Veelgestelde vragen


 Forum reglement en FAQ 
66 bezoekers

Startpagina
Je bent nu in > Forum > Veelgestelde vragen

18-01-2015 01:48 · [nieuws] Politieagent IndonesiŽ gepakt met xtc-pillen  (0 reacties)
18-01-2015 01:32 · [nieuws] Nederlander Ang Kiem Soei geŽxecuteerd in IndonesiŽ  (3 reacties)
17-01-2015 01:27 · [nieuws] Brandstofprijzen opnieuw flink verlaagd  (0 reacties)
16-01-2015 02:13 · IndonesiŽ gaat veroordeelde Nederlander executeren  (160 reacties)
05-08-2014 23:16 · [nieuws] Jakarta wil parkeermeters gaan plaatsen  (0 reacties)
Dit forum heeft bepaalde regels waaraan de gebruikers zich moeten houden, andere dingen zijn beperkt of niet mogelijk of worden op een iets andere manier gebruikt dan je wellicht gewend bent. We proberen niet de gebruikers weg te jagen, maar we willen het juist vriendelijk en toegankelijk houden voor een zo breed mogelijk publiek.

Veelgestelde vragen
· 1. Gebruikers
    · 1.1 Gebruikersnaam aanmaken
    · 1.2 Ik kan (niet meer) inloggen
    · 1.3 Ik ben mijn wachtwoord kwijt
    · 1.4 Wat te doen als ik geblokkeerd ben?
    · 1.5 Welke gebruikersnaam kan ik kiezen?
    · 1.6 Onderwerpen volgen
    · 1.7 Berichten plaatsen
    · 1.8 Informatie over je activiteit
    · 1.9 Informatie per email
    · 1.10 Je email-adres laten zien
    · 1.11 Je registratie
· 2. Regels op het forum
    · 2.1 Taal
    · 2.2 Gedrag
    · 2.3 Plaatjes
    · 2.4 'Cross-posting'
    · 2.5 Waarom zijn sommige namen blauw?
    · 2.6 Reclame maken
    · 2.7 Smilies
    · 2.8 Forums
    · 2.9 Nieuwsberichten/websites kopieren
· 3. Hoe te gebruiken
    · 3.1 Symbolen voor de titels uitgelegd
    · 3.2 Smilies
    · 3.3 Forum code ('UBB-code')
· 4. Tips voor gebruikers
    · 4.1 De lijst 'actief'
    · 4.2 Je berichtengeschiedenis
    · 4.3 Iemand quoten
    · 4.4 Je bericht aanpassen
    · 4.5 Persoonlijke icons/avatars toevoegen
· 5. Onderwerp melding
    · 5.1 Richtlijnen
    · 5.2 Misbruik
· 6. Overige
    · 6.1 Verantwoordelijkheid
    · 6.2 Je gaat akkoord met ...

· 1 · Gebruikers

· 1.1 · Gebruikersnaam aanmaken
Je kunt je gratis aanmelden voor het forum. Er zijn echter dingen waar je rekening mee moet houden bij registratie.
 • Je emailadres kan slects gebruikt worden voor 1 gebruiker.
 • Gebruikersnamen mogen niet teveel op elkaar lijken.
 • Bevestig je gebruikersnaam in 30 dagen, niet bevestigde gebruikersnamen worden verwijderd, definitief verwijderd.
· 1.2 · Ik kan (niet meer) inloggen
De login-procedure heeft niet veel te maken met je computer, alles wordt door de server afgehandeld en er wordt slechts een 'cookie' op je computer gezet zodat de website kan controleren of je ingelogged bent of niet. Als je eerder wel kon inloggen, dan zou het nu ook gewoon nog moeten werken omdat er niet zomaar aanpassingen gedaan worden aan het systeem zonder dat dat gemeld wordt.

Om het voor de server mogelijk te maken een 'cookie' op je computer op te slaan, moet je computer dit wel toestaan. Het is mogelijk dat bedrijfsnetwerken hiertegen beveiligd zijn. Controleer dit, mocht je niet kunnen inloggen.

Als je bij het inloggen een melding krijgt dat je gebruikersnaam of IP-adres niet toegestaan is, dan ben je geblokkeerd. Over het algemeen weet je wel wat de reden van deze blokkade is. Weet je het echter niet, neem dan contact op met de webmaster.

· 1.3 · Ik ben mijn wachtwoord kwijt
Als je je wachtwoord kwijt bent, dan kun je een nieuwe aanvragen via onze passmailer pagina. Lees voor de werking van het ophalen van een nieuw wachtwoord de tekst op de pagina zelf.

· 1.4 · Wat te doen als ik geblokkeerd ben?
In feit hoef je niets te doen dan te wachten tot je blokkade afloopt. Als je inlogt, krijg je te zien wanneer de blokkade weer (automatisch) afloopt. Hierna ben je weer vrij om te gaan en staan waar je wilt, maar houdt er rekening mee dat eerdere blokkades altijd bekend blijven. Blokkades worden niet besproken op het forum. Stuur een email naar een moderator als je dat nodig acht.

Berichten plaatsen onder een andere gebruikersnaam tijdens een blokkade van je eigen naam is niet toegestaan. Als dit ontdekt wordt, zal dit leiden tot een langere blokkade voor beide gebruikersnamen.

· 1.5 · Welke gebruikersnaam kan ik kiezen?
Je bent vrij om vrijwel iedere naam te kiezen die je wil. Zorg ervoor dat je gebruikersnaam in UTF-8 codering te lezen is, dus bijvoorbeeld geen Chinese of Japanse karakters. Veel mensen kunnen deze niet zien omdat zij de karakter-sets niet geinstalleerd hebben op hun computer.

· 1.6 · Onderwerpen volgen
Je kunt een topic volgen door op 'volgen' te klikken in het menu van het onderwerp zelf. Dit zorgt ervoor dat het onderwerp opgeslagen wordt in je persoonlijke profiel. De lijst met te volgen onderwerpen kun je vinden via je 'profiel'. Op deze manier kun je onderwerpen volgen waarin je zelf geen bericht geplaatst hebt, maar die je wel belangrijk vindt.

Als je het onderwerp niet meer wil volgen, klik dan op de 'X' voor het onderwerp in de lijst met te volgen onderwerpen. Het onderwerp zal dan uit de lijst verwijderd worden. Er is geen limiet aan het aantal te volgen onderwerpen. De onderwerpen zullen nooit automatisch uit je lijst verdwijnen.

· 1.7 · Berichten plaatsen
Als je een bericht plaatst op het forum zal je IP-adres en de tijd waarop je het bericht plaatste opgeslagen worden. Deze informatie zal alleen gebruikt worden voor weergave en controles voor het plaatsen van berichten. Mensen die geblokkeerd zijn, zijn duidelijk niet welkom en kunnen bijvoorbeeld op deze manier gecontroleerd worden.

In je berichten worden emailadressen 'vervormd' naar een plaatje om spam te voorkomen. De plaatjes zullen wijzen naar het profiel van jezelf, zodat andere gebruikers daar eventueel je emailadres kunnen vinden. Je email-adres wordt alleen weergegeven als je dit wenst.

· 1.8 · Informatie over je activiteit
Als je dit forum gebruikt, wordt je activiteit bijgehouden voor de tijd dat je ingelogged bent. Deze informatie (alleen de tijd) kan beschikbaar gesteld worden aan alle bezoekers van het forum tot een maximum van 1 uur nadat je voor het laatst actief was. Als je niet wil dat deze informatie openbaar gemaakt wordt, dan kun je dit aangeven in je profiel door 'geef activiteit weer' aan ge passen naar 'nee'.

· 1.9 · Informatie per email
Als er belangrijke veranderingen zijn aan het forum, of er zijn mededelingen vanuit indahnesia.com dan kunnen we je informeren via het emailadres dat je bij je aanmelding hebt opgegeven. We zullen rustig aan doen met de emails. Als je geen emails (meer) wil ontvangen, verander dan in je profiel 'ontvang informatie per mail' naar 'nee'.

· 1.10 · Je email-adres laten zien
Je emailadres kan weergegeven worden voor andere gebruikers in je profiel. Om spam te voorkomen wordt je emailadres automatisch omgezet naar een plaatje. Tevens kunnen alleen ingelogde gebruikers emailadressen zien. Gebruikers kunnen je email sturen via hun normale email-programma. Er is geen email functie beschikbaar op deze website. Als je niet wil dat je emailadres nog langer weergegeven wordt op de website, verander 'geef email weer' dan in 'nee' .

· 1.11 · Je registratie
Als je je aanmeldt, dan ga je ermee akkoord dat je email-adres gebruikt wordt om een bevestiging naartoe te sturen. Je zult ook regelmatig updates ontvangen. Je afmelden voor deze emails kun je doen via je profiel, zet daar 'Ontvang informatie per mail' op 'nee'. Je persoonlijke gegevens zullen niet worden weggegeven of doorverkocht aan derden. Je registratie bij indonesiepagina.nl kan niet ongedaan gemaakt worden.

· 2 · Regels op het forum
Voordat her een puinhoop wordt op het forum, zijn er een aantal regeltjes waar iedereen zich aan moet houden. Het is in het voordeel van eenieder, omdat we op deze manier op een vriendelijke manier met elkaar kunnen omgaan. Als je meedoet op dit forum, houdt dan het volgende in je achterhoofd:

· 2.1 · Taal
De taal die op dit forum gebruikt wordt is Nederlands, deze taal wordt door eenieder verstaan die zich ook heeft aangemeld en wordt ook begrepen door de meeste bezoekers hier. Hoewel het forum over IndonesiŽ gaat, is het niet toegestaan complete onderwerpen/berichten in het Indonesisch te maken. Af en toe eens een woordje daar zal niemand moeilijk over doen.

· 2.2 · Gedrag
Gedraag je. Het wordt niet gewaardeerd als je grappig probeert te doen om mensen die serieus zijn, en de andere kant op. Een grapje is prima, maar er zijn grenzen natuurlijk. Geen discriminatie, overtreden van wetten (de Nederlandse wetgeving is van toepassing op deze server) of het aanzetten daartoe. Internet regulering ('netiquette') is ook van toepassing.

· 2.3 · Plaatjes
Je kunt allerlei plaatjes plaatsen op het forum, maar zorg ervoor dat er geen overvloed aan plaatjes ontstaat, er zijn nog voldoende mensen die niet beschikken over een snelle internet-verbinding. Het is niet toegestaan om plaatjes te plaatsen die niets met het onderwerp te maken hebben. Houd er rekening mee dat de plaatjes al op het internet moeten staan, dit forum beschikt niet over een upload-mogelijkheid.

Welke plaatjes willen we hier niet zien? Plaatjes met (expliciete) sexuele inhoud of genitaliŽn. Voor het overige geldt hetzelfde als voor het plaatsen van berichten.

· 2.4 · 'Cross-posting'
Om het forum vrij te houden van dubbele informatie is het niet toegestaan dezelfde vraag in verschillende onderwerpen (in verschillende sub-forums) te plaatsen.

· 2.5 · Waarom zijn sommige namen blauw?
Hoewel normale gebruikers een zwarte naam hebben, zijn sommigen blauw. Dit zijn de moderatoren van dit forum. Zij hebben meer rechten, en kunnen onder meer berichten aanpassen. Ook kunnen ze onderwerpen, verplaatsen, sluiten, en hernoemen.

· 2.6 · Reclame maken
Je kunt je website hier aanhalen. Doe het netjes: eťn topic met een normale titel. Dit forum is geen dating-service, dus die berichten kun je achterwege laten, er zijn genoeg andere websites voor dat.

· 2.7 · Smilies
Smilies zijn er om je berichten te ondersteunen, gebruik ze niet te vaak.

· 2.8 · Forums
Forums zijn gemaakt om onderscheid te maken tussen verschillende groepen onderwerpen. Voordat je een onderwerp opent, kijk eerst even waar je het wil hebben. Gebruik ook even de zoekfunctie om te kijken of er niet al een onderwerp bestaat wat erg lijkt op wat jij wilde weten/melden.

· 2.9 · Nieuwsberichten/websites kopieren
Als je iets wil laten zien door middel van informatie, zorg er dan voor dat je een link plaatst naar de website waar je deze informatie vandaan hebt. Dit forum is niet bedoeld om complete verhalen,nieuwsberichten en andere teksten over te nemen. Buiten het feit dat we de copyrights niet hebben, zorgt het er ook voor dat de database snel groter wordt, waardoor deze minder accuraat kan worden.

· 3 · Hoe te gebruiken

· 3.1 · Symbolen voor de titels uitgelegd
Elk onderwerp is voorzien van een symbool welke laat zien wat voor activiteit er in het onderwerp is. Onderwerpen die een rood-gekleurd symbooltje hebben, hebben reacties die geplaatst zijn na de laatste keer dat je inlogde. Op deze manier kun je gemakkelijk deze topics terugvinden.
This is a normal, open topic or forum
This is a normal but closed topic or forum
This is a sticky, open topic, always on top of the forum list

· 3.2 · Smilies
Smilies worden gebruikt om in het kort een toegevoegde uitdrukking aan berichten toe te voegen. Je kunt smilies toevoegen door speciale gereserveerde teken-combinaties in te voeren, deze staan hier beneden op een rijtje. Bij het plaatsen van een bericht kun je eenvoudigweg op het plaatsje dat je wil toevoegen klikken, het wordt dan automatisch toegevoegd.

code smiley uitleg
:) blij
:A kwaad
:D hard lachen
:B blozen
:W zwaaien
:? in de war
;( huilen
:>:) duivels
:N nee toch!
:{ niet echt blij
:P jammer dan!
:R bang
:X sprakeloos
;) grappend
:Y zeker weten!
:9 hmmm, lekker
*) kijk mij eens!
:z zie je wel
|:( stom
:+ whehehe.. grappig
}:| grrrr
:') whehehe.. grappig
:7 yeah!
8-) kijk mij eens!
8)7 hardstikke gek
:O saaaaaaai
^O^ erg goed!
:{w zeker weten
_O- Je meent het!

· 3.3 · Forum code ('UBB-code')
Op het forum wordt de standaard HTML-opmaak weggehaald om het forum toegankelijker te maken voor de bezoekers. Omdat deze form van codering geblokkeerd is, kun je alleen onderstaande codes gebruiken voor de opmaak van je berichten.

code wat op het scherm komt
[b]text[/b] text; dikgedrukte tekst
[i]text[/i] text; schuingedrukte tekst
[u]text[/u] text; onderstreepte tekst
[s]text[/s] text; tekst met een streep erdoor/TD>
[quote]text[/qoute] quote in een grijs frame
[code]text[/code] tekst met een vaste breedte per letter in een grijs frame
[sub]text[/sub] text; kleine onderschrift letters
[sup]text[/sup] text; kleine superschrift letters
[url]indahnesia.com[/url] indahnesia.com; link tekst
[url=http://indahnesia.com]Discover Indonesia Online[/url] Discover Indonesia Online; link met alternatieve tekst
[img]http://indahnesia.com/Images/latest.jpg[/img] ; laat een plaatje zien
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fYm_-QZXy48[/youtube] geeft een YouTube video weer
[*]
 • ; een opsommingsteken

 • Links worden automatisch omgezet in de meeste gevallen.

  · 4 · Tips voor gebruikers

  · 4.1 · De lijst 'actief'
  De lijst 'actief' laat alleen onderwerpen zien die niet gesloten zijn. Gesloten topics zijn natuurlijk niet meer actief en daarom is het niet relevant deze nog in de lijst te laten zien . Als je een onderwerp 'kwijt' bent, ga dan naar het correctie subforum om te kijken of je onderwerp daar nog bij staat of maak gebruik van de zoekfunctie om het onderwerp terug te vinden. Een nieuw onderwerp openen om te vragen waar het oude heen is heeft geen zin, deze zullen ook gesloten worden.

  · 4.2 · Je berichtengeschiedenis
  Je kunt deze vinden voor op je naam te klikken. Er komt dan een lijst met (maximaal) 100 onderwerpen waarin je tenminste ťťn bericht geplaatst hebt. Standaard worden er 25 onderwerpen gepresenteerd, je kunt het aantal aanpassen in je profiel.

  · 4.3 · Iemand quoten
  Als je een bericht in een quote wil plaatsen kun je gebruik maken van de 'QUOTE' knop die in ieder bericht staat. Als je hierop klikt krijg je het complete bericht in een quote in een nieuw in te voeren bericht.

  · 4.4 · Je bericht aanpassen
  Je kunt een door jou geplaatst bericht aanpassen binnen 24 uur nadat je het geplaatst hebt. Als een moderator je bericht aangepast hebt, dan kun je dit zelf niet nog eens doen. Berichten verwijderen is niet mogelijk.

  · 4.5 · Persoonlijke icons/avatars toevoegen
  Je kunt persoonlijke avatars - de plaatjes onder je gebruikersnaam - toevoegen via de avatar beheer-pagina (via je profile). Je kunt maximaal tien avatars plaatsen, waarvan je er 1 actief kunt gebruiken.

  · 5 · Onderwerp melding
  Onderwerp meldingen zijn algemene meldingen om de moderators direct te wijzen een mogelijk problee. Dergelijke berichten worden weergegeven in het scherm van de moderators als zij inloggen, op deze manier kunnen ze snel reageren mocht dat nodig zijn.

  · 5.1 · Richtlijnen
  Onderwerp meldingen zijn niet bedoeld voor persoonlijke berichten. Het heeft ook geen zin om beledigende of andersinds onzinnige berichten te plaatsen. Alle onderwerp meldingen worden in de database opgeslagen. Mocht terugmelding nodig zijn, dan zul je deze ontvangen op het emailadres in je profiel, als dit tenminste ingeschakeld staat.

  · 5.2 · Misbruik
  Misbruik van deze onderwerp meldingen zal afgehandeld worden naar gelang dat nodig is. Alleen ingelogde gebruikers kunnen deze plaatsen, dus is altjd duidelijk wie het is geweest.

  · 6 · Overige
  De smilies zijn © van phpBB, Fok! en/of Tweakers. Het forum is op maat gemaakt voor indonesiepagina.nl.

  · 6.1 · Verantwoordelijkheid
  indonesiepagina.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud van de berichten geplaatst door de gebruikers.

  · 6.2 · Je gaat akkoord met ...
  Als je een onderwerp of een bericht plaatst, ga je er automatisch mee akkoord dat indonesiepagina.nl de informatie mag gebruiken in het domein indonesiepagina.nl/indahnesia.com zo lang als dat indonesiepagina.nl/indahnesi.com nodig acht.

  Als je een plaatje plaatst op het domein indonesiepagina.nl, dan ga je er mee akkoord dat deze gebruikt kunnen worden door indonesiepagina.nl op het domein indonesiepagina.nl/indahnesia.com voor zo lang indonesiepagina.nl nodig acht. Plaatjes die gelinkt worden vanaf andere domeinen vallen niet onder deze regeling.

  indonesiepagina.nl behoudt zich het recht voor berichten de wijzigen, gedeeltelijk of geheel te verwijderen zonder melding daarvan aan de gebruiker die het bericht geplaatst heeft.

  De inhoud van deze pagina kan ieder moment gewijzigd worden zonder voorafgaande kennisgeving.

   Gesponsorde links

  © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2021
  Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

  101,230,745 pageviews Een website van indahnesia.com