiscaal jurist, nu vrijwilliger bij een tehuis voor meervoudig gehandicapten in Malang (72) Indo, opgegroeid in Nederland
Een gepensioneerd loodgieter (74), Bule
Een gepensioneerd gemeenteambtenaar (69), Indo
Een gepensioneerd diepzeeduiker (69), Bule
Ik zou niet weten welke uitkering deze mensen zouden genieten. AOW? dat is geen uitkering maar een recht dat iedereen heeft, ongeacht waar hij woont of wat hij heeft. Pensioen? Staat precies vast en is een recht dat via betalingen in het verleden is opgebouwd, geen uitkering die wordt bepaald door het feit of je inkomen hebt of niet. Er zijn geen 65+ Nederlanders die een uitkering hebben. Er is er een geweest die een uitkering uit Japan krijgt als kampslachtoffer. Maar die heb ik maar twee keer bij Oen gezien.

Ik zelf ben 62, gepensioneerd ondernemer en leef van mijn vermogen. Ik heb geen uitkering en zal die ook nooit krijgen want ik ben al twaalf jaar geleden uit Nederland vertrokken. Mijn vrouw is ook Nederlandse en komt ook al niet in aanmerking voor een uitkering. Wel heb ik straks (gedeeltelijke) AOW omdat ik meer dan 30 jaar daarvoor heb betaald. Mijn vrouw heeft straks volledig AOW want die betaalt nog altijd elk jaar.

Mensen boven 65 hebben geen uitkering. Meneer Poupaert kent misschien het Nederlandse uitkeringsysteem niet. Hij blijkt niet, zoals hij tegen een vriend van mij had verteld mathematicus te zijn maar is accountant. Ik heb zijn kaartje en foto gezien. Op zijn kaartje staat met dikke letters Universiteit van Antwerpen maar wat hij daar zou doen is mij niet duidelijk. Er staat een adres in Bogor op en hij biedt op hetzelfde kaartje iets van software diensten aan. Verder nog taalcursussen, een guesthouse en restaurant in Batu. Ik zelf mag als kitashouder geen betaald werk hebben in Indonesie maar misschien dat ze voor meneer Walter een uitzondering maken.45havana
Gebruiker
spacer line
 

Hallo,
Misschien ik zeg misschien,gaat het hier over de uitkeringen die oorlog slachtoffers krijgen van de Nederlandsche staat.Te weten WUBO of WUF,deze uitkering is nl overdraagbaar aan de echtgenote/echtgenoot.Het gaat dan over mensen die door het Japanse regiem geinterneerd ZOUDEN wezen.Over deze uitkering wordt geen belasting geheven,maar het land waar je in verblijft heeft wel invloed op de hoogte van de uitkering.Dus als je zo'n uitkering geniet en je verblijft stiekem in indonesie,ja ....dan ben je aan het frauderen.Yerun
Gebruiker
User icon of Yerun
spacer line
 


On 26-11-2010 09:04 Frank Lakwijk wrote:
[...knip...]Ik zelf mag als kitashouder geen betaald werk hebben in Indonesie maar misschien dat ze voor meneer Walter een uitzondering maken.
die uitzondering wordt voor iedereen gemaakt die buiten zijn KITAS ook een werkvergunning heeft... Emoticon: Wink


Ho Lee Fuk

Robertvande
Gebruiker
spacer line
 


Op 26-11-2010 09:25 schreef 45havana:
Hallo,
Misschien ik zeg misschien,gaat het hier over de uitkeringen die oorlog slachtoffers krijgen van de Nederlandsche staat.Te weten WUBO of WUF,deze uitkering is nl overdraagbaar aan de echtgenote/echtgenoot.Het gaat dan over mensen die door het Japanse regiem geinterneerd ZOUDEN wezen.Over deze uitkering wordt geen belasting geheven,maar het land waar je in verblijft heeft wel invloed op de hoogte van de uitkering.Dus als je zon uitkering geniet en je verblijft stiekem in indonesie,ja ....dan ben je aan het frauderen.


Ach, Wat is eigenlijk erger: een beetje uitkeringsfraude of de gelegaliseerde fraude die kapitalisme heet en het halve indonesische volk tot paupers maakt?Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 


On 26-11-2010 09:04 Frank Lakwijk wrote: Ik zou niet weten welke uitkering deze mensen zouden genieten. AOW? dat is geen uitkering maar een recht dat iedereen heeft, ongeacht waar hij woont of wat hij heeft. Pensioen? Staat precies vast en is een recht dat via betalingen in het verleden is opgebouwd, geen uitkering die wordt bepaald door het feit of je inkomen hebt of niet. Er zijn geen 65+ Nederlanders die een uitkering hebben. Er is er een geweest die een uitkering uit Japan krijgt als kampslachtoffer. Maar die heb ik maar twee keer bij Oen gezien.
AOW wordt zowel pensioen als uitkering genoemd; zelfs door de SVB. De ene maal heeft men het over pensioen Algemene Ouderdomswet, de andere maal uitkering AOW.
Wijlen van Antwerpen was in eerste instantie rapporteur voor de WUV dat wel degelijk een uitkering is en is bedoeld voor slachtoffers uit de Japanse tijd. En daar zitten er heel veel van in Malang e.o. Daar kwam de meeste fraude voor; niet zozeer bij de AOW. En daar van Antwerpen in zijn functie ook deze mensen jaarlijks moest bezoeken en hun reŽele leefsituatie diende te melden, was hij wellicht niet erg geliefd bij de Nederlanders aldaar omdat fraudegevallen aan het licht kwamen door hem.
Hoewel ik de aantijgingen van dhr. Poupaert t.a.v. u wel enigszins te ver vond gaan, wil ik u toch adviseren u eens beter in te leven in de werkelijke situatie van onze "bejaarden" in Malang e.o. Hoewel ik niet in Malang woonachtig ben, vernam en verneem ik - behalve rechtstreeks via mijn vroegere bezoeken aan Malang - nog steeds zelfs op Bali en in Yogya de blasťverhalen over de indo's in Malang e.o. (de indo noemt dat "blazen" in het petjoh ; en daar wordt veelal grootspraak en leugens mee bedoeld). Vaak zelfs via hun (aangetrouwde) familieleden (zie mijn posting waarin ik al heb gewezen op het gemak aan info te komen via jaloerse familieleden).Surya Atmadja
Gebruiker
User icon of Surya Atmadja
spacer line
 


On 28-11-2010 04:31 Yogya-Bali wrote:

[quote removed]

Wijlen van Antwerpen was in eerste instantie rapporteur voor de WUV dat wel degelijk een uitkering is en is bedoeld voor slachtoffers uit de Japanse tijd

. Vaak zelfs via hun (aangetrouwde) familieleden (zie mijn posting waarin ik al heb gewezen op het gemak aan info te komen via jaloerse familieleden).


Er zijn zelfs gevallen waarvan de ene menir/meprauw geen uitkering kregen omdat ze niet met harde bewijzen wamen en anderen die dat wel kunnen voorleggen (,niet altijd waterdicht maar wel aannemelijk kunnen maken ) het wel krijgen.
Het is een uitkering , en ook geen klein bedrag.
bisa dicek of makemyday .

45havana
Gebruiker
spacer line
 

S.A
Ik denk dat je het in dit geval hebt over de "binnen kampers" en "Buiten kampers".Voor de nederlandse wet hebben de Buiten kampers in principe niet bestaan.Immers zij kunnen niet of niet afdoende bewijzen dat ze onder oorlogsgeweld geleden hebben.Het geinterneerd zijn dus binnen de omheining is doorslag gevend.Zij die aan de buitenkant van het prikkeldraad krepeerden hebben waarschijnlijk niet geleden.Binnen het kamp hadden ze te maken met de Kampleiding,maar buiten het Kamp hadden velen te maken met peletons van de Japanse bezetter die al rovend en verkrachtend door de steden trok.Het waren niet alleen de Jappen die zich hieraan schuldig maakten,ook de pelopors oftewel vrijheidstrijders deden hieraan mee.Frank Lakwijk
Gebruiker
spacer line
 

Goed, ik weet van het bestaan van die uitkering voor mensen die in het jappenkamp hebben gezeten. Mijn twee oudere zussen in Nederland hebben ook zo'n soort uitkering. Daar hebben zij niet om gevraagd, die werd hen min of meer opgedrongen. De bezoekende dame zeig: "Vooruit nou, teken het formulier, u heeft er recht op." Mijn moeder heeft altijd categorisch geweigerd een cent schadevergoeding aan te nemen omdat zij dacht dat het door de Jappen werd betaald. Zij wilde daar niets mee te maken hebben. Mijn vader kreeg niets want die bouwde onder de Jappen als krijgsgevangene de Birma spoorlijn. Als militair kun je kennelijk geen oorlogslachtoffer zijn.
Zoals gezegd: ik heb maar twee keer iemand bij Oen ontmoet die WUF heeft. Ik heb geen idee of daar iets wel of niet mee in de haak is. Dat is geen onderwerp van gesprek op zaterdagmiddag.
Voor mijn vrienden gepensioneerden van 70 jaar en ouder steek ik mijn handen in het vuur dat die gewoon ambtenaren, loodgieter of accountant zijn geweest. Die hebben alleen eens per jaar een inlevenverklaring nodig om hun inkomen te krijgen. Die hoeven niets te bewijzen. Eerlijk gezegd, daar wordt nauwelijks over gesproken. Wij hebben het over het werkverleden zoals oude mannen altijd doen. Wij vertellen elkaar anecdotes, soms meerdere keren hetzelfde verhaal. Niet erg spannend allemaal. Wij zijn alleen op zaterdag van 2 tot 4 bij Toko Oen. Van de twaalf of dertien mensen zijn er meestal maar een stuk of vijf. Ik ben een van de meest regelmatige. Ik hou wel van een gezellig pilsje een keer per week.
Meneer Poupaert kennen ze wel. Daarom heb ik zijn visitekaartje gezien. Ik geef hier niet weer wat er over hem gezegd is. Dat doet niet ter zake.Frank Lakwijk
Gebruiker
spacer line
 

Wat mij betreft kan dit forum worden gesloten. Er is niet veel meer te zeggen. Als iemand echt denkt dat er bij Toko Oen iets raars gebeurt moet die zelf komen kijken. Onze kring staat open voor iedereen. Nederlanders, Indo's, of wat voor nationaliteit dan ook. De vrouwen komen vaak mee en gaan soms gezamenlijk shoppen bij Sarinah of in het stadscentrum terwijl de mannen met elkaar ouwehoeren over vanalles, vooral over hun verleden.Yogya-Bali
Gebruiker
User icon of Yogya-Bali
spacer line
 

Bedankt Frank. Ik kom zeker een keertje langs.oyibo
Medewerker
User icon of oyibo
spacer line
 

Lijkt me een goede Afsluiting van iets dat wel heel erg triest is en was.
2 mensen verloren hun leven, en voor wat? Het topic gaat nu dicht.
It's only kinky the first time.

Plaats een reactie op dit onderwerp

Je moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen. Je kunt inloggen door hier te klikken.
Als je nog geen lid bent, kun je jezelf hier registreren.


nieuw onderwerp | reageer | nieuwste onderwerpen | actieve onderwerpen | inloggen

9,570,783 views - 117,907 berichten - 9,322 onderwerpen - 6,028 leden
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

94,119,439 pageviews Een website van indahnesia.com